aklıma ilk gelen kitap küçük prens olur...
10 yaşında okumuştm ilk defa ve o zmndan beri aklıma estikçe okurm...
çocuk kitabı gibi görünse de herkes içindir aslında...
gezgeninden dünyaya gelmiş ve tekrar kendi gezegenine dönmek isteyen bi çocuğu anlatıyo kitap...
her okuyuşmda sonunda hep hüzünlenirm...
Oktay sinanoğLu Hedef türkiye isimli kitabı biraz karmaşık gibide olsa ülkemiz üzerinde oynana oyunlar ve kaybolan değerlerimiz hakkında ilgilenen varsa
Dostoyevski-Suç ve Ceza
Tolstoy-Savaş ve Barış
Kafak (ahhh Kafka)-Dönüşüm,Dava, bir akademi için rapor
mayakovski- tüm eserleri
eduardo galeano- kucaklaşmanın kitabı
Rejected yazdı:Dostoyevski-Suç ve Ceza
Tolstoy-Savaş ve Barış
mayakovski- tüm eserleri
Rejected yazdı:Dostoyevski-Suç ve Ceza
Tolstoy-Savaş ve Barış
mayakovski- tüm eserleri
neon yazdı:balzac kitapları.. ben şu an eugenie grandeti okuyorum.. dili ve anlatımı çok iyi tavsiye ederim..
eugenie grandet, okudugum ilk balzac romani. gerçekten de "insanlik güldürüsü" basliginin en önemli romanlarindan biridir. bunun haricinde illa balzac diyorsaniz, goriot baba ve vadideki zambak salik verilebilir.
böyle bir baslikta hemen herkes dile getirecegi için, klasikleri bir kenara birakip çagdas dünya edebiyatina yönelirsek, bence max frisch (stiller, homo faber, adim gantenbein olsun) iskalanmamali.
türk yazarlardan ise hararetle ihsan oktay anar'in puslu kitalar atlasi ve efrasiyab'in hikayeleri adli kitaplarini, naçizane, öneririm.
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...
baştan söyleyeyim çocukluğunda hiç şeker portakalı,güneşi uyandıralım okumamış olan varsa muhakkak okusunlar.yaşın pek bi önemi yok ben her yıl okuyorum(kardeşi olanlar da okutuversinler sevaba girerler.küçük prens de öyle)
suç ve ceza,budala gibi dostoyevski olan her şey okunmaya değerdir.hatta suç ve ceza nın üstüne çok az roman tanırım.hatta freud ben psikolojiyi dostoyevskiden öğrendim demiştir o kadar iyidir ruh çözümlemeleri.
franz kafka
albert camus
trevanian
boris vian
bu adamlar da hayatımın yazarlarıdır.okuyun bence memnun kalırsınız
bi de orhan veli ve sait faik vardır ki 1 tanedir onlar...
ıdle talk
and hollow promises
cheating Judases
doubting Thomases...