Epitaph yazdı:cafe del mar adlı bi proje grubu her albümünde çeşitli gruplarla çalışıyorlar.
elektronik progressive tabanlı jazz, flamenko, senfonik öğeler bulunan kendilerine has akdeniz müziğininde etkilerini görebilirsiniz.
volume 8(volumen ocho) ve vol 4 5 6 yı şiddetle tavsiye ederim..
kesinlikle..
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
valla.. ben müzik dünyasına backstreet boysla girdiim için.. yani onlar ilk gözağrımdı... onun için arada sırada onları dinlerim.. bide dans etmeyi accaip çok sevdiim için.. yazın o ortam şarkılarınada ii uyum sağlarım diebilirim....
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
Whisperwind yazdı:Türkiye'de adam gibi özgün müzik yapabilen insanlar var.
Örneğin "Kardeş Türküler". Belki rock müzik ile tezat olduğunu düşüneceksiniz ama gerçekten güzel müzik yapıyorlar. Dinlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca Türkiye'den kaç grup Hollywood film müziği yapabildi ki? NOT : "Kingdom Of Heaven" filminin müzikleri "Kardeş Türküler" tarafından yapılmıştır.
Ayrıca birşey daha söyleyeyim. Bence müziğin rock olması o kadar da önemli değil. Ben sadece elektro-gitar sesine bitiyorum. Bence rock müzik dinlememin etkeni bu. Keman'da seviyorum, piyano da seviyorum. Bunların sesi beni öldürüyor. Ama tür olarak rock müziğin içine girmeyipte bu enstrümanlarla iyi bir müzik yapılıyorsa ben onu dinlerim. Bu enstrümanlarla kısıtladığımı sanmayın. Ama bence müziği en iyi anlatan enstrümanlar bunlar bence.
Kardeş Türküler iyidir. "Kingdom of heaven" hikayesi biraz karışık. Kardeş Türküler Paris'te bi stüdyoda film için kayıt yapmışlar. Ancak filmde geçen müzikler Kardeş Türkülerin yaptığı şekliyle buluşmuyo izleyiciyle. Filmin asıl müziklerini yapan eleman bu kayıtlarda bazı örnekleri alıp çaşitli şekillerde montaj ve miksajdan geçirdikten sonra filmde kullanmış. Tabii Kardeş Türkülerin özgün sounduna dokunmamış. O açıdan tanıması kolay oluyo filmi izlerken.
Eğer Kardeş Türkülerle ilgileniosanız size Erkan Oğur'u şiddetle tavsiye ederim. Özellikle de "Gülün kokusu vardı" albümünü. Bu başlığı takip edenler bilir, bu bilgileri ben buraya defalarca kez yazdım.. Umarım dikkate alınıodur. Çünkü bu çalışmalar Türk halk müziği için yapılmış en özgün ve modern çalışmalar..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
meldaaa yazdı:Müzeyyen Senar,Yeni Türkü...Dalgalandım da duruldum ve Çember.
Ayrıca Schbert i de unutmayalım
Babam Yeni Türkü'nün kurucularından.. Akdeniz akdeniz albümünde var.O albümdeki bağlamaları çalıyo, hatta albümün son şarkısı "öldükten sonra"yı babam söylüyo..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
walla babam sağolsun özgün müzik dinleriim
en çook sevdiiklerim edip akbayram zülfü livaneli falan
yiğidim aslanım eriyip bittiğim şarkı tavsiye ederim.
hayat_gk3 yazdı:yalın nil karaibrahimgil sertab erener yaşar rafet el roman ve tabiki gökhan kırdar... arada bi efkarlanınca slov şarkılarını dinliorum
hayat_gk3 yazdı:yalın nil karaibrahimgil sertab erener yaşar rafet el roman ve tabiki gökhan kırdar... arada bi efkarlanınca slov şarkılarını dinliorum