Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

bende bayağı bi araştırdım..ama görüşlerimiz farklı kulvarlarda
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..

sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

sen ne buldun
uye mı bı tarıkata

213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

bende üye olduğunu duydum ama ne kdar doğrudur tartışılır.ama seninde dediğin gibi gerçekten sağlıklı ve bilinçli bir şekilde okumak lazım..iyi veya kötü fikir sahibi olmak için
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..

sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

dogru soluosun....
ama sole bısey de var kı o tarıkatlara uye olsa bu kadar da cok acık yazamazdı dıye dusundum ben hep
ama bunun altına sıgınıyo olma ıhtımalı de cok yuksek tabı...

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

James_Hetfield yazdı:Elbetteki atışmıoruz sadece konuşuoruz burda...

Ben insan kalbine baktıım zaman Allahı görüorum...İnsan beynine baktıımda da aynısı oluyo....

Herkes istediine inanır ya da inanmaz bana göre hava hoş...
ben de tıpta okuyan biri olarak drhacker'e katılıyorum.. yanlız ben daha önceden ateist olmuş biriyim.. belki tek fark budur bu konuda aramızdaki.. insanların dine ve allaha neden ihtiyaç duyduklarını düşünürsek.. bence bilmemezlikten, korkudan.. bilinmezin ötesinde hep birilerine sığınmak istemiştir insanoğlu.. yoksa yıldırıma, güneşe aya vs.. tapmazd zamanında.. şimdi ise güneşin ne olduğunu biliyoruz ve artık güneşe tapmıyoruz.. senin de insan beyninde veya kalbinde tanrıyı görmen normaldir.. çünkü insan beyni veya kalbi hakkında fazla bişey bilmiyo olabilirsin.. yanlış anlama seni yargılamıyorum.. biz biliyoz da adam mı oluyoz.. hayır.. sadece bilinmezden korkma ve bilinmezi açıklayamama insanı tanrıya yöneltir.. onu söylemeye çalışıyorum.. açıp 3-5 kitap okusan ve insan beyninin ne olduğunu nasıl çalıştığını öğrensen muhtemelen artık orda tanrıyı görmeyeceksin..

MeTeoRa_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MeTeoRa_ »

NitroX yazdı:Albert Einstein neden İnsanlığa dil çıkarmış bilen varmı??

------------------------------------------------------------

''Nükleer bombayı bulunca neden sevineyimki bu bir kitle imha silahıdır.''

Albert Einstein
Albert Einstein Tanrı Evrenle Kumar Oyanamaz da demişti...
Techno Trance Elele Genel Greve..!!

SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

sezrade yazdı:sen ne buldun
uye mı bı tarıkata
eveet bir bakalım...bu herif siyonistlerle illumiati ile ilgili kitaplar yazıyor yeri geliyor yerindibine sokuyor herifleri yeri geliyor göğe çıkarıyor ve hiçbir siyonist loca veya illuminati birimi buna bir tepki vermiyor.sizce bu kitap illuminati ve siyonist akımın reklam ürünü olamaz mı?? bana çok mantıklı geliyor bu tez.medya da onların ellerinde,piyasa da,istedikleri kitapları çok iyiymiş gibi göstererek güzel olmasa da reklamlarla insanların gözlerini boyayarak aldırıyorlar,çok işe yarar bir kitap olsa da işlrine gelmeyen içerikteyse ya el altından tüm baskılarını toptan satın alarak imha ediyorlar,ya da o kitabı ve yazarını kötüleyici açıklamalarla okuyucuları yanlış yönlendiriyorlar.bu adam bu örgütlerin bir üyesi olamaziçünkü o örgütler müridlerinin ketumluklarıyla tanınır.ancak bir piyon olabilir bu adam onların ellerindeki.illuminati ki,siyonistleri bile oyuncak gibi ellerinde çeviren bir topluluk,parayı satan,dünyanın hangi yönde döneceğine karar veren bir topluluk,siyonizm de pek aşağıda sayılmaz ondan,yahudilerin güdümünde 2000 yıllık siyasi emeller için kurulmuş,kiliseyle yakın(!) temaslar içinde bulunan ve parayı istediği şekilde elde eden ve onu istediği yere yönlendiren bir topluluk.dini kimlikler ise tamamen yapılanlara mistik bir hava vermek ve yapılanların üstünü bir kılıfla örterek meşru kılmak için uydurulan bir etiket.inanç derseniz ben inançlı bir insanım,iki kitabı da okudum,bilgi vermekten öte polisiye bir hava var kitaplarda.bunu okuyan herkes anlar hemen.bu da kitabın kendini sattırması için tasarlanmış birşey,araya da ezoterik öğeler sıkıştırılarak çok da güzel bir şekilde gerekli kurumların,kişilerin reklamları yapılmış oluyor...bizler de koltuklarımızda o sürükleyici(!) sayfaların arasında kaybolarak dalıp gidiyoruz kelimelerin arasına,yeri geliyor kayboluyoruz iki sayfanın arasında,bunlar gerçekten mantıklı geliyor bana,aksini iddia edenler de varsa tartışabiliriz...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.

Unleashing
Üye
Üye

Mesaj gönderen Unleashing »

Allah insanı yarattı tabiki aksini iddia eden cayır cayır yanacak...Kuranı bile okumayan adamlar Metalciyiz Asiyiz Bizim kimseden korkumuz yok kimseye ihtiyacımız yok vs vs diye konuşuyor işte türk halkının en kötü özelliği bu kulaktan duyma bilgilerle hareket etme özelliği...İşşallah bir gün başınıza burada söylediğiniz saçma sapan , işte ne bileyim asice gözükmek,entel takılmak için inkat ettiğiniz yüce Allah'a inanmanızı sağlayacak bi olay geçer başınızdan ama umarım ki çok geç olmaz...

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

Unleashing yazdı:Allah insanı yarattı tabiki aksini iddia eden cayır cayır yanacak...Kuranı bile okumayan adamlar Metalciyiz Asiyiz Bizim kimseden korkumuz yok kimseye ihtiyacımız yok vs vs diye konuşuyor işte türk halkının en kötü özelliği bu kulaktan duyma bilgilerle hareket etme özelliği...İşşallah bir gün başınıza burada söylediğiniz saçma sapan , işte ne bileyim asice gözükmek,entel takılmak için inkat ettiğiniz yüce Allah'a inanmanızı sağlayacak bi olay geçer başınızdan ama umarım ki çok geç olmaz...
sen okudun mu kur'an i??

sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

Unleashing yazdı:Allah insanı yarattı tabiki aksini iddia eden cayır cayır yanacak...Kuranı bile okumayan adamlar Metalciyiz Asiyiz Bizim kimseden korkumuz yok kimseye ihtiyacımız yok vs vs diye konuşuyor işte türk halkının en kötü özelliği bu kulaktan duyma bilgilerle hareket etme özelliği...İşşallah bir gün başınıza burada söylediğiniz saçma sapan , işte ne bileyim asice gözükmek,entel takılmak için inkat ettiğiniz yüce Allah'a inanmanızı sağlayacak bi olay geçer başınızdan ama umarım ki çok geç olmaz...
ayakta alkıslarım bunu ben...

Unleashing
Üye
Üye

Okudum.(Turkce Mealini Tabiki)

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

Unleashing yazdı:Okudum.(Turkce Mealini Tabiki)
ben de okudum.. sadece kur'a ni deil incili de.. o yüzden okumadan atip tutan ateistlerden diilim..

Unleashing
Üye
Üye

Burada ben inanmıyor çok geyiğim hihi ne komik Allah benim gralda benim din neymiş pihihi diye Aklı sıra işte asi ne bileyim inançsız kimseyi takmayan bi adamın olcağını açıkçası sanmıyorum...topluma böyle kendini işte ben Allah inancında bişey bulamadım , ben süperim siz bağnazsınız inanıyorsunuz bilmediğiniz şeylere bi ben süper zekiyim elimle tuttugum gözümle inanırım gibisinden kendini böyle farklı gösterme amaçlı takılan tiplerin bile ben açıkçası Allah'a inanmadıklarını sanmıyorum...
Cidden inanmayan varsa tek ricam en azından bi Çanakkale'ye gidin...Yaşanmış olaylardan kalıntıları bi görün yada dinleyin yada ne bileyim bi okuyun...Bilmiyorum ama o Kur'an ın içinde bir tane mantıksız bişey yok ne isteniyorsa insanların iyiliği için isteniyor...Çok mu zordu insanların beynini yıkayarak , bişeylere bağımlı kılmak? İnsanlara bu bu böyle işte kafayı güzel yapıyo mesela afyon süper bişey işte çek güzelleş sevaptır işte seni mutlu eder gibisinden öğretipte o cahillikte bunu öğretmemek ? Saçmalık ve özentilik sizin inançsızlığınızın asıl sebebi bence...

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

abi herkesin inancı kendine...ne die burada gelip propaganda yapıosun ki...inanan inanır inanmayan inanmaz.BU şekilde konuşmaya hakkın yok bence.Sence bi sürü bilim adamı var tanrıya inanmayan.ONlar asi beyinsiz özentilerden mi? eğer bööle düşünüosan,git de bi İQ testi yaptır derim ben sana...
and we all went to heaven in a little row boat

Unleashing
Üye
Üye

Her insan zeki diye her konuda mükemmel düşünme kabiliyetine sahip değildir...ne oldu IQ su 160 olan insanlar ? Öldüler..Sende öleceksin , en aptal bildiğin kişide ölecek...Niye inanmıyorlardı sence ? Her şeyin altında bir sonuç aramaktan , soyut düşüncenin belli bi yerden sonra doyum vermediğinden onlara...Çok zeki insanlar sanma ki çok mutlular ,her şeyin iyisini onlar biliyorlar...Yada onlar zeki inanmıyor , kesin bi b*ok vardır diye inanmıyorsan savunma kendini zaten...Ne geçecek burada Dini ,kitabı , Allah'ı inkar edeceksin ? Demiyorum sana bişey sen forumların fatihi , artizisin.İnkar et istediğin kadar ama dua ediyorumki pişman olacağın gün çok geç olmasın...

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

bana vaaz verme.BEn inançlar hakkında tek kelime etmiş diilim şu yazımda.Bütün tartışmayı kasıp ta okudun mu? ne biliosun belki inanıorum ama ateistleri de haklı buluorum,olamaz mı?böyle insanlar da var hayatta...mesela benim babannem.Kadın din adamlarında daha ii bilio dini ama bağnaz bi insan diil.İnancın lafını bile etmez çünkü insanlara saygı duyar ve der ki "herkesin inancı kendinedir.Her insanın Tanrısı içindedir ve herşey tanrıyla kul arasındadır" der.Bi de ben allaha inanmayanların yanacağına fln inanmıorum.Önemli olan bu dünyada nasl yaşadığın neler yaptığın neler kazandırdığın...allaha herşeyiyle inanan ve ibadet eden ama yemedği mok kalmayanlar cennete mi gidecek sence? bırak ya...Bence düzgün yaşayan,düzgün düşünen her insan inamadığını söylese de Tanrı'yı bulmuş demektir.Burada mesele inanmak diil bilinçli olarak bence.Onu hayatında bulabilmek.Bi de son bişey...yanlış anlama sana sataşmak diil amacım ama sen tanrıya bu denli inanıosun peki mükemmel misin? mükemmel mi düşünüosun? mükemmeliyet die bi kavram yok insan doğasında sizin bildiğiniz anlamda ama bence mükemmeliyet kusurlarda gizlidir.
and we all went to heaven in a little row boat

Unleashing
Üye
Üye

Mükemmellikten bahsetmiyorum...Kitapta yazılan hangi şey insanların kötülüğü için ? O dininde imanında kişilerin yemediği mok kalmamış dediğin kişiler zaten yanacaklar dininde imanında olan kişiler bile bile kul hakkı yemez,başkasına zarar ziyan vermez o müslüman kimliği altına girmeye çalışan bi şerefsizdir ama onun gibilerin yeri tabiki belli...Siyaset için bişeyler için insanlarının dini görüşlerini , bu konudaki açıklarını sömürmeye çalışan insanlar..Senin anneannende din adamlarına taş çıkartacak kadar ama her insanın tanrısı içinde diyorsa zaten orda bi problem var demektir Allah bir tanedir inançlar her insanın içindedir ancak önemli olan en kısa zamanda , en küçük zararla bundan dönmektir...benim vaaz felan verdiğim yok ne din adamıyım ne diyanettenim nede aşırı müslümanım ama böyle ortamlarda cool takılmak için dini inkar eden gençlik başına bişi gelirken Allah diye bağırıyor..Konuşmayacağım zaten tamam siz haklısınız yada öyle olduğunuzu zanledin her ne ise...Her koyun kendi bacağından asılır ben şimdi tutupta sana salavat getir diyemem.

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

ööfff...

drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

Unleashing yazdı:Mükemmellikten bahsetmiyorum...Kitapta yazılan hangi şey insanların kötülüğü için ? O dininde imanında kişilerin yemediği mok kalmamış dediğin kişiler zaten yanacaklar dininde imanında olan kişiler bile bile kul hakkı yemez,başkasına zarar ziyan vermez o müslüman kimliği altına girmeye çalışan bi şerefsizdir ama onun gibilerin yeri tabiki belli...Siyaset için bişeyler için insanlarının dini görüşlerini , bu konudaki açıklarını sömürmeye çalışan insanlar..Senin anneannende din adamlarına taş çıkartacak kadar ama her insanın tanrısı içinde diyorsa zaten orda bi problem var demektir Allah bir tanedir inançlar her insanın içindedir ancak önemli olan en kısa zamanda , en küçük zararla bundan dönmektir...benim vaaz felan verdiğim yok ne din adamıyım ne diyanettenim nede aşırı müslümanım ama böyle ortamlarda cool takılmak için dini inkar eden gençlik başına bişi gelirken Allah diye bağırıyor..Konuşmayacağım zaten tamam siz haklısınız yada öyle olduğunuzu zanledin her ne ise...Her koyun kendi bacağından asılır ben şimdi tutupta sana salavat getir diyemem.
tövbe estağfirullah...
Usluyum İşte Uslu... :)

SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

bu başlığı düzenli olarak takip eden biri olarak şu sonuca varıyorum: Burası ne bu tür konuların tartışılabileceği bir ortam,ne de tartışmaya niyetli insanlar bu konu hakkında yeteri kadar bilgiye sahip,sahipse de onu faydalı ve ikna edici yolla aktarabilecek deneyime sahip değil.

(inanan bir kişi)
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.

drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

SamotH yazdı:bu başlığı düzenli olarak takip eden biri olarak şu sonuca varıyorum: Burası ne bu tür konuların tartışılabileceği bir ortam,ne de tartışmaya niyetli insanlar bu konu hakkında yeteri kadar bilgiye sahip,sahipse de onu faydalı ve ikna edici yolla aktarabilecek deneyime sahip değil.

(inanan bir kişi)
katılıyorum kardeşim
(inanmayan bir kişi)
Usluyum İşte Uslu... :)

Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen The Invisible »

SamotH yazdı:bu başlığı düzenli olarak takip eden biri olarak şu sonuca varıyorum: Burası ne bu tür konuların tartışılabileceği bir ortam,ne de tartışmaya niyetli insanlar bu konu hakkında yeteri kadar bilgiye sahip,sahipse de onu faydalı ve ikna edici yolla aktarabilecek deneyime sahip değil.

(inanan bir kişi)
Bende katıldım..İlk sayfadan buraya kadar aynı.

DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

metalcilikle ne alakası var
kimseyi tanımadan neden inanıp inanmadığını nasıl bilebiliyorsun,herkes entel takıldığı için inanmamazlık yapmıyor,entel kelimesi de bozuldu bu arada iyice
kimsenin de inancına saçma sapan deme bence..şimdi kalkım benbiri "aa sen inanıyon mu pohahaha salaaak" dese ne dersin..karşındakini kendi yerine koy,klişe bir laf ama öyle
(inanıp inanmadığı kimseyi ilgilendirmeyen kişi)

Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

inanc meselesini karizma unsuru yapan insanlar dısındakilere lafım yok.. herkesin düsüncesi yasam tarzı yetisme biçimi farklı..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?

sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

kozmik_peri yazdı:inanc meselesini karizma unsuru yapan insanlar dısındakilere lafım yok.. herkesin düsüncesi yasam tarzı yetisme biçimi farklı..
iste ıcımden gecenı yansıtan bu ulu sahsa +10000..........
yeter her metalcı satanist ateist veya teist olmak zorundaymıs gıbı takılmasın
gercekten ınanan yada ınanmayan arkadaslara lafım yok.

Kilitli