Aşkı en iyi ifade eden kitap
Aşkı en iyi ifade eden kitap
Okuduğunuz ve aşkı en iyi biçimde ifade ettiğini düşündüğünüz kitap nedir? ya da en yakın şekilde ifade ettiğini?
- angelofthell
- Üye
- Forrestgump
- Üye
-
- Üye
- bloodline666
- Müdavim Üye
buruşturdum ve attım adlı eseriyle vasili tırtovski le aşkı böylesine yalın ve gerçekçi bir şekilde işleyen hiç bir yazar olamaz..
5 Mayıs 2004 — mor ve ötesi’nin son albümünü;
"Yeni Dünya’ya yalan yanlış bir cevap, üsturuplu ama yersiz kaos, samimiyetsiz isyan,
karşılığını amaçsızca arayan ezik bir çığlık" ifadeleriyle tanımlayabiliriz.
"Yeni Dünya’ya yalan yanlış bir cevap, üsturuplu ama yersiz kaos, samimiyetsiz isyan,
karşılığını amaçsızca arayan ezik bir çığlık" ifadeleriyle tanımlayabiliriz.
Cezmi Ersöz'ü önceleri bende severdim. Hatta asla unutamayacağım bir yazısı vardır: "Sen çok iyi bir insansın ama bilmediğin çok şey var"
Fakat daha sonraları dikkat ettim adam işi fazla ticarete dökmüş. Tamam, güzel yazıyor ama içinde o derin hissiyat gün geçtikçe yavaş yavaş yok oluyor.
Aşkı en güzel anlatan derseniz ben Dostayevski - Beyaz Geceler demek istiyorum. O kitapdaki adam daha bir gerçek, hikaye daha bir anlamlıydı. Daha sert cümlelerle (!) daha iyi anlatılmıştı hikayeler, düşünceler. Adamın hayalleri cıvık cıvık romantizm kokmuyordu. (Üstat elinden çıkma olunca tam tadını yakalıyor cümleler) Cezmi Ersöz fazla romantik anlatımlar kullanıyor bu da yazıyı fazla cıvıklaştırıyor bence. Kıvamını tam tutturamıyor.
Kısacası Dostayevski - Beyaz Geceler (80 sayfamı ne zaten )
Konuya ekstradan bir madde daha ekleyeyim. En duygu dolu şiir ise;
Nazım Hikmet'ten diyebilirim. "Karıma Mektup" oldukça harika bir sevgi anlatımı içerir. Ama sevgilinize bunu okumayın. Ben "Tahir ile Zühre Meselesini" okumanızı tavsiye ederim. Veya Cemal Süreyya dan "Önceleyin"i daha harika gider
Fakat daha sonraları dikkat ettim adam işi fazla ticarete dökmüş. Tamam, güzel yazıyor ama içinde o derin hissiyat gün geçtikçe yavaş yavaş yok oluyor.
Aşkı en güzel anlatan derseniz ben Dostayevski - Beyaz Geceler demek istiyorum. O kitapdaki adam daha bir gerçek, hikaye daha bir anlamlıydı. Daha sert cümlelerle (!) daha iyi anlatılmıştı hikayeler, düşünceler. Adamın hayalleri cıvık cıvık romantizm kokmuyordu. (Üstat elinden çıkma olunca tam tadını yakalıyor cümleler) Cezmi Ersöz fazla romantik anlatımlar kullanıyor bu da yazıyı fazla cıvıklaştırıyor bence. Kıvamını tam tutturamıyor.
Konuya ekstradan bir madde daha ekleyeyim. En duygu dolu şiir ise;
Nazım Hikmet'ten diyebilirim. "Karıma Mektup" oldukça harika bir sevgi anlatımı içerir. Ama sevgilinize bunu okumayın. Ben "Tahir ile Zühre Meselesini" okumanızı tavsiye ederim. Veya Cemal Süreyya dan "Önceleyin"i daha harika gider
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!
-
- Üye
+1Karga yazdı:Aşkı en güzel anlatan derseniz ben Dostayevski - Beyaz Geceler demek istiyorum. O kitapdaki adam daha bir gerçek, hikaye daha bir anlamlıydı. Daha sert cümlelerle (!) daha iyi anlatılmıştı hikayeler, düşünceler. Adamın hayalleri cıvık cıvık romantizm kokmuyordu. (Üstat elinden çıkma olunca tam tadını yakalıyor cümleler) Cezmi Ersöz fazla romantik anlatımlar kullanıyor bu da yazıyı fazla cıvıklaştırıyor bence. Kıvamını tam tutturamıyor.
ferman moderatörün dağlar bizimdir...
- kozmik_peri
- Müdavim Üye
guy de maupassant ilk öykü yazarıdır en deneyimli o bu konuda sanırım.. türk edebiyatında il yazılmış aşk mesnevisi yusuf ile züleyha dır zaten..(Seyyad Hamza) bu ikisine katılabilirim bu yönden..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri
kazıyorsan aklıma normal mi sence?
- antichrist
- Üye
- angelssmile
- Üye
aragon'a göre aşkı en iyi anlatan kitap cengiz aytmatov'un cemilesi-en azından kitabın arkasında öyle yazmakta- lakin ben okudum cemileyi ve bence değil.katya'nın yazı'ndaysa,bir insanın aşık olduğu kişiyi betimleyebileceği en güzel paragraf var.abartısız,sade,olduğu gibi...ve bence aşkı en iyi anlatan şey de bir aşığın gözünden aşığıdır.bu yüzden de:
KATYA'NIN YAZI-TREVANİAN
KATYA'NIN YAZI-TREVANİAN
ıdle talk
and hollow promises
cheating Judases
doubting Thomases...
and hollow promises
cheating Judases
doubting Thomases...