Şimdiye kadar herkes iyi kötü bir şekilde geçinirken, üniversitelerde türbanla ilgili düzen oturmuşken, durduk yere sanki hayat meselesiymiş gibi, sanki ülkede her şey güllük gülistanlık da bir derdimiz türbanmış gibi insanların aklına türban meselesini kazıdılar. Ben bu şartlar altında bunun altında başka nedenler ararım her şeyden önce.. Kaldı ki, Erdoğan gibi din üzerinden siyaset yapan ve insanları aptal yerine koyup göz göre göre kendi çıkarları için kullanan, amaçlarını "beyaz çarşaf giymeye hazırız" şeklinde beyan edebilen bir başbakan, Deniz Baykal'dan daha şerefli değildir. Ayrıca, ortamı Deniz Baykal germiyor. İnsanları koyun görmeye alışmışsınız birileri aynı tepkiyi ortaya koyunca başkaları tarafından kışkırtıldığını düşünüyorsunuz. Türban yasağı kalkınca oluşacak olan gerilimli ortamlarla uğraşacak olan rektörler olacak.. Onların tepki göstermesinden daha normal ve doğal ne olabilir? Ne demek haddini bilecekler? Bu ülke Erdoğan'ın malı mı? Herkes onun kanunlarına kurallarına boyun eğmek zorunda mı? Demokratik bir ülke olduğumuzu unutuyor bazılarımız galiba... Yapılan bir yanlış varsa, ister azınlık ister çoğunluk olsun, tepki göstermek herkesin hakkıdır. Bunu da kabullenmeyi bilecek herkes.. Abdurrahman Dilipak ve niceleri çıkıp da milyonların karşısında "yaşasın şeriat" deme cüretini gösterebiliyorsa, türbana karşı olanlar da "yaşasın laiklik" deme hakkına bir o kadar sahiptir.murti yazdı:whatsername yazdı:Eh zaten insanları sağcı-solcu diye bölmekten de öte, kızların başlarını bağlama şekillerinden AKP'li veya MHP'li olup olmadıklarını da çıkaracağız.. Çene altı düğüm atarsa MHP'li, sarıp sarmalayıp sıkmabaş yaparsa AKP'li.. Geçmişe gidiyoruz gibime geliyor... Üniversitelerde geçmişte çıkan olaylar tekrar yaşanırsa bu sorumluluğun altından nasıl kalkacaklar acaba?shadow_girl yazdı: yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Amacının birlik beraberlik olduğunu söyleyip ülkeyi anca bu kadar bölebilirlerdi fazlası yok zaten. insanlar birbirlerine kızgın. yolda yürürken bile tedirgin oluyoruz. O kapalı şu açık,bu dinci diğeri laik dinsiz. bu sağcı bu solcu... bu tartışmaların nereye gideceğini tahmin edebiliyorum ve size de çok tanıdık gelmiyor mu? İnsanların hepsi öfkeli.
dün 32. günde de gördük zaten yargılanmamızı isteyenler,ben laik değilim diyenler... bunların karşısında biz türbana nasıl onay verebiliriz?
MHP kendini kullandırmayı çok iyi beceriyor, AKP de onu kullanmayı... MHP'li vekiller televizyona çıkıp hala 17. madde, çene altı bilmemne falan diyorlar saf saf.. Yazık diyorum... Seçimlerden önce konuşmalarda kök söktürmezler ama çıkar sağlama düşüncesi zihne yerleşti mi her şey değişiyor..
kardeşim anlamadıgım deniz baykal a nasıl hak veriyosunuz ve o yalancı,sözünde durmayan herifi nasıl haklı buluyosunuz ya...adam televizyona çıkıp boş boş konuşuyo...ortamı geriyo buna rektörlerde dahil,o bu şu ..ne gerek var ortamı germeye,ne gerek var kavgaya...yarası olan gocunuyo işte....bu ülkede müslümanlar hayatını rahat yaşamayaz onlara göre.müslümanlar şerefsiz,müslümanlar adi köpek onlara göre,ama ben biliorum kimin şerefsiz adi köpek hatta hayvandan daha aşşağı olanları....ünilerde kavga çıkcakmış,80 lere dönecekmişiz bunun müsebbibi tayyip miş...okulda sen kızın başörtüsüne dinine laf atarsın elbet kavga çıkar..elbet birbirne girer o nedenle başörtülü ,örtülü olmayan,sağcı,solcu herkes haddini bilecek..rektör mü profersör mü onlarda haddini bilecek....97 ylına kadar herkes kardeş gibi okurken nie 97 yılından sona böle şeler oluo..malesef oyun oynanıo arkadaşlar...başörtülülerin üni de okumuş veya okumamış bunun laikliğe karşı bişey oldgunu kimse kıçından uydurmasın..97 yılına kadar o zmn üniler laik deilmiydi?.....
ayrıca ülkenin bölündüğü felan da yok...şunu söylüyorum zamanında abdülhamitte aydınlar tarafından carttan curt tarafından sevilmezken 'ulu hakan' ın değerini şimdi anlıyorlar malesef...böyle bir hataya düşüyosunuz haberiniz olsun...bu ülkenin başına daha ne tayyip gibi nede abdullah gül gibi adam geldi...benim fikrim bu görüşüm bu...
Ayrıca, evet haklısın, bu ülkenin başına RTE ve Gül gibisi gelmemişti.. Benim korkum da bu yüzden zaten...