+213456868658grungy yazdı:iyi bir insan olarak omrunu tamamlayan ama tanriyi tanimayan bi sahisin eger varsa ahiret gununde tanri tarafindan cezalandirilacagini hic sanmam. tabi tanri sifatina layik bir varlik varsa..
Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
Valla bu şerefe ulaşırsam uzun uzun hesap soracam ona.SamotH yazdı:herkesin elbet bir gün görmekle müşerref olacağından...shidow yazdı:Valla yer yüzünde gelmiş geçmiş o kadar çok din, o kadar çok tanrı var ki.. Siz hangisinden bahsediosunuz?
Eğer tanrı/allah her neyse, bütün bu kutsal kitaplarda bahsedildiği kadar üstün bi varlıksa, son derece basiretsiz ve karaktersiz ki Dünya bu kadar boktan bi yer. Ya da sadist bi yaratık. İnsan gibi son derece zayıf bi varlığı dünya'ya salmış, onun hata yapması için de bi sürü engel tasarlamış, sonra bu yapılan hatalar için ona işkence yapıyor. Hem acaba bu varlığın işi gücü yok mu koskoca evrende bi dünya ile uğraşıyor. Hem koskoca evreni yaratıp bütün işlerine koşabilecek kadar kudretli ve yüce ise benim ona inanmamam neyine batsın? Benim gibi sadece insan olan onun kudretine erişebilmesi hiçbi şekilde mümkün olmayan bi varlıkla neden uğraşsın? Bu onun için benim seviyeme düşmek olur bence. Ben o kadar kudretli bi varlık olsam bana inanmayan bi insanla hiç uğraşmaya değer bulmazdım. Büyüklük bende kalsın der geçerdim. Bi yerde tıkanıo bunlar kardeşim. Ben inanmıorum ama inanan bi çok kişiden de daha az günah işlediğime inanıorum. Tek kusurum inanmamak bu bağlamda. Benden çok daha fazla günah işlemiş herifler cennete bense cehenneme mi gidecem. Bu adaletse ben hesap sorarım. Hem zaten bütün kıyak adamlar cehennemde bu durumda. Dünya tarihinde önemli gelişmelere öncülük eden ne kadar adam varsa ateist ben söyliyim. En basidinden Mustafa Kemal'in tanrı'ya inandığına inanıo musunuz? Bence bu sorunun cevabı hayır.
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
bu öyle bir konuki iki tarafta öyle yazılar yazarki adam haklı dersiniz..üstteki mesaj da bunlardan
bu konu pek tartışacak bir konu değil inanıp inanmama meselesi,ha bu değilki burada tartışılmaz tartışırız nedir necidir diye ama kesin "vardır" "yoktur" gibi şeylerle değil..üstteki gibi neden inanıp inanmadığımızı yazarak
bu konu pek tartışacak bir konu değil inanıp inanmama meselesi,ha bu değilki burada tartışılmaz tartışırız nedir necidir diye ama kesin "vardır" "yoktur" gibi şeylerle değil..üstteki gibi neden inanıp inanmadığımızı yazarak
Öncelikle Deli'yi selamlıorum eyvallah diorum. Demek istediğimi anlayanlar var.. Samoth arkadaşım, ben demek istemedim ki dünya benim için boktan bi yer, ben çok acılar çekiorum. Aksine muhtemelen benim şimdiye kadar ki hayatım dünya nüfusunun %95'inden çok daha güzeldir. Ama bu dünya'da bi tek ben yaşamıorum. Ben bu dünya'nın benim dışımda kalan %95'lik kısmını da görerek ne kadar boktan olduğunu söylüorum. De insan mutlu olduğuna inandığı sürece mutludur. Bunu tanrı inancıyla hiçbi alakası yoktur. Eh bunu tanrıya bağlayanlar da var ama kaçı kendi öz iradesiyle seçio bunu? Bu sadece tabu ve korku. İnanlar kendi dayanaklarını bile öcüleştiryolar kafalarında. Ve kendi inançlarını sömürüolar, başkalarının sömürmelerine izin veriolar.
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
-
- Üye
şuan çarpılmış falan olmalısın bu sözlerden sonra....kendine gel bence.acziyetinin tanımlarını başka türlü yap.shidow yazdı:Valla bu şerefe ulaşırsam uzun uzun hesap soracam ona.SamotH yazdı:herkesin elbet bir gün görmekle müşerref olacağından...shidow yazdı:Valla yer yüzünde gelmiş geçmiş o kadar çok din, o kadar çok tanrı var ki.. Siz hangisinden bahsediosunuz?
Eğer tanrı/allah her neyse, bütün bu kutsal kitaplarda bahsedildiği kadar üstün bi varlıksa, son derece basiretsiz ve karaktersiz ki Dünya bu kadar boktan bi yer. Ya da sadist bi yaratık. İnsan gibi son derece zayıf bi varlığı dünya'ya salmış, onun hata yapması için de bi sürü engel tasarlamış, sonra bu yapılan hatalar için ona işkence yapıyor. Hem acaba bu varlığın işi gücü yok mu koskoca evrende bi dünya ile uğraşıyor. Hem koskoca evreni yaratıp bütün işlerine koşabilecek kadar kudretli ve yüce ise benim ona inanmamam neyine batsın? Benim gibi sadece insan olan onun kudretine erişebilmesi hiçbi şekilde mümkün olmayan bi varlıkla neden uğraşsın? Bu onun için benim seviyeme düşmek olur bence. Ben o kadar kudretli bi varlık olsam bana inanmayan bi insanla hiç uğraşmaya değer bulmazdım. Büyüklük bende kalsın der geçerdim. Bi yerde tıkanıo bunlar kardeşim. Ben inanmıorum ama inanan bi çok kişiden de daha az günah işlediğime inanıorum. Tek kusurum inanmamak bu bağlamda. Benden çok daha fazla günah işlemiş herifler cennete bense cehenneme mi gidecem. Bu adaletse ben hesap sorarım. Hem zaten bütün kıyak adamlar cehennemde bu durumda. Dünya tarihinde önemli gelişmelere öncülük eden ne kadar adam varsa ateist ben söyliyim. En basidinden Mustafa Kemal'in tanrı'ya inandığına inanıo musunuz? Bence bu sorunun cevabı hayır.
<<i tried to kill the pain<< >>but only brought more>>
çarpılmadı ben biliorum...ben neler neler dedim bana da bişey olmadı walla...Tanrı'nın bu sözler yüzünden birini çarpacağını sanmıorum.BU laflara gelene kadar millet Tanrı'yı sömürerek,insanların inançşarını sömürerek neler neler yapıolar,onları çarpar...Önemli olan yaşayış şeklin,elindeki nimetlerin ne kadar hakkını verdiiin,hayatta yaptıkların vesaire...gerçek tanrı inancı "dini inanç"adı altında söylenilenlerden ve yapılanlardan çok hayatta yaptıkların ve nasıl yaşadığındır.En başta da kendinle olan ilişkindedir tanrı inancı....
and we all went to heaven in a little row boat
- seLLerkiLL
- Üye
tanrıya inanmakla dine inanmak arasında dağlar kadar fark var.zaten insanların bugün bu konuda yaptığı bir çok kavganın asıl nedeni bu değilmi?
görüşüm şudurki insanlar bir dine mensup olmayabilirler.ama herkesin içinde mutlaka tanrıya bağlılık mevcuttur.fakat onlar bunun farkında değildirler yada kabullenememiştirler hala
görüşüm şudurki insanlar bir dine mensup olmayabilirler.ama herkesin içinde mutlaka tanrıya bağlılık mevcuttur.fakat onlar bunun farkında değildirler yada kabullenememiştirler hala
Present yourself, press your clothes,
- Scralatchi
- Üye
3 haftadır siteye uğramadığım dönemde yazılanları okuyunca şaşırdım çünkü tartışmayı hemde en hassas konulardan birinde hakaretsiz tartışmayı başaran arkadaşların yazılarını gördüm... tebrikler... bu başlığın kapanmasını isteyen arkadaşlara tavsiyem forumda açılan diğer 100lerce başlıklara bakmalarıdır bu başlığı okumak mecburidir diye bir kural yok...
+9999....
shidow yazdı: Tek kusurum inanmamak bu bağlamda. Benden çok daha fazla günah işlemiş herifler cennete bense cehenneme mi gidecem. Bu adaletse ben hesap sorarım. Hem zaten bütün kıyak adamlar cehennemde bu durumda. Dünya tarihinde önemli gelişmelere öncülük eden ne kadar adam varsa ateist ben söyliyim. En basidinden Mustafa Kemal'in tanrı'ya inandığına inanıo musunuz? Bence bu sorunun cevabı hayır.
+9999....
mükemmel diye bir şey yoktur, senin görece yaratacağın tanrı çoğunun hoşuna gitmeyebilir... onların hoşuna gidende senin hoşuna gitmez ve bu yüzden birsürü din ve bir çok farklı tanrı var...SamotH yazdı: o zaman bana da şöyle mükemmel bi tanrı yaratsın biriniz...ben inanan b irisiyim,ama inanmayanlara da söyleyecek lafım yoktur...sadece onların laflarından yola çıkarak soru sorarım.
Usluyum İşte Uslu...
Neye inanırsanız inanın.Onun inandığı Yaratıcıya ya da başka bir kudrete; sizi o inandığı olayı kullanarak sömürmediği,özgür düşünceleriniz baskıcı yolla değiştirmeye çalışmadığı sürece; kimsenin inandığı Manevi varlıklara bok atma hakkınız,hakaret etme hakkınız yoktur..Saçma sapan yapmayın kendinizi
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye