Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

grungy yazdı:ancak somut varliklar bulunabilir.. 8)
o zaman arkana iyi bak :twisted:

SAÇMALIK!!! çok tekdüze ve çok da hödükçe bir teori ,tam çürütmelik....bu lafı ancak günde elli kere kendi g.tünü avuçlayıp yerinde olduğuna emin olanlar söyleyebilir....
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.

Kullanıcı avatarı
peace_maker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen peace_maker »

grungy yazdı:ulan o zaman kactir niye cevap veriyorsun?

lan ben tanırya ulaşılmaz demiyorum ki sadece bu dünyada ulaşılmaz neyse konu dağılyo kapatalım :wink:

Kullanıcı avatarı
BoNeDrOp
Üye
Üye

Mesaj gönderen BoNeDrOp »

çok karışık bi konu gerçekten
susmak en iisi :wink:
beyond the north waves...

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

ya biriniz "ytanrı ya ancak ölünce ulaşabilirz" demiş...benim bu konuda düşüncem şööööle kiii;;;; küçüklüğümden beri tanrının içimizde vardır. BEnce insan kendine ulaştığında tanrıya da ulaşır. Şimdi bu "kendine ulaşmak" lafımla bazıları dalga geçebilir tabi mesela "ben g.tüme el atabiliorum,kendime ulaşabiliorum,şimi tanrıya da ualştım mı" gibilerinden...ama tabi ben çok derin ruhsal şeylerden bahsediorum,anlayan anlar heralde...
and we all went to heaven in a little row boat

grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ulan allaan delisi manyak kari actin sacma sapan konuyu miletin basina bela oldun.. :lol:

DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

birde inanmadığı için herkesi inanmamaya zorlayanlar var, bunun tam terside var inanıp inanman için zorlayanlar
fıtık oluyorum bunlara
sanki ben angutum düşünemiyorum

jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

bencede sacma bi olay,herkesin inanısı kendine...
buarada lil ornek superdi tuttum bunu :wink:
sleeping with the earth my dying bride

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

grungy yazdı:ulan allaan delisi manyak kari actin sacma sapan konuyu miletin basina bela oldun.. :lol:
bak ne de güzel tanımlamış beni.Bundan böyle imzaM bu olacak...bu arada teşekkür ederim jonny... 8)

Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

edebiyat dersinde bahsetmişti sevgili hocamız.. kimlerdi bilmiorm ama tanrının insanları yaratırken kendi parcasını alıp ruh olarak insanın içine üflermiş. dolayısıyleee tanrının bi parcası olan bizler onun içimizde olduuna inanırmısız.. hatta bu yoldan ben tanrıyım dienler bile cıkmıs 8) vala kafam karıstı
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?

Kullanıcı avatarı
peace_maker
Üye
Üye
İletişim:

walla bu konuda diyecek çok şey var ama bence ne kadar tartışsak da bi yere varamıcaz gibi

Kullanıcı avatarı
neFerTari
Üye
Üye

Mesaj gönderen neFerTari »

ya bu tawuk mu yumurtadan çıktı yoksa yumurta mı tawuktan çıktı die bişey ya abi işiniz gücünüz yokmu bööle şeylerle uuuraşıyosunuz bu sorunun cewabı yok anasını satiim warsa bile herkese göre değişir....ki ilk başta Tanrı war mı die bişey sorulmalı 8O :!: :?:

Kullanıcı avatarı
peace_maker
Üye
Üye
İletişim:

bence hiçbir şey sormayalım,çünkü konu konuştukça derinleşiyo ve içinden çıkılmaz bi hal alıyo bırakalım öölece kalsın :?

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

neFerTari yazdı:ya bu tawuk mu yumurtadan çıktı yoksa yumurta mı tawuktan çıktı die bişey ya abi işiniz gücünüz yokmu bööle şeylerle uuuraşıyosunuz bu sorunun cewabı yok anasını satiim warsa bile herkese göre değişir....ki ilk başta Tanrı war mı die bişey sorulmalı 8O :!: :?:
bu soru da zaten o soru :!: insan tanrıyı yarattıysa tanrı yoktur.Tanrı yarattıysa zaten vardır....o anlama çıkıo...dooru bu sorunun kesin bi cevabı yok olsun die de ya da bi yere varılsın dşe de açılmadı bu başlık.KAldı ki işimiz gücümüz yok ki buralara takılıp laf ebeliği yapıoruz. Sen de pek farklı deilmişsin seni burada gördüümüze göre...

Kullanıcı avatarı
BoNeDrOp
Üye
Üye

!!!

DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

eskiden niye çok tanrılı inançlar yaygınmış? Hatta tanrı tanrıça diye cinsiyet bile vermiş elemanlar

:P

Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

DeLi yazdı:birde inanmadığı için herkesi inanmamaya zorlayanlar var, bunun tam terside var inanıp inanman için zorlayanlar
fıtık oluyorum bunlara
De inanıp ta inanmaya zorlayanların sayısı kat kat fazladır. Ben söyliyim..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.

SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

ulan başlayacam şimdi yaratılış teorilerinden abiyogenez biyogenez presperma diye ...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.

freaky
Üye
Üye

Mesaj gönderen freaky »

Bu konu nereye koşuyor?

Din ve inançlarda kanıt bulamazsınız, bir şey ispatlanamaz sonuçta, kısır döngü yaratmışsınız..

Bence bu konu çöp box a doğru koşuyor.

(yuh 44 sayfa ya, okumaya üşendim yani..)

213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

SamotH yazdı:ulan başlayacam şimdi yaratılış teorilerinden abiyogenez biyogenez presperma diye ...
AYnen

Kullanıcı avatarı
Single_FACTOR
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Single_FACTOR »

evet islam dininde irşad vardır yani yaymak zorundasın ama ya ben seni dinlemek istemiyorsam ne olacak... o zamanda kuran'da yazdığı gibi beni öldürmen gerekecek...
Kur'an-ı SAKIN çarpıtmaya kalkma!!! Kur'an da geçenler,Bedir Savaşı içindi...müşriklerin mekkeli müslümanların mallarını yağmalayıp canlarına kastetmeleri üstüne gelen bir emirdir savaşmaları ve bunun söylediğin şeyle uzaktan yakından bir alakası yok...
Bakara suresinin 54. ayetinin çevirisi şöyledir: "Musa milletine:Ey milletim! Buzağıyı TANRI olarak benimsemekle kendinize yazık ettiniz.Yaradanınıza tevbe edin, tevbe etmeyenlerinizi Öldürün. Bu yaradanınız katında sizin için hayırlı olur.O,daiima tevbeleri kabul ve merhamet eden olduğu için tevbenizi kabul eder"

Hani Bedir savaşı? Daha yapılmamış bile... Bunun dışında kur'an da daha birçok yerde geçer ÖLDÜRÜN emri. Hadislerden bahsetmiyorum bile...
Evrende iki şeyin sonu yoktur;
Sayıların ve Müziğin...

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

peace_maker yazdı:
grungy yazdı:mutluluga veya huzura eristigin zaman, tatmin olursun cunku insanlar bunlar icin istemsizce yasamlarini devam ettiriyorlar.. ama tanriya hicbir zaman ulasamayacaksin.. "mutluluk ve huzurun" nasil veya ne gore bulunabilecegi, onlara nasil ulasilabilecegi bilinir. 8)
tanrıya ulaşmanın tek yolu ölüm bunun başka yok dostum tanrı bu dünya ilgili bi kavram olmadığı için bu dünya da tanrıya ulaşmak mümkün değil 8)
tamam o zaman.. tanrı bu dünya ile ilgili bi kavram deilse, öbür dünyada tartışırsınız.. şimdiden kasmayın kendinizi.. gidin kafanıza göre takılın..
blackvampire yazdı:Bu konu nereye koşuyor?

Din ve inançlarda kanıt bulamazsınız, bir şey ispatlanamaz sonuçta, kısır döngü yaratmışsınız..

Bence bu konu çöp box a doğru koşuyor.

(yuh 44 sayfa ya, okumaya üşendim yani..)
walla millet yazmaya üşsenmedi :D

Kullanıcı avatarı
rainmanx
Üye
Üye

Mesaj gönderen rainmanx »

Bu soruya cevap bulunsa ne değişecek ki :?:

Kalbinin sesini dinle..
Işığa yönel..
Ateş tınılarını duyumsa..
Kendine cevap ver..
Bir üçüncü göz gerek...

Kullanıcı avatarı
BoNeDrOp
Üye
Üye

rainmanx yazdı:Bu soruya cevap bulunsa ne değişecek ki :?:

Kalbinin sesini dinle..
Işığa yönel..
Ateş tınılarını duyumsa..
Kendine cevap ver..

+1

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

rainmanx yazdı:Bu soruya cevap bulunsa ne değişecek ki :?:
walla.. bikaç şey deişir.. mesala bu topic silinir.. bulunan cevaba göre ya din kalmaz.. ya da dinsiz.. hmm bi de eğer hakkeetn varsa ski tuttuk :D

DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

shidow yazdı:
DeLi yazdı:birde inanmadığı için herkesi inanmamaya zorlayanlar var, bunun tam terside var inanıp inanman için zorlayanlar
fıtık oluyorum bunlara
De inanıp ta inanmaya zorlayanların sayısı kat kat fazladır. Ben söyliyim..
sayısından bahsetmedim ben :?

Kilitli