Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

Mesaj gönderen willow_rosenberg »

annem bu başlığı görse çok kızar herhalde.:)
bana arkadaşlarım kısaca "bi saniye gider misin özel bişey konuşucaz" derler.
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

willow_rosenberg yazdı:annem bu başlığı görse çok kızar herhalde.:)
:D :D :D gösterme bence...
annem bana bir defa "sen eskiden namaz kılardın ve derslerinde başarılıydın şimdi kılmıyorsun ve durum ortada dedi"... bende dayanamadım "avrupada hiçbir insan namaz kılmıyor ama gayet başarılılar" dedim ve pişman oldum çünkü 50 yaşına gelmiş bir insanın dünyasını yıkmaya çalışmaktı... inandığım şeyler ne kadar doğru olursa olsun yapamayacağım birşey di...
ve inanmadığımı söylememe kararı aldım...
Usluyum İşte Uslu... :)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

hertürlü inanca saygım var.. ama bana saygı duyulduğu sürece tabi.. bana kalkıp da kafir demeye çalışan olduğunda allah kitap basıyom küfürü.. ama onun haricinde kimseyi inancından dolayı eleştirmem.. kimsenin inancını yok etmek istemem.. sorulursa kendi düşüncelerimi söylerim.. ama dediğim gibi.. kimse de benim düşüncelerimi çürütmeye çalışmadığı sürece.. yoksa bu konu üzerine çok kafa yormuş ve çok dini-bilimsel kitap okumuş bi adam olarak insanların inançlarını değiştiremesem bile, istersem çelişkiye sokabilirim.. ama bana bulaşmadıktan sonra, kimseye bulaşmıyom :P
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

hepimizi allah yaratti.
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

benim aklım çok karışık o yüzden düşünmüyorum şu sıralar.
Kullanıcı avatarı
tufan27
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tufan27 »

nECRo yazdı: kimsenin inancýný yok etmek istemem.. sorulursa kendi düþüncelerimi söylerim.:P
abi aslýnda bence bu da bi sorun. hemen her yerde her ortamda söylemelisin bunu baþkalarýnýn inancýna saygýlý ol ama onlarýn içine süpheyide düþür. çünkü senin gibiler çok az. sen doðru yolu buldun diye tek baþýna gitme ordan. bizleride çek yanýna. dindar olanlarýn dinlerini yaymak için yaptýðý cabanýn onda birini senin gibilerde harcamalý.
ben tanrýya inanýrým ama dinsizimdir. bence din sömürüdür. marx diyoki din afyondur. ben her ortamda bunu böyle söylerim. çok defa dayak yedim ama karþýdakinin içine kurdu sokmam lazým. ben kendimden yola çýkarak dinin yanlýþ bir inanç sistemi olduðuna karar verdim ama tanrý konusunda hala kesin yargýlara varamadým. ama burda bir sorun var tartýþma ortamý çok da fikirsel düzeyde geçmiyo. fikir tartýþmalarý yok ortalýkda. zaten tek bir savunma var karþýda doða ya bak çiceðe bak, evrene bak, ota bak boka bak. ben þu anda ortada kalmýþ bir kiþiym vede bana burda tanrýný olmadýðýný mantýklý bir þekilde açýklýyaan sensin. diðer tarfda da bak bak cýlar var. bilim yok ortamda
bende iþin içine biraz daha seviyesizlik katacam ve tartýþmanýn en son noktasý ný ben önceden yazacam. gören varsa söylesin :lol:
sessizdi
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sessizdi »

''ben şu anda ortada kalmış bir kişiym '' üzüldüm!
ı'm not 35.. ı'm only 35 1/2
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

vay beee 8)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

SamotH yazdı:Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
yazdıklarımı okuduğuna emin misin???
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

neden normalde öyle yazmaz mı??
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

tufan27 yazdı:
nECRo yazdı: kimsenin inancını yok etmek istemem.. sorulursa kendi düşüncelerimi söylerim.:P
abi aslında bence bu da bi sorun. hemen her yerde her ortamda söylemelisin bunu başkalarının inancına saygılı ol ama onların içine süpheyide düşür. çünkü senin gibiler çok az. sen doğru yolu buldun diye tek başına gitme ordan. bizleride çek yanına. dindar olanların dinlerini yaymak için yaptığı cabanın onda birini senin gibilerde harcamalı.
ben tanrıya inanırım ama dinsizimdir. bence din sömürüdür. marx diyoki din afyondur. ben her ortamda bunu böyle söylerim. çok defa dayak yedim ama karşıdakinin içine kurdu sokmam lazım. ben kendimden yola çıkarak dinin yanlış bir inanç sistemi olduğuna karar verdim ama tanrı konusunda hala kesin yargılara varamadım. ama burda bir sorun var tartışma ortamı çok da fikirsel düzeyde geçmiyo. fikir tartışmaları yok ortalıkda. zaten tek bir savunma var karşıda doğa ya bak çiceğe bak, evrene bak, ota bak boka bak. ben şu anda ortada kalmış bir kişiym vede bana burda tanrını olmadığını mantıklı bir şekilde açıklıyaan sensin. diğer tarfda da bak bak cılar var. bilim yok ortamda
bende işin içine biraz daha seviyesizlik katacam ve tartışmanın en son noktası nı ben önceden yazacam. gören varsa söylesin :lol:
+999999......
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
beni ne cehennemle korkutabilir nede cennetle heveslendirebilirsin...(3-15 yaş arası çocukları korkutmak için anneler böyle söyler)
TANRIMI İNSANI YARATTI, İNSANMI TANRIYI? bu sorunun cevabı ne olursa olsun gerçekten kaç kişi soruyor kendine? çünkü alacağınız her iki cevapta mutlu etmiyor sizi... diyelimki VAR kaçınız gerçekten tanrının tüm buyruklarına %100 uyarak yaşayacak!!! diyelimki YOK kaçınız o boşluğu ve yalnızlığı kaldırabilecek!!! en iyisi bu soruyu hiç sormamak ve beynimizin tozlu bir köşesine fırlatmak değilmi... inansam ne kaybederimki ben iççeksem içerim, sıçcaksam sıçarım sonrada cehennemde biraz yatıp ordan cennete ne ZEKİCE!!! kandırmayın kendinizi eğer varsa hepberaber yanacağız :twisted:
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

drhacker yazdı:
beni ne cehennemle korkutabilir nede cennetle heveslendirebilirsin...(3-15 yaş arası çocukları korkutmak için anneler böyle söyler)
TANRIMI İNSANI YARATTI, İNSANMI TANRIYI? bu sorunun cevabı ne olursa olsun gerçekten kaç kişi soruyor kendine? çünkü alacağınız her iki cevapta mutlu etmiyor sizi... diyelimki VAR kaçınız gerçekten tanrının tüm buyruklarına %100 uyarak yaşayacak!!! diyelimki YOK kaçınız o boşluğu ve yalnızlığı kaldırabilecek!!! en iyisi bu soruyu hiç sormamak ve beynimizin tozlu bir köşesine fırlatmak değilmi... inansam ne kaybederimki ben iççeksem içerim, sıçcaksam sıçarım sonrada cehennemde biraz yatıp ordan cennete ne ZEKİCE!!! kandırmayın kendinizi eğer varsa hepberaber yanacağız :twisted:
+98978988979874564987897........
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

saçma...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:saçma...
why????
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

'cause everything that you wrote is a f**king lie...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

drhacker yazdı:
SamotH yazdı:saçma...
why????
saçma.. evet haklısın.. din çok saçma bence de...
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

siz hala dinin saçma olduğunu düşünüp dinsiz mi yaşarsınız??
SAYGI DUYARIZ...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

SamotH yazdı:siz hala dinin saçma olduğunu düşünüp dinsiz mi yaşarsınız??
SAYGI DUYARIZ...
eywallah.. biz de..
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

ılan deli melisin ama harbi adamsın la...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

drhacker yazdı:
+ sayılamayacak kadar 9...
and we all went to heaven in a little row boat
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

nECRo yazdı:saçma.. evet haklısın.. din çok saçma bence de...
yo hayır bence muslumanlık sacma degil,en azından konulan kuralların mantıgı basit,dusununce bulunabiliyo,ha ama dersinki orda yazılanı direk yapıyomusun,hayır...ben kurala bakıp mantıgını cıkartıp bu mantıga ters gitmicek sekilde yasarım...
sleeping with the earth my dying bride
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

muslumanlik icki icme diyor alkol yasak... bu mantikli mi?
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

grungy yazdı:muslumanlik icki icme diyor alkol yasak... bu mantikli mi?
neden diye sorarsan evet.eger cok icersen oncelikle sana daha sonrada sarhos oluncada etraftakilere zarar ama kafanı kullanıpta ayarında icersen bana gore gunah degildir bu
sleeping with the earth my dying bride
Kilitli