Gündem

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

terörün mazisi beş yıllık bir mazi değil.rte den de önce vardı özal dan da ve daha ne hükümetler geldi geçti.ama bu yara hala kanayıp duruyor.ve genelkurmay başkanlığı bütçesi (ki bir kısmı gizli yürütülür) çok büyük.direkt olarak bilmem ne ordusu komutanını suçluyor değilim.elbette ordumuzda çok güçlü karakterli insanlar var.ama dediğim gibi bu iş bence çok uzatılıyor.kimse sana kendi dağına kimyasal bomba atamazsın demez.ama layne nin dediği de doğru.sen böyle önünü kesersen, öteki taraftan da istiklal caddesine yüz kilo bomba yüklü kamyonetle girerler.
şunu unutmamak lazım.doğuya giden askerlerimiz hala ölmekte.tahminen bu gidişle, bunların istedikleri toprağı verene kadar da sürecek.biz bunlara hiç toprak vermeyeceğimize göre; doğu ya giden askerimiz batı ya giden askerimize oranla potansiyel şehit konumunda olacak.vatan uğrunda ölmek mevzu değil ama batı ya gönderilen askerle doğu ya gönderilen asker arasında bile ayrımcılık yapılıyordur.bu bacak kangrenli ya kesersin ya da o seni keser.daha medeni yollarla halletmeyi çok isterdim.
Bu işin bu kadar uzatılmsasının bir çok sebebi vardır ama en önemli sebebi ülke insanın içindeki milliyetçi duygularını kaybetmemesinin istenilmesidir bence...terörörün direkt türkler ve kürtler arasında bir sorun olmadığı çok açık ortadadır.bize kalsa bu işi barışla kardeşlikle sonlandırabiliriz ama ortadoğudaki planları doğrultusunda türkiyeye ihtiyacı olanlar bu işin sonlanmasını istemez..bu ülkelerin aracılığıyla birileri bu savaşı devam ettirmektedir türklerde kürtlerde aynı planın aktörleridir burda türk haklı kürt haksız demek veya tam tersini söylemek
terörün insanların zihninde oluşturduğu düşüncedir ve istenilende budur kafalarda bu düşüncelerin oluşmasıdır...

Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

ayrıca askerin devlet liderlerinden bağımsız şekilde karar verme yetkisi yok böyle durumlarda.. ortada diplomatik bi durum söz konusu çünkü.. yok vay efendim yapsınlar işleri ne derseniz de bu kısım darbeye girer zaten yapıldı mı iyice suyu çıkar.. sınırdışı operasyona ha gidildi ha gidilecek diye bi oyalama söz konusu, izmirde bomba patlamış yavaştan istanbula da yolu var, pkk olayı iyice türk-kürt ayrımına döndü saolsun büyük güçler(!) çok yardımcılar bu konuda, rte de meclisi tatil edecek seçim kampanyası için.. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni polemikler beklemekteyiz asıl gündemi kapatacak olan.. her gün tvlerde abuk sabuk şeylerle insanlar oyalanmakta ve çoğunluk da yapılan işe bakarak değil de sempatizan olarak desteklemekte birilerini, siyaset elini verenin kolunu kaptırdığı bi olgudur ve önemli olan gücü iyi kullanmaktır insanlar adına.. yoksa sistemin çarkında herkese yer var..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?

Kullanıcı avatarı
murti
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen murti »

wolfali yazdı:
murti yazdı:
Edmond yazdı:benim anlamadığım şu; teröristlerin asıl yatakları dağlar, mağaralar.bu ülkenin bombası yok mu? bir dağa on tane kimyasal bomba at.orada değil insan, ot bile yaşayamaz.gerekirse nükleer silah kullan.yerleşim yerlerini de karantinaya al.giren çıkan kimse çetelesini tut.içerideki insanları da araştır et.yavaş yavaş temizle her tarafı.ama sanki, askeriye siyasi önemini kaybetmemek için, bu işi o kadar aceleye getirmek istemiyor gibi. ''bakın, ülkenin başı hala dertte, sizin askere hala çok ihtiyacınız var.buraya kaynak aktarmayı ihmal etmeyin.''gibi bir mesaj alıyorum kendi kendime.

bu sorun 30 yıldır ülkemizin baş sorunu değil mi kardeşim?orada gerek karşı taraftan olsun, gerekse bizim askerimiz olsun, binlerce insan öldü.aynı şey neden ingiltere de italya da bu gün hala olmuyor?olmaz çünkü, italya ingiltere gibi ülkeler paraya doymuş.asker rahat rahat parasını alıyor.öyle bir durum olsa, ingiltere kendi ülkesindeki o bölgedeki sivil halkı o bölgeden uzaklaştırıp, oraya bir nükleer başlıklı füze gönderir.iş tamam.

tamam, ben de nükleer silahla saldırıya karşıyım.canlı cansız her şeyi etkiliyor ama başka çaresi mi var bu işin?adamlar orada gün geçmiyor ki birbirlerini öldürmesin.

+1111

o düşündüğünnü aynısnı bende düşünüorum edmond bence dağda 1500 pkk lı var yok sadece bunları bilerek öldürmüolar..askeriye gündemden ne den düşmek sitesinki...!ne demiş napolyon para para para!..ki becne askeriye pkk lıların yherelrinide bilmiolarsa neyim...atıcan dedğin gibi bi kimyasal....yaşam maşam kalmıcak...öldürücen hepsini....
Askeriye sadece gündemde kalmak için kendi evlatlarını şehit veriyor değil mi hergün? Milleti uğruna ölmek için yemin etmis bir kurum da olsa onlar için önemli olan millet değil gündem değil mi?

Zaten çok sayın hükümet pkk konusunda sert bir tutum izliyor da Askeriye'de iş yok değil mi?

Sıcak takip için elin sümüklüsünden izin almak zorunda olan,yoksa Bush abisi tarafından kulağı çekilecek RTE suçsuz da asker suçlu değil mi?

bla,bla,bla...

ben asker dışında herkes suçsuzdur demedimki...mehmetçiğe laf attığım yok..askeriyenin en başına laf atıorum....o senin övdüğün askeriye ben bugun dağda bir tane pkklı bırakmaz diorum ama sen konuyu hükümete cart curta çekiosun....edmonda sölmeiş zaten sana olayın pekte hükümetle alakalı olmadıgını ve ayrıca elin kıçı kırık dediğin adamın bugün ne güce sahip oldgunu bilio msun acaba?....
hayatın gizini vereceğim sana!!!

benle derdin varsa bana gel!!

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Yorum yapmayayım diyorum ama atacaksın kimyasalı kurtulacaksın gibi bir düşünce sizce ne kadar insani? Sana saldırana saldırman kadar doğal bir şey olamaz ama peki ya masuma saldırmak ne oluyor? Doğudan uzakta at dağa kimyasalı kurtul demek ne kadar da kolay öyle değil mi? Hadi onu birde İstanbul'dan Şırnak'ın dağ köyüne öğretmen olarak atanmışken söylesene. Kimyasal silah sadece atıldığı dağda ki teröristleri mi etkiliyor? Yapmayın etmeyin. Bugün o desteklediğiniz olay, yarın sizin ölüm nedeniniz bile olabilir.

Birde hükümet mi askeriye mi teröre göz yumuyor gibi bir tartışma olmuş. Bir tarafta şehitlere kelle diyen, DTP'nin kapanması konusunda gıkını çıkartamayan bir insan, diğer tarafta her şehit cenazesinde acısını dile getiren, sert duruşunu bozmayan, terörün kökünü kazımaya istekli birisi. Karar sizin...
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

murti yazdı:
wolfali yazdı:
murti yazdı:

+1111

o düşündüğünnü aynısnı bende düşünüorum edmond bence dağda 1500 pkk lı var yok sadece bunları bilerek öldürmüolar..askeriye gündemden ne den düşmek sitesinki...!ne demiş napolyon para para para!..ki becne askeriye pkk lıların yherelrinide bilmiolarsa neyim...atıcan dedğin gibi bi kimyasal....yaşam maşam kalmıcak...öldürücen hepsini....
Askeriye sadece gündemde kalmak için kendi evlatlarını şehit veriyor değil mi hergün? Milleti uğruna ölmek için yemin etmis bir kurum da olsa onlar için önemli olan millet değil gündem değil mi?

Zaten çok sayın hükümet pkk konusunda sert bir tutum izliyor da Askeriye'de iş yok değil mi?

Sıcak takip için elin sümüklüsünden izin almak zorunda olan,yoksa Bush abisi tarafından kulağı çekilecek RTE suçsuz da asker suçlu değil mi?

bla,bla,bla...

ben asker dışında herkes suçsuzdur demedimki...mehmetçiğe laf attığım yok..askeriyenin en başına laf atıorum....o senin övdüğün askeriye ben bugun dağda bir tane pkklı bırakmaz diorum ama sen konuyu hükümete cart curta çekiosun....edmonda sölmeiş zaten sana olayın pekte hükümetle alakalı olmadıgını ve ayrıca elin kıçı kırık dediğin adamın bugün ne güce sahip oldgunu bilio msun acaba?....
bir peşmerge ne kadar güçlü olursa olsun Türkiye Devlet'inden,Silahlı Kuvvetlerinden güçlü olamaz.
sorun zaten burda o ufak gücüyle Türkiye'ye etki yapıyor.koskoca Türkiye ise ağırlığını koyamıyor bir türlü.sebebini sorgulamak lazım ..

ayrıca üstte geyiği dönen kimyasal silah mevzusu gerçekten komik.siz bunun gerçek çözüm olacağınımı düşünüyorsunuz gerçekten ?

Kullanıcı avatarı
pardus
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pardus »

wolfali yazdı: bir peşmerge ne kadar güçlü olursa olsun Türkiye Devlet'inden,Silahlı Kuvvetlerinden güçlü olamaz.
sorun zaten burda o ufak gücüyle Türkiye'ye etki yapıyor.koskoca Türkiye ise ağırlığını koyamıyor bir türlü.sebebini sorgulamak lazım ..

ayrıca üstte geyiği dönen kimyasal silah mevzusu gerçekten komik.siz bunun gerçek çözüm olacağınımı düşünüyorsunuz gerçekten ?
türkiyenin istediği anda terörü bitirecek gücü var ama neden hala bunu başarmış değiliz cidden düşünmek lazım geçen televizyonda bi liderin ismini hatırlamıyorum "bu terörün son saldırıları artık olamaycak" demesi beni baya bi sinrlendiridi illa 13 kişinn ölmesimi gerekliydi bundan önceki şehitlerimzde neden bu sözler söylenmedi veya söylendi neden uygulanmadı???? düşündürücü....
We learned speaking turkish one english stayed... yanlşmı oldu acepp:D

Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

murti yazdı: o düşündüğünnü aynısnı bende düşünüorum edmond bence dağda 1500 pkk lı var yok sadece bunları bilerek öldürmüolar..askeriye gündemden ne den düşmek sitesinki...!ne demiş napolyon para para para!..ki becne askeriye pkk lıların yherelrinide bilmiolarsa neyim...atıcan dedğin gibi bi kimyasal....yaşam maşam kalmıcak...öldürücen hepsini....
breh breh breh..kim tutar seni..
1500 pkklı çıkarımını google earth'den mi yaptın merak etmiyorum desem yalan..

olayın siyasi ve diplomatik boyutları var parlamento bir karar vermeden asker gidip de istediği zaman biz operasyon yapıyoruz hadi eyvallah size diyemiyor..niye?
çünkü parlamentodan izin çıkmıyor..
niye çıkmadığını tekrar tekrar yazmak manasız..

Mevlana da "ne olursan ol yine gel" demiş
hatta Descartes de "düşünüyorum öyleyse varım" demiş ya ya yaa..

"atıcan dediğin gibi bir kimyasal" ???
boncuklu tabanca değil o kimyasal dediğin..
ya da "çal ordan usta bir estergon" gibi de değil..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..

Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

RTE son konuşmalarından birinde ne dedi: "terörü bir anda bitirmek mümkün değil. terörle yaşamaya alışmak zorundayız". terörle yaşamak kimin işine geliyor bu sözden anlaşılıyor sanırım..
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..

Kullanıcı avatarı
murti
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen murti »

demakrotive yazdı:
murti yazdı: o düşündüğünnü aynısnı bende düşünüorum edmond bence dağda 1500 pkk lı var yok sadece bunları bilerek öldürmüolar..askeriye gündemden ne den düşmek sitesinki...!ne demiş napolyon para para para!..ki becne askeriye pkk lıların yherelrinide bilmiolarsa neyim...atıcan dedğin gibi bi kimyasal....yaşam maşam kalmıcak...öldürücen hepsini....

olayın siyasi ve diplomatik boyutları var parlamento bir karar vermeden asker gidip de istediği zaman biz operasyon yapıyoruz hadi eyvallah size diyemiyor..niye?

evet google earth ten buldum mutlu oldun mu pe h peh peh...

evet boncuklu tabanca deil kimyasal,13 kişiyi katledeni kimyasalla öldürmek bile az da nese...bu arada 1500 olayına ister inanırsın isterse öle kendi çapında laf koymacalar oynarsın allahım ya :d...

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Edmond »

jonnathan yazdı:Yorum yapmayayım diyorum ama atacaksın kimyasalı kurtulacaksın gibi bir düşünce sizce ne kadar insani? Sana saldırana saldırman kadar doğal bir şey olamaz ama peki ya masuma saldırmak ne oluyor? Doğudan uzakta at dağa kimyasalı kurtul demek ne kadar da kolay öyle değil mi? Hadi onu birde İstanbul'dan Şırnak'ın dağ köyüne öğretmen olarak atanmışken söylesene. Kimyasal silah sadece atıldığı dağda ki teröristleri mi etkiliyor? Yapmayın etmeyin. Bugün o desteklediğiniz olay, yarın sizin ölüm nedeniniz bile olabilir.

Birde hükümet mi askeriye mi teröre göz yumuyor gibi bir tartışma olmuş. Bir tarafta şehitlere kelle diyen, DTP'nin kapanması konusunda gıkını çıkartamayan bir insan, diğer tarafta her şehit cenazesinde acısını dile getiren, sert duruşunu bozmayan, terörün kökünü kazımaya istekli birisi. Karar sizin...
dostum aslında bana kalsa oralara güller laleler atardım.senin insani davranışın o dağdaki insan için ebediyen anlam taşımayacak.oradaki adam ne yaparsan yap'la der lo demez'.sen o adamın istediğini vereeksin başka çaresi yok bunun.ha yok verelim kardeşim, sorun değile getirirseniz bir şey diyemem.ülke sınırlarını biraz daraltırız ne olacak ki?
ayrıca dtp adı üzerinde demokratik bir parti.adamın temsil hakkı var.sana göre terörist olan ona göre asker olabilir.adam demokratik çoğunluğunun ona verdiği hakkı kullanarak bence asker bu olmalı demeye getiriyor.eğer sıkıntımız adamın bu tarz söylevleriyse, rejimi değiştirmek gerekebilir.onu kapat bunu cumhurbaşkanı seçme gibi işler rejimin tutarlılığını zedeler.

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Edmond »

demakrotive yazdı:

doğru o diplomatik kararları bilirim ben.şu siyaset denen kavrama matematiksel bir formül gibi bakmanın lüzumu yok."efendim doğudaki halk çığrından çıkıyor, bunun nedeni federe bir yapıya bürünmek, ardından olursa bir devlet kurmak.onları da israil ingiltere falan destekliyor, besliyor, biz bunlarla böyle idare edelim.orada askerimizin tek tek ölmesi demek, burada batılı insanın biraz daha rahat yaşaması demektir..vs vs...zaten bütün iktidardakilerin yakınları hep doğudadır.onlar şehit ailelerinin acısını çok iyi anlarlar.sadece şehit cenazelerine gelir başınız saolsun.der karşı taraftan "vatan saolsun" denmesini beklerler.bir de amerikalı raysa gidip; efendim benim amcamın oğlu teröristlerce imha edildi, siz de bir el atsanız da beraber şunlara bir günlerini göstersek, yaram çok derin."denir.adamlar diplomasiyi yemiş yutmuş.öyle gelip elini masaya vurup, biz bu anlaşmayı kabul etmiyoruz" diyecek, adamlar çok nadir gelir.
bir kaç iş adamının işleri iyiye gitsin, onlar bize gerekli olan teknolojiyi ilacı vs sağlasınlar diye, burada askerimizi veriyoruz.bu üstü örtülen bir durumdur.haysiyet denen bir şeyin kaldığına inanmıyorum.bu şekilde boncuklu tabancayla devam edersek yakında tabanca bir yerimize kaçar haberimiz olsun...

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Edmond yazdı:
jonnathan yazdı:Yorum yapmayayım diyorum ama atacaksın kimyasalı kurtulacaksın gibi bir düşünce sizce ne kadar insani? Sana saldırana saldırman kadar doğal bir şey olamaz ama peki ya masuma saldırmak ne oluyor? Doğudan uzakta at dağa kimyasalı kurtul demek ne kadar da kolay öyle değil mi? Hadi onu birde İstanbul'dan Şırnak'ın dağ köyüne öğretmen olarak atanmışken söylesene. Kimyasal silah sadece atıldığı dağda ki teröristleri mi etkiliyor? Yapmayın etmeyin. Bugün o desteklediğiniz olay, yarın sizin ölüm nedeniniz bile olabilir.

dostum aslında bana kalsa oralara güller laleler atardım.senin insani davranışın o dağdaki insan için ebediyen anlam taşımayacak.oradaki adam ne yaparsan yap'la der lo demez'.sen o adamın istediğini vereeksin başka çaresi yok bunun.ha yok verelim kardeşim, sorun değile getirirseniz bir şey diyemem.ülke sınırlarını biraz daraltırız ne olacak ki?
ayrıca dtp adı üzerinde demokratik bir parti.adamın temsil hakkı var.sana göre terörist olan ona göre asker olabilir.adam demokratik çoğunluğunun ona verdiği hakkı kullanarak bence asker bu olmalı demeye getiriyor.eğer sıkıntımız adamın bu tarz söylevleriyse, rejimi değiştirmek gerekebilir.onu kapat bunu cumhurbaşkanı seçme gibi işler rejimin tutarlılığını zedeler.
Eğer kimyasal sadece teroristleri vuracaksa tamam ben varım. Bende senin gibi teroristlere bir şey yapılmasın demiyorum ancak kimyasal bambaşka bir olay. Kürtlerin temsil hakkına asla bir şey demem ancak şöyle birşey var. Bu ülkede Hrant Dink bir yanlış anlaşılmadan dolayı yargılandı, yetmedi yargı üstü kurumlarca cezası verildi. Çoğu insan buna iyi oldu dedi. Şimdi DTP milletvekilleri, Hrant Dink'in ülkeye verdiği zararın kat kat fazlasını veriyor ancak milletvekili zırhıyla korundukları için ne yargı, ne de yargı üstü sesini çıkartmıyor. Bu mudur demokrasi? Her Kürt PKK'lı değildir. Kürtlerin temsiline elbette varım ancak PKK'nın temsilini ben almayayım.

Kullanıcı avatarı
murti
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen murti »

ben kimyasaldan bahsettiğimde kürt halkınıda vuralım demedim bazı mağralar adamların hyerleşkesi at oraya kimyasal dağda insan ne arıcak pkk dan başka...benim herşeyden önce demek istediğim askeriye sadece görevini tam yapmıo bakın mehmetçiğe lafım yok,sadece baştakilere sözüm var....dtp milletvekillerine gelincede o adamcıklar sadece sınırlarını zorluolar o kadar......yoksa sonları yakın görüorum ben onların.....

Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

kimyasal dediğin şey kabında durduğu gibi havada durmayan birşey arkadaşım.. öyle dağa attım yere inmedi olmuyor.. yüzlerce km etki kapasitesi var çoğunun.. sonra mazallah bi soykırım iddiası daha patlar neme lazım.. hayır isim vermeden de ortaya konuşmak istiyorum ama sevgili murti, mehmetçiğe lafın olmadığını anladık da askeriyenin başındakilerin bişeyler yapabilmesi için ellerine yetki verilmesi gerekir.. bi önceki yazımda daha açık bahsettim bundan, ki buradan da bu yetkiyi vermeyen olayı süründürdüğüne inandığımız hükümete gelip dayanıyo işin sonu.. askeriye işini tam yapmıyorsa hükümet de yapmıyor bunlar arasındaki zinciri nasıl ayırıyorsun birbirinden onu kavrayamadım?
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?

bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

Resim

Asker siyaset yapmaz...?

Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kindmonster »

bad-dua yazdı:Resim

Asker siyaset yapmaz...?
Askerin bu zihniyette olduğunu yeni mi öğreniyorsun?
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..

bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

kindmonster yazdı:
bad-dua yazdı:Resim

Asker siyaset yapmaz...?
Askerin bu zihniyette olduğunu yeni mi öğreniyorsun?
Çok oldu..

Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

..cevaplar gelmiş..
bugün 3 tane PKK lı terörist öldürüldüğüne göre sayının 1497'ye indiğinden emin olabiliriz öyleyse..tabi bunlar dağdakilerin kotasından mı düşülür bilemiyorum..
kimyasal silaha gelelim..
kimyasal silah dağda kullanıldı diyelim ki dağda sadece bu 1497 PKK lı vardı..
sadece bunlar vuruldu hepsi öldü..
çevre köylerin hasar almayacağını hiçbir masum insanın canına zarar gelmeyeceğini nasıl garanti ediyorsunuz?
çevre köyleri boşalttınız yine sadece bu bilmemkaç PKK lı öldü kısa vadede başka kimse ölmedi..
bu kimyasal maddenin sulara toprağa karışıp uzun vadede insan canına kast etmeyeceğini nasıl garanti ediyosunuz..
ulan hiçbir şey olmadı dağdaki canlı populasyonuna (ayısına tilkisine karıncasına bitkisine..) bunlardan daha fazla saygım olduğu için kimyasal kullanımı istemem

biraz diplomasiye geçelim..
"asker bana bağlıdır"
bu lakayıt özdeyişin sahibini hatırlamayan yoktur heralde
"asker yazılı rapor versin izin verelim"
bunu hatırlayamayan var mı?
madem asker sana bağlı madem operasyon izni de vericeksin neden kararı sen çıkartamıyorsun,sorumluluktan kaçıyorsun??
isteyen istediğini desin başarılı diplomasi olmadan olmuyor..
başarılı diplomasi ise ne yazık ki birilerinin sandığı gibi ABD'nin tasmasını takmaktan geçmiyor

yakın zamanlarda bir anda populerleştirilen "asker düşmanlığı" na da değinelim ki eksik gedik kalmasın..
öncelikle o yazının tankın değil bir cezaevi aracının üstünde olduğunu hatırlatalım..
nedense asker birtakım kesimlerce yalnızca "darbe yapıcısı-demokrasi bölücüsü" olmaktan başka şekilde tanımlanmıyor..
"asker konuşursa borsa düşer"
"asker konuşursa demokratik sürece müdahale edilmiş olur"
"asker konuşursa sivil yapı çöker"
"asker konuşursa gerilim tırmanır"
- askeri kötülemiyorsan darbecisin- -hükümete karşıysan darbecisin- gibi ucuz fişleme çabalarına ise ağzımla gülmüyorum a dostlar..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..

Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen whatsername »

demakrotive yazdı:..cevaplar gelmiş..
bugün 3 tane PKK lı terörist öldürüldüğüne göre sayının 1497'ye indiğinden emin olabiliriz öyleyse..tabi bunlar dağdakilerin kotasından mı düşülür bilemiyorum..
çevre köylerin hasar almayacağını hiçbir masum insanın canına zarar gelmeyeceğini nasıl garanti ediyorsunuz?
çevre köyleri boşalttınız yine sadece bu bilmemkaç PKK lı öldü kısa vadede başka kimse ölmedi..
bu kimyasal maddenin sulara toprağa karışıp uzun vadede insan canına kast etmeyeceğini nasıl garanti ediyosunuz..
ulan hiçbir şey olmadı dağdaki canlı populasyonuna (ayısına tilkisine karıncasına bitkisine..) bunlardan daha fazla saygım olduğu için kimyasal kullanımı istemem
Zaten kimyasal kullanma gibi bir durumun bence ihtimali bile düşünülemez. Asker halkın güvenliğini sağlayacak tamam da bunu insanların sağlığını, canını tehlikeye atarak mı yapacak? En basit örnekle, 20 yıl önceki Çernobil kazası ve Karadeniz Bölgesi'nde görülen kanser vakaları arasındaki ilişkiyi ve yapılan fındık ihraçlarını herkes biliyor sanırım.. Ama çok basit bir şeyden bahseder gibi "at kimyasalı kurtul" demek çok basitçe ve düşüncesizce geliyor bana..
Lasciate mi cantare

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Edmond »

whatsername yazdı:
Zaten kimyasal kullanma gibi bir durumun bence ihtimali bile düşünülemez. Asker halkın güvenliğini sağlayacak tamam da bunu insanların sağlığını, canını tehlikeye atarak mı yapacak? En basit örnekle, 20 yıl önceki Çernobil kazası ve Karadeniz Bölgesi'nde görülen kanser vakaları arasındaki ilişkiyi ve yapılan fındık ihraçlarını herkes biliyor sanırım.. Ama çok basit bir şeyden bahseder gibi "at kimyasalı kurtul" demek çok basitçe ve düşüncesizce geliyor bana..
whatshername , emin ol canlılara karşı en az senin kadar duyarlıyım.hatta yukarıda demokrative in dediği ayısı tilkisi konusunda aynı şeyi düşünüyorum.fakat durum başımıza gelmediği için buradan demokrasiydi, greenpeace ydi ahkamları kesiyoruz. şu siteye gir http://www.sehitlerolmez.com/ kaç tanesini tanıyorsun? hiçbiri akraban mı? neden bu çocuklar ölüp duruyor?ben öyle milliyetçi biri değilim fakat ardı sıra birilerinin ölüme gönderilmesi ne kadar doğrudur ona da sen karar ver...birilerine hayır diyebilmek için biraz daha zeki liderlere yöneticilere ihtiyacımız var.fakat bu halk o kadar zeki olmadığından, kendisini yönetecek zeki kişileri bulmakta güçlük çekiyor.hal böyle olunca pısırık bir diplomasi sistemiyle ortada kalakalıyoruz.sağda solda kalmış üç beş aydın konuşuyor ama karşı tarafın kulakları bu ağızlara göre yontulmadığı için sonuca etki etmiyor.sonuç olarak illa kimyasal demek istemiyorum.birisi bu işi kestirip atacak ya da herkes mecburen kendi ailesinden birini tam tehlikenin ortasına gönderecek ki, o zaman o kişilerin ne kadar dertli olduklarını anlayacağız.

bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

demakrotive yazdı: biraz diplomasiye geçelim..
"asker bana bağlıdır"
bu lakayıt özdeyişin sahibini hatırlamayan yoktur heralde
"asker yazılı rapor versin izin verelim"
bunu hatırlayamayan var mı?
madem asker sana bağlı madem operasyon izni de vericeksin neden kararı sen çıkartamıyorsun,sorumluluktan kaçıyorsun??
isteyen istediğini desin başarılı diplomasi olmadan olmuyor..
başarılı diplomasi ise ne yazık ki birilerinin sandığı gibi ABD'nin tasmasını takmaktan geçmiyor

yakın zamanlarda bir anda populerleştirilen "asker düşmanlığı" na da değinelim ki eksik gedik kalmasın..
öncelikle o yazının tankın değil bir cezaevi aracının üstünde olduğunu hatırlatalım..
nedense asker birtakım kesimlerce yalnızca "darbe yapıcısı-demokrasi bölücüsü" olmaktan başka şekilde tanımlanmıyor..
"asker konuşursa borsa düşer"
"asker konuşursa demokratik sürece müdahale edilmiş olur"
"asker konuşursa sivil yapı çöker"
"asker konuşursa gerilim tırmanır"
- askeri kötülemiyorsan darbecisin- -hükümete karşıysan darbecisin- gibi ucuz fişleme çabalarına ise ağzımla gülmüyorum a dostlar..
Askerin yetkisi yok hükemetin var bilmem ne, bunlar zaten anayasada yazıyor bilmediğimiz birşey değil.Peki kimin umrunda anayasa çevremizde olup bitenler bize gösterilen şekilde mi işliyor gazetelerde yazdığı gibi misal yok abd terörü bitireceğiz dedi, yok başbakan demokratik bir türkiye için çalışacağız dedi, yok genelkurmay abd yi kınıyoruz dedi....
Bu olduğuna inanmamız mı bekleniyor anlamıyorum ki.. gösterilen le gerçek arasındaki farkı anlayamayacak insan çok ama anlayanda yok değil..
O yazının nerde yadığını biliyorum ve ne anlama geldiğinide çok iyi anlıyorum "Askeri kötülemiyorsan darbecisin" hakkaten çok ucuz böyle birşeyin telafuz edildiğini...varsaymak...Bide Asker ile hükümetin farklı görüşlerde olduğunumu sanmamız istendi acaba..Asker o bildiğimiz eski vatanı milleti koruyan kollayan temiz kurum mu hala acaba ? Nato dan bu yana asker çok kirlendi. bunları görmezden gelmek çözüm getirmez

Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Edmond yazdı:
whatsername yazdı:
whatshername , emin ol canlılara karşı en az senin kadar duyarlıyım.hatta yukarıda demokrative in dediği ayısı tilkisi konusunda aynı şeyi düşünüyorum.fakat durum başımıza gelmediği için buradan demokrasiydi, greenpeace ydi ahkamları kesiyoruz. şu siteye gir http://www.sehitlerolmez.com/ kaç tanesini tanıyorsun? hiçbiri akraban mı? neden bu çocuklar ölüp duruyor?ben öyle milliyetçi biri değilim fakat ardı sıra birilerinin ölüme gönderilmesi ne kadar doğrudur ona da sen karar ver...birilerine hayır diyebilmek için biraz daha zeki liderlere yöneticilere ihtiyacımız var.fakat bu halk o kadar zeki olmadığından, kendisini yönetecek zeki kişileri bulmakta güçlük çekiyor.hal böyle olunca pısırık bir diplomasi sistemiyle ortada kalakalıyoruz.sağda solda kalmış üç beş aydın konuşuyor ama karşı tarafın kulakları bu ağızlara göre yontulmadığı için sonuca etki etmiyor.sonuç olarak illa kimyasal demek istemiyorum.birisi bu işi kestirip atacak ya da herkes mecburen kendi ailesinden birini tam tehlikenin ortasına gönderecek ki, o zaman o kişilerin ne kadar dertli olduklarını anlayacağız.
Ölen şehitlerimize üzülmem için illa onların tanıdık ya da akrabam olması gerektiğini düşünecek kadar bencil biri değilim. Her ne kadar senin verdiğin kendi çapında bir örnek bile olsa biraz daha kapsamlı ve geniş çerçevede düşünmek gerektiğinin altını çiziyorum ben. Kimyasal maddenin vereceği zararın haddi hesabı yok mesela.. Evet terör çok canlar aldı, evet ateş düştüğü yeri yakıyor, haklısın buna bir son vermek lazım ama böyle değil. Eğer başka zararlar vermeyecek olsa gözümü bile kırpmadan sonuna kadar desteklerim o düşünceni.. Herkesin ortak paydada buluştuğu bir konu terörün yok edilmesi, son bulması. Ama bu durumda benim savunduğum nokta, devletin bu konuya gereken önemi vermesi gerektiği. Hükümet saçma sapan anayasa değişikliğiyle falan uğraşacağına, gereksiz türban polemiklerine gireceğine biraz olsa terör için mücadele yolları arasa, bu konuda birazcık atak yapsa belki şimdi bu noktada olmayacaktık. Hani diyor ya Yaşar Büyükanıt: "Sözde değil, özde mücadele" diye. İşte aynen öyle olması lazım. Lafta kalmamalı hiçbir şey. Şehitler için törenler düzenleniyor. O törenlere giden liderler çoğu kez beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşıyorlar. Şehit yakınlarının bir çoğu liderlerin taziyelerini kabul etmedi o senaryoları hatırlıyoruz hala.. Böyle bir manzaranın tam ortasında ben durup da, "asker gündem peşinde, bütün teröristlerin yerini biliyorlar, gündemden düşmemek için de müdahelede bulunmuyorlar" diyemem, yüreğim elvermez. Gündem peşinde koşan, başka başka amaçlarını örtbas etmeye çalışan, bu ülke için bambaşka hedefleri ve amaçları olan ve üstükapalı bir şekilde bunları hayata geçirmeye çalışan ben değilim, sen değilsin, asker de değil.. Bunu da unutmamak lazım...
Lasciate mi cantare

Kullanıcı avatarı
murti
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen murti »

whatsername yazdı:
Edmond yazdı:
whatsername yazdı: Zaten kimyasal kullanma gibi bir durumun bence ihtimali bile düşünülemez. Asker halkın güvenliğini sağlayacak tamam da bunu insanların sağlığını, canını tehlikeye atarak mı yapacak? En basit örnekle, 20 yıl önceki Çernobil kazası ve Karadeniz Bölgesi'nde görülen kanser vakaları arasındaki ilişkiyi ve yapılan fındık ihraçlarını herkes biliyor sanırım.. Ama çok basit bir şeyden bahseder gibi "at kimyasalı kurtul" demek çok basitçe ve düşüncesizce geliyor bana..
Ölen şehitlerimize üzülmem için illa onların tanıdık ya da akrabam olması gerektiğini düşünecek kadar bencil biri değilim. Her ne kadar senin verdiğin kendi çapında bir örnek bile olsa biraz daha kapsamlı ve geniş çerçevede düşünmek gerektiğinin altını çiziyorum ben. Kimyasal maddenin vereceği zararın haddi hesabı yok mesela.. Evet terör çok canlar aldı, evet ateş düştüğü yeri yakıyor, haklısın buna bir son vermek lazım ama böyle değil. Eğer başka zararlar vermeyecek olsa gözümü bile kırpmadan sonuna kadar desteklerim o düşünceni.. Herkesin ortak paydada buluştuğu bir konu terörün yok edilmesi, son bulması. Ama bu durumda benim savunduğum nokta, devletin bu konuya gereken önemi vermesi gerektiği. Hükümet saçma sapan anayasa değişikliğiyle falan uğraşacağına, gereksiz türban polemiklerine gireceğine biraz olsa terör için mücadele yolları arasa, bu konuda birazcık atak yapsa belki şimdi bu noktada olmayacaktık. Hani diyor ya Yaşar Büyükanıt: "Sözde değil, özde mücadele" diye. İşte aynen öyle olması lazım. Lafta kalmamalı hiçbir şey. Şehitler için törenler düzenleniyor. O törenlere giden liderler çoğu kez beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşıyorlar. Şehit yakınlarının bir çoğu liderlerin taziyelerini kabul etmedi o senaryoları hatırlıyoruz hala.. Böyle bir manzaranın tam ortasında ben durup da, "asker gündem peşinde, bütün teröristlerin yerini biliyorlar, gündemden düşmemek için de müdahelede bulunmuyorlar" diyemem, yüreğim elvermez. Gündem peşinde koşan, başka başka amaçlarını örtbas etmeye çalışan, bu ülke için bambaşka hedefleri ve amaçları olan ve üstükapalı bir şekilde bunları hayata geçirmeye çalışan ben değilim, sen değilsin, asker de değil.. Bunu da unutmamak lazım...

whatsernameciğim eksik düşünüyosun tamam mı...senin o bahsettiğin asker malesef yapıo bunu buna ister inan ister inanma isterse gönlün el vermesin ama bu bu yani...şunuda anlamanı bekliorum...dağda mağraya atacağın bi kimyasal çernobil kadar bi etkisi olmaz hatta ben sana sölüorum yakınında bi köy olmadıkça köylerede zararı olmaz.....sanki bunu söyleyipte doğa,insan düşmanıyız,değilim kardeşim pkk düşmanıyım ben...konu 1 mehmetçiğin ölümüne yada 213 köylünün ölümüne elince toprağa hayvana acımam ben tamam mı?....burdan ne anlıosan anla şimdi...

Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

murti yazdı:
whatsername yazdı:
Edmond yazdı:whatshername , emin ol canlılara karşı en az senin kadar duyarlıyım.hatta yukarıda demokrative in dediği ayısı tilkisi konusunda aynı şeyi düşünüyorum.fakat durum başımıza gelmediği için buradan demokrasiydi, greenpeace ydi ahkamları kesiyoruz. şu siteye gir http://www.sehitlerolmez.com/ kaç tanesini tanıyorsun? hiçbiri akraban mı? neden bu çocuklar ölüp duruyor?ben öyle milliyetçi biri değilim fakat ardı sıra birilerinin ölüme gönderilmesi ne kadar doğrudur ona da sen karar ver...birilerine hayır diyebilmek için biraz daha zeki liderlere yöneticilere ihtiyacımız var.fakat bu halk o kadar zeki olmadığından, kendisini yönetecek zeki kişileri bulmakta güçlük çekiyor.hal böyle olunca pısırık bir diplomasi sistemiyle ortada kalakalıyoruz.sağda solda kalmış üç beş aydın konuşuyor ama karşı tarafın kulakları bu ağızlara göre yontulmadığı için sonuca etki etmiyor.sonuç olarak illa kimyasal demek istemiyorum.birisi bu işi kestirip atacak ya da herkes mecburen kendi ailesinden birini tam tehlikenin ortasına gönderecek ki, o zaman o kişilerin ne kadar dertli olduklarını anlayacağız.

whatsernameciğim eksik düşünüyosun tamam mı...senin o bahsettiğin asker malesef yapıo bunu buna ister inan ister inanma isterse gönlün el vermesin ama bu bu yani...şunuda anlamanı bekliorum...dağda mağraya atacağın bi kimyasal çernobil kadar bi etkisi olmaz hatta ben sana sölüorum yakınında bi köy olmadıkça köylerede zararı olmaz.....sanki bunu söyleyipte doğa,insan düşmanıyız,değilim kardeşim pkk düşmanıyım ben...konu 1 mehmetçiğin ölümüne yada 213 köylünün ölümüne elince toprağa hayvana acımam ben tamam mı?....burdan ne anlıosan anla şimdi...
-Eksik düşündüğümü zannetmiyorum, bence sen fazla yüzeysel düşünüyorsun.
-Kimyasal madde diyoruz bunun ciddiyetinin farkında mısın?
-Kimse kimseye doğa-insan düşmanı muamelesi yapmıyor, ben zaten etkilenebilecek diğer insanlardan ve yerleşim birimlerinden söz ediyorum..
-PKK'ya en az senin kadar düşmanım. Daha önce de belirttim, eğer dediğin kadar basit bir olay olsa, "at kimyasalı iş biter" gibi bir durum olsa ve bunun garantisi olsa gözümü bile kırpmadan savunurum bu düşünceyi. Ama yok işte. Öyle bir garanti yok..
-O lanet olası terör bitmeli, ama bu aşamada, terör biterken diğer insanların canı, sağlığı tehlikeye atılamaz. Aldığı canlar yeter çünkü..
Lasciate mi cantare

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Kimyasal atalım demek terörizmden farksızdır. Ölen asker olunca acıyorsunda köylü olunca mı acımıyorsun? Ayrıca aman sadece dağdaki mağaralar ve bi kaç köy patlasın ayarında bir kimyasallıktan söz edilemez. Zaten olması imkansız bir olaydan bahsediyoruz. Kimyasalın olumsuz etkileri tarihte görmüş hiç bir ülke kimyasal silah kullanmaz. Hele ki kendi topraklarına. Kaldı ki elimizde kimyasal silah var mı o da ayrı bir muamma. Umarım yoktur da. O yüzden bana kalırsa bu konuyu daha fazla ciddiye alarak uzatmayalım, çözümün bu olmadığının ve olamayacağı yeterince açık...