1965 yılında ingiltere de kurulmuş,1967 de de ilk albümleri çıkmıştır..kendileri progressive rock grubur...adını da ünlü 2 caz müzisyeni olan pink anderson ve floyd council den esinlenmişlerdir...
ayrıca kaliteli ve çok başarılı...önemli bi grup...!!!
Saw an angel above the sky,tryin' to understand why it makes me cry...
5 Mayıs 2004 — mor ve ötesi’nin son albümünü;
"Yeni Dünya’ya yalan yanlış bir cevap, üsturuplu ama yersiz kaos, samimiyetsiz isyan,
karşılığını amaçsızca arayan ezik bir çığlık" ifadeleriyle tanımlayabiliriz.
aahtea yazdı:1965 yılında ingiltere de kurulmuş,1967 de de ilk albümleri çıkmıştır..kendileri progressive rock grubur...adını da ünlü 2 caz müzisyeni olan pink anderson ve floyd council den esinlenmişlerdir...
ayrıca kaliteli ve çok başarılı...önemli bi grup...!!!
1965 yılında adları "screaming abdabs" idi. pink anderson ve floyd council jazzcı değil bluescudur. progressive'e kaçan parçaları olmakla beraber bence pinkfloyd bi progressive rock grubu değildir. Daha çok psychodelic derim ben. VE Consul'un da dediği gibi: bu işin babaları bunlar bence de..1996 yılında Gilmour da yine evsizlere kendi malikhanesini bağışlamış.Şu an orası düşkünler yurdu gibi kullanılıomuş ve 300'ü aşkın evsiz barınıomuş.. İlginç adamlar ya..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
Comfortably numb ya.. Bence rock tarihinin zirvelerindendir. Çok özel bi parça. Hayatımın her kesidinde (ilkokul 4. sınıftan bu yana) bi yeri var yani..
sana sormuo kız 8) bu arada aaferin deiştirmişsin güzel olmuş şimdi etkilendim...bu arada ben bu dark side of the moon albümümü bulamıorum...nereye tıktım acaba...neyse...
grungy yazdı:3 yil once roger waters ingiltere de evsizler icin 10 milyon papel bagisladi. insanlarin samimi olmalari ne kadar guzel.
+213
Hiçbir takıntısı ve kmplexi olmayan.Müziği inançla,ruhla ve emekle üreten bir gruptur Pink Floyd.
Gerek müzikal yapılarıyla gerekse dünyadaki ideolojik görüşlere farklı yaklaşımlarıyla hiçbir zaman unutulmayacak ve eserleri hala yeni müzisyenlere ilham kaynağı olacaktır
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
DeLi yazdı:Bende Waiting for the worms'ü çok seviyorum harika
Çok ilginç ben the wall 2. cd'nin 6. parçadan sonrasını sevmiorum. Aslında ben the wall albümünü genel olarak sevmiorum ama arada çok güzel parçalar var..