sevdiğiniz/hoşunuza giden sololar
-
- Üye
- Electro_CM
- Üye
-
- Üye
- loserhaswon
- Üye
- İletişim:
bundan bi kaç sene evvel metallica to live is to die şarkısını ilk dinlediğim zamanı hatırlıyorum.cırın cırın kadife gibi gitarlar bağırırken bi an bi sessizlik oldu önce.sonra ııııa ıııaaa ıaaaaa diye viyolinler girdi. arkadan da biri radyo programında canlı yayına bağlanmış da gitar dinletisi veriyo tadı bırakan james'in çaldığı clean ton kısımları girdi.ulen övdükleri şarkıya bak cırın cırın yaptı bitti diye düşündüm zira başka şarkıya geçtiğini sandım.baktım devam ediyomuş.işte o an bu işte bi iş var du bakalım derken o kirk ağlatırcasına bir dokundurdu tellere.allahım o nasıl içli bir tondur, o nasıl insanı alıp götüren, gözüme bişey kaçtı dedirten melodidir. insan biraz utanır bunu çalarken dedim sonra. şarkı bitti bi daha dinledim.sonra bi daha.durur muyum bi daha.
bi kaç hafta önce yeni bi telefon aldım söylemesi ayıp.mp3ü zil olarak kullanabilyosun yahu enteresan bi durum.şimdi biri beni aradığında hemen açmıyorum telefonu.dinliyorum, dinletiyorum bu soloyu.ben bulup çalsaymışım bunu ne havam olurdu ama diye düşündüm akşamüstü telefonum çalarken.
bi kaç hafta önce yeni bi telefon aldım söylemesi ayıp.mp3ü zil olarak kullanabilyosun yahu enteresan bi durum.şimdi biri beni aradığında hemen açmıyorum telefonu.dinliyorum, dinletiyorum bu soloyu.ben bulup çalsaymışım bunu ne havam olurdu ama diye düşündüm akşamüstü telefonum çalarken.
bak koçum eskiden buralar hep dutluktu...
- houseofholy
- Müdavim Üye
- İletişim:
-
- Müdavim Üye
- houseofholy
- Müdavim Üye
- İletişim:
+bad-dua yazdı:audioslave-one and the same bitiyorum buna
duman - yanıbaşımdan
yavuz çetin - yaşamak istemem
karapaks - zararlı hayatlar
zardanadam - dibini gör
black sabbath - fairies wear boots
katatonia - passing bird
kasabian - shoot the runner
the white stripes - catch hell blues
machine head - halo
slayer- here comes the pain
death - voice of the soul
paradise lost - shadowkings
Off "since I've been lovin you" sevilmez mi yau? Hayatımın parçalarındandır. Stüdyoda yapılmış hatta bi kanal kayıt olmasına rağmen bu kadar canlı ve tansiyonlu bi kayıt daha da yoktur rock tarihinde...houseofholy yazdı:çok doğru bu arada "since I've been lovin you" u benden başka seven birini görmek çok güzelshidow yazdı:led zeppelin - "since I've been lovin you" yine tüm sololar
queen - "who wants to live forever"
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- houseofholy
- Müdavim Üye
- İletişim:
haklısın, özellikle de şarkının girişindeki gitar solosu bitiriyor benishidow yazdı:Off "since I've been lovin you" sevilmez mi yau? Hayatımın parçalarındandır. Stüdyoda yapılmış hatta bi kanal kayıt olmasına rağmen bu kadar canlı ve tansiyonlu bi kayıt daha da yoktur rock tarihinde...houseofholy yazdı:çok doğru bu arada "since I've been lovin you" u benden başka seven birini görmek çok güzelshidow yazdı:led zeppelin - "since I've been lovin you" yine tüm sololar
queen - "who wants to live forever"
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
Tüm gitar partisyonları, virtüözite içeren ama bunu abartmayan duyguyu boşlamayan sololar, eşlikteki duygu dolu, tansiyonu, yavaş bi parça olmasına rağmen hep yüksek tutan gitar riffleri. Yumuşacık, alttan alttan atmosferi ılıtan hammond org partileri. Gayet serbestçe dolaşıp tondan asla kopmayan hisli ve hacimli bas partisyonları ve aralarındaki birlikteliğin asla bozulmadığı davullar, insanı yerden yere vuran ataklar ve ve ve tabii ki Robert Plant'in ekol olmuş ama asla taklit edilemeyen vokalleri. İşte "since I've been lovin you".
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- houseofholy
- Müdavim Üye
- İletişim:
çok güzel tarif etmişsin bu parçayı yeryüzünde hiçbir grup çalamaz, çalsa bile hiçbir vokal söylemeye cesaret edemez.. eee Led Zeppelin farkı..shidow yazdı:Tüm gitar partisyonları, virtüözite içeren ama bunu abartmayan duyguyu boşlamayan sololar, eşlikteki duygu dolu, tansiyonu, yavaş bi parça olmasına rağmen hep yüksek tutan gitar riffleri. Yumuşacık, alttan alttan atmosferi ılıtan hammond org partileri. Gayet serbestçe dolaşıp tondan asla kopmayan hisli ve hacimli bas partisyonları ve aralarındaki birlikteliğin asla bozulmadığı davullar, insanı yerden yere vuran ataklar ve ve ve tabii ki Robert Plant'in ekol olmuş ama asla taklit edilemeyen vokalleri. İşte "since I've been lovin you".
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..