COMA1925 yazdı:Önceki gün 22 yaşında bir arkadaşım trafik kazası sonucu vefat etti.Dün cenazesindeydim...Hani soruyorum o adaletli kudretli tanrı nerede diye??
90 yaşında insanlar yaşarken 22 yaşında insanlar neden ölüyor?Hani adalet??Hani kader kısmet??Böyle durumlarda o mükemmel kusursuz yaratanı savunmak mümkün mü??Amacım kesinlikle duygu sömürüsü yapmak değil ama kardeşimizin bir başka forumda attığı son msj ve resmi:
biz de onu çok özleyecez.
demiştim ya işte, hiç ölmeyecekmiş o anı, her an ölecekmiş gibi ahireti yaşa diye. aynı işte.. tek tavsiyem isyan etmektense bir söz daha vereyim size onları düşünün:
"her canlı ölümü tadacaktır"
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me
STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:
neden fikirler, tepkiler verilince insanlar bu kadar sinir tepki verir anlamıyorum. madem tepkilerden rahatsız olacaksın o zaman forum açma.......... sonuçta forum fikir veya isteklerin, düşüncelerine söyleyemeyecekse forum kısmını kaldırsınlar
ben "yok bu başlığı neden açtın" yok "ne biçim başlık bu" falan gibi tepkilere kıl oluyorum.Tanrı'ya inanıyorum,inanmayanlar salaktır de geç o kadar rahatsız oluyosan...ya da hiç bu başlık altına yazma.Eğer hakkten abuk bi başlıksa adminler siler.Ayrıca o kadar abuk olsaydı 11 sayfa tartışma çıkmazdı die düşünüorum selma...yoksa farklı düşünceler olur tabi ki ama senin yaptığn bu konuyla ilgili fikir beyan etmek diil bu konunun açılmasıyla ilgili "çamurlamak gibisinden bişey oluyo" neyse uzatmanın anlamı yok.Neden kı tepki verdiimi anlatabilmişimdir umarım...
Lily yazdı:ben "yok bu başlığı neden açtın" yok "ne biçim başlık bu" falan gibi tepkilere kıl oluyorum.Tanrı'ya inanıyorum,inanmayanlar salaktır de geç o kadar rahatsız oluyosan...ya da hiç bu başlık altına yazma.Eğer hakkten abuk bi başlıksa adminler siler.Ayrıca o kadar abuk olsaydı 11 sayfa tartışma çıkmazdı die düşünüorum selma...yoksa farklı düşünceler olur tabi ki ama senin yaptığn bu konuyla ilgili fikir beyan etmek diil bu konunun açılmasıyla ilgili "çamurlamak gibisinden bişey oluyo" neyse uzatmanın anlamı yok.Neden kı tepki verdiimi anlatabilmişimdir umarım...
ben bu başlığı neden açtın diye birşey sormadım sadece tepki ve düşüncelerimizi belirtince neden "niye yazdın, yazma " gibi tepkiler veriliyor diye yazdım çünkü sen yazma o zaman diye karşılık vermişsin.
yoksa ben de bu foruma yorum katmak istedim farkında mısın bilmem......
tanrı insanı yarattı............
anlaşşıldı mı?............
tabi bence bu böyle isterseniz anlamayın.............
ama bunu tartışcanıza tavuk mu yumurtadan çıktı yoksa yumurta mı tavuktan muhabbetini tartışsanız bile daaa bi manalı olurdu.......
8) .......................
Bu forumdada bu başlıkolması ilginç, yoksa diyorum bütün forumlara bir karanlık el müdahale ettide hepsinde bu başlık var diye insan şüpheleniyor.
fazlamesai, xasiork forumlarında var ve kurtadam gibi bir sürü sitede bunu gördüm.
Bu şekilde soru bana garip geliyor.
Soruya verilen cevaplarda en ufak bir sağlam temel yok.
Zaten olsa idi şaşardım:)
Ben cevap yazmayacağım zaten yeteri kadar yazdım.
Ve bu konularda bilgisi olmayan kişilerin yanıt yazmaları bence aptallıktan başka bir şey değil.
Dehşet yağmurları ile yıkanan, temiz ama; bu dünyanın kirlerinden arınmaya çalışan tüm esrarengiz ılımlı şiddetin yaşayan yalnızlıklarına giden bir yol. www.karaliman.com
zaten kimsenin görmediği,bilmediği kesinliği olmayan bişeyle ilgili konuşurken nasıl sağlam bi temle dayanabilir ki...Burada bi peygamber olduğunu sanmıyorum.Yani ben diilim şahsen.
Lily yazdı:zaten kimsenin görmediği,bilmediği kesinliği olmayan bişeyle ilgili konuşurken nasıl sağlam bi temle dayanabilir ki...Burada bi peygamber olduğunu sanmıyorum.Yani ben diilim şahsen.
+1
ehuehua imam olmak yetiyo sağlam bilgi açısından.. (heralde yeter )
hahaha.. imamlar ne b.klar yiyolar bi bilsen rock dinlemek onlara sevap kazandırır ancak (yane benim tanıdığım büsürü imam... yemedikleri nane yok... sanki ben imamım onlar ateist burda bütün imamlara da mok atmak istemem.. hepsini tanımıyom çünkü..)
Görmediğimz sadece var olduğunu bildiğimz ya da hissettiğimiz, ya da öğretilen değerlere göre inanmak zorunda bırakıldığımız bir varlıkla ilgili şüpheye düşmek doğal ama yine inananlara öğretilen yargılara göre şüphe etmek günahtır diye bir anlatım var... çoğumuz çevremizdeki insanların etkisinde olup inanıyoruz ya da inanmıyoruz .
Ben hristiyan bir aile tarafındanyetiştirilseydim belki onların inandıklarına inanırdım ya da dinsiz bir aile büyütseydi sanırım ben de öyle olabilirdim.. bu tür konularda aile ve çevrenin de etkisi var....
_SeLmA_ yazdı:Görmediğimz sadece var olduğunu bildiğimz ya da hissettiğimiz, ya da öğretilen değerlere göre inanmak zorunda bırakıldığımız bir varlıkla ilgili şüpheye düşmek doğal ama yine inananlara öğretilen yargılara göre şüphe etmek günahtır diye bir anlatım var... çoğumuz çevremizdeki insanların etkisinde olup inanıyoruz ya da inanmıyoruz .
Ben hristiyan bir aile tarafındanyetiştirilseydim belki onların inandıklarına inanırdım ya da dinsiz bir aile büyütseydi sanırım ben de öyle olabilirdim.. bu tür konularda aile ve çevrenin de etkisi var....
çevrenin etkisi biyere kadar bence.. eğer gözlerin açıksa ve dünyayı ve hayatı kendi gözlerinle görebiliyosan, sonradan biçok şey değişebiliyo.. mesela ben müslüman bi ailede doğdum ama uzun zamandır inançsızım..
ben 17 yaþýma kadar inançlý birisi idim yani bir ruhani dine. sonrdan kendi hayatýmýn felsefini yapmaya baþlayýnca deðiþtim. benim ailem beni çok etkilemedi ailemde dinine az çok baðlý insanlardýr. belkide etkilememem sebebi demokrat bir yapýya sahip olmalarý; eðer bana baský yapsalardý bi kuran kurslarýna filan gönderselerdi dindar olurdum. birazda çevre ile ilgili olabilir ama benim arkadaþlarým genelde dindar insanlar idi aileleri ise aþýrý dindar olanlar vardý. ama ne hikmetse ben onlardan hiç etkilenmedim arkadaþlýklarýmýz hala çok saðlam temellere dayanýyo. ve hatta ben bir çoðunu etkilemiþimdir. çünkü benim dindar ailelerden gelen bütün arkadaþlarým alkol baðýmlýsýdýrlar ki bunun en büyük etkenide benim.
ama bi tene kýz var beni taciz ediyo iyi bir insan amaben ondan uzak olmaya özen gösteriyorum kýz fettullah cýlarýn yurdun da filan kalýyodu hatta türban takmaya yakýndý. kýz ben dinsizim diye allah sýz oldu.
casey yazdı:bilincli ve yetkin bir akla hicbir cevre faktorunun etki etmiyecegine eminim.
abi iyide bizim bahsettiðimiz bireyin kiþiliðinini oturmaya baþladýðý zamanlar. o yaþlarda bir kiþinin bilinçli ve yetkin olmasýný beklemen çok zor helede yetkin zaten belli bir olgunuða eriþmiþ demek. ben 17 yaþýmda iken bana ne desen deli gibi yapardým manyaktýk o zamanlarda ama þimdi o zaman yaptýklarýmýn onda birini yapmam.
ben 17 yasindayim. ve bana soylenenler eger kafama yatmiyosa yapmiyorum. istemsizce, karsilik olarak sert tepkiler veriyorum. ve 6,7 yildir bu sekilde...ama bu, snrm biraz kisilikle alakali ayda tufan27nin dedigi gibi ailenin yetistirmesiyle..
10 yil once filan pek sorgulamazdim, hayat ozmnlarda daha basit seylerden ibaretti bnm icin. ailemde namaz kilan fln pek insan yoktu. ananem yatmadan once dua okurdu sadece ve kucukken bna ogretmisti bi tane dua, yatmadan once okumam icin ama bn sadece "o mutlu olsun diye" onda kaldigim zamanlar okurdum. onun disinda iste agizlardki -bilindik- allah korusun, yazdiysa bozsun vs gibi kaliplasmis toplumsal kelimeler vardi. bana yapilmis en buyuk baski bunlardi. onun disinda... koyu dindar olan ailelerin cocuklariyla da arkadaslik etmedim. ama bn kendimi kuran kusunda hatmederken dusunemiyorum. 4. sinifta ucretsiz kazandigim icin korfez dersanesine gondermisti annem. bisiy olcak olsa orda olurdu diyorum simdi dusununce. ama bn o zmnlarda bile barbie vs oynadigim halde ordakilerden farkli oldugumun bilincindeydim. ve ordaki cogunluk gozumde garip ucube insanlardi.
Lily yazdı:bi imamın rock gibi protestan bi müzik dinleyeceğini de sanmıyorum :)
bizim dinimizde imamın özel bir işlevi yoktur sadece ve sadece namazı yönetir, ölü gömer.. onu da ben ya da bir başkası da yapabilir ama aradaki tek fark sakaldır :). Sadece iman önemidir anlayacağın.. ne dinlediğin değildir hiç bir zaman.. ayrıca islam da protesto eder bir çok şeyi..
STIFFNECKEDproductions,
check for more:
casey yazdı:ben 17 yasindayim. ve bana soylenenler eger kafama yatmiyosa yapmiyorum. istemsizce, karsilik olarak sert tepkiler veriyorum. ve 6,7 yildir bu sekilde...ama bu, snrm biraz kisilikle alakali ayda tufan27nin dedigi gibi ailenin yetistirmesiyle..
10 yil once filan pek sorgulamazdim, hayat ozmnlarda daha basit seylerden ibaretti bnm icin. ailemde namaz kilan fln pek insan yoktu. ananem yatmadan once dua okurdu sadece ve kucukken bna ogretmisti bi tane dua, yatmadan once okumam icin ama bn sadece "o mutlu olsun diye" onda kaldigim zamanlar okurdum. onun disinda iste agizlardki -bilindik- allah korusun, yazdiysa bozsun vs gibi kaliplasmis toplumsal kelimeler vardi. bana yapilmis en buyuk baski bunlardi. onun disinda... koyu dindar olan ailelerin cocuklariyla da arkadaslik etmedim. ama bn kendimi kuran kusunda hatmederken dusunemiyorum. 4. sinifta ucretsiz kazandigim icin korfez dersanesine gondermisti annem. bisiy olcak olsa orda olurdu diyorum simdi dusununce. ama bn o zmnlarda bile barbie vs oynadigim halde ordakilerden farkli oldugumun bilincindeydim. ve ordaki cogunluk gozumde garip ucube insanlardi.
10 yıl önce 7 yaşındaydın ve merak etme, 10 yıl sonra da ben böyle değildim diyeceksin, allah yazdıysa bozsun..
STIFFNECKEDproductions,
check for more: