Yüzüklerin Efendisi
- Forrestgump
- Üye
Yüzüklerin Efendisi
Annon edhelen edrohi ammen
Fennas nogothrim lastobeth lammen
Bu Gri Gandalf'ın Moria kapılarını açmak için söylediği cüce lisanında bir söz
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, agh nazg thrakatulûk ash burzum ishi krimpatul.
Bu sözler Mordar lisanında tek yüzüğün üstünde yazan şeyler. Anlamıda;Hepsine hükmedicek bir yüzük,hepsini o bulucak,hepsini bir araya getirip karanıkta birbirine bağlıycak.
Gördüğünüz gibi ben tam bir yüzüklerin efendisi hastasıyım.
Peki ya siz?????????????
Fennas nogothrim lastobeth lammen
Bu Gri Gandalf'ın Moria kapılarını açmak için söylediği cüce lisanında bir söz
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, agh nazg thrakatulûk ash burzum ishi krimpatul.
Bu sözler Mordar lisanında tek yüzüğün üstünde yazan şeyler. Anlamıda;Hepsine hükmedicek bir yüzük,hepsini o bulucak,hepsini bir araya getirip karanıkta birbirine bağlıycak.
Gördüğünüz gibi ben tam bir yüzüklerin efendisi hastasıyım.
Peki ya siz?????????????
film kitabın yanında çok yüzeysel.alakaları yok diyebilirim.fantastik kurgunun babasıdır lakin lord of the rings hiç bir şeye benzemez.bugünlerde pek bir popüler olan fantastik edebiyattan 5000000000 kat daha kalitelidir.sadece kurgusu değil üslubu ve kurduğu cümlelerle bile adamı kendine hayran eder tolkien.zaten bu hallere düşmesi filmin işgüzarlğı.mısır ve roma mitolojisine pek düşkünümdür ama orta dünya halklarınınki de en az onlar kadar gerçektir gözümde.klasik olmamasına hala şaşarım.bence türünün tek örneği ve bunu ziyadesiyle hak ediyo.her ne kadar türkiyede az bir zamandır tanınsa da bazı klasiklere on basar.ama her edebiyat öğretmenimle tartışmışlığım vardır,sevenine rastlamadım.alegori desek el üstünde tutarlar muhtemelen.ama bence de alegori olsa tüm büyüsünü yitirirdi.ayrıca hiç unutmam 5.sınıftaydım,okuyunca estele aşık olmuştum,aşık olduğum ilk roman kahramanıydı.kocaman oldum hala okuduğumda estele ayrı taparım...
ıdle talk
and hollow promises
cheating Judases
doubting Thomases...
and hollow promises
cheating Judases
doubting Thomases...
- Scralatchi
- Üye
- bloodline666
- Müdavim Üye
okurken fark ettim ki sadece filmi izleyip alakasız yorumlar yapıp kitaba haksızlık ediyorsunuz ne ki bu ikisinin aynı olmadığı gerçeği unutulmamalı.yüzükllerin efendisi çok başarılı bir yaratıdr,sadece artık heryerde elfler orklar nicelerini gördüğümüz için sıradanlaştı ama ilk olan yüzüklerin efendisidr.
reach out!!!
- heavenly_damnation
- Üye
- İletişim:
keske orta dünya olsaydi ve bende orda yasasaydim dedirten mükemmel ve kusursuz bir hayal gücü ürünü defalarca okusamda bikmayacagim,her okudugumda farketmedigim ayrintilarini farkedecegim,her olayin büyük ustalikla islendigi,benim icin bi bas yapit olan yüce kitap...arkadaslar bilmem farkettiniz mi ama burasi kitap,dergi,gazete forumu.film degil.film elestirilerini bence baska burda yapmayiniz...
- Nymphe_MeL
- Müdavim Üye
- İletişim:
+1heavenly_damnation yazdı:keske orta dünya olsaydi ve bende orda yasasaydim dedirten mükemmel ve kusursuz bir hayal gücü ürünü defalarca okusamda bikmayacagim,her okudugumda farketmedigim ayrintilarini farkedecegim,her olayin büyük ustalikla islendigi,benim icin bi bas yapit olan yüce kitap...arkadaslar bilmem farkettiniz mi ama burasi kitap,dergi,gazete forumu.film degil.film elestirilerini bence baska burda yapmayiniz...
in the hopes of creating a horrible zombie..
-
- Müdavim Üye
- kindmonster
- Müdavim Üye
- İletişim:
ben LOTR serisininhayranıyım.Tanrım kaç kere izledim hatırlamıyorum ama her bölümü 10dan fazla izledim.en sevdiğim filmdir kendisi ve bence kesinlikle artık o bi klasik.bu arada her izleyişimde sanki ilk kez izliyomuş gibi heyecan yapıyorum kendimi kaptırıyorum.asla izlemekten bıkmicaam filmlerin başında geliyor...
Ne hissettiysem, ne bildiysem
Hasta ve yorgunum tek başımayım.Orada olabilir misin, çünkü seni bekleyen kişiyim ben.
Yoksa sen de mi affedilmeyensin???
Hasta ve yorgunum tek başımayım.Orada olabilir misin, çünkü seni bekleyen kişiyim ben.
Yoksa sen de mi affedilmeyensin???
kesinlikle her bölümde ama eksiksiz her bölümde bin kez islemiş olmama rağman aynı heyecanı yaşıyorum..gerçeten çok büyük yankı uyandırdı film..ama keşke diyorum bitmemiş olsaydı..yerli yerinde tadında bırakılması güsel belki çok bölüm olsa bıkardık ama nebilyim insan ne bitti mi yani bitmesiiin dio..
çok başarılı..tolkieni ayakta alkışlıorum.
pencere önü çiçeği
tolkien kuşkusuz muhteşemdir ama ben deathgate i öneririm kısaca..LOTR kadar ses getirmemiş ve büyük bi kesimde konuşulmamış ve eleştirilmemiş de olsa inanılmaz sürükleyici bi seridir..özellikle 7kitap olması ve öğrenci bi adamı maddi yönden resmen emmesi de en büyük negatifliğidir =) ama 10üstünden hiç düşünmeden 10 verebileceğim tek seridir...bide bişey diyim dragonlance in ilk iki üçlemesinden sonrası bence biraz maddi kazançlar üstüne kurulu hele ki hickman ve weis inkiler dışında (fanı olan arkadaş kusura bakmasın ama) resmen sıçış be abi anladık raistlin tanis filint fizban falan aşmış ama bence ilerlerde iyice boka sarması nedeniyle okunabilirliğinden bikaç milyon kaybediyo bu nedenle..ama tabii ki de saygım ve sevgim sonsuzdur yine de dragonlace e
"Eğer cennete o vakit istenmemişsem (doğum), ısrar etmeyeceğim.."
- karpuz_agaci
- Müdavim Üye
- İletişim:
yuzukler efendisinin 1. bolumunu 1 gunde , 2. bolumunu 3 gunde okudum ve 3. bolumunu hala bitirmedim.. ve 2001 de baslamistim okumaya...
3. bolumunun frodo nun eve donmesinin bolumleri cok uzun...ve beynimi tam olarak veremiyorum...ona.. onun icin zaten 2001 de 3. bolumunu okumayi birakmistim
ama gercekten tolkien de fena bir fantazi var.. pre babam pre
3. bolumunun frodo nun eve donmesinin bolumleri cok uzun...ve beynimi tam olarak veremiyorum...ona.. onun icin zaten 2001 de 3. bolumunu okumayi birakmistim
ama gercekten tolkien de fena bir fantazi var.. pre babam pre
- mavisakal_kan
- Müdavim Üye
- İletişim:
bence tolkien ne kadar usta bi yazarsa oğluda o derece kötü bir yazar.. hiçbir anlatım farklılığı yaşanmıor demişsin ama kayıp öyküler'i okuduysan çok bariz bi şekilde farklılık ortaya çıkıor ki onlarda tolkien'in yarım kalmış öykülerinden derlenmiş.. yüzüklerin efendisi serisini filmden 3-4 yıl önce okumuştum ve herkese tavsiye ediordum böyle bi kitap var alın okuyun süper bişey die kimse kulak asmıordu.. film çıknca bir anda herkes kitaplarımı istemeye başladı yinede fantastik edebiyatta favorim dragonlance serisidirdead_or_alive yazdı:tolkien in oğlu da kendisi kadar başarılı, kitabın devamını kendisi yazmasına rağman hiç bi anlatım farklılığı yaşanmıyor.. ne derseniz dyin bize 'fantastik'in ne demek olduğunu öğretti..yaşasın tolkienn
Benim için dua et!.. çünkü ben lanetlenmiş bir ruhum..daha önce lanetlenmemiş bir ruh!!
- Nymphe_MeL
- Müdavim Üye
- İletişim:
katılıyoreum ve silmarillion ın ağır kaçmasının nedeni de oğlu yüzünden zaten..değil mi?mavisakal_kan yazdı:bence tolkien ne kadar usta bi yazarsa oğluda o derece kötü bir yazar.. hiçbir anlatım farklılığı yaşanmıor demişsin ama kayıp öyküler'i okuduysan çok bariz bi şekilde farklılık ortaya çıkıor ki onlarda tolkien'in yarım kalmış öykülerinden derlenmiş.. yüzüklerin efendisi serisini filmden 3-4 yıl önce okumuştum ve herkese tavsiye ediordum böyle bi kitap var alın okuyun süper bişey die kimse kulak asmıordu.. film çıknca bir anda herkes kitaplarımı istemeye başladı yinede fantastik edebiyatta favorim dragonlance serisidirdead_or_alive yazdı:tolkien in oğlu da kendisi kadar başarılı, kitabın devamını kendisi yazmasına rağman hiç bi anlatım farklılığı yaşanmıyor.. ne derseniz dyin bize 'fantastik'in ne demek olduğunu öğretti..yaşasın tolkienn
hiç filmini izlemeden direk kitaplarını vermisti abim bana..küçüktüm tabi baya o zamanlar üçünü de okuyup sonra izlemiştim filmleri..önce kitabı okuduğum için de cok sanslı sayıyorum kendimi=)
burda sırf "filmlere bitiyorum yahu kac kere izledim süperler" türden yorumları okuyuncada sasırdım acıkcası.. (kitap daha güzel bariz..ve yeri daha ayrı yani)
mesela
sende öyle bi söylemissinki sanki filmleri tolkien cekmis..kamze yazdı:kesinlikle her bölümde ama eksiksiz her bölümde bin kez islemiş olmama rağman aynı heyecanı yaşıyorum..gerçeten çok büyük yankı uyandırdı film..ama keşke diyorum bitmemiş olsaydı..yerli yerinde tadında bırakılması güsel belki çok bölüm olsa bıkardık ama nebilyim insan ne bitti mi yani bitmesiiin dio..
in the hopes of creating a horrible zombie..