Net kafelerde ''Sakıncalı Oyunlara'' yasak
- Sadeceucnokta
- Müdavim Üye
Net kafelerde ''Sakıncalı Oyunlara'' yasak
Valiliklerin kararıyla Internet Cafelerde 19 oyun belirlendi ve oynanması yasaklandı.
Liste Şöyle
Counter Strike
GTA Vice City
Battlefield Vietnam
Half Life
GTA San Andreas
Delta Force
Swat
Call Of Duty
Knightonline
The Punisher
Louncher
Hitman
Counter
Hell Forces
Halo
Line Of Sight Vietnam
Pariah
Serious Sam
Return To Castle Wolfenstein
Postal gibi bir oyun listede yok garip :)Nasıl kontrol edicekler o da garip.
Hangi akla hizmet bu çok daha garip. En garibi tam manasıyla sekte vuracaklar.
kaynak: nethaber
Liste Şöyle
Counter Strike
GTA Vice City
Battlefield Vietnam
Half Life
GTA San Andreas
Delta Force
Swat
Call Of Duty
Knightonline
The Punisher
Louncher
Hitman
Counter
Hell Forces
Halo
Line Of Sight Vietnam
Pariah
Serious Sam
Return To Castle Wolfenstein
Postal gibi bir oyun listede yok garip :)Nasıl kontrol edicekler o da garip.
Hangi akla hizmet bu çok daha garip. En garibi tam manasıyla sekte vuracaklar.
kaynak: nethaber
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden...
- simsiyah_85
- Müdavim Üye
bence çok iyi olmuş kaç çocuk kardeşini öldürdü bu oyunlardan etkilenip bunları unutmayın arkadaşlar oynayan evinde oynasın çocukların şiddete yönlenmesi çok kötü..
kardeşini parçalayan doğrayan camdan atan taşla kafasını ezen
bu tip haberlere hiç mi denk gelmediniz? ve annelerinin dediği laf internet cafeye gidip oyunlar oynuyodu..
ben açıkcası sevindim böle bi yasağın çıkmasına
bu tip haberlere hiç mi denk gelmediniz? ve annelerinin dediği laf internet cafeye gidip oyunlar oynuyodu..
hayat farkında mısın, anlıyor musun durumu? beni yendiğin an kaybettin sen bu oyunu!
Hiç bir kafe gelirlerinin %90 (!) düşmesini göze alıp, bu oyunları bilgisayarından kaldırmaz !
Ayrıca bu oyunların yasaklanması ayrı bir saçmalık.
Oyunlar çıkarken ABD ve Kanada'da ESRB, avrupada PEGI sınırlamalarını belirler. Ona göre oyunlar etiketlenir. Yapacağımız PEGI'yi benimsemek ve buna göre yaptırımlara gitmek.
Aynı İran gibi. Olmadı yasakla.. ohh..
Neden dünyada çözümü bulunmuş, onlarca ülke tarafından kabul edilmiş bir şeyi biz kabul etmiyoruz da kendi kıçımızdan böyle kanunlar uygururur, anlamıyorum.
Hoş PEGI kabul edilse ne değişecek o da ayrı ama en azından bir standartımız olur, insanlar çocuklarının ne oynayıp, ne olmaması gerektiğini gerebilirlerdi, o olurdu. Olmadı.
Ayrıca bu oyunların yasaklanması ayrı bir saçmalık.
Oyunlar çıkarken ABD ve Kanada'da ESRB, avrupada PEGI sınırlamalarını belirler. Ona göre oyunlar etiketlenir. Yapacağımız PEGI'yi benimsemek ve buna göre yaptırımlara gitmek.
Aynı İran gibi. Olmadı yasakla.. ohh..
Neden dünyada çözümü bulunmuş, onlarca ülke tarafından kabul edilmiş bir şeyi biz kabul etmiyoruz da kendi kıçımızdan böyle kanunlar uygururur, anlamıyorum.
Hoş PEGI kabul edilse ne değişecek o da ayrı ama en azından bir standartımız olur, insanlar çocuklarının ne oynayıp, ne olmaması gerektiğini gerebilirlerdi, o olurdu. Olmadı.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!
- Lord_Of_Darkness
- Üye
- İletişim:
bunların tamamı microsoft a ve amerikanın bi taraflarını kaldırmak için yapılıyor yani birileri birilerinin bi yerlerini yalıyor...nedir bu su o bu yasaktır...
1 ay once kadar sigara içilmesinide yasakladılar... duyumlara gore 8 cafe kapatıldı civarımızda dediler...inanmadık gittik baktık bu 8 sayısı 3 gun içinde 17 olmus...
yetmedi...kişisel pc lerede yasak geldi...
12 eylul u istiyorum...
1 ay once kadar sigara içilmesinide yasakladılar... duyumlara gore 8 cafe kapatıldı civarımızda dediler...inanmadık gittik baktık bu 8 sayısı 3 gun içinde 17 olmus...
yetmedi...kişisel pc lerede yasak geldi...
12 eylul u istiyorum...
Sev Beni Besle Beni Asla Terketme beni...
aynı mantıkla içki içip karısını doğrayan adamları göz önüne alarak içkiyede yasaklayalım...simsiyah_85 yazdı:bence çok iyi olmuş kaç çocuk kardeşini öldürdü bu oyunlardan etkilenip bunları unutmayın arkadaşlar oynayan evinde oynasın çocukların şiddete yönlenmesi çok kötü..
hatta mini etek giyip erkekleri tahrik eden bayanlarımızın mini etek giymesini de yasaklayalım,taciz olaylarından dolayı..
bu tür yasakların alayı saçmalık.
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
sankiii bu tür olaylarrr daha önce hiç olmuoduu sırf oyunlardan sonra olmaya başladıı ha evde oynamış ha internet kafede oynamışş ne farkeder yahuu ilk önce insanlarımız eğitelim geliştirelim bu yasaklarla bi sonuça varılmazz bende oyun oynuorumm bilgisayardaa halenn nie ben kimsenin kafasını taşla ezmiorum öldürmüorummm......simsiyah_85 yazdı:bence çok iyi olmuş kaç çocuk kardeşini öldürdü bu oyunlardan etkilenip bunları unutmayın arkadaşlar oynayan evinde oynasın çocukların şiddete yönlenmesi çok kötü..
Nerden Bilirdim HaYatın Önce SınAv Yapıp SoNra Ders Verdiğni...
- simsiyah_85
- Müdavim Üye
sen kazık kadar adamsında ondan ben küçük çocukların etkilendiğinden bahsetmişim sen kendini anlatmışsın..MuHoS yazdı:nie ben kimsenin kafasını taşla ezmiorum öldürmüorummm......
sen gibi büyük insan lar gitsin istediği oyunu oynasın evleirnde vs ama cafeler çocuklarında o mekandı bulundukları bişe olduu için yasaklanması BENCE doğru bi karar.
düşüncem hala değişmedi..
hayat farkında mısın, anlıyor musun durumu? beni yendiğin an kaybettin sen bu oyunu!
- Darkfuneral
- Moderatör
- İletişim:
- simsiyah_85
- Müdavim Üye
ya arkadaşlar çıksın tabi kanun ama kanunu çıkarmak kolay uygulamak zor uygulatmaksa zaten devletin yapabildiği bişey değil ki öyle olsa bütün bu pislikler olmazdı hala 18 yaşın altındaki bi çocuğa sigara satılabiliyo memlekette bunlar varken daha video oyunlarına çok varmış gibi geliyo inşallah yanılıyorumdur...