Adolf Hitler

Genel konular
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2544
Kayıt: 26 Oca 2006 01:00
Konum: istanbul
İletişim:

Adolf Hitler

Mesaj gönderen wolfali »

Adolf Hitler'in biyografisi falan değil bu başlıkta ki amacım.Hitler'in yaptıklarını tartışmak,yorumlamak ve anlamaktır.Sizce Hitler nedir ?
Hitler kelimesi ne çağrıştırır zihninizde ?
Yenir mi yutulur mu?

Yakın tarihe damgasını vurmuş bu insanı yanlış mı tanıyoruz doğru mu?

Kısacası Hitler'e bakışınız nedir ?
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...

Kullanıcı avatarı
angel_of_the_hell
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2175
Kayıt: 18 Mar 2005 01:00
Konum: olmayı asla istemediim yerden..

Mesaj gönderen angel_of_the_hell »

ya o değilde aklıma 4-1 filmi geldi yaa..:D bulursam linki atiyim..
(biraz önce dediğin şeyden dolayı yazıyorum bunu cin ali..:D)
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

harika bir adam yaptıklarının bugünde ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz en azından ben görmekteyim belki aranızda yaptıklarından memnun olmayan olabilir
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

Adolf Hitler, 20 Nisan 1889 yilinda Yukari Avusturya'nin Braunau kasabasinda dogdu. Bir gümrük memuru olan Alois Hitler (1837–1903) ve Klara Poelzl (1860-1907) 'ün bes çocugundan üçüncüsüdür. Ilk tahsilini dogdugu kasabada yapti. Orta tahsiline Linz sehrinde basladi. O siralarda, ilerde memur olmasini isteyen babasiyla zitlasiyor, ileride ressam olmak istedigini söylüyordu. Sevmedigi dersleri asiyor, hiç ilgilenmiyordu (ileride ögretmenlerini çok sert biçimde elestirmis, sadece tarih ögretmenini çok sevdigini ve ona çok sey borçlu oldugunu belirtmistir).

On üç yasinda tüberkülozdan babasini kaybetti. Daha sonra agir bir ciger hastaligi geçirmis, bir yil kadar okuldan ayri kalmis, okuldan ayrilmak için aradigi firsati yakalamistir. Daha sonra okuldan ayrilmis, 16 yasindan 19 yasina kadar annesinin parasiyla keyfince yasamis, annesinin yasadigi mali sikintiya ragmen para kazandiracak hiçbir iste çalismamistir. Bu siralar tek yaptigi sey arada bir resim yapmak ve kahvehanelerde arkadaslarina siyasi nutuklar çekmekti (daha sonra bu yillardan hayatinin en güzel yillari olarak bahseder). On dokuz yasina geldigi 1907 yilinda annesini kaybetti.

Ressam olma ümidiyle Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sinavina girdi ancak basarisiz oldu. Bir süre, yapip sattigi resimlerden kazandigi parayla, sefalet içinde yasadi. 1912'de Viyana'dan Münih'e geldi.

1914'de I. Dünya Savasi çikinca Hitler, Bavyera ordusuna gönüllü olarak girdi. Alman maglubiyetinden sonra Hitler, arkadasi mühendis Feder ve alti kisi tarafindan kurulmus olan Alman Isçi Partisi isimli gizli bir firkaya katildi ve kisa sürede bu firkanin reisi oldu. Firkanin adini NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei/ Nasyonal Sosyalist Alman Isçi Partisi) olarak degistirdi ve nüfuzunu arttirdi. Taraftarlarina kisaca "Nazi" ismi verildi. Kendisine de, taraftarlari, rehber anlamina gelen "Führer" lakabini verdiler. Parti 25 maddelik bir program hazirladi. Bu programin ilk maddesi Almanya'yi Versay'in zilletinden kurtarmak idi. Alman vatandasliginin yalniz Alman kanini tasiyanlara hasredilmesi lazim gelecegi programin temel maddelerindendi. Ayni zamanda büyük sermayeyi devlestirmek de yine programin esaslarindan birini teskil eder. Völkischer Beobachter adli gazeteyi yandaslari çikariyordu. Josef Goebbels bu gazetenin tamamen parti bülteni halini almasini sagladi. Gazetede partisinin fikirlerini açiklayan makaleler yayinladi.


Adolf Hitler ve Benito Mussolini Yugoslavya gezisinde.
Siyasi Kariyeri [degistir]
1924'de Münih'ten hükümeti devirmek için tesebbüslerde (Birahane Darbesi) bulundu fakat basarili olamadi. Bunun üzerine 10 ay hapse mahkum edildi ve bu zaman içinde "Mein Kampf" (Kavgam) isimli bir kitapta fikirlerini yazdi. Bu kitap, partinin bundan sonraki faaliyetlerine yön verdi. 1924 ve 1929 yillari arasinda partisi basarisiz oldu. Ancak Dünya Ekonomik Krizinden sonra daha fazla oy kazanabildi (1929). 1930 seçimlerinde yüzde 18 oy ile SPD'den sonra ikinci büyük parti oldu. Hitler'in oylari Katoliklerden daha fazla Protestanlardan, sehirlerden daha fazla kirsal bölge ve kasabalardan, isçilerden daha fazla orta ve üst kesimden geldi.

1932 yilinda yapilan üçüncü genel seçim, 31 Temmuz tarihlidir. Seçim sonuçlarindan yine parlamentoda çogunlugu saglayabilen bir parti çikmamistir. Toplam oylarin yüzde 37’sini alan Nazi partisi, parlamentoda çogunlugu saylayamamakla birlikte en çok sandalye sayisina sahip partiydi.

1933 yilinin Ocak ayinda, Komünistlerin bir genel grevle tüm ekonomiyi islemez hale getirerek bir “devrimci durum” yaratacaklari ya da ülkede içsavas çikacagi konusundaki endiseler o derece derinlesmisti ki, Cumhurbaskani Paul von Hindenburg Hitler’i, Katolik Merkez Parti’yle bir koalisyon kurarak istikrarli bir hükümet kuracagi umuduyla basbakan atamistir.

Ancak Katolik Merkez Parti’yle bir anlasma saglanamadi. Milliyetçi Parti’nin de destegini alan Hitler, ülkeyi yeniden bir genel seçime götürmüstür.

Hükümette olmak dolayisiyla devletin tüm olanaklarini kullanan bir seçim kampanyasi yürütülmüstür. Öte yandan Hitler, hiçbir sekilde ulusalci bir sosyalist olmadigini, gerçekte ne oldugunu çok net bir sekilde, gereken yerlere anlatabilmisti. Bu seçim kampanyasi sirasinda endüstri ve finans-sigorta devlerinden büyük miktarda mali destek sagladilar.

27 Subat 1933 aksami Reichstag’ta bir yangin çikmistir. Kundaklama oldugu ortadadir. Sorusturma kisa sürede polisi Marinus van der Lubbe adindan yari-deli bir komüniste götürdü. Yangini çikaranin kendisi oldugunu itiraf etti.

Ertesi gün, Hitler Hindenburg’a, anayasanin kisi hak ve özgürlükleriyle ilgili maddelerini ortadan kaldiran bir kararname imzalatti. Izleyen günlerde Nazi partisi ve Milliyetçiler disindaki tüm partilerin yayinlari ve seçim çalismalari durduruldu.

Herseye ragmen 5 Mart 1933 günü yapilan seçimlerde Nazi partisinin oylari yüzde 44 düzeyinde kalmistir. Milliyetçi partilerin oylari düsmüs olmakla birlikte parlamentoda çogunluk saglanabiliyordu.

Seçimlerin hemen ertesinde parlamentodan bir “yetki kanunu” çikartildi. Bu kanun, Reichstag’in tüm yetkilerini dört yil süre ile kabineye devrediyor, ve çalismalarina bu süre için ara veriyordu.

Ancak böyle bir kanun için parlamentoda üçte iki çogunluk karari gerekmektedir. Bu çogunluk kararinin nasil saglandigi Nürnberg Mahkemeleri tutanaklarina da geçmistir. Oylamanin yapilacagi gün parlamento SA tarafindan kusatilmis, bazi Sosyal Demokrat parlamenterler içeri alinmamistir. Zaten 81 komünis parlamenter de seçimlerden önce göz altina alinmisti.

23 Mart 1933 günkü parlamento oturumunda “Halkta ve Almanya’daki Sikintinin Kaldirilmasina Dair Kanun (Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reicht) adindaki yetki tasarisi kabul edilmistir.

Bu kararnameyle yürütme ve yasama erklerini eline almistir. Hemen ardindan diger partileri yasakladi. Büyük bir propaganda faaliyeti yürüterek ve olaganüstü hitabet ve ikna kabiliyetini kullanarak bütün Alman halkini Nazi bayragi altinda birlestirdi. Kendisini, Almanlarin yanilmaz büyük lideri ilan etti ve halki da buna inandirdi. Bundan sonra Alman halki ölümüne kadar Hitler'in pesinden körü körüne gitmistir.

Halka, ülkeyi içinde bulundugu durumdan kurtaracagina söz verdi ve bu yolda çalismalarina basladi. Almanya'da asiri artis gösteren issizligi savas hazirligi için kullanarak, is sahasi olusturdu. Ülke genelinde büyük otobanlar insa ettirdi.

Ülkedeki bütün aksakliklarin nedeni olarak Yahudileri ve çingeneler gibi bazi azinliklari gösteriyor, Alman irkinin üstün irk oldugunu söylüyordu. Bütün bir Alman halkini da bunlara inandirmayi basardi ve tarihin en büyük soykirim faaliyetine giristi. Bütün Yahudileri toplama kamplarinda topladi. Çalisabilecek durumda olanlar ayrildiktan sonra digerleri gaz odalarinda öldürülüp, firinlarda yakildilar. (Bu faaliyetler sadece Almanya'da degil, daha sonra isgal edilen bütün ülkelerde de gerçeklestirildi. Bu sekilde tüm Avrupa'da yaklasik olarak 5.5 milyon Yahudi ve yarim milyon çingene öldürüldü.) Alman irkini iyilestirmek adina, binlerce zihinsel engelli insan da hastanelerde, verilen gizli emirlerle öldürülmüstür.

Hitler, tüm Almanca konusan insanlari bir çati altinda toplamak istiyordu (Avusturya ile Almanya sinirinda bulunan bir kasabada dogmasi bunun nedenlerinden biri olarak gösterilir). Bu amaçla önce Avusturya'yi, daha sonra Çekoslavakya ve Polonya'yi isgal etti. Bu isgaller, Ikinci Dünya Savasi'ni baslatan kivilcim oldu. Bati Avrupa ülkelerini ve Rusya'yi karsisina aldi. Bu cephe genisligi II. Dünya Savasi'nin sonucunu belirleyen en önemli etken oldu. Napolyon'un yaptigi hatayi tekrarlayarak kisin Rusya'ya savas açmasi ve daha sonradan Amerika Birlesik Devletleri'nin de savasa dahil olmasi yenilgiyi hazirladi. Savas sonucunda Almanya'nin yenilgisini gören Adolf Hitler ümitsizligin iyice artmasi üzerine 30 Nisan 1945'te Berlin'de karisi Eva Braun'la birlikte ayni anda siyanür hapi içip, önce Eva Braun'u sonrada kendisini bir silah vasitasiyla vurarak intihar etti. Kendi istegiyle Führerbunker bahçesinde benzinle cesetleri yakilmistir. Hitler'in bunu istemesinin sebebinin Sovyet ordusu tarafindan yakalanip teshir edilmek istememesi oldugu iddia edilmektedir. Tüm bu 'resmi' hikayeye ragmen Hitler'in sonuyla ilgili çesitli iddialar 'komplo teorileri' seviyesinde de olsa hala tartisilmaktadir.

Hitler ölmeden önce ikili vasiyetnamesini yazdirmistir: Siyasi ve Özel Vasiyetname. Hitler'in siyasi vasiyetnamesi bir hinç çigligidir. Ona göre; Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolsevizm'i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir. Almanya'nin gelecegini tartismasiz bu olgu belirleyecektir. Hitler, savasa girmekte hakli oldugunu savunuyor ve yenilgiden korkak yalanci generalleri sorumlu tutuyordu. Özel Vasiyetinde ise, tüm hayati boyunca topladigi sanat eserleriyle dogdugu sehir olan Linz'de bir müze kurulmasini istedi. Tüm sahsi mallarini partiye eger parti kalmamissa devlete biraktigini söylüyordu.

kaynak:
Alıntı:
http://www.hadigel.net/biyografi/biyografi.asp?haber=20
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

Başka bir insanın ölümünden memnun olmak, bunu savunmak, böyle bir adamı takdir edebilmek.. Gerçekten muhteşem bir yetenek.. Kutluyorum.. Dünyanın sizin gibilere cidden çok ihtiyacı var. Bol bol çocuk yapın ki, dünya sizden hiç mahkum kalmasın.. Saygılar.

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

Offf offf.. Başka bir başlıkta, gayet hırçın bir üslupla Nazi taraftarlarını haşlamıştım.. Ama belli ki yetmemiş.. Birkaç şey daha söylemek lazım besbelli..
Şu sitede kendi "küfvüm" olarak kabul ettiğim, fikirlerini ciddiye aldığım tek insan olan venusgrace gibi 'ironi' de yapmayacağım ama.. Nazik ve şık bir üslup seçmemi de beklemeyin.. Konu Hitler'se kafa göz yaran bir üslup seçmek şart..

Hadi işlediği insanlık suçlarını, iğrenç bir katil oluşunu, aşağılık bir pislik olmasını, milyonlarca insanın ölümünden bizzat sorumlu olmasını, dünya üzerine gelmiş en tiksinç yaratık oluşunu bir kenara bırakalım.. Hitler bir ahmaktı, budalaydı, gerizekalıydı..
Hitler'in Yahudi milletini bire kadar kırabileceğini sanması, Rusya'ya saldırması, sonra iki cephede birden savaşmayı kabul etmesi.. Sadece bu yediği haltlar bile, ne kadar 'zekasız bir zekaya' sahip olduğunu kanıtlar..

Ve bu sitenin adminleri, moderatörleri uyuyor mu yahu?.. Alenen yahudi düşmanlığı, ırkçılık, kafatasçılık yapılıyor ve hiçbir site yetkilisinin gıkı çıkmıyor. Bu nasıl iştir? Aranızda bu kaftasçı zat-a 'Hoop kardeşim, Hitler'e istediğin övgüyü dizde.. bu ülkede yahudi vatandaşlar var, açık açık yahudi ırkçılığı yapamazsın, kimseyi hedef gösteremezsin, fikir beyan etmekle, kin kusmak arasında fark vardır.. senin yaptığın suçtur..' diyecek hiç mi kimse yoktur?

213
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2368
Kayıt: 30 Ağu 2004 00:00
Konum: Beleş bi mezardan

Mesaj gönderen 213 »

Biraz konu dışı olacak ama;Gerçekten uygulanan Yahudilik profiline birşey demem ama şu an yahudilik adı altında milyon türlü dümen çeviren,gezegende gereksiz yere hacim kaplayan ve O'nları öldürmek bile O'nlar için ödül sayılan biçimsiz şahsiyetleri ne yapmalı bilmiyorum.
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..

Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2544
Kayıt: 26 Oca 2006 01:00
Konum: istanbul
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Luthienn yazdı:Offf offf.. Başka bir başlıkta, gayet hırçın bir üslupla Nazi taraftarlarını haşlamıştım.. Ama belli ki yetmemiş.. Birkaç şey daha söylemek lazım besbelli..
Şu sitede kendi "küfvüm" olarak kabul ettiğim, fikirlerini ciddiye aldığım tek insan olan venusgrace gibi 'ironi' de yapmayacağım ama.. Nazik ve şık bir üslup seçmemi de beklemeyin.. Konu Hitler'se kafa göz yaran bir üslup seçmek şart..

Hadi işlediği insanlık suçlarını, iğrenç bir katil oluşunu, aşağılık bir pislik olmasını, milyonlarca insanın ölümünden bizzat sorumlu olmasını, dünya üzerine gelmiş en tiksinç yaratık oluşunu bir kenara bırakalım.. Hitler bir ahmaktı, budalaydı, gerizekalıydı..
Hitler'in Yahudi milletini bire kadar kırabileceğini sanması, Rusya'ya saldırması, sonra iki cephede birden savaşmayı kabul etmesi.. Sadece bu yediği haltlar bile, ne kadar 'zekasız bir zekaya' sahip olduğunu kanıtlar..

Ve bu sitenin adminleri, moderatörleri uyuyor mu yahu?.. Alenen yahudi düşmanlığı, ırkçılık, kafatasçılık yapılıyor ve hiçbir site yetkilisinin gıkı çıkmıyor. Bu nasıl iştir? Aranızda bu kaftasçı zat-a 'Hoop kardeşim, Hitler'e istediğin övgüyü dizde.. bu ülkede yahudi vatandaşlar var, açık açık yahudi ırkçılığı yapamazsın, kimseyi hedef gösteremezsin, fikir beyan etmekle, kin kusmak arasında fark vardır.. senin yaptığın suçtur..' diyecek hiç mi kimse yoktur?
1-Nazi taraftarı değilim
2-Beni haşlamak haddin olmasa gerek
3-Başlığın amacı Hitler'i övmek değil,okumadan zıplayınca böyle saçma yorumlar çıkıyor karşımıza
4-Hitler'in belli görüşlerini savunanları haşlamakta haddin değil
5-İlk yazımı okumanı öneriyorum.
6-Hitleri savunanları haşlamaktan çok Hitler hakkında ki görüşlerini koymanı diliyorum.Ki yazında bi kısmı buna ayırmışsın,sevindirici.
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

nazi taraftarı olan yok burada kimse merak etmesin nedir bu ya böyle 'modları yokmu forumun' falan diye ne demek bu kimse kimsenin işine karışmasın
burada ayrıca benim yazdıklarım ırkçılıksa varsın ırkçılık olsun adamların ne yaptıkları belli bugun savunmasız küçüçük çocukları öldürüyor ama herkes bunları görmezden gelerek onlara dahada destekliyor
sakin olalım herkes savunmak istediğini savunsun adam gibi konuşalım
haşlamak :)
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

wolfali yazdı:
Luthienn yazdı:Offf offf.. Başka bir başlıkta, gayet hırçın bir üslupla Nazi taraftarlarını haşlamıştım.. Ama belli ki yetmemiş.. Birkaç şey daha söylemek lazım besbelli..
Şu sitede kendi "küfvüm" olarak kabul ettiğim, fikirlerini ciddiye aldığım tek insan olan venusgrace gibi 'ironi' de yapmayacağım ama.. Nazik ve şık bir üslup seçmemi de beklemeyin.. Konu Hitler'se kafa göz yaran bir üslup seçmek şart..

Hadi işlediği insanlık suçlarını, iğrenç bir katil oluşunu, aşağılık bir pislik olmasını, milyonlarca insanın ölümünden bizzat sorumlu olmasını, dünya üzerine gelmiş en tiksinç yaratık oluşunu bir kenara bırakalım.. Hitler bir ahmaktı, budalaydı, gerizekalıydı..
Hitler'in Yahudi milletini bire kadar kırabileceğini sanması, Rusya'ya saldırması, sonra iki cephede birden savaşmayı kabul etmesi.. Sadece bu yediği haltlar bile, ne kadar 'zekasız bir zekaya' sahip olduğunu kanıtlar..

Ve bu sitenin adminleri, moderatörleri uyuyor mu yahu?.. Alenen yahudi düşmanlığı, ırkçılık, kafatasçılık yapılıyor ve hiçbir site yetkilisinin gıkı çıkmıyor. Bu nasıl iştir? Aranızda bu kaftasçı zat-a 'Hoop kardeşim, Hitler'e istediğin övgüyü dizde.. bu ülkede yahudi vatandaşlar var, açık açık yahudi ırkçılığı yapamazsın, kimseyi hedef gösteremezsin, fikir beyan etmekle, kin kusmak arasında fark vardır.. senin yaptığın suçtur..' diyecek hiç mi kimse yoktur?
1-Nazi taraftarı değilim
2-Beni haşlamak haddin olmasa gerek
3-Başlığın amacı Hitler'i övmek değil,okumadan zıplayınca böyle saçma yorumlar çıkıyor karşımıza
4-Hitler'in belli görüşlerini savunanları haşlamakta haddin değil
5-İlk yazımı okumanı öneriyorum.
6-Hitleri savunanları haşlamaktan çok Hitler hakkında ki görüşlerini koymanı diliyorum.Ki yazında bi kısmı buna ayırmışsın,sevindirici.

Bir 'Offf' daha çekiyorum.. Benim yazdıklarımda 'Wolfali' diye bir isim geçti mi?.. Veyahut iması edildi mi?..
Sadece 'Hitler nedir, kimdir sizce' diye sorgulama amaçlı bu başlığı açan kişiye ben niye onca lafı edeyim yahu? Niye 'Yahudi vatandaşlarımızı hedef gösteriyor, kafatasçılık yapıyor, adminler niçin müdahale etmiyor' diyeyim?

Madem alınganlık ediliyor, açık seçik söyleyim..
Kast ettiğim kişi Wolfali değildi.. 'Yahudilerin yaptıklarını gördükçe, ulu hitlerin ne kadar haklı olduğunu görmekteyim' tadında faşizanca laflar eden, yahudi ırkçılığı-kafatasçılığı yapan şahsiyetti.
Ki o da, yazdığı mesajındaki o kısımları silmiş..

Son olarak.. Wolfali bana hadler, hududlar çizmekte senin haddin olmasa gerek.. Birilerine hakaret etmediğim, küfretmediğim sürece istediğimi istediğim 'sert üslupla' haşlarım.. Kimse karışamaz, tabii bu sitede ifade özgürlüğü diye birşey varsa!..

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

ulu hitler ? :) diye birşey yazmadım ki ben nerden cıktı bu ya birşeyde silmedim istersen göreve çağırdığın modlarımıza sorarsın
ben sonuna kadar hitlerin arkasındayım yaptıklarını da seviyorum adam ne güzel demiş 'Bir gün gelecek bütün yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz'
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

jonnathan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 3812
Kayıt: 19 Eki 2003 00:00
Konum: izmir
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Edit notu yazmayı unutmuşum pardon bloodline. Ulu Hitler işin mübalağası olsa gerek.
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

ama tırnak içerisinde yazıldığından birşeyler demek zorunda kaldım yoksa beni ilgilendirmez
sen ne dersen o olur burada kapatalım istersen konuyu :)
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

jonnathan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 3812
Kayıt: 19 Eki 2003 00:00
Konum: izmir
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Belirli sınırlar içersinde kalındıktan sonra kapatılmasına gerek yok derim. Sağımız solumuz sansür olmuş zaten, bari burda minimuma indirelim.
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

Tanrım, güler misin, ağlar mısın? Ne denebilir ki?
"Yahudi milletini bire kadar kırabileceğini sanan, Rusya'ya saldıran, sonra iki cephede birden savaşmayı kabul eden ve herkesi alt edebileceğini zanneden" bir gerizekalıdan başka hiçbir halt olmayan, kendi ülkesinde bile adı geçtiğinde tiksintiyle karşılanan.. Üzerine birde dünya tarihindeki en iğrenç insanlık suçunu işlemiş, milyonlarca insanı katletmiş, beyni irinle dolu hastalıklı bir yaratığa övgüler düzülmesi karşısında ne denebilir ki?

Milyonlarca insanı öldürmesi yetmezmiş gibi, birde hiç utanmadan 'Bir gün gelecek bütün yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz' lafını eden birine, bu lafıda sanki tarihteki en derin, en manalı, en entelektüel, en müthiş, en insancıl lafmış gibi alıntılıyan birine ne denebilir ki?

"Her yaptığının arkasındayım Hitler'in, iyi ki öldürmüş milyonlarca yahudiyi" lafını eden, sonra da "Varsın bunları söyledik diye adımız ırkçıya çıksın" tadında laflar eden birine ne denebilir ki? Artık karşı fikre hoşgörüsüzce davrananlara ırkçı-faşist denildiği bir dünyada, milyonlarca insanın katledilmesine alkış tutmanın kendisini 'ırkçının allahı' yapacağını öngöremeyen birine ne denebilir ki?

"Ulu Hitler iyi etmiş, tadında faşizanca laflar ediyor" deyişime, "Ben Ulu Hitler falan demedim ki" diye itiraz eden, 'ironinin' ne olduğundan bihaber olan, birde üzerine beni 'düzelten' birine ne denebilir ki?

En güzelini sanırım bu konuyla ilgili başka bir başlıkta Cirdan nickli şahsiyet söylemiş: "insanları sabun köpüğü yapan türden faşizme büyük bir hayranlıkla şapka çıkarıp, boğazları patlayıncaya kadar alkışlayanlara ne denir bilemiyorum, hoş, bişey demeyede gerek yok böylelerine ağzımızla gülmemek lazım."


Jonnathan nickli moderatöre not:
Sansüre karşı olmanız çok güzel birşey.. Fakat burda, faşizmden, ırkçılıktan, kafatasçılıktan söz ediyoruz.. Yahudi vatandaşlara da sahip bir ülkede birileri 'Yahudiler iyi ki öldürülmüş, keşke hepsi ölse' gibilerinden birşeyler söylüyorsa.. Ve bu ülkede, iki cümleyle galeyana gelip önüne geleni öldürebilen, binbir çeşit meczup varsa.. Faşizanca, ırkçı söylemlerde bulunanları susturmak 'sansür' değildir.. Bilmem tehlikenin farkında mısınız?
Ama tabii ki, karar sizin.. Banane..

layne
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1068
Kayıt: 11 Ağu 2004 00:00
Konum: istanbul

Mesaj gönderen layne »

hitler konusunda daha önce de yorum yapmıştım. hangi başlıkta olduğunu hatırlamıyorum ama söyleyeceklerim oradakilere oldukça paralel olacak.

kendim mükemmel bir insan olmadığım için başkalarının insaniyetini değerlendirmem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama yaptıkları, yapmayı düşündükleri ve denedikleri nedeniyle hitler'in insani yönü pek de kuvvetli değildi. adam milyonlarca insanı vahşice katletti ve işin daha da korkunç yanı, bunu sistematik bir biçimde gerçekteştirmiş olması. bu noktaların savunulacak bir yanı yok. öldürdüklerini şu kadarı buydu, bu kadarı şuydu şeklinde sınıflandırmak da mantıksızca, çünkü bu şahıs insan öldürdü.

tüm bunlara rağmen, hitler'in o kadar insanı örgütleyebilmesini ve halkını hedeflerine ulaşabileceğine inandırabilmesini ben takdir ediyorum. adamın yapmaya kalkıştığı şeyler akla hayale sığmıyor ama halkı ona bunun için destek veriyor. bu durum, ya koyunlukta çığır açmış bir milletin varlığına ya da etkili bir liderin varlığına işaret eder.
betterman.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

layne yazdı:tüm bunlara rağmen, hitler'in o kadar insanı örgütleyebilmesini ve halkını hedeflerine ulaşabileceğine inandırabilmesini ben takdir ediyorum. adamın yapmaya kalkıştığı şeyler akla hayale sığmıyor ama halkı ona bunun için destek veriyor. bu durum, ya koyunlukta çığır açmış bir milletin varlığına ya da etkili bir liderin varlığına işaret eder.
Bu cidden takdir edilebilecek bir durum mu yoksa aslında olaylara farklı bir bakış açısı mı? Çoğu tarihçinin bunu söylediğini duydum veya okudum. Yalnız bir de şöyle bir olaydan haberdarım; ve özellikle bunu ilk ağızdan duyduğum için paylaşmak isterim. Alman halkına şöyle bir seçenek sunulmuş: Ya Yahudi olduğunu itiraf edip kendini öldüreceksin ya da biz seni öldüreceğiz. Aynı zamanda Yahudilerin tam anlamıyla dış görünüş itibariyle ayrıştırıcı özellikleri olmamasından dolayı birçok kişi dinini gizlemek zorunda kalmıştır. yani herkesin adamın dediklerine acayip bağlılığından değil de bolca korkudan ve yaşama isteğinin ağır basmasından kaynaklanan bir boyun eğme durumu içinde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu konunun bir yanı tabii ki, yukarıda bolca konuşma dönmüş 2 günde ki, "doğru düzgün" tartışılan bir konu olması hoş tabii sitede. Sonuçta hiçbir moderatorün kişisel görüşleri sebebiyle başlık kapatması da görülmüş şey değil. Fakat, gerçekten Hitler'e, avatarına resmini koyacak şekilde bağlılık duymak, faşizmi, kitle katlini onaylamak cidden inanılmaz demek istiyorum ama karşısındakina yaşama hakkını tanımama yeni karşılaştığımız bir şey değil.

Ayrıca şu anda Filistin'de yaşanılanlar buna gerekçe gösterilemez. İsrail Filistin karşılıklı birbirini paralayan, öldüren, yakıp yıkan uluslar. İsrail de Filistin kadar suçlu, ama bunu kimse görmek istemiyor nedense. Bütün haberlerde "Müslüman çocuklar öldürülüyor" deniliyor ama kimse geçmişi hatırlamıyor. Bunların aynısı Filistin vatandaşları tarafından da zamanında yapıldı. Olimpiyatlar basıldı, gencecik masum insanlar öldürüldü. Bunu bırakın senelerdir ABD Irak'da neler yapıyor. Milyonlarca sivil öldürülüyor, işkence ediliyor, başlarında hatıra fotoğrafı çektiriliyor. Bu nedense 1 hafta sonunda unutuluyor. Sanmayın ki ABD halkı tamamen Yahudi sempatizanlarıyla dolu. Çoğu kişi bütün bunlara karşı.

Benim bu kadar laf salatası arasında gelmek istediğim konu ise, bir insanı dinine göre kategorize etme saçmalığı. Sen Müslümansın pissin. Sen Yahudisin öl. Sen Hristiyansın Haçlı Seferi yaptın. bilmem ne. Şu dünyadaki bütün pis işlerin arkasında din var, din sömürüsü var, dinin arkasına sığınma var. Kalkıp da hiçbir dinde, git şunu öldür denildiğine rastlamadım şahsen. kendini bu dogmaların içine hapsetmiş insanlara acıyorum açıkcası. Şu ölsün bu kalsın "mantığı" nereye kadar? Irkçılık kadar saçma, temelsiz, luzumsuz bir olay görmüyorum. Al sana Türkiye'deki ülkücü, aynısı Almanya'daki Neo-Naziler. İngiltere'nin Polonya'nın magandaları. Hepsi aynı kategori. Hepsi beyin fukarası, hepsi acınası. Çok şükür benim gibi düşünen biri daha var burada kendini paralayan da, en azından boşa konuşmuyorum...

jonnathan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 3812
Kayıt: 19 Eki 2003 00:00
Konum: izmir
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Luthienn yazdı:Jonnathan nickli moderatöre not:
Sansüre karşı olmanız çok güzel birşey.. Fakat burda, faşizmden, ırkçılıktan, kafatasçılıktan söz ediyoruz.. Yahudi vatandaşlara da sahip bir ülkede birileri 'Yahudiler iyi ki öldürülmüş, keşke hepsi ölse' gibilerinden birşeyler söylüyorsa.. Ve bu ülkede, iki cümleyle galeyana gelip önüne geleni öldürebilen, binbir çeşit meczup varsa.. Faşizanca, ırkçı söylemlerde bulunanları susturmak 'sansür' değildir.. Bilmem tehlikenin farkında mısınız?
Ama tabii ki, karar sizin.. Banane..
Bahsi geçen mesajda aşırıya kaçan kısımları zaten makasladım, bu konuda hemfikiriz sanırım? Ben bazı tehlikelerin sert çıkarak, üstü kapanarak, halının altına süprülerek değil, tartışılarak aşılacağına inanıyorum. Hemfikir olmadığımız nokta da burası sanırım.
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

Bu manyağın hakkında İki satır yazmak bile abes
En son Luthienn tarafından 21 Nis 2010 18:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Luthienn
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 15 Kas 2008 01:00
Konum: Paris

Mesaj gönderen Luthienn »

Bu manyağın hakkında iki satır yazmak bile abes
En son Luthienn tarafından 21 Nis 2010 18:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2544
Kayıt: 26 Oca 2006 01:00
Konum: istanbul
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Luthienn yazdı:Ne başlığın kapatılmasından, ne de tartışmanın sonlanmasından yanayım... Sadece alenen, açık seçik 'Yahudi düşmanlığı' yapılırsa, kafatasçılık edilirse bunlara müdahele edilmesinden yanayım -ki jonnathan moderatörümüz saolsun, gerekli makaslamaları yapmış..

Neyse efenim, konumuza döneyim. Venusgrace gayet güzel yazmış.. İşin 'insani' boyutunu da, ırkçılığın insanlıkla bağdaşmayacak türden bir 'hastalık' oluşunu da, faşistlerin düşünce sistematiğini de, İsrail'in yediği haltların tüm yahudilere mal edilemeyeceğini de gayet güzel yazmış.

Konu 'ırkçılık hezeyanlarına karşı isyan bayrağı açmaktan' , 'Niçin Alman halkının Hitler'in peşinden gittiği' gibi önemli vede tartışması insana haz veren bir yere kaydığına göre.. Bu noktada çorbaya ben de karınca kararınca tuz katmazsam içim rahat etmez. Az buçuk malumatfuruşluk edeyim, 'Hitler' mevuzusunun daha başka taraflarına dikkat çekeyim..

Hitler gibi berbat bir yazar, sıkıcı bir anlatıcı, hatta komik bir hatipten başka hiçbir halt olmayan bir adamın, Almanya gibi güçlü bir ülkeyi, dünyayı ateşe atan bir maceraya sürükleyebilmesini sadece görünenlerle yetindiğinizde açıklamakta yetersiz kalırsınız. Üstelik resmi tarihçiler yalan da söylemektedirler. Çünkü Hitler'in yaşamında birçok tuhaflıklar vardır, en azından aile ağacında kimin kim olduğu belli değildir, ensest ilişkilerin de görüldüğü bir ailedir bu ve anne ve babasının kimler olduğu bile net değildir.. Sonuçta böylesine tuhaf yetiştirilen, bazı hayvanlara tapan ve rasyonel düşüncenin dışındaymış gibi konuşan bir insanın, pagan inançlı bir örgütü kurup (Naziler) ülkeyi tek başına nasıl ele geçirdiğini açıklamak alternatif kaynaklara gidilmediği takdirde mümkün değildir.. Her önemli tarihi figürde olduğu gibi, Hitler'in yaşamında da karanlık nokta çoktur.. Bunları anlamaya yaklaşabilmemiz, Avrupa uygarlığının yeraltı örgütlerinin gizli tarihini incelememizle mümkündür.. Bir Gül ve Haç kardeşliğini, İslam ezoterizmini ve Masonluğu tam anlamadan Hitler anlaşılamaz..

Nitekim Hitler'i oluşturan ve yetiştiren 'Thule' adlı bir kardeşlik örgütüdür. Ve Hitler'in akıl hocası, aynı örgütten Dietrich Eckhart adında bir heriftir.'Ezoterizm tarihçileri' onun son derece tatsız, son derece sevimsiz, pis ve aşağılık herifin biri olduğunu söylerler. Bu herif aynı zamanda şairdir.
Olamaz mı canım? İspanyol Falanj partisinin kurucusu ve 'üçüncü adamı' Rafael Sanchez Mazas da şairdi ve General Franco'yu bile beğenmez, yetersiz olduğunu düşünür, 'az faşist' bulurdu...
Eckhart da, Alman Nazi partisinin kurucularındandır.. Hitler o partiye sonradan girmiş ve kısa zamanda başına geçmiştir.. Daha doğrusu, beslenip büyütülmüş, yetiştirilmiş ve geçirilmiştir. Eckhart adlı herif 1924 yılında öldü ve ölürken de son sözleri şu oldu: 'Adolf'a dikkat edin... Büyük işler yapacak... Dans edecek ama müziği ben besteledim!'

Bunlar, yani Naziler esas itibariyle, 'eski Germen paganizmini', yani Hristiyanlık öncesi çoktanrılı dinini canlandırmak isteyen aşırı sağcılardı. Kiliseyi ezmek için de çok uğraştılar. Üstelik, Hazret-i İsa Yahudi olduğu için ondan da özellikle nefret ediyorlardı.. Gençliğe de bunu aşılamaya çalıştılar. Nazi hareketinin hep 'antikomünist' yanı üzerinde durulur da 'din karşıtı' özelliği yabana atılır.. Oysa bu boyut da çok önemlidir.
Derin Yahudi düşmanlığını açıklamak için de hep Almanya'da birinci savaş sonrasında yaşanan ekonomik krizin yarattığı tepkiler düşünülür.. Hitler'in gençliğinde Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'nin giriş sınavında çakmış olduğu ve onu çaktıran hocalar Yahudi oldukları için herifte böyle bir düşmanlık filizlendiği hatırlatılır..

Fakat Hitler'in kendisi de 'bizim bu tutumumuzu geniş halk kitleleri anlayamazlar, onlar yalnızca işin su üstünde kalan kısmını görürler' demiştir.
Temelde ne yapıyorlardı, bilir misiniz? PAGAN TANRILAR ADINA YEHOVA'NIN KAVMİNİ, YANİ TEKTANRICILARI KURBAN EDİYORLARDI..
Tibet'e bir SS subayları ekibi bile gönderdiler, 'Atlantis' vesaire gibi şeyleri araştırmak üzere... Bu subaylardan biri orada yerleşip kaldı ve Budist olup sonradan Lobsang Rampa adını aldı, kitapları Türkçe'ye de tercüme edilmiştir.
O kadar çarpık beyinli heriflerdi ki, dünyanın dış yüzeyinde değil iç yüzeyinde yaşadığımızı da sanıyorlardı! Yani güneş, ay, yıldızlar falan, boş bir dünya küresinin içindeydiler ve biz onlara 'içeri doğru' bakıyorduk... Bunu kanıtlamak ve kutup noktasında olduğuna inandıkları bir deliği bulmak için de gene bir SS subayları ekibi gönderdiler!..

Neyse neyse.. Çok fazla uzattım.. Bunca şey yazdım, işin komik tarafı asıl değinmek istediğim konuya, 'Niçin Alman halkının Hitler'in peşinden gittiği' konusuna giremedim bile.. Başka sefere artık.
Çok güzel bir bilgilendirme,sağolasın.Bu başlıkta istediğim,amaçladığım şey buydu.Hitler'in inancıyla ilgili bende birkaç şey okumuştum önceden..
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

Şu anda vizyonda olan filmlerden bir tanesi de Valkyrie..

Operasyon Valkyrie - Valkyrie

Tür : Gerilim / Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 30 Ocak 2009
Yönetmen : Bryan Singer
Senaryo : Christopher McQuarrie , Nathan Alexander
Görüntü Yönetmeni : Newton Thomas Sigel
Müzik : John Ottman
Yapım : 2009, ABD / Almanya
Oyuncular: Tom Cruise (Claus von Stauffenberg) , David Bamber (Adolf Hitler) , Stephen Fry , Carice van Houten (Nina Von Stauffenberg) , Thomas Kretschmann (Otto Ernst Remer) , Bill Nighy (Friedrich Olbricht) , Tom Wilkinson (Friedrich Fromm)

İkinci Dünya Savaşı sırasında, birkaç Alman subayı Adolf Hitler'e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşı bitirme adına da güçlerini kullanmaya başlarlar. Valkyrie adı verdikleri operasyon sayesinde Nazi hükümetine karşı bir ayaklanma başlatırlar.

Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg Tom Cruise tarafından canlandırılıyor. Tarihte de önemli bir yer etmiş olan Albay Stauffenberg, bu uğurda her şeyi göze almaya hazırdır.

Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1719
Kayıt: 19 Mar 2005 01:00
Konum: bekirli termik santralinden

Mesaj gönderen bloodline666 »

VeNuSgRaCe yazdı:Şu anda vizyonda olan filmlerden bir tanesi de Valkyrie..

Operasyon Valkyrie - Valkyrie

Tür : Gerilim / Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 30 Ocak 2009
Yönetmen : Bryan Singer
Senaryo : Christopher McQuarrie , Nathan Alexander
Görüntü Yönetmeni : Newton Thomas Sigel
Müzik : John Ottman
Yapım : 2009, ABD / Almanya
Oyuncular: Tom Cruise (Claus von Stauffenberg) , David Bamber (Adolf Hitler) , Stephen Fry , Carice van Houten (Nina Von Stauffenberg) , Thomas Kretschmann (Otto Ernst Remer) , Bill Nighy (Friedrich Olbricht) , Tom Wilkinson (Friedrich Fromm)

İkinci Dünya Savaşı sırasında, birkaç Alman subayı Adolf Hitler'e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşı bitirme adına da güçlerini kullanmaya başlarlar. Valkyrie adı verdikleri operasyon sayesinde Nazi hükümetine karşı bir ayaklanma başlatırlar.

Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg Tom Cruise tarafından canlandırılıyor. Tarihte de önemli bir yer etmiş olan Albay Stauffenberg, bu uğurda her şeyi göze almaya hazırdır.

br belgeselde de izlemiştim bunu bakalım filmi nasıl olmuş
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.

Kullanıcı avatarı
VeNuSgRaCe
Üye
Üye
Mesajlar: 157
Kayıt: 09 Eyl 2005 00:00
Konum: Los Angeles, CA

Mesaj gönderen VeNuSgRaCe »

cumartesi akşamı National Geographic Channel'da "Hitler'i Öldürmek" diye bir belgesel vardı.. İzleyemedim ama tekrarının olacağını düşünüyorum..

Kullanıcı avatarı
doacan
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 665
Kayıt: 08 Eki 2006 00:00
Konum: İST
İletişim:

Mesaj gönderen doacan »

tam anlamıya dibe vurmuş bir ülkeyi tekrar diriltmesini ve dünyaya kafa tutmasını takdir etttiğimi söyleyebilirm.üstelik rusya konusu için de amerika ya yaranmamıştır.

Cevapla