Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
görüşünün kendi içinde bir eksikliği var bence...insan sığınmak,affedilmek ve dilenmek isterse bunu başka insanların varlığı sayesinde de yapabilir,illa insan üstü bir varlığa mı sığınması gerekir insanın,benim inanış sistemimde Tanrı zaten kendiliğinden vardır,var olması ,için de hiçbir şeye ihtiyacı yokturyaamur yazdı:bence insan tanrıyı yarattı.. sıgınma, affedilme, dilenme ve bicok şeyi kadere bağlama ihtiyacı duyuyodu çunku...
bu da dinlern arasındaki çatışmayla kanıtlanablir(eger deist diilsenz)... ama tabi herkes neye inanmak istiosa inansın... dusunce & inanç ozgurluu...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
tabiki oyle inanıo olabilirsin yani sonucta aramızda fark war... bn ateistim sen inanıosn... ama sonçta insan affedlmek ister, bşeye guvenmek ister, bunu da kendisi buluo bence tanrı die bşiin warlıına inanarak. insanlarla da bunu yapar diosn ztn yapıo.. hristiyanlıkda gunah cıkarma war mesela, papazı aracı olarak kullanarak tanrıya itiraf ettiini dusunuo aslnda soncta papazla konusmus oluo...SamotH yazdı:görüşünün kendi içinde bir eksikliği var bence...insan sığınmak,affedilmek ve dilenmek isterse bunu başka insanların varlığı sayesinde de yapabilir,illa insan üstü bir varlığa mı sığınması gerekir insanın,benim inanış sistemimde Tanrı zaten kendiliğinden vardır,var olması ,için de hiçbir şeye ihtiyacı yokturyaamur yazdı:bence insan tanrıyı yarattı.. sıgınma, affedilme, dilenme ve bicok şeyi kadere bağlama ihtiyacı duyuyodu çunku...
bu da dinlern arasındaki çatışmayla kanıtlanablir(eger deist diilsenz)... ama tabi herkes neye inanmak istiosa inansın... dusunce & inanç ozgurluu...
- kozmik_peri
- Müdavim Üye
neden herşey bu kadar dengeli ve düzenliyken herşeyin içine etmek zorunda olan insanlardan biriyim acaba..
o kadar cok soru sorulur ki aslında.. belki de bu sorularla kendimiz parcalayıp işin içinden cıkamama durumu söz konusu olmasın diye inanmaya ihtiyaç duyar bu bahsettiğim insan türü..
o kadar cok soru sorulur ki aslında.. belki de bu sorularla kendimiz parcalayıp işin içinden cıkamama durumu söz konusu olmasın diye inanmaya ihtiyaç duyar bu bahsettiğim insan türü..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri
kazıyorsan aklıma normal mi sence?
arkada$ım ya$am niye sana i$kence geliyor ki ?tanrı seni günaha zorlamaz her$eyden once günahı i$leyen sen yani senin kendi bedenin..tanrı sana akıl+irade wermi$ bunları kullanıp kullanamamak senin elinde olan $eyler..hayat bir sınaw tanrı bu sınawda kullarını deniyor verdigi irade ve akılla onlardan onlara uygun dawranmasını istiyor..$eytana kar$ı koz olayına gelince $eytanı yaratan zaten tanrının kendisidir istese yok eder zaten ki...Rejected yazdı:dindar yobazların yarattığı tanrı bizleri yarattı
ancak varolan gerçek tanrı bize yaşama şansı adı altında bi işkenceye maruz tutuyor madem onun kullarıyız nden bizi günaah zorlar bu dünyada ya da madem o mükemmel enden kullarını mükemmel yapmıor olası şeytana karşı kouznu kaybediyor?
mantıksız...
benim anladığım şu: bu forumda insanların "Tanrı'yı" yarattığını öne sürenlerin kafasında oluşturmuş oldukları tanrı modelinin,puttan hiçbir farkı yok...okuduğum ve bir anlam çıkarmaya çalıştığımbu yöndeki tüm savlarda "put" tanımı çıkıyor karşıma...lonly yazdı:insan tanrıyı yaratmadı.zaten yaratamazda.insanın şuanki tek amacı tanrı olmak.ama bu işide eline yüzüne bulaştırıyo
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
ya bu konuya girmeyi düşünmüodum ama dayanadım vallaa.. ya bnce tabiki Tanrı insanı yarattı... eğer yaratmanın başını insan çekio olsaydı.. neden zamansız ölümlere ve hastalıklara boyun eğmek zorunda kalsınki.. yada bi olayla karşılaşınca "aman Allahımm!!" die tepki versin.. cümlelerinin içnde "vallaa" yı kullansın... ... .... ........
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
- kozmik_peri
- Müdavim Üye
Eyvallah Bu arada millet harbi saçmalamaya başladı bu konuda.. Ne diyonuz kardeşim ya? Siz de hiç mi mantık yok. İş inanma inanmama boyutunu da geçti. İnanan da zırvalıyo inanmayan da..kozmik_peri yazdı:işte budurshidow yazdı:Bu konu kapanmaz... Lily'ler ölmez vatan bölünmez.. Falan filan...
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- issirganotununissirmiyani
- Müdavim Üye
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
ya ben geçen sene münazarada bööle bi konuyu savunmuştum.... ya arkadaşlar.. eğer tanrıyı biz yaratsaydık... ve güç bizde olsaydı.. neden doğal afetleri durdurmuoruzz..??neden bizi üzen, bize acı veren şeyleri ortadan kaldırmıoruz??... çünkü bunları YAPAMIORUZ!!!
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
Yaratmak doğa üstü güçler gerektirmez.. İnsanlar da hayat verebiliolar.. İnsanın yarattığı tanrılar sadece kitaplarda, hikayelerde ve heykellerde. Bu da yaratmaktır. Ve insan akıllıca davranırsa bu bahsettiğin felaketlerinde önlemini alabilir. Tamamen önlemese bile zararını 0'a indirebilir. Hem bu bahsettiğin felaketleri tanrı da önlemiyo..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
saolun vaarlun...koçlarım,yürüyün beeeee bu arada bence de bu konuda eşşeğin şeyine su kaçtı yani...hay parmaklarımı eşşek arısı soksaydıshidow yazdı:Eyvallah Bu arada millet harbi saçmalamaya başladı bu konuda.. Ne diyonuz kardeşim ya? Siz de hiç mi mantık yok. İş inanma inanmama boyutunu da geçti. İnanan da zırvalıyo inanmayan da..kozmik_peri yazdı:işte budurshidow yazdı:Bu konu kapanmaz... Lily'ler ölmez vatan bölünmez.. Falan filan...
and we all went to heaven in a little row boat