Bateri
bateri hocalıgı yapan bi arkadasım ogrencilerine ilk basit punk sarkıları alıp dinlemelerini oneriyor.. sonra onune bateriyi alıp aynı ritmleri en basit hallerinden calmalarını istiyor. daha sonra sarkılar gittikte agırlasıyor..
Bazende icinde bateri olmayan bi sarkıya dogaclama calmalarını istiyor..
Denemekte zarar yok bunları ama yine de profesyonel birinden notalarla ogrenmek daha iyi olsa gerek..
Yardımcı olabilirim bateri hocası arayan olursa..
Bazende icinde bateri olmayan bi sarkıya dogaclama calmalarını istiyor..
Denemekte zarar yok bunları ama yine de profesyonel birinden notalarla ogrenmek daha iyi olsa gerek..
Yardımcı olabilirim bateri hocası arayan olursa..
Kendim öğrenirim ben çözerim bu işi dersen; bateri eğitim videoları izle, dinlediğin şarkılarının canlı performanslarını izle davulcuya dikkat et, herhangi bir şarkıyı aç dinle ve nereye kaç kere vuruyor analiz et.Arada bir stüdyoya da git hangi parça hangi ses çıkarıyor, nasıl bir el-ayak koordinasyonu istiyor onları öğren.Bunlar kendi başına yapabileceğin şeyler.
Ama bir de şu var.Böyle 3-4 ayda bir hareketi tam yapabileceksin(yeni başladığını göz önüne alıyorum).Bu senin için zaman kaybı olacak.Ayrıyetten kendi oluşturduğun teknik mümkün değil süper olsun.Çünkü bateriye baget kontrol hareketleriyle başlanır ve kendin bunun doğrusunu çok zor öğrenirsin.Ellerin yara, bere olur, bageti elinden kaçırırsın vs.
Tavsiyem bunlar.Her enstrümanı çalmak zordur belki bilmeyen için , ama bateriyi iyi çalmak en zorudur bence.
Ama bir de şu var.Böyle 3-4 ayda bir hareketi tam yapabileceksin(yeni başladığını göz önüne alıyorum).Bu senin için zaman kaybı olacak.Ayrıyetten kendi oluşturduğun teknik mümkün değil süper olsun.Çünkü bateriye baget kontrol hareketleriyle başlanır ve kendin bunun doğrusunu çok zor öğrenirsin.Ellerin yara, bere olur, bageti elinden kaçırırsın vs.
Tavsiyem bunlar.Her enstrümanı çalmak zordur belki bilmeyen için , ama bateriyi iyi çalmak en zorudur bence.
evet gerçektenn çalmasıı zorr eforr istiyorr ders alcmm zatenn de öğrenebilirmiyim die yanii nese teşekkürlerrKoRn_eR yazdı:Kendim öğrenirim ben çözerim bu işi dersen; bateri eğitim videoları izle, dinlediğin şarkılarının canlı performanslarını izle davulcuya dikkat et, herhangi bir şarkıyı aç dinle ve nereye kaç kere vuruyor analiz et.Arada bir stüdyoya da git hangi parça hangi ses çıkarıyor, nasıl bir el-ayak koordinasyonu istiyor onları öğren.Bunlar kendi başına yapabileceğin şeyler.
- Lord_Of_Darkness
- Üye
- İletişim:
öyle baslıycam diyip tekniği ne diye olmaz bu iş...Bu işte yetenekte önemli değildir ben de yetenek yok ben calamam diyip vazgecmeyin ben ilk zamanlarda en basit örnek mike portnoy u izlediğimde bırakıcam bu işi dedim bu volkan öktemde alpay şaltta ne bileyim joe nunez de dave weckl da da böyle oldu her seferinde bagetleri kırıp davulu satmaya karar verdim demek istedğim şu öncelikle ben bu işi ciddi bir şekilde calısarak yapıcam diyeceksiniz...sonra kendinize sağlam bir davul hocası bulun tekniğini nasıl olacagını anlatsın size...gerisi kolay zaten bununn için daha cok bilgi isteyen olursa irtiabata gecelim muhabbet ederiz
Sev Beni Besle Beni Asla Terketme beni...
- karpuz_agaci
- Müdavim Üye
- İletişim:
- whatsername
- Müdavim Üye
Tamamen vucüt koordinasyonu gerektiren bir alet... Hakkıyla çalabilen için çok güzel bir şey bence, bütün stresi alırkarpuz_agaci yazdı:cözemedim ben bu aleti ya. eller ayaklar..sistem pianoya benziyo biraz sag ve solla ama beynime alistiramam ben öyle ritimleri..ezberleyemem ben öle =)
Lasciate mi cantare
- karpuz_agaci
- Müdavim Üye
- İletişim:
hayranim ya bateristlere =) en basit punkci bateristlerine bile..bende koordinasyon sifir oldugu icin =)whatsername yazdı:Tamamen vucüt koordinasyonu gerektiren bir alet... Hakkıyla çalabilen için çok güzel bir şey bence, bütün stresi alırkarpuz_agaci yazdı:cözemedim ben bu aleti ya. eller ayaklar..sistem pianoya benziyo biraz sag ve solla ama beynime alistiramam ben öyle ritimleri..ezberleyemem ben öle =)