Akademi Ödülleri

Sinema filmleri, yönetmenler, oyuncular...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Akademi Ödülleri

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

İlk Akademi Ödülleri, 16 Mayıs 1929’da Hollywood Roosevelt Oteli’nde, kapalı kapılar arkasında gerçekleştirilmiştir. 270 kişinin katıldığı ilk tören, Akademi Başkanı Douglas Fairbanks yönetiminde yemekli bir davet olarak tasarlanmıştı ve bilet fiyatları kişi başına sadece 5 dolardı.

Ödül töreninin en büyük özelliği, kazananların 3 ay öncesinden açıklanmış olmasıydı. Tören sadece bu insanları yemekli bir davetle bi araya getirme amaçlıydı. Bir sene sonra bu prosedürü değiştirdiler ve kazanan isimleri tören anına kadar gizli tutmaya karar verdiler (tabii ki törenden 11 saat önce gazetelere bildirmiş olmaları hariç) 1940’a kadar devam eden bu sistem, The Los Angeles Times’ın törenden önceki akşam baskısında bütün kazananları açıklamasıyla son buldu. Bu olaydan sonra Akademi kapalı zarf sistemine geçiş yaptı.

Medyaya kapalı düzenlenen tören sıkıntı yaratmaya başladığından, ikinci yıldan itibaren Los Angeles Radyosu 1 saatlik canlı yayınla törenden kesitler sunmaya başladı. Daha sonra da ABC bütün töreni canlı yayınlayabilmek için telif haklarını satın aldı.
Akademi “bu yemekli törenlerini” katılımın fazla olması nedeniyle değiştirmek zorunda kaldı. 16. Oscar Seremonisi’nden itibaren, (Chinese Theatre, Los Angeles) tören sinema salonlarında düzenlenmeye başlandı. Daha sonra Oscar Ödülleri için daimi yer olan Kodak Theatre seçildi. 1969’dan beri, tören canlı olarak bütün dünyada anlaşmalı kanallarda yayınlanıyor.

İlk Akademi Ödülü’nü Emil Jannings “The Last Command” ve “The Way of All Flesh” deki performansıyla kazanmıştır.
Ödülün orijinal ismi Academy Award of Merit idi. Ödüle neden Oscar dendiğini tam bilinmemekle birlikte hakkında pekçok söylenti vardır. Bir söylentiye göre Bette Davis'in heykelciği ilk kocası Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirmesi sonucunda, başka bir söylentiye göre ise Akademi'nin kütüphanesinde görevli Margaret Herrick'in heykelciği amcası Oscar'a benzetmesi ile ödülün adı Oscar olarak kaldı. Akademi, Oscar ismini 1939 yılına kadar resmi olarak kullanmamıştır.

Oscar ödül heykelciğini Metro Goldwyn Mayer'in sanat yönetmeni Cedric Gibbons tasarladı. Cedric Gibbon, o anda beş parçalı bir film makarası üstünde elinde kılıcıyla dikilen bir şövalye taslağını çizdi. Bu film makarasının beş halkası oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil eder. George Stanley heykeli son haline getirdi. Heykelcik 34 santim yüksekliğinde, 3,85 kilo ağırlığında ve 24 ayar altınla kaplıdır.

Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması , ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor.


Film Rekorları

• Sadece üç film Big Five olarak adlandırılan En İyi Film,En İyi Yönetmen,En İyi Aktör,En İyi Aktris ve En İyi Senaryo ödüllerinin hepsini birden kazandı. Bu filmler; It Happened One Night (1934), One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), ve The Silence of the Lambs (1991).

• Üç film 11 oscar heykelciği birden almayı başardı. Bunlar; Ben-Hur (1959), Titanic (1997), ve The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). (The Lord of the Rings: The Return of the King aday gösterildiği tüm dallarda ödül almayı başardı.)

• All About Eve (1950) ve Titanic (1997) 14 adaylık ile en çok aday gösterilmiş filmler. Titanic 11 ödül alırken, All About Eve 6 ödüle layık görüldü.

• The Turning Point (1977) ve The Color Purple (1985) filmleri 11 dalda ödüle aday gösterilmelerine rağmen hiç ödül kazanamadı.

• Grand Hotel (1932) diğer dalların hiçbirine aday gösterilmemiş ancak En İyi Film Oscarı'nı almış tek filmdir.

• En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş tek animasyon film; Beauty and the Beast (1991).

• Oyunculuk dallarında verilen En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerinin hepsini birden almayı başaran film olmamıştır. Sadece iki film bu rekora çok yaklaşmıştır. Bunlar oyunculuk dallarındaki dört oscar'ın üçünü kazanmayı başaran A Streetcar Named Desire (1951) ve Network (1976).

• 1939 yılında ,La Grande illusion (Harp Esirleri) yabancı dilde çevrilmiş olmasına rağmen (Fransızca),"En iyi yabancı film" dalında değil de "En iyi film" dalında aday gösterilmiş ilk filmdir,ve çok az film bu şekilde aday gösterilmiştir.

• Son Gerçek (They Shoot Horses, Don't They?)(1969) filminin şöyle bir Akademi Ödülü rekoru vardır;En fazla sayıda dalda Akademi ödülüne aday gösterildiği halde (9 dalda aday gösterilmişti) En İyi Film Akademi Ödülüne aday gösterilmeyen tek film budur.1970 yılında sadece En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanabilmişti.

• Roma Tatili (Roman Holiday) filmi için verilmiş 1953 En İyi Uyarlama Senaryo ödülünden şu anda 2 adet vardır. "Amerikan aleyhtarı aktiviteleri soruşturma komisyonu" (HUAC)'nun Komünist sempatizanı oldukları gerekçesi ile kara listeye aldığı yüzlerce ABD'li sanatçı arasında, aralarında Edward Dmytryk (yönetmen) ve Dalton Trumbo (senarist)'nun da bulunduğu ve ilk kez 1947 yılında soruşturmaya uğrayan ilk 10 sanatçıya Hollywood 10'luları adı verilmişti.Kara listedekiler özellikle Hollywood'da iş bulamıyorlardı. Bazıları yurt dışına giderken bazıları da takma isimlerle iş yapmak zorunda kalmışlardı. Dalton Trumbo da "Roma Tatili"nin senaryosunu yazmış olmasına rağmen ismini kullanamadığı için senaryoya verilen Oscar ödülü senaryonun yazılmasında yardımı olan, Trumbo'nun arkadaşı Ian McLellan Hunter'a gitmişti. Yıllar sonra Akademi yanlıştan dönerek Trumbo'nun itibarını iade etti, ödülü Hunter'dan geri aldı ve ölümünden 16 yıl sonra 1993 yılında törenle Dalton Trumbo'nun eşine verdi. Bu arada Hunter'ın oğlu babasının ödülünü geri vermek istemediği için Trumbo'nun eşine ikinci bir Oscar verildi. Yani şu anda 1953 yılı En İyi Senaryo Akademi Ödülü'nden iki adet mevcuttur.

• 1973 yapımı Belalılar (The Sting) En İyi Film Akademi Ödülü'nü aldığında yapımcılarından biri olan Julia Phillips "en iyi film" dalında Oscar alan ilk kadın yapımcı ünvanını da almış oldu.

• 1966 yapımı Kim Korkar Hain Kurttan? (film)(Who's Afraid of Virginia Wolf?) tüm ana karakterlerinin ve sanatsal kadrosunun topluca Oscar'a aday gösterildiği tek film olma gibi bir rekora sahiptir. Aday gösterildiği Akademi ödüllerinden 5 tanesini kazanmıştır.


Oyuncu Rekorları

• Katharine Hepburn oscar ödülerinde en fazla ödül kazanan oyuncu oldu. Morning Glory (1932/33), Guess Who's Coming To Dinner (1967), The Lion in Winter (1968), ve On Golden Pond (1981) filmlerindeki rolleri ile 4 kez En İyi Aktris ödülü kazandı.

• Meryl Streep ödüle en fazla aday gösterilen isim oldu. 14 kez aday gösterilmekle beraber 2 kere ödülü almayı başardı. En İyi Yardımcı Aktris ödülünü Kramer vs. Kramer (1979) ile ve En İyi Aktris ödülünü Sophie's Choice (1982) filmindeki rolü ile kazandı.

• Peter O'Toole 8 kez En İyi Aktör ödülüne aday gösterilmesine rağmen ödülü hiç kazanamadı.

• Jessica Tandy en yaşlı oscar kazanan oyuncu oldu. , 80 yaşında Driving Miss Daisy (1989) filmindeki rolü ile En İyi Aktris ödülü aldı.

• Gloria Stuart ödüle en yaşlı aday gösterilen isim. 87 yaşında iken Titanic (1997) filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Aktris ödülüne aday gösterildi.

• Justin Henry 8 yaşında iken Kramer vs. Kramer (1979) filmiyle aday gösterildiği En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ile birlikte Oscar tarihindeki en genç ödüle aday olan isim oldu.

• 22 yaşındayken Kate Winslet iki defa Oscar'a aday gösterilmiş en genç kişi oldu. Winslet aynı zamanda ödüle üç,dört ve beş kere aday gösterilen en genç insan olmayı başardı.

• The Silence of the Lambs (1991) filminde Hannibal Lecter karakterini canlandıran Anthony Hopkins 16-17 dk. kadar ekranda görünmesine rağmen En İyi Aktör ödülünü almayı başardı.

• Beatrice Straight, Network (1976) filmindeki 5 dk. 40 saniyelik performansı ile Oscar kazanan en kısa role sahip kişidir. Straight bu filmdeki rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü almayı başardı.

• James Dean ölümünden sonra iki kere Oscar'a aday gösterilen tek insan.Dean 1955 yılında öldükten sonra 1956'da East of Eden (1955) filmiyle ve 1957'de tekrardan Giant (1956) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülüne aday gösterildi.

• Oscar tarihinde aynı yılda hem başrol ve hem de yardımcı rol kategorilerinin ikisine birden aday olma başarısını gösteren 11 oyuncu vardır. Bunu başarabilen oyuncular; Fay Bainter, Teresa Wright, Barry Fitzgerald (aynı filmdeki aynı rolleri ile) Sigourney Weaver, Jessica Lange, Al Pacino, Emma Thompson, Holly Hunter, Julianne Moore, Jamie Foxx ve Cate Blanchett'dir.

• Sadece beş oyuncu Sophia Loren, Roberto Benigni, Robert De Niro, Benicio del Toro ve Marion Cotillard İngilizce konuşmadıkları filmleri ile Oscar kazanmayı başarmıştır. Loren, Benigni ve DeNiro İtalyanca, del Toro İspanyolca ve Cotillard Fransızca oynayarak Oscar almıştır.

• John Mills'e , İrlandalı Kız (Ryan's Daughter) filminde oynadığı köyün sağır-dilsiz delisi 'Michael' rolü için 1971 'de En iyi Yardımcı erkek oyuncu ödülü verilmişti.Filmde rolü gereği tek kelime konuşmayan John Mills , ödülünü alırken konuşma yapmayıp bir reverans'la yetinmişti.Bu da Oscar ödüllerindeki en kısa kabul konuşması olarak rekor kitabına geçmiştir.

• Ölüm Tarlaları (The Killing Fields) filminin başrol oyuncusu Haing S. Ngor, Dith Pran'ı canlandırdığı rolüyle 1984'te En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü aldığı zaman, aktör olarak Oscar ödülü alan ilk Güneydoğu Asya'lı ve Budist oyuncu ünvanını da almış oldu.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

2009 yılı Oscar ödülü adayları Los Angeles’ta açıklandı. “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında açıklanan adaylar arasında Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Üç Maymun” filmi yer alamadı. Yekta Kopan ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay bu tarihi anı dakikası dakikasına canlı yayınla sinemaseverlerle paylaştı.

81. Akademi Ödülleri töreni, 22 Şubat Pazar gecesi NTV’den simultane çevirili, aynı anda Cnbc-e'den çevirisiz, canlı olarak yayınlanacak.

Başlıca adaylar ise şöyle;

En iyi film:
The Curious Case of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire

En iyi kadın oyuncu:
Anne Hathaway (Rachel Getting Married)
Angelina Jolie (Changeling)
Melissa Leo (Frozen River)
Meryl Streep (Doubt)
Kate Winslet (The Reader)

En iyi erkek oyuncu:
Sean Penn (Milk)
Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button)
Frank Langella (Frost/Nixon)
Richard Jenkins (The Visitor)
Mickey Rourke (The Wrestler)

En iyi yardımcı kadın oyuncu:
Amy Adams (Doubt)
Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
Viola Davis (Doubt)
Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button)
Marisa Tomei (The Wrestler)

En iyi yardımcı erkek oyuncu:
Josh Brolin (Milk)
Robert Downey Jr. (Tropic Thunder)
Philip Seymour Hoffman (Doubt)
Heath Ledger (The Dark Knight)
Michael Shannon (Revolutionary Road)

En iyi yönetmen:
David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button)
Ron Howard (Frost/Nixon)
Gus Van Sant (Milk)
Stephen Daldry (The Reader)
Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

En iyi yabancı film:
The Baader Meinhof Complex (Almanya)
The Class (Fransa)
Departures (Japonya)
Revanche (Avusturya)
Waltz With Bashir (İsrail)

En iyi uyarlanmış senaryo:
Eric Roth and Robin Swicord (The Curious Case of Benjamin Button)
John Patrick Shanley (Doubt)
Peter Morgan (Frost/Nixon)
David Hare (The Reader)
Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire)

En iyi özgün senaryo:
Courtney Hunt (Frozen River)
Mike Leigh (Happy-Go-Lucky)
Martin McDonagh (In Bruges)
Dustin Lance Black (Milk)
Andrew Stanton, Jim Reardon and Pete Docter (WALL-E)

Uzun metrajlı animasyon:
Bolt
Kung Fu Panda
WALL-E

Uzun metrajlı belgesel:
The Betrayal (Nerakhoon)
Encounters at the End of the World
The Garden
Man on Wire
Trouble the Water

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

bakalım bu sene neler olacak.
En son Luthienn tarafından 03 Şub 2010 19:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

Malesef, yıllardır ilk kez Türkiye'de böyle bir şey başımıza geliyor.. Oscar adayı olan filmlerden henüz hiçbiri vizyona girmedi.. En yakın tarihle "The Curious Case of Benjamin Button" başta geliyor (6 Şubat). Onu "Frost/Nixon" 20 Şubat'da gösterime girerek takip ediyor. Fakat işin acı yanı, diğer filmlerin daha vizyon tarihleri bile belli değil.. Kısacası şu an için yorum yapmak imkansız..

The Curious Case of Benjamin Button

Resim

Tür : Fantastik / Romantik / Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 6 Şubat 2009
Yönetmen : David Fincher
Senaryo : Eric Roth , Robin Swicord , Francis Scott Key Fitzgerald (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Claudio Miranda
Müzik : Alexandre Desplat
Yapım : 2008, ABD
Oyuncular: Brad Pitt (Benjamin Button) , Cate Blanchett (Daisy) , Tilda Swinton (Elizabeth Abbott) , Elle Fanning (6 Yaşındaki Daisy) , Julia Ormond (Caroline) , Jason Flemyng (Thomas Button) , Elias Koteas (Monsieur Gateau)

Birinci Dünya Savaşı'nda oğlunu kaybeden kör bir saatçi tren istasyonuna yaptığı bir saati geri işlenmesi üzerine kurar, gidenler belki geri döner düşüncesiyle...

Bu saat bir mucizeye sebep olur ve 1918'de savaşın bittiği gün doğan Benjamin Button'un hayat saati tersine işler. O 80'lerinde bir yaşlı olarak doğmuştur ve hayatı bir bebekliğinin ulaşabileceği ilk evresinde son bulacaktır.

Benjamin tersine giden gelişmesinde ortama ayak uydurmaya çalışırken daha küçük yaşlarda bir kıza aşık olur. İlk önceleri kendi yaşlı görüntüsünden dolayı ondan uzak kalmaya çalışırken yaşları birbirlerini yakaladığında mutluluğu bulur ama ikisinin de daha gideceği yol vardır.

Birçok ödül, 5 Altın Küre adaylığı ve birçok otorite tarafından da 2008'in en iyi filmleri arasında gösterilen film sinematografik kalitesinin yanısıra hayata dair gerekli öğretileri de insanlığa hatırlatıyor.


Frost/Nixon

Resim

Tür : Dram / Biyografi / Tarihi
Gösterim Tarihi : 20 Şubat 2009
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo : Peter Morgan
Görüntü Yönetmeni : Salvatore Totino
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 2008, ABD / İngiltere / Fransa , 122 dk.
Oyuncular: Frank Langella (Richard Nixon) , Michael Sheen (David Frost) , Sam Rockwell (James Reston, Jr.) , Kevin Bacon (Jack Brennan) , Rebecca Hall (Caroline Cushing)

Amerikan tarihinde iki kez başkan yardımcılığı, iki kez başkanlık koltuğuna oturan Richard Nixon, adamlarının rakip parti Demokratları gizlice dinlediği ortaya çıkınca başkanlık görevini tamamlamadan kamuoyunun baskısı sonucunda Beyaz Saray'dan uzaklaştırılır.

Aradan geçen üç yıl sonrasında, 1977 yılında, 'teke tek' formatlı bir televizyon programında bu skandalla ilgili soruları cevaplamayı kabul eder. Nixon gazeteci olarak, kolay bir yem gibi gördüğü, o zamanın çaylağı olarak kabul edilen David Frost'u seçer. Fakat iki taraf da haftalarca süren hazırlıklardan sonra karşı karşıya geldiklerinde zorlu bir zeka savaşı başlar.

Gerçek bir hikayeden yola çıkılan Oscar ödüllü yönetmenin filmi, 5 Altın Küre'ye aday gösterilmiş bir dramdır.


Milk

Resim
Tür : Dram / Biyografi
Yönetmen : Gus Van Sant
Senaryo : Dustin Lance Black
Görüntü Yönetmeni : Harris Savides
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 2008, ABD
Oyuncular: Sean Penn (Harvey Milk) , Josh Brolin (Dan White) , Emile Hirsch (Cleve Jones) , James Franco (Scott Smith) , Diego Luna (Jack Lira)

San Fransisco'ya taşındıktan sonra, New York'lu Harvey Milk Gay haklarını savunan bir eylemci ve politikacı olmaya karar verir. Uzun çabalarından sonra üçüncü girişiminde 1977'de idare meclisine seçilmiş ve Amerika'da devlet ofisindeki ilk gay olarak tarihe geçmiştir. Ertesi yıl ise hem şehrin valisi George Moscone hem de Harvey Milk, bir önceki supervizör tarafından öldürülmüştür.

Harvey Milk birçok kitaba konu olmuş ve birçok belgesele akademi ödülü kazandırmıştır ama ilk defa bu filmle Harvey Milk'in hayatı roman şekline sokulmuştur. Film San Fransisco'da çekilmiş ve Harvey Milk'in gerçek hayatta yaşayan arkadaşları filmde rol almıştır.

Birçok klasik filme imza atmış olan Gus Van Sant'ın yeni filmi Milk'i ve Sean Penn'in yine seyirciyi dehşete düşürecek oyunculuğunu heyecanla bekliyoruz.


Slumdog Millionaire

Resim

Tür : Dram / Romantik / Suç
Yönetmen : Danny Boyle , Loveleen Tandan
Senaryo : Simon Beaufoy , Vikas Swarup (Kitap)
Yapım : 2008, ABD / İngiltere , 120 dk.
Oyuncular:

Dev Patel (Jamal Malik) , Anil Kapoor (Prem Kumar) , Saurabh Shukla (Sergeant Srinivas) , Rajendranath Zutshi (Yönetmen olarak Raj Zutshi) , Jeneva Talwar (Vision Mixer) , Freida Pinto ( Latika)

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır.

Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

4 Altın Küre Adaylığı, 15 ödül ve 11 adaylığı olan film, IMDB'nin top 250 listesinde 148. sırada yerini aldı.

The Reader (2008)

Resim

Yönetmen: Stephen Daldry
Senaryo: Bernhard Schlink, David Hare
Müzik: Nico Muhly
Tür: Dram, Romantik
Yapım: ABD, Almanya 2008 124 dakika
Dil: İngilizce, Almanca
Oyuncular: Kate Winslet (Hanna Schmitz), Ralph Fiennes (Yaşlı Michael), Alexandra Maria Lara (Ilana), Bruno Ganz (Rohl), David Kross (Michael), Karoline Herfurth (Marthe), Volker Bruch (Dieter Spenz) Hannah Herzsprung (Julia), Linda Bassett, Susanne Lothar (Carla Berg)

Bernhard Schlink'in 1995 tarihli aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan "The Reader" savaşın arka planı oluşturduğu bir ortamda geçiyor. Film cinsel maceralar yaşamaya hevesli bir adamın kendisinden yaşça büyük bir kadınla giriştiği gizli aşkın hikayesini anlatıyor.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

Frost/Nixon ve Angelina Jolie'nin "En iyi Kadın Oyuncu" olarak aday gösterildiği Changelling (Sahtekar) vizyona girdi..

Changelling

Resim

Tür : Dram / Gizem / Suç / Biyografi
Gösterim Tarihi : 30 Ocak 2009
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : J. Michael Straczynski
Yapım : 2008, ABD , 140 dk.
Oyuncular: Angelina Jolie ( Christine Collins) , Gattlin Griffith (Walter Collins) , Michelle Martin (Sandy) , Jan Devereaux ( Operatör 1) , Erica Grant ( Operatör 2) , Antonia Bennett (Operatör 3) , Kerri Randles (Operatör 4)

Los Angeles, Mart 1928: Genellikle çalışan sınıftan insanların oturduğu banliyö kesimlerinden birindeyiz. Telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins (Oscar ödüllü Angelina Jolie), güzel bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu ortadan kaybolmuştur.

Polis tarafından çok yoğun bir arama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter hiçbir iz bırakmadan ortadan yok olmuştur. Aradan beş ay geçtikten sonra polisten haber gelir. Christine’in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunmuştur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, anne ile oğlunun kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler etkinliği gösterisi olarak organize eder.

Yüzlerce polis, gazeteci, fotoğrafçı arasında adeta serseme dönen Christine, getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliğinde kendisine getirilen çocuğun oğlu Walter olmadığını bilmektedir.

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1617
Kayıt: 01 Nis 2006 00:00

Mesaj gönderen Edmond »

sanırım bu filmlerin çoğu ben de var. ben milk i seyretmeyi düşünüyorum. ama benjamin button a 13 dalda oskara adaylığa layık gören bir komiteden pek bir şey beklemiyorum. milk i de gus van sant ve muhtemelen güzel bir oyunculuk çıkarmış olan sean penn yüzünden seyrederim.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

VE KAZANANLAAR..

En İyi Film: Slumdog Millionaire
En İyi Erkek Oyuncu: Sean Penn (Milk)
En İyi Kadın Oyuncu: Kate Winslet (Reader)
En İyi Yönetmen: Danny Boyle (slumdog Millionaire)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Heath Ledger (The Dark Knight)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Penolope Cruz (Vicky Christina Barcelona)
En İyi Özgün Senaryo: Dustin Lance Black (Milk)
En İyi Uyarlama Senaryo: Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire)
En İyi Animasyon Film: WALL-E
En İyi Kısa Animasyon Film: La Maison en Petits Cubes
En İyi Sanat Yönetmeni: The Curious Case of Benjamin Button
En İyi Kostüm: The Duchess
En İyi Makyaj: The Curious Case of Benjamin Button
En İyi Sinematografi: Slumdog Millionaire
En İyi Kısa Film: Spielzeugland
En İyi Belgesel Film: Man on Wire
En İyi Kısa Belgesel Film: Smile Pinki
En İyi Görsel Efekt: The Curious Case of Benjamin Button
En İyi Ses: The Dark Knight
En İyi Ses Miksajı: Slumdog Millionaire
En İyi Kurgu: Slumdog Millionaire
En İyi Orjinal Film Müziği: A. R. Rahman (Slumdog Millionaire)
En İyi Orjinal Film Şarkısı: Jai Ho - A. R. Rahman (Slumdog Millionaire)
En İyi Yabancı Film: Departures (Japonya)

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1617
Kayıt: 01 Nis 2006 00:00

Mesaj gönderen Edmond »

benjamin button ın almaması bence bir artı. the duchess doğru tercih. sean penn bence iyiydi. bir de animasyon olarak wall e tam isabet. Bu arada Vicky Christina Barcelona' yı kesinlikle seyretmem lazım. bugün bir tanıdığım öve öve bitiremedi.

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1617
Kayıt: 01 Nis 2006 00:00

Mesaj gönderen Edmond »

şimdi Slumdog Millionare i seyrettim. danny boyle tekrar aramıza döndü galiba. çok güzel iş çıkarmışlar. ne zamandır bir filmin sonunu böylesine merak etmemiştim. bir de kurgu mükemmel olmuş.

Kullanıcı avatarı
simsiyah_85
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1610
Kayıt: 02 Ağu 2006 00:00
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen simsiyah_85 »

Danny Boyle ödül alırken çok şirindi.
Winnie The Pooh'da ki Tiger zıplayışıyla. (:
hayat farkında mısın, anlıyor musun durumu? beni yendiğin an kaybettin sen bu oyunu!

Cevapla