evrim

Genel konular
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1617
Kayıt: 01 Nis 2006 00:00

evrim

Mesaj gönderen Edmond »

Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanmasıdır. Evrim, bir canlı popülasyonunun genetik kompozisyonunun zamanla değişmesi anlamına gelir.

kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim_kuram%C4%B1

Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1617
Kayıt: 01 Nis 2006 00:00

Mesaj gönderen Edmond »

Harun Yahya gibi gereksizler yüzünden sıkça çarpıtılmaktadır.harun yahya tamamen art niyetlidir.kendi dinine göre hareket etmektedir bu yüzden gerçek dahi olsa kabul etmek istememektedir.görmemezlikten gelir.bilim gelecek dergisinde çıkan yazıyı dikkatle okuyun.(bakın bilim ve gelecek dergisi bu.muhafazakar bir yayına ait değil.gerçek bilim taraf tutmaz)


İddia:Türler arası geçiş formlarına hiç rastlanmamıştır

"Evrim Kuramına göre, yüzlerce ara geçiş formu fosilinin olması gerekir. Eksiksiz ve kompleks özellikleriyle 250 bin türün mükemmel şekilde korunmuş fosili bulunmuş; ara geçiş formuna asla rastlanmamıştır. Evrimciler kendi sınıfladıkları hayvan türleri arasında bir geçiş gösterememektedir. Balıklardan amfibiyenlere, amfibiyenlerden sürüngenlere, sürüngenlerden memelilere ya da kuşlara geçişi gösteren herhangi bir ara geçiş formu yoktur. Bu nedenle evrim geçersizdir; evrim kendi kendine olamaz, balıklar, sürüngenler, memeliler, kuşlar bir anda Tanrı tarafından belli bir tasarımla yaratılmışlardır." (Harun Yahya, Yaratılış Atlası 1, s.613; Yaratılış Atlası 2, s.24, 28)
Yanıt: Yaratılışçıların bu iddialarının hiçbiri bilimsel olarak geçerli değildir. Çünkü pek çok geçiş fosili bulunduğu gibi, pek çok geçiş canlısı da mevcuttur. Yaratılışçılar, geçiş türleri hakkında son derece önyargılı ve cahilce davranmakta; işlerine gelmeyen bilgiyi de her zaman olduğu gibi çarpıtmaktadır. Öncelikle şunu belirtmekte yarar var: Geçiş türleri veya fosillerini bulamasaydık da, bu Evrim Kuramını geçersiz kılmazdı. Bugün Coelacanth gibi, Archaeopteryx gibi, Icthyostega gibi, Seymouria gibi geçiş fosillerine rastlıyorsak, bu sadece şanslı olmamızdan dolayıdır.
Evrim Kuramı, fosilleşme olasılığı hakkında hiçbir şey söylemez. Fosilleşme olasılığı, fosilleşme süreci ile uğraşan bilim insanlarının ve jeologların üzerinde yorum yapacakları bir iştir ve bu yorum da, fosilleşme olasılığının genellikle çok düşük olduğu şeklindedir.
Yüz binler ya da milyonlarca yıl önce yaşadıktan sonra soyları tükenip yaşamdan çekilmiş canlıların kanıtlarını bugün bulup göstermek zordur. Çünkü canlılar öldükten kısa bir zaman sonra doğa tarafından "yok edilir". Bu yüzden böyle canlıların yaşadıkları, ancak fosil denilen günümüze dek oluşabilmiş kemik kalıntılarıyla belirlenebilir. Vücudun diğer parçalarına göre biraz geç de olsa, diğer parçalar gibi bu kemik kalıntıları da kısa zamanda yok olur. Ancak çok uygun koşullar olursa, söz konusu kalıntılar günümüze dek ulaşabilir. Örneğin buzullar, kayalar, derin tabakalar arasında sıkışıp kalmış ve bu yüzden de bozulup çürümeye uğramadan günümüze dek korunabilmiş bazı fosiller bulunabiliyor.
Ayrıca geçiş aşamaları her zaman kısa sürer. Bu durum toplumlarda da böyledir, doğada da. Bir durumdan başka bir duruma geçiş görece kısa bir zamanda gerçekleşir, sonra yine denge sağlanır. Dengenin yeniden bozulmasını gerektiren yeni bir durum ortaya çıkana dek bu kararlı denge durumu fazla bozulmadan varlığını uzun süre devam ettirir. Türlerin evriminde de aynı durum söz konusudur. Zaten az bulunan fosiller içinde, ara yaşam ya da geçiş formlarının fosil kayıtlarını bulmak bu yüzden daha zordur.
Buna rağmen geçiş canlılarının çoğu kaybolmasına karşın, her yıl yeni geçiş fosilleri bulunarak Evrim Kuramı biraz daha desteklenmektedir ve yeni fosiller bulunmaya devam edecektir. Son bulunan geçiş fosillerinden biri de, Nisan 2006'da Kanada'da buzullar arasından çıkarılmıştır. Canlıların sudan karaya geçtiklerini gösteren, balıkla dört ayaklı sürüngenler arasında yer alan, balık-sürüngen karışımı bir tür olan Tiktaalik roseae yapılan ölçümlere göre günümüzden 375 milyon yıl önce yaşamıştır. Fosilin ayrıntıların 6 Nisan 2006 tarihli Nature dergisinde uzun uzun anlatılıyor.
Ama Tiktaalik rosae, ara geçiş fosillerinin ilk örneği değildir. Bugüne dek bulunmuş ara geçiş fosillerinden bir kısmını sıralayalım. Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar: Tiktaalik rosae, Osteolepis, Eusthenopteron, Panderichthys, Elginerpeton, Obruschevichthys, Hynerpeton, Tulerpeton, Acanthostega, Ichthyosgtega, Pederpes finneyae ve Eryops; amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren: Proterogyrinus, Limnoscelis,Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus ve Paleothyris; dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren: Protoclepsydrops, Clepsydrops, Dimetrodon ve Procynosuchus; iki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren: Compsognathus, Protoavis, Pedopenna, Archeopteryx, Changchengornis, Confuciusornis ve Ichthyornis� "Yürüyen balina" da denilen Ambulocetus'u, ilk at türlerini, insan-primat ortak atadan insana geçişi gösteren çok sayıda ara geçiş türlerinin fosillerini, Ardipithecus, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus'u ve daha diğer pek çok ara form fosillerini saymayı gereksiz buluyoruz.
Evrim karşıtları, kendilerine ne kadar ara form gösterilirse gösterilsin kabul etmiyor. Tüysüz kuşlar, tüylü-gagalı sürüngenler, dört ayaklı balıklar, insan maymun karışımı canlıların kalıntıları onlara göre kanıt değildir. "Onlar ara geçiş formu değil, öylece yaratılmış, farklı türlerdir" deyip işin içinden çıkıyorlar.
Dr. Kenan Ateş'in, "Yaradılışçıların iddialarına kısa yanıtlar" (Bilim ve Gelecek, S.32) ve Dr. Ümit Sayın'ın "Yaratılışçıların iddiaları ve bilimin yanıtları -2" (Bilim ve Ütopya, S.89) başlıklı makalelerinden derlenmiştir.

kaynak: http://www.bilimvegelecek.com.tr/?act=2&sayi=38&id=99

Kullanıcı avatarı
karpuz_agaci
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1063
Kayıt: 20 Ağu 2005 00:00
Konum: alamanyadaki gâvurlarin arasindan
İletişim:

Mesaj gönderen karpuz_agaci »

yav bosverin siz homo sapiens sapiens felan fistan ..hepimiz adem ve hava nin torunlariyiz :P

Kullanıcı avatarı
v00d00
Üye
Üye
Mesajlar: 241
Kayıt: 21 Tem 2006 00:00
Konum: ankara
İletişim:

Mesaj gönderen v00d00 »

Evrimi insanç meselesi haline getirmeye çalışıyorlar ama evrim bilimseldir ve evrenseldir aslında. Yani evrim fiziksel,kimyasal ve biyolojiktir. Maddenin hareketinin, değişiminin bir gereğidir. Evrim diyalektiğin bir gereğidir ve bunu ne idüğü belirsiz Harun Yahya gibi (Adnan Hoca) bir takım "şeyhler" değiştiremez...
everybody knows what the blues is all about ;
it's a pain you can't live with
it's a woman you can't live without...

Kullanıcı avatarı
utkugk
Üye
Üye
Mesajlar: 128
Kayıt: 11 Tem 2006 00:00
Konum: reykjavik

Mesaj gönderen utkugk »

adnan hocayı bir "varil"e kapatıp içine türlü amino ve başka asitleri bırakıp, milyarlarca yıl ısıtıp soğutup evirip çevirip bekletmek lazım, bakalım bir canlı hücre çıkıyor mu..

Kullanıcı avatarı
dev!l_O_
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 814
Kayıt: 12 Haz 2006 00:00

Mesaj gönderen dev!l_O_ »

darwin kendi teorisini yine kendi çürüten ilk bilim adamı die duydum ve çürüttüğü teori de ewrim teorisi.adam kendi kendini çürütmüşken buna inanana insanların varlığının halen olmasına bi anlam veremiyorum
En son dev!l_O_ tarafından 02 Kas 2008 03:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
O kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim!!..

Kullanıcı avatarı
dev!l_O_
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 814
Kayıt: 12 Haz 2006 00:00

Mesaj gönderen dev!l_O_ »

dev!l_O_ yazdı:darwin kendi teorisini yine kendi çürüten ilk bilim adamı die duydum ve çürüttüğü teori de ewrim teorisi.adam kendi kendini çürütmüşken buna inanana insanların varlığının halen olmasına bi anlam veremiyorum
O kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim!!..

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

ben de bilimsel bir teoriyi dini öğelerle çürütmeye çalışan mantığı (!) anlamıyorum cidden..

Cevapla