Polisiye-Gerilim ve Jean-Christophe Grange
Polisiye-Gerilim ve Jean-Christophe Grange
kitap okumak isteyenler verebileceğim en iyi tavsiye jean-cristophe grage
ben çok kitap okumama rağmen polisiye tercih etmezdim arkadşımın tavsiyesi üzerine grangeın kızıl nehirler kitabını okudum ve hayran kaldım
bi gün yetti kitabı bitirmeme daha sonra kitap filmede uyarlanmasına rağmen aynı zevki vermedi
grange kurtlar imparatorluğu isimli filimle zaten ülkemizde duyulmuştu aynı isimli kitabı yazdıktan sonra türkler tarafından bir miktar da tehdit almış zaten (kitabın tamamı ülkücülerle ilgili de).son olarak siyah kan isimli kitabı yayınlandı geçen yaz.bir seri katille ilgili .kesinlikle yazarın bütün kitaplarını tavsiye ederim...
ben çok kitap okumama rağmen polisiye tercih etmezdim arkadşımın tavsiyesi üzerine grangeın kızıl nehirler kitabını okudum ve hayran kaldım
bi gün yetti kitabı bitirmeme daha sonra kitap filmede uyarlanmasına rağmen aynı zevki vermedi
grange kurtlar imparatorluğu isimli filimle zaten ülkemizde duyulmuştu aynı isimli kitabı yazdıktan sonra türkler tarafından bir miktar da tehdit almış zaten (kitabın tamamı ülkücülerle ilgili de).son olarak siyah kan isimli kitabı yayınlandı geçen yaz.bir seri katille ilgili .kesinlikle yazarın bütün kitaplarını tavsiye ederim...
!şt3 özgürlük böyl3 ölür , gök gürl3m3s! g!b! alkışlarla (padm3 am!dala)
- sucre_en_cube
- Üye
- PUNKY_SPuTniK
- Müdavim Üye
- İletişim:
kurtlar imparatorluunu tek geçerim
daha dün annemizin cüzdanını çalarken okul duvarlarına grafity yaparken şimdi anarşist olduk sokakları doldurduk. sevinçliyiz hepimiz polislerden kurtulduk..!
www.mahlukat.com punk webzine
www.mahlukat.com punk webzine
- decemberflower
- Üye
- İletişim:
Bu adama tek kelimeyle hayranım.Adamın 2 kitabını okudum fazla kitap okuyan biri olmamama rağmen..
Kızıl Nehirlerde insana ;yok artık lebron james,Kurtlar İmparatorluğu'nda ise;hadi be ordan ! dedirten bir yazardır kendisi..
Muhteşem romanlara imza atmış bir polisiye-gerilim ustasıdır.
Şeytan Yemini adlı son bombasına da başlıyorum..Bu kitap diğerlerine nazaran daha gerilim içerikli görünüyor,göreceğiz...
Ayrıca Taş Meclisi,Leyleklerin Uçuşu,Siyah Kan adlı eserlerini de okuyacağım fırsat olursa.Okuyanların çoğunluğunun ettiği tek söz :Muhteşem.
Kızıl Nehirlerde insana ;yok artık lebron james,Kurtlar İmparatorluğu'nda ise;hadi be ordan ! dedirten bir yazardır kendisi..
Muhteşem romanlara imza atmış bir polisiye-gerilim ustasıdır.
Şeytan Yemini adlı son bombasına da başlıyorum..Bu kitap diğerlerine nazaran daha gerilim içerikli görünüyor,göreceğiz...
Ayrıca Taş Meclisi,Leyleklerin Uçuşu,Siyah Kan adlı eserlerini de okuyacağım fırsat olursa.Okuyanların çoğunluğunun ettiği tek söz :Muhteşem.
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
leyleklerin uçuşunu çok merakla okumaya başladım ama yarısında takılıp kaldım, sanki esas olayı hemen verdikleri için konu heyecanını biraz yitirdi gibi... :S umarım sonunda "hee tamam o zaman yaa ben yanlış anlamışım vay bee" diyebileceğim bi finalle karşılaşırım:) (tabii hala bitirme gibi bir çabam olursa:D)
pencere önü çiçeği
Değinmeden geçemeyeceğim bu adam her romanında işlediği olayın etrafında ki ayrıntıları çok iyi veriyor.İnsan kitabı bitirdikten sonra birçok konuda bilgi sahibi oluyor.Mesela Kurtlar İmparatorluğu'nda Türkiye'de ki ülkücü yapılanmayı ve bunun mafya uzantılarını öyle diklemesine ve gerçekçi işlemiş ki kitapta Alparslan Türkeş ve Çiller hakkında dahi bilgi ediniyorsunuz.Hayal kahramanlarıyla gerçekleri çok iyi bagdastırıyor.
Kızıl Nehirlerde de olayın geçtiği mekanlarda ki siyasi örgütlenmelerin etkisini muhteşem anlatmış.Ayrıca birçok konuda da bilgi veriyor her romanında..
Yeni başladığım ''Kötülüğün Kaynağı'' üçlemesi'nin 2.romanı Şeytan Yemini'nde de satanizm,materyalizm,inançların psikolojiye etkisi gibi konuları ders niteliğinde harmanlamış sayfalara..Birsürü bilim dalını da...
Ondandır bu romana şeytani bir kara kitap diyorlar galiba (:
Kızıl Nehirlerde de olayın geçtiği mekanlarda ki siyasi örgütlenmelerin etkisini muhteşem anlatmış.Ayrıca birçok konuda da bilgi veriyor her romanında..
Yeni başladığım ''Kötülüğün Kaynağı'' üçlemesi'nin 2.romanı Şeytan Yemini'nde de satanizm,materyalizm,inançların psikolojiye etkisi gibi konuları ders niteliğinde harmanlamış sayfalara..Birsürü bilim dalını da...
Ondandır bu romana şeytani bir kara kitap diyorlar galiba (:
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Taş Meclis'ini sinemaya uyarladılar ama iğrenç yapmışlar,beğenmedim ya:Svaga_bond yazdı:taş meclisini sinemaya uyarlamalılar bence
Bu arada elemanın tüm kitaplarını okudum.İnce detaylar,kurgular ve mekan anlatımlarıyla olayların içinde hissediyosun kendini.Çok başarılı bir yazar.
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
bir tek taş meclisini okudum we harikaydı bırakmak istemedim kitabı okurken merktan (= toptan kitap alıyordum bu yazarın kitabından bi tane aldım.bi dahakine artık alırım.çünkü ardarda aynı yazarların kitaplarını okumak beni o yazardan soğutuyor!!bunu elif şafak ta yaşadım.
O kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim!!..
- lauranthalasa
- Üye
siyah kan ve kızıl nehirler'i okudum.
kızıl nehirler pek etkilememiş olacak ki, hatırlamıyorum hiç.
ama siyah kan çok güzeldi ya,
tenefüslerde, öğle aralarında yemek yemeyip onu okuduğumu hatırlıyorum.
bütün sınıfa da okuttuk sonra
"reverdi" karakterinden etkilenmiştim baya.
kitaplardaki isimleri unuturum hemen ama, geçen yıl okumama rağmen hala aklımda kalmış.
bi "reverdi" bi de "radion romanoviç raskolnikov" zaten
kızıl nehirler pek etkilememiş olacak ki, hatırlamıyorum hiç.
ama siyah kan çok güzeldi ya,
tenefüslerde, öğle aralarında yemek yemeyip onu okuduğumu hatırlıyorum.
bütün sınıfa da okuttuk sonra
"reverdi" karakterinden etkilenmiştim baya.
kitaplardaki isimleri unuturum hemen ama, geçen yıl okumama rağmen hala aklımda kalmış.
bi "reverdi" bi de "radion romanoviç raskolnikov" zaten
- bloodline666
- Müdavim Üye
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
bu adamın üstüne tanımam.. siyah kan ilk çıktığı zaman aldım okudum ve adama tapmaya o an başladım işte.. ondan sonrada bütün kitaplarını aldım ve hatmettim.. henüz koloniyi değil ama.. aldım fakat biraz bekletiyorum, kışın iyi geçmesini sağlıcak bişilerim olmalı çünkü.. her birini ayrı ayrı tavsiye ederim..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
- bloodline666
- Müdavim Üye
Bence Gleen Meade'nin kitaplarından bir tanesini okursan 2. adamın olucak bir yazar. Bütün kış için bellki yetmez ama büyük bir kısmını geçirebileceğin serisi var bu yazarın. Ayrıca Maxime Chattam'ın da çok güzel kitapları var. Kötü Ruh ve Karanlığın Soluğu en önemli kitapları.
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
cerrah'ın yazarıydı dimi o maxime??
2.si olmaz be göz ağrısı oldu o bende.. ama madem bu kadar önemli bi şahsiyet, onun serisinide ediniyim..
2.si olmaz be göz ağrısı oldu o bende.. ama madem bu kadar önemli bi şahsiyet, onun serisinide ediniyim..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
- bloodline666
- Müdavim Üye
Yok Cerrahın yazarı Tess Gerritsen'ydi. Gleen Meade'nin kitapları fazla değil zaten türkçeye çevrilen
Şeytanın Müridi
Buz Kapanı
8. Gün
Brandenburg
Kar Kurdu
Sakkara'nın Kumları
8. Gün bildiğim kadarıyla yasaklandı Amerika'da. Brandenburg, Kar Kurdu, Sakkara'nın Kumları müthiş.
Şeytanın Müridi
Buz Kapanı
8. Gün
Brandenburg
Kar Kurdu
Sakkara'nın Kumları
8. Gün bildiğim kadarıyla yasaklandı Amerika'da. Brandenburg, Kar Kurdu, Sakkara'nın Kumları müthiş.
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
oh oh teşekkür ederim, not aldım hemen.. kendilerinide alcam inşallah.. tabi ankarada öğrenci kitapcısı bulabilirsem
- bloodline666
- Müdavim Üye