Tanıtım: Neslihan Engin

Tarzlar, şarkılar, sözler, klipler...
Cevapla
aslolanaşk
Üye
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 May 2011 10:16

Tanıtım: Neslihan Engin

Mesaj gönderen aslolanaşk »

Resim

Neslihan Engin, müzik dünyasına yeni bir alternatif getiriyor!

Mutfağında çalıştığı bazı önemli projelerde ismini duyduğunuz veya Ghetto'da 'Nesli Plays Tori' konseptli Tori Amos cover performansları ile izlediğiniz NESLİHAN ENGİN, kendine has stili ile müzik dünyasına yepyeni bir tat ve alternatif getiriyor.

Eğlenceli, duygusal, enerjik, kimi zaman hüzünlü ve depresif, Neslihan Engin'in tamamen kendi şarkılarından oluşan ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ilk albümü “Ruhum Su Aldı” Lirik Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Neslihan'ın “30’lu yaşların ruh hallerini anlattım” dediği ilk albümünün çıkış parçası “Bardan Adam Çıkmaz” idi. Albümün 2. video klibi ise “Git Burdan” adlı parçaya çekildi.

Neslihan Engin, müziğe küçük yaşlarda piyano çalarak başladı. Galatasaray Lisesi'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Bir yandan lise ve üniversite yıllarında çeşitli okul gruplarında klavye çaldı. Marşandiz Stüdyoları'nda ses teknisyeni asistanlığı yaptı, Nezih Ünen'in stüdyosunda tonmaister olarak çalıştı. Türkiye'nin ilk pyschedelic rock grubu olan "Siddhartha" nın albümünde klavye çaldı, konserlerinde sahne aldı.
Candan Erçetin'in stüdyo çalışmalarını yürüttü, albümlerinde beste ve düzenleme yaptı, sahnesinde klavye ve akordeon çaldı. Çeşitli sanatçıların albüm prodüksiyonlarında çalıştı.

İTÜ MİAM (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) Ses Mühendisliği & Ses Dizaynı Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. O sırada MİAM stüdyolarında çeşitli projelerde ses mühendisi olarak görev aldı. Halen özel bir sanat okulunda çocuklar için piyano ve vokal eğitmenliği yapmaktadır.
Neslihan Engin ilk albümünü ve şarkılarını şöyle anlatıyor:
“Albümdeki şarkıların her biri ya yaşadığım gerçek bir olayı olduğu gibi anlatıyor, ya da hayatımdaki insanlara dair.. Kaçtım, Bardan Adam Çıkmaz, 10 Saniye, Zeynep Söyle Bana, Sola Sap, ve diğer tüm şarkılar yaşadığım gerçek olayların birer yansıması..
Kendimi en iyi piyano ile ifade edebiliyorum, o yüzden konserlerde de piyanoyu çalarak şarkı söylüyorum, bu sayede müzikal olarak kendimi daha net bir şekilde ortaya koyabiliyorum. Trompet ve çellonun da parçalara çok yakıştığını düşünüyorum. Bazı parçalarda akordeon çaldım, parçalara çok tatlı bir renk kattı sanırım.
Parçaların her biri beni, olabildiğince açık ve net bir şekilde anlatıyor. Basit anlatımlar ve minimalist bir müzik anlayışı peşindeyim. “Ruhum Su Aldı” şehirli, 30 yaşla beraber ilişkileri, hayatı, insanları farklı bir açıdan sorgulayan, kendini ifade etmek için çırpınan, hem hüzünlü hem mutlu, hem matrak hem kırılgan bir genç kadının gerçek hayat öyküsü!”


http://www.youtube.com/watch?v=N9IVif5IsBU

Cevapla