Teknoloji Budur! Biz Hala Kahve Köşelerinde Sürünelim.
-
- Üye
- İletişim:
Teknoloji Budur! Biz Hala Kahve Köşelerinde Sürünelim.
"Mühendislik budur.. Bu köprü, (yoksa tünel mi demek lazim?) İsveç -Danimarka arasında yapılmış olup, üstten gemilerin denizden geçmesine olanak sağlamaktadır.Köprü denizin yarı derinliğinden geçmektedir, (yani denizin altından değil...!)Hakikaten harika bir mühendislik örneği.Resim İsveç yakasından çekilmiştir."
- Tüm dinler beni hasta ediyor. Din insanları ayırdı. Geniş bir şapka giyip elinde duman tüten bir keseyle ortalıkta dolaşan papayla yüzünü beyaza boyayıp bir kayaya dua eden bir Afrikalı arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Howard Stern[/
-
- Müdavim Üye
- İletişim:
- yalnizgezen
- Müdavim Üye
Tarih: 09.05.2004
Program:
11:00
Başkan, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi toplantısına katılacak
14:00
Başkan,''Marmaray'' Boğaz Tüpgeçişi'nin temel atma törenine katılacak
2008 ortalarına doğru bir tüp geçitimiz olacakmış.fakat bazılarına göre abartmaya gerek yokmuş.nedeni ise:bu bize göre yabancı dediğimiz insanoğulları(kızları)new york ile londra arasına 57 bin batırma tüneli ile bu iki büyük şehri birbirine bağlamayı düşünüyorlarmış.
Program:
11:00
Başkan, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi toplantısına katılacak
14:00
Başkan,''Marmaray'' Boğaz Tüpgeçişi'nin temel atma törenine katılacak
2008 ortalarına doğru bir tüp geçitimiz olacakmış.fakat bazılarına göre abartmaya gerek yokmuş.nedeni ise:bu bize göre yabancı dediğimiz insanoğulları(kızları)new york ile londra arasına 57 bin batırma tüneli ile bu iki büyük şehri birbirine bağlamayı düşünüyorlarmış.
-
- Müdavim Üye
- İletişim:
Re: Teknoloji Budur! Biz Hala Kahve Köşelerinde Sürünelim.
güzey paylaşım ama başlık çok ters kalmış.. bu köprünün haberini tam olarak okumamış olmalısın...NedimYilmaz yazdı:"Mühendislik budur.. Bu köprü, (yoksa tünel mi demek lazim?) İsveç -Danimarka arasında yapılmış olup, üstten gemilerin denizden geçmesine olanak sağlamaktadır.Köprü denizin yarı derinliğinden geçmektedir, (yani denizin altından değil...!)Hakikaten harika bir mühendislik örneği.Resim İsveç yakasından çekilmiştir."
bu köprünün yapımında 6 mühendis kullanıldı ve bu 6 mühendisin 2'si türk..
anlıyacağıncan kahve köşesinde oturmuyoruz. haberini okumanızı tavsiye ederim!
Bence de bu yapılsında diğer köprüler ve yollar bana kalsın =) teknolojiye lafım yok ve her alanda savunurum ama ben bu olaydan korkuyorum ya denizin altında olduğumu bileceğime yüzerek geçeyim daha iyi =)
http://ysseulb.deviantart.com/
http://ballroomdancer.azbuz.com
WhAt iF YoU SLepT? aNd WhAt iF, iN YouR SLeeP, YoU DReaMeD?aNd WhAt iF, iN YouR DReaM, YoU WenT To HeAVeN aNd THeRe PLuCKeD a STrANgE aNd BeaUTiFuL FLoWeR? aNd WhAt iF, WHeN YoU AWoKe, YoU
http://ballroomdancer.azbuz.com
WhAt iF YoU SLepT? aNd WhAt iF, iN YouR SLeeP, YoU DReaMeD?aNd WhAt iF, iN YouR DReaM, YoU WenT To HeAVeN aNd THeRe PLuCKeD a STrANgE aNd BeaUTiFuL FLoWeR? aNd WhAt iF, WHeN YoU AWoKe, YoU
Kesinlikle katılıorum. Bunun içinden geçerken benim anksiyete tavan yapar...ysseulb yazdı:Bence de bu yapılsında diğer köprüler ve yollar bana kalsın =) teknolojiye lafım yok ve her alanda savunurum ama ben bu olaydan korkuyorum ya denizin altında olduğumu bileceğime yüzerek geçeyim daha iyi =)
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- Sadeceucnokta
- Müdavim Üye
Türkler iPhone'u Kırdı
Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonu ile birleştiren iPhone, Türkiyede de kullanılmaya başlandı. Bugün sadece ABDde AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılabilen iPhoneunun eski versiyonlarını ABDden yasal yollarla Türkiyeye getiren cep telefonu satıcıları cihazın 'software unlock' (kırma) işlemini gerçekleştirip telefonu Türkiyedeki 3 GSM operatörüne açıyorlar.
ABDde 200 dolara düşen iPhonea Türkiyede sahip olmak isteyenler ise bin 350 YTL ile bin 750 YTL arasında bir fiyatı gözden çıkarmak zorunda. Bugün sadece ABDde AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılan iPhoneu geçtiğimiz ay 17 yaşındaki George Hotz kırmıştı. ABDyi karıştıran bu olay sonrasında Apple yeni güvenlik önlemleri almıştı.
150 YTL KARŞILIĞINDA KIRILIYOR: 4 ay önce ABDde Apple tarafından piyasaya sürülen ve ilk çıktığı gün ABDde heyecan rüzgarı estiren iPhone Türkiyede de yoğun ilgi görüyor. Bazı bilgisayar programcıları tarafından geliştirilen teknikle bugün birçok telefon satıcısı tarafından bile kırılabilen iPhone, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi GSM operatörlerinde kullanılabiliyor. Cep telefonu satıcıları ABDden getirilen iPhoneları önce kayıt ettiriyor, sonra 150 YTL karşılığında kırıp Türkiyedeki tüm GSM operatörlerinde kullanılabilir hale getiriyorlar. Türkiyede internet sitelerinden de satılabilen iPhonelara ulaşmak çok zor değil.
KİLİTLENME İHTİMALİ VAR: iPhone satıcıları Türkiyede sadece eski versiyonların kırılabildiğini belirterek, 'ABDden getirilen iPhoneları Türkiyeye girişte kayıt yaptırıyoruz. Türkiyede bazı bilgisayar programcıları tarafından 'software unlock' (kırma) işlemini yapıyoruz. iPhoneu kırdıktan sonra tüm programları kullanabiliyorsunuz. Ancak yinede kilitlenme olası çok az da olsa bulunuyor.'
Teknolojimi demiştiniz ?
Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonu ile birleştiren iPhone, Türkiyede de kullanılmaya başlandı. Bugün sadece ABDde AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılabilen iPhoneunun eski versiyonlarını ABDden yasal yollarla Türkiyeye getiren cep telefonu satıcıları cihazın 'software unlock' (kırma) işlemini gerçekleştirip telefonu Türkiyedeki 3 GSM operatörüne açıyorlar.
ABDde 200 dolara düşen iPhonea Türkiyede sahip olmak isteyenler ise bin 350 YTL ile bin 750 YTL arasında bir fiyatı gözden çıkarmak zorunda. Bugün sadece ABDde AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılan iPhoneu geçtiğimiz ay 17 yaşındaki George Hotz kırmıştı. ABDyi karıştıran bu olay sonrasında Apple yeni güvenlik önlemleri almıştı.
150 YTL KARŞILIĞINDA KIRILIYOR: 4 ay önce ABDde Apple tarafından piyasaya sürülen ve ilk çıktığı gün ABDde heyecan rüzgarı estiren iPhone Türkiyede de yoğun ilgi görüyor. Bazı bilgisayar programcıları tarafından geliştirilen teknikle bugün birçok telefon satıcısı tarafından bile kırılabilen iPhone, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi GSM operatörlerinde kullanılabiliyor. Cep telefonu satıcıları ABDden getirilen iPhoneları önce kayıt ettiriyor, sonra 150 YTL karşılığında kırıp Türkiyedeki tüm GSM operatörlerinde kullanılabilir hale getiriyorlar. Türkiyede internet sitelerinden de satılabilen iPhonelara ulaşmak çok zor değil.
KİLİTLENME İHTİMALİ VAR: iPhone satıcıları Türkiyede sadece eski versiyonların kırılabildiğini belirterek, 'ABDden getirilen iPhoneları Türkiyeye girişte kayıt yaptırıyoruz. Türkiyede bazı bilgisayar programcıları tarafından 'software unlock' (kırma) işlemini yapıyoruz. iPhoneu kırdıktan sonra tüm programları kullanabiliyorsunuz. Ancak yinede kilitlenme olası çok az da olsa bulunuyor.'
Teknolojimi demiştiniz ?
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden...
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye
yuh bea.. adamlardaki hayal gücüne bak yahu.. eğer bi gün bzm ülkemizdede olursa böle bişi.. can simitlerinizi arabalarınızda bulundurmanızı tavsiye ederim..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}