Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

jonnathan yazdı:
casey yazdı:bu arada barancım hatırlatayımsenınkıde fransz asıllı bır okul... lil seninkine gelince... gelemiyorum valla.. takdir ettim ögretmenini:)
ne yazıkki ama alakayı kuramadım :?:
lil acıklamıs işte... normal yonetmelik gibin degil ya sizinkiler paskalyanız fılan var hem:)

the_heartless
Üye
Üye

Mesaj gönderen the_heartless »

lisedeki zavallı din dersi öğretmenimize şu an çok acıorum..adam bizden az çekmedi sorularımızla dut yemiş bülbüle dönerdi yasık..bi gün en sonunda dayanamayıp öle bi patladıki sınıftan çıkış o çıkış :D bu arada consul'a kesinlikle katılıorum her nerde olursa olsun din etkisini mutlaka gösterir az veya çok..
ezilenlerin şiddeti meşrudur!

Kullanıcı avatarı
kuzen
Üye
Üye

Görmediğim şeye inanmayan biri olarka konuşuyorum! :)

Mesaj gönderen kuzen »

Öncelikle bu hayat hikayesi gibi bi yazı olacak.Okumak mecburi değildir :)

Ailemden kesinlikle din,allah konusunda bir bilgi almadım;eğitim de görmedim.Bir zamanlar Allah'a da inanmıyordum.Çünkü göremiyorum.Sizin de bahsettiğiniz gibi Din derslerdinden de nefret ederdim.Sıkılırdım.Lise yıllarında din derslerine girmezdim bile.Okuduğum kitaplar metafizikle ilgili kitaplardı o zamanlar.Materyalist yazarların yazdıkları kitaplar.Hala da okuyorum.Allahın varlığını yokluğunu sorgulamak kesinlikle aklımın ucundan bile geçmiyordu ve bana saçma geliyordu.Kesin bir karar sahibi idim.Heeeyyy.

Üniversite zamanlarında ev arkadaşımın Mevlana hakkında bir ödevi vardı.araştırmalara başladık.Bu sırada Allah'ı sorgulamaya başladım.Çünkü tasavvufla karşılaştım burada.Günler günleri kovaladı.Çevremde hayvanlara,böceklere,insanlara baktığımda,kitap okuduğumda,aya,güneşe,yıldızlara baktığımda,uzay haritalarına baktığımda düşüncelerimin bir yerde tıkandığının farkına vardım.Düşüncelerimin tıkandığı yerde Allah'ı göryorum.Allah'ı görmek zor değil.Önemli olan beyin duru iken ,tarafsız bir şekilde Allahı görmek için bakabilmek.
17 ağustos ve 12 ağustos depremlerinde ve sıradan olan bir iki günün gecesinde,arkadaşlarımın da tanık olduğu,gördüğüm olağanüstü olaylar var.Bunları anlatmak istemiyorumZaten yeterince konuştum değil mi¿
Siz,çok okuyan aydın kesim kardeşlerim!(?)Bu kadar hassas bir konuyu tarışarak ve polemikler yaratarak bir yerlere varmaya,birşeyleri ispatlamaya çalışan kardeşlerim.Gerçekten de hayatın bir parçası olan Tasavvuf hakkında biraz bilgi edinin ve düşüncelerinizi gözden geçirin.Eğer bu konuyu hala tartışılmaya değer buluyorsanız devam edin.

Son olarak din konusunda birşey daha söylemek istiyorum.Özellikle islamiyet.Malesef Müslüman kesimin bir çoğu islam'ı atalar dini halinde yaşıyorlar.Yani kulaktan dolma bilgilerle dini vecibeler yerine getiriliyor.Din yanlış yaşanıyor kısaca.Burada dini eleştiriken savunduğunuz düşüncelere katılıyorum.Özellikle din için yapılan saçmalıklar diye bi söz geçiyor forumda bir yerlerde.Doğru.Ama gerçek islam bu değil.İsterseniz bunu da bir araştırın.Allah'ın islamı ile günümüz islamının arasında ne farklılılar var;din nasıl çarpıtılmış.Bunları göreceksiniz.

Dini eleştirmekte haksıssınız.
Müslüman kesimin yaşadığı dini eleştirmekte haklısınız.

Bol eğlenceler.

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Re: Görmediğim şeye inanmayan biri olarka konuşuyorum! :)

Mesaj gönderen nECRo »

kuzen yazdı:Öncelikle bu hayat hikayesi gibi bi yazı olacak.Okumak mecburi değildir :)
allah razı olsun senden.. mecbur olsa sıçmıştık :P benim gözler şaşı oldu okurken.. yarısında bıraktım walla kusura kalma.. :P

Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

Mesaj gönderen willow_rosenberg »

ben bazı saçmalıklar olduğunu düşünüyorum islamda. bana kalırsa insan tanrıyı yarattı.
bana arkadaşlarım kısaca "bi saniye gider misin özel bişey konuşucaz" derler.

casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

şu gözlemledigin olagandısı seyler nelerdir acıklasana...
ben ve lilynin savundugu zaten hafiften tasavvufla ılgılı.. merkezlerı yakın, dusunduklerımızın tasavvuf inancıyla... yalnız şöyle bir durum var ki kişisel olarak eger bır din seçimi zorunluluguyla karsılasırsam sececegım din henüz düşüncelerimle ve degerlerimle özdeş olan budizm dir. ancak din kavramına karsı oldugum için budizm felsefesini yasam felsefeme donusturmeye cabalıyorum... henuz cokcok baslarındayım...

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

willow_rosenberg yazdı:ben bazı saçmalıklar olduğunu düşünüyorum islamda. bana kalırsa insan tanrıyı yarattı.
ornegin?
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

dövme saçmalığı mesela. dövme yaptırmak günah. neden ki? bu beden benimse ve dünyaya bi kere geliyorsam herşeyi yaparım ve yaptırırım. ve inanmak ya da inanmamak benim elimdedir. bunu kimse değiştiremez.bunu da sorgulayamazsın zaten.

Kullanıcı avatarı
seLLerkiLL
Üye
Üye

Mesaj gönderen seLLerkiLL »

ah be güzeL kardeşim neyi sorgulayabiLirsinki? ona bakarsan herşey günah.o günah bu günah şu günah.insan içinden geldiğin gibi davranmalı.bence insan için yazılmış bir kader var ve insanlar bu doğrultuda ilerlemek zorundalar.kimse kaderini değiştiremez.bu konuda ilk defa yazıyorum.şu başlık çok akıllıca bir başlık.ve buna da kolay kolay kimse cevap bulamaz.düşüncem budur.o yüzden yorum yapmıcam...
Present yourself, press your clothes,

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

willow_rosenberg yazdı:dövme saçmalığı mesela. dövme yaptırmak günah. neden ki? bu beden benimse ve dünyaya bi kere geliyorsam herşeyi yaparım ve yaptırırım. ve inanmak ya da inanmamak benim elimdedir. bunu kimse değiştiremez.bunu da sorgulayamazsın zaten.
bana gore bu gericilerin yorumlamak istedigi gibi yorumlayıp cıkardıgı birsey.hic sanmıyorum ki kitap acık acık dovmeyi yasak etsin,buyuk ihtimalle teshircilikten yola cıkararak bunu uyduruyor sayın bilirlerimiz...

Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

bilmiyorum canım kardeşim.seni severim o yüzden tartışmayalım yani.açıkçası hiç istemiyorum.

casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

dövme hristiyanlıgın dogdugu ılk yıllarda gercek hrıstıyanların (buyuk ıhtımalle- pek emın degılım yınede) sag bıleklerıne yaptıkları cıkmıycak olan hac dövmeleriyle en son gunah boyutunu girmiştir... cunku dovme şu yasadıgımız bırkac yuzyıl oncesıne dek; süsten cok, hep dini bir öge özelligi tasımıstır... şamanizm fln... bu yuzden muslumanlıkta yasak oldugunu sanıyorum...

illa "sacmasapan seyler de gunah" dıceksek... oje fılan örnek olabılır...

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

willow_rosenberg yazdı:bilmiyorum canım kardeşim.seni severim o yüzden tartışmayalım yani.açıkçası hiç istemiyorum.
ayıp ettin nerden cıktı tartısmak..bundanda tartıscaksak zaten :)

drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

sizinle paylaşmak istediğim bir mevzu:

hatun bi kişiyle sabah-akşam yedik içtik... herşey güzeldi... gene bir gece çağırayım içelim dedim cevap "bu gece kandil" dedi... dumuru tüm hücrelerimde yaşadım... giyim tarzı, yaşam tarzı, düşünce tarzı anlatamayacağım yaw... kısacası "YA GÖZÜKTÜĞÜN GİBİ OL, YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN"...

hala kandilde içmeyerek cennete gideceğini sananlar var garip... ya tüm şartlarıyla yerine getir sana saygı duyayım(namaz-oruç-kelime'i şehadet) yada ramazanda bile oruç tutmadan bana dindarlık taslama...

ne dolmuşum bea...
Usluyum İşte Uslu... :)

MayheM
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MayheM »

Harbiden haa. bayağı dolmuşsun hakan, neyse neyse bende bira ısmarlamaktan kurtuldum o gece :D
OWLSCOUT.COM ( MayheM ) Out of Control

Kullanıcı avatarı
seLLerkiLL
Üye
Üye

Mesaj gönderen seLLerkiLL »

drhacker yazdı:sizinle paylaşmak istediğim bir mevzu:

hatun bi kişiyle sabah-akşam yedik içtik... herşey güzeldi... gene bir gece çağırayım içelim dedim cevap "bu gece kandil" dedi... dumuru tüm hücrelerimde yaşadım... giyim tarzı, yaşam tarzı, düşünce tarzı anlatamayacağım yaw... kısacası "YA GÖZÜKTÜĞÜN GİBİ OL, YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN"...

hala kandilde içmeyerek cennete gideceğini sananlar var garip... ya tüm şartlarıyla yerine getir sana saygı duyayım(namaz-oruç-kelime'i şehadet) yada ramazanda bile oruç tutmadan bana dindarlık taslama...

ne dolmuşum bea...

bu bir saygıdır.ama sanırım sen anlamadın.insanlar bazı şeylere saygı duyarlar.sen ister duy ister duyma.ama kimseyide bu şekiLde yadırgama.normal günle arasında fark olduğu için kandil denmiştir.ayrıca diğer ibadetlerle bu olayın hiçbir alakası yoktur.görüşüm budur!
Present yourself, press your clothes,

revo
Üye
Üye

Mesaj gönderen revo »

Elinizi kafanızın arasına koyun ve düşünün cevabı o zaman bulucaksınız!!
Fazla bi zaman almaz

Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen The Invisible »

Bence tabiki Tanrı var. Zaten çevresini kısa bi süre için bile inceleyen bi insan onun varlıını anlar. Buna süpem yok ama inanç konusunda cevap veremediğim şeyler oluo.Aklı başında olan herkez kendisinden sorumludur ve inancını istedii gibi yaşar.Bişyleri cennete gitmek veya cehenneme gitmemek için yapmak bana çok saçma gelio.

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

drhacker yazdı:sizinle paylaşmak istediğim bir mevzu:

ne dolmuşum bea...
ben 12 senedir hiçbi kandili sektirmedim.. param olmasa da borç aldım, ısmarlattım ama bi şekilde her kandilde içtim.. bi çoğunda zina yaptım.. zina yapmadıklarımda mastürbasyon yaptım.. onu da yapmadıysam küfrettim..

matah bişey mi diye sorarsanız değil.. sadece kılım kandil muhabbetine..

SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

ben şu dövme konusuna değinmek istiyorum biraz:

Bence dövmenin haram kılınmasının nedeninin altında cilde zarar verecek kanserojen maddeler içermesi yatmakta...Ama İslam dini hoşgörü dinidir,burada bu inancın acımasızlığından bahsedenlerin de haklı olduğunu düşünmekteyim kendilerince...çünkü yeteri kadar bilgileri olmayabilir ya da ne bileyim zamanında yeterli bilgiyi almamışlardır çevrelerinden...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.

casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

bugun ogrendim... bızım okulde bi kız vardı...(hala var) güzel seyler dınleyen erseye boyun egmen bırazda asi gibi görünen bi kızdı... bu yıl dıkkatımı cektı gomlegını son dugmesıne dek kapatıyo bgn sordum arkadaslara neden oyle yapıo o dıye... aldıgım cevap tesettur! yuhh dedım o kdr alakasız bı kızki yani taktıgı esarp bıle mor fur turunculdur oyle bı kızdır... sok oldum yanı butun okuldan bı ondan beklemezdim ....

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

Bilmiorum,belki insanlar dini bu kadr sömürmeseydi,böyle olmazdı...NE din yanlış yorumlarnırdı,ne de insanlar bu denli tepkiyle bakarlardı.Öncelikle bi baskı uygulanmakta çocuklara...kendi akıllarıyla kendi özgür iradeleriyle neye inanıp neye inanmayacağına izin verilmio. HA bu bişeyi deiştirmio aksine çoğu kişide ters de tepebilio..ama dün olan bişeyi anlatmak istiorum...Küçücük çocuklar sokakta oynuyodu.Sanırım mızıkçılık mı yapmışlar bişeyler tam anlayamadım...çocuktan çıkan laf "bu yaptıklarımızın hepsi Allah'ın emridir.!!!" bunu ööle bi gururla sööledi ki ve de..daha çocuk 7-8 en fazla 9 yaşındaydı..bu çıcukların beyninin nasl yıkandığına,nasl birer koyun haline çevrildiğiinin bir kanıtıdır...yazık..o çocuğun geleceği yaptığı her hatada yüzsüzce allaha sığınmak olacaktır.
and we all went to heaven in a little row boat

Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen The Invisible »

Sana katılıorum Lily...Çogu insan ailesinden ne gördüyse araştırmadan direk ona inanıyo ve öyle yetişio.Ayrıca insanların İslamdan sogumasının nedeni de dinin çarpıtılması bazen çıkarlar üstüne yorumlar getirilmesi,katı kurallar konulması!

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

Bu sadece İSlam da diil...BElki son din olduğu için şu an islamın sömürülmesi biraz daha üst düzeyde ama bitin dinler ve tanrı inancı sömürülmüştür bütün dünya da...papaların avrupa da yediği bokları tarihte hepimiz okumuşuzdur...aynı şeyler bizim imamlar da yapar,din de politikaya karışır,günah dien adam fahişelerle yatar kalkar vs vs....
and we all went to heaven in a little row boat

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Lily yazdı:Bu sadece İSlam da diil...BElki son din olduğu için şu an islamın sömürülmesi biraz daha üst düzeyde ama bitin dinler ve tanrı inancı sömürülmüştür bütün dünya da...papaların avrupa da yediği bokları tarihte hepimiz okumuşuzdur...aynı şeyler bizim imamlar da yapar,din de politikaya karışır,günah dien adam fahişelerle yatar kalkar vs vs....
tabikide sadece islamda degil...daha ortada sadece yahudilik varken bile yahudiye'de pazardaki adamın malı mundar diye soylenti cıkarırmıs biri ve pazarcı malını(atıyorum peynir) satamazmıs,boylece soylentiyi cıkaran adam aksam o peyniri degerinin kat kat altında fiyata alırmıs kısacası din somurusu cok eskiden beri var islamiyete ozel birsey degil

Kilitli