Þu an/Bu aralar ne okuyorsunuz?
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
*kızıl nehirler - Jean-Christophe Grange*ide okudum.. tavsiye edilir!! şimdi *allah'ın kızları - nedim gürsel*nı okuyorum.. biraz ağır gidiyo ama bakalım nolcak..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
- Wicca_Ozzy
- Üye
- speed_of_pain
- Müdavim Üye
her şey seninle başlar (kişisel kurtuluş savaşınızı başlatın) - mümin sekman
Thousand of cars and a million guitars, Screaming with power in the air, Weve found the place where the decibels race, This army of rock will be there
http://www.myspace.com/firewind DİNLE!!!
http://www.myspace.com/firewind DİNLE!!!
- speed_of_pain
- Müdavim Üye
- VeNuSgRaCe
- Üye
Sylvia Plath - The Bell Jar (Sırça Fanus)
En başarılı Amerikan kadın yazarlardan biri kendisi. Kadın edebiyatından hoşlananlara tavsiye edebilirim.
İki kez intihar girişiminde bulunan, toplumsal kuralları reddeden Sylvia Plath 30 yaşında intihar etmiştir. Sırça Fanus, Amerika'da McCarthy döneminin toplumsal sorunlarının ortasında bir üniversitelinin bunalımlı yaşantısını anlatır. Plath, yarı otobiyografik romanda kişi ve yer isimlerini değiştirmiştir. Plath'ın annesi, kitabın ABD'de yasaklanması için girişimde bulunmuş ancak başarılı olamamıştır.
En başarılı Amerikan kadın yazarlardan biri kendisi. Kadın edebiyatından hoşlananlara tavsiye edebilirim.
İki kez intihar girişiminde bulunan, toplumsal kuralları reddeden Sylvia Plath 30 yaşında intihar etmiştir. Sırça Fanus, Amerika'da McCarthy döneminin toplumsal sorunlarının ortasında bir üniversitelinin bunalımlı yaşantısını anlatır. Plath, yarı otobiyografik romanda kişi ve yer isimlerini değiştirmiştir. Plath'ın annesi, kitabın ABD'de yasaklanması için girişimde bulunmuş ancak başarılı olamamıştır.
Sitede Sylvia Plath seven biri olmasına sevindim, hele de bunun venusgrace olmasına daha da sevindim.VeNuSgRaCe yazdı:Sylvia Plath - The Bell Jar (Sırça Fanus)
yalnız sadece kadınların değil, edebiyatla ilgiliyim diye geçinen herkesin okuması gerektiği bir romandır kendisi, büyük şair Sylvia Plath'in de tek romanıdır ayrıca.
Ve Sylvia Plath'i tavsiye edip, kocası, onu intihara sürüklediği iddia edilen Sylvia'dan da büyük şair Ted Hughes'ı tavsiye etmemek olmaz. En azından Sylvia Plath'le ilgili suskunluğunu bozduğu 'doğumgünü mektupları' adlı kitabını okumak şarttır kanımca.
Bende Katya'nın Yazı'nı okumakla meşgulum şu aralar, enfes yazar Trevanian'ın 'galiba en iyi romanı' demekten kendimi alamıyorum her satırında.
otostopçunun galaksi reheberini okuyorum şuan=)) ilk bölümde öldüm gülmekten=D güzel bi kitap ama kurgu olmasına rağmen psikoljmi kaydrdı bazı yerleri, gerçktn böle olblr mi dedim=D
farelerin siparişi üzerine yaratılan bi dünya da yaşadığınızı herşeyin salak bi kurmacadan ibaret olduğunu kandırıldığınızı düşünün çok kötü yaaaa=(( böle bi kitaptan bunları çıkardım ya daha da kendime bişi demem ben =D
farelerin siparişi üzerine yaratılan bi dünya da yaşadığınızı herşeyin salak bi kurmacadan ibaret olduğunu kandırıldığınızı düşünün çok kötü yaaaa=(( böle bi kitaptan bunları çıkardım ya daha da kendime bişi demem ben =D
O kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim!!..
- bloodline666
- Müdavim Üye
- VeNuSgRaCe
- Üye
- bloodline666
- Müdavim Üye
Lawrence Durrel'in 'İskenderiye Dörtlüsünü' ikinci kez okumakla meşgulum şu aralar.. "Zamanla kendisini en çok yalanlayan şey doğrudur önermesinin ortaya çıkardığı görkemli bir başyapıt.. İnsanın edebiyata olan tutkusunu hafiften yitirmeye başladığını anladığı anda yeniden yeniden sarılması gereken bir can simidi. Ve insan yalnızca altını çizdiği yerlerden bile bir kitap çıkartabilir.
Bir kentte sevdiğiniz biri yaşadığı zaman orası bir dünya olur. demiş Durrel bu görkemli eserinde, daha ne desin.. buna rağmen daha pek çok şey de demiş.
Okumayanlar mutlaka okusun, hele de edebiyatla ilgiliyim diyenler muhakkak okusun.. Yoksa bir dost sohbeti esnasında "Aaaa sen Alexandria Quartet'ı okumadın mı daha" tadında bir alaycılıkla karşılaşabilirler benden çiziktirmesi..
Bir kentte sevdiğiniz biri yaşadığı zaman orası bir dünya olur. demiş Durrel bu görkemli eserinde, daha ne desin.. buna rağmen daha pek çok şey de demiş.
Okumayanlar mutlaka okusun, hele de edebiyatla ilgiliyim diyenler muhakkak okusun.. Yoksa bir dost sohbeti esnasında "Aaaa sen Alexandria Quartet'ı okumadın mı daha" tadında bir alaycılıkla karşılaşabilirler benden çiziktirmesi..