Korsan mı alıyorsunuz, orijinal mi?
- lanetdusler
- Üye
- tepsi_mudafaa
- Üye
- ROCKvaryum
- Üye
benim de buna benzer bir sistemim war en iyisi bu yaa!hepsini almaya kalkarsak nasýl para yetiþtireceðiz???tepsi_mudafaa yazdı:yabancýlarý indiriyorum, türkleri 90% alýyorum. kendime göre bi ilahi adalet mekanizmam var.. ahanda bu çok para kazandý, reklamda felan oynadý gibi deðerlendirmelerle para vermek yerine indirdiðim türk albümler de oluyor.
That's me in the corner...
- HyPeRoCkTiF
- Üye
bence artık sanatçılarımızın gruplarımızın kaç kaset sattım kaç cd sattım kaygısında olmadıklarını düşünüyorum. samimi söylüyorum ki ben orjinal albüm almıyorum.ya internetten indiriyorum ya da arkadaştan alıyorum.benim gibi çok var kimse inkar edemez.kaliteli olan adam, emek veren adam, bu işe yüreğini koymuş olan adam emeğinin karşılığını fazlasıyla alır zannımca.bir konser verdiğinde önündeki kalabalık hep bir ağızdan onun şarkısını söylüyorsa en büyük kazanç budur diye düşünüyorum.ki bu bedava olan bişey değil takdir edersiniz ki.maddi olarak emeğinin karşılığını almış oluyor sanatçı abimiz bu şekilde.yani bence albümler satılmak için değil geniş kitlelere yayılsın diye yapılmaktadır.benim eğer atıyorum 12 şarkım varsa ben önce insanların bunları dinleyip beğenmelerini,sonra para verip konserime gelmelerini isterim.sonuçta benim yaptığım şarkılar dinlensin de nasıl dinlenilirse dinlensin.tabi konser performansına güvenmeyen sanatçılarımızdan -nasıl sanatçıysa artık- bu şekilde bir yaklaşım beklemek söz konusu olamaz.
bak koçum eskiden buralar hep dutluktu...
Senin bu anlattığın olayla (seyircinin konsere gelip sarkılara eslik etmesi vs.) pekala sanatcı ruhsal olarak tatmin olabilir. Bir miktar maddi olarakta olabilir. Peki ya yapımcı? Albümün kapak tasarımını yapan grafiker? Sanatçının çalıştığı stüdyonun sahibi? Burada olay sadece müzisyenin cebine para girmesi değil. Plak şirketleri albüm çıkartarak yatırım yapıyor. Eğer adam zarar ederse aynı kişiye bir daha neden yatırım yapsın ki? Neden çalışması için daha iyi koşullar sağlasın ki? Birde böyle düşünmek lazım sanırım.nicomedia yazdı:bence artık sanatçılarımızın gruplarımızın kaç kaset sattım kaç cd sattım kaygısında olmadıklarını düşünüyorum. samimi söylüyorum ki ben orjinal albüm almıyorum.ya internetten indiriyorum ya da arkadaştan alıyorum.benim gibi çok var kimse inkar edemez.kaliteli olan adam, emek veren adam, bu işe yüreğini koymuş olan adam emeğinin karşılığını fazlasıyla alır zannımca.bir konser verdiğinde önündeki kalabalık hep bir ağızdan onun şarkısını söylüyorsa en büyük kazanç budur diye düşünüyorum.ki bu bedava olan bişey değil takdir edersiniz ki.maddi olarak emeğinin karşılığını almış oluyor sanatçı abimiz bu şekilde.yani bence albümler satılmak için değil geniş kitlelere yayılsın diye yapılmaktadır.benim eğer atıyorum 12 şarkım varsa ben önce insanların bunları dinleyip beğenmelerini,sonra para verip konserime gelmelerini isterim.sonuçta benim yaptığım şarkılar dinlensin de nasıl dinlenilirse dinlensin.tabi konser performansına güvenmeyen sanatçılarımızdan -nasıl sanatçıysa artık- bu şekilde bir yaklaşım beklemek söz konusu olamaz.
sleeping with the earth my dying bride
- realistrock
- Üye
tabii ki de katılıyorum çok doğru.ben olaya biraz duygusal yaklaştım sanırım. özellikle rock müziğin ticaretin, kapitalizmin, paranın bir oyuncağı olmasından fazlasıyla rahatsız olmaktayım. takdir edersiniz ki son dönemde ülkemizde rock müzik bir hayli revaçta ve bir müzik türünden çok kitleleri peşinden sürükleyen bir akım haline geldi.bu kötü mü?tabi ki de değil.ama bu durum sadece prodüktör ve sanatçıların diil medya vasıtasıyla ekmek yiyenlerden tutun da, deri bileklikçisine kadar, küpecisine, baskılı siyah tişört, kareli pantolon, converse ayakkabı satan dükkanlara kadar bir çok kesimin iştahını kabarttı .bu da kötü değil şüphesiz.fakat rock müzik bir ticaret unsuru oldu.bu da prodükterlerin eline gitar alıp iki şarkı çalana albüm yapmasına kadar vardı.bir zamanların pop furyası gibi.oysa ki rock müzik duygu işidir, gönül işidir diye düşünüyorum.jonnathan yazdı:Senin bu anlattığın olayla (seyircinin konsere gelip sarkılara eslik etmesi vs.) pekala sanatcı ruhsal olarak tatmin olabilir. Bir miktar maddi olarakta olabilir. Peki ya yapımcı? Albümün kapak tasarımını yapan grafiker? Sanatçının çalıştığı stüdyonun sahibi? Burada olay sadece müzisyenin cebine para girmesi değil. Plak şirketleri albüm çıkartarak yatırım yapıyor. Eğer adam zarar ederse aynı kişiye bir daha neden yatırım yapsın ki? Neden çalışması için daha iyi koşullar sağlasın ki? Birde böyle düşünmek lazım sanırım.nicomedia yazdı:bence artık sanatçılarımızın gruplarımızın kaç kaset sattım kaç cd sattım kaygısında olmadıklarını düşünüyorum. samimi söylüyorum ki ben orjinal albüm almıyorum.ya internetten indiriyorum ya da arkadaştan alıyorum.benim gibi çok var kimse inkar edemez.kaliteli olan adam, emek veren adam, bu işe yüreğini koymuş olan adam emeğinin karşılığını fazlasıyla alır zannımca.bir konser verdiğinde önündeki kalabalık hep bir ağızdan onun şarkısını söylüyorsa en büyük kazanç budur diye düşünüyorum.ki bu bedava olan bişey değil takdir edersiniz ki.maddi olarak emeğinin karşılığını almış oluyor sanatçı abimiz bu şekilde.yani bence albümler satılmak için değil geniş kitlelere yayılsın diye yapılmaktadır.benim eğer atıyorum 12 şarkım varsa ben önce insanların bunları dinleyip beğenmelerini,sonra para verip konserime gelmelerini isterim.sonuçta benim yaptığım şarkılar dinlensin de nasıl dinlenilirse dinlensin.tabi konser performansına güvenmeyen sanatçılarımızdan -nasıl sanatçıysa artık- bu şekilde bir yaklaşım beklemek söz konusu olamaz.
ben dediğim gibi olaya çok duygusal baktım.hayranı olduğum adam yapsın şarkılarını,biz dinleyelim, sonra konserine gidelim coşalım.
prodüktere de veririz konser gelirinden biraz:) üzülmesin..
bak koçum eskiden buralar hep dutluktu...
- hi_fi_girl
- Müdavim Üye
Türk grupların mümkün olduğunca orijinal cd'lerini alıorum ama yabancı en sevdiğim grup bile olsa orijinal almam. Çünkü zaten benim verdiğim para dinlediğim grbun cebine gitmio ozaman. Yarısın devlet vergi , gümrük vb. olarak alıo kalanı da plak şirketine gidio. Örnek Him grubu avrupa listelerinde liste başı olduklarında "bu durumu kutlamak için bira alıcak bile paramız yoktu, bütün parayı plak şirketi almıştı" diyor Willy Valo.
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
yurt içi insanların tamamı orjinal.. noolursa olsun.. isterse cebimde param kalmıcak olsun.. yinede orjinal!!.. ama yurt dışı kesimi netden elden ediyorum.. ha ama dvdlerini fln alcaksam.. gidip alıyom orjinalini..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}