Gündem

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

Fransa da cumhurbaşkanı seçiyor ama nedense tüm dünya gözünü ülkemize çevirdi ve iç işlerimizle ilgili yorumlar yapılıyor. dünden beri en sık duyduğumuz cümle demokrasiye müdahale ediliyor oldu. demokrasi çoğunluğun her isteğinin ülkenin yararına olduğu anlamına gelmez. meclis başkanının, hükümetin ve de cumhurbaşkanının aynı partiden olması demokrasi midir? tek seslilik huzur ve istikrar anlamına mı gelir?

partisi barajı geçemeyen ve oy kullanmayan insanları saymazsak mecliste ülkenin diğer kısmını temsil eden yaklaşık 200 vekil daha var ve ülkenin cumhurbaşkanı seçilecekse mutlaka uzlaşma sağlanması gerekir. cumhurbaşkanının tarafsız olması için bir parti mensubu olmamalıdır. kişisel istekler uğruna ülke kutuplaşmaya, kaosa sürükleniyor.

Erkan Mumcu nun bugün dediği gibi filler tepişiyor altında ezilen bizler oluyoruz
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
Kullanıcı avatarı
veronique
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen veronique »

darbeye bende karşıyım ama dünkü genelkurmay açıklamasının sadece aşağıdaki sözlerle olan benzerliğini düşünsek bile yeter vicdanımızın sızlaması için...

"... bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakru zaruret icinde harap ve bitap düşmüş olabilir."

(ezberden yazdım bi iki hatası varsa kusura bakmayın)
Kullanıcı avatarı
duayen
Üye
Üye

Mesaj gönderen duayen »

Çağlayan çağladı...Türk Halkı cumhuriyetimizin sahipsiz olmadığını çok güzel bi şekilde gösterdi...

darbelere gerek kalmadan demokratik yollarla cumhuriyetimizin bekçisiyiz...olası bi erken seçim Çankaya'yı da bizi de Kubilay'ı şehit edenlerin torunlarından kurtaracaktır...
Kullanıcı avatarı
KoRn_eR
Moderatör
Moderatör

Mesaj gönderen KoRn_eR »

When you're pushed, killing's as easy as breathing
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

KoRn_eR yazdı:Şu ankete bi göz atın

http://www.milliyet.com.tr/2007/04/25/son/sonsiy01.asp
kolpa medya istemiyoruz!
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Kullanıcı avatarı
duayen
Üye
Üye

Mesaj gönderen duayen »

% 62.83 destekliyo gözüküyo şuan..ama unutulmamalı ki çoğulcu bi demokrasi anlayışına sahibiz çoğunlukçu değil...

onları destekleyen zihniyet dinci kesimin yanında aslında önceden beridir işleri hep tıkırında olan ama bu hükümet sayesinde refaha kavuştuğunu sanan halk kesiminden oluşuyor...

yani olanda hep var olmayanda yine yok...
Kullanıcı avatarı
veronique
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

wolfali yazdı:

kolpa medya istemiyoruz!
bugun medyanın ne kadar satılmıs oldugunu zaten yeterince gorduk.. Yine sayamadılar kac kisi oldugumuzu, 700000 dediler 4 milyon kisiye.. iclerine birazcık korku verebildiysek ne mutlu bizim gibilere, nasıl olsa bi gun saymayı da ogrenirler
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

ayrıca çağlayan mitingi biyerleri çağlatmıstır insallah..inanılmaz ötesi bir kalabalık vardı.
Türk'ü,Kürdü,Ermenisi,Rumu,Yahudisi..Tüm vatandaşlar erdoğanın kabul etmediği Türk üst kimliğinde birleşip vatanına sahip çıktı..hemde hiç usanmadan 4-5 saat ayakta durarak,çağlayandan taksime ordan dolmabahçe'ye yürüyerek...
tayyip bizi sayamaz ki sloganları eşliğinde!
ki gerçekten de sayamazdı..nerden baksan 2 milyon insan...
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

duayen yazdı:% 62.83 destekliyo gözüküyo şuan..ama unutulmamalı ki çoğulcu bi demokrasi anlayışına sahibiz çoğunlukçu değil...

onları destekleyen zihniyet dinci kesimin yanında aslında önceden beridir işleri hep tıkırında olan ama bu hükümet sayesinde refaha kavuştuğunu sanan halk kesiminden oluşuyor...

yani olanda hep var olmayanda yine yok...
ntvmsnbc internet sayfasında haberlerin altındaki okuyucu yorumlarını okursanız eğer iktidar partisini destekleyen ne kadar çok kişi varmış dersiniz. ama aslında aynı kişiler isim değiştirip birbirine benzer yorumlar yapıyor. sayılarını kabarık göstermek için başvurdukları bir oyun bu.

bu insanların kimseye saygısı yok. % 30 oyla tüm ülke insanına dair kararlar alabileceklerini sanıyorlar ve bir yandan da demokrasi diyerek haksızlığa uğramış rolüne bürünüyorlar.. işine gelince demokrasi gelmeyince zorbalık..

amacımız laik cumhuriyeti yıkmak diyen Gül, sabıkalı ve ülkesini avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etmiş Tayyip.. daha ne denirki..
Kullanıcı avatarı
KoRn_eR
Moderatör
Moderatör

Mesaj gönderen KoRn_eR »

14 mayısta da İzmir Gündoğdu meydanında miting olacakmış.
When you're pushed, killing's as easy as breathing
Kullanıcı avatarı
veronique
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

KoRn_eR yazdı:14 mayısta da İzmir Gündoğdu meydanında miting olacakmış.
14 mayıs pazartesiye geliyor bence baska bi gune erteleyebilirler onu, kesin bi acıklama beklemek en iyisi
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kindmonster »

Çağlayan Mitingi güzel olmuş.Akp ve yandaşlarına bu yepkiler devam etmeli.Genelkurmay'ın açıklaması yanlış anlaşılmasın.TSK biz cumhuriyetçi tarafa en büyük destektir her zaman.
Yanlız bu arada Şırnak'ta bir haftadır devam eden çatışmalarda şehit olan askerlerimizi lütfen unutmayalım arkadaşlar!
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..
YOK_snm
Üye
Üye

Mesaj gönderen YOK_snm »

Ben de mitingdeydim dün.Böyle bir kalabalık böyle bir coşku görmemiştim.Biz alana bile giremedik. Orada olmama rağmen bulutsuzluk özlemi konserini de haberlerden duydum.
İnanılmaz gurur duydum kendimle ve katılan katılamayan, aynı görüşü paylaşan herkesle.
did I punish you for dreaming?
Kullanıcı avatarı
issirganotununissirmiyani
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen issirganotununissirmiyani »

sanrıırm bugun günden artık yalnız olmayan abimizdir :) o kendini bilir :D
issirganotununissirmiyani ''değişim başladı anı yaşa'' vodafone gibi oldu behh
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

issirganotununissirmiyani yazdı:sanrıırm bugun günden artık yalnız olmayan abimizdir :) o kendini bilir :D
tşk kardeşim :P
Kullanıcı avatarı
shadow_girl
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen shadow_girl »

veronique yazdı:
wolfali yazdı:

kolpa medya istemiyoruz!
bugun medyanın ne kadar satılmıs oldugunu zaten yeterince gorduk.. Yine sayamadılar kac kisi oldugumuzu, 700000 dediler 4 milyon kisiye.. iclerine birazcık korku verebildiysek ne mutlu bizim gibilere, nasıl olsa bi gun saymayı da ogrenirler
367 yi bile sayamayan insanlardan 4 milyonu saymalarını istemek ne derece doğru ki

4 milyon veya 700 bin bence o kadar önemli değil orda verilen mesaj önemliydi. yapılması gereken yapıldı. Atatürk kurduğu bu cumhuriyeti korumak ve onun inkilaplarını sürdürmek her Türk vatandaşının görevi değil mi?
anti-laik olan bir insan ülkesine ihanet etmiş olmaz mı?
bu mitinge tepki gösterenleri anlayamıyorum
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Hırsızlık yaptıkları evde uyuya kaldılar

Fatsa'da hırsızlık yaparken uyuya kaldıkları evde yakalandılar
30 Nisan 2007 Pazartesi 10:33

Evkaf Mahallesi Kadife Sokak üzerinde ev sahibi yurtdışında olan bir apartman dairesine giren hırsızlar, evin yatak odası kısmında uyudu.

Devriye gezen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine sözkonusu eve girerek T.C., E.A. ve bunlara gözcülük yaptığı iddia edilen B.Ç.'yi yakaladı.

Şahısların alınan ifadelerinde 24 Mart günü Deniz Bilimleri Fakültesi'nde meydana gelen elektrik kablosu hırsızlığı ile Büyükata İlköğretim Okulu bahçesinin çevre aydınlatmalarının elektrik kablolarının kesilerek çalınması olaylarını da gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şahıslar, haklarında düzenlenen evrak ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan T.Ç. ve B.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

kindmonster yazdı:Hırsızlık yaptıkları evde uyuya kaldılar

Fatsa'da hırsızlık yaparken uyuya kaldıkları evde yakalandılar
30 Nisan 2007 Pazartesi 10:33

Evkaf Mahallesi Kadife Sokak üzerinde ev sahibi yurtdışında olan bir apartman dairesine giren hırsızlar, evin yatak odası kısmında uyudu.

Devriye gezen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine sözkonusu eve girerek T.C., E.A. ve bunlara gözcülük yaptığı iddia edilen B.Ç.'yi yakaladı.

Şahısların alınan ifadelerinde 24 Mart günü Deniz Bilimleri Fakültesi'nde meydana gelen elektrik kablosu hırsızlığı ile Büyükata İlköğretim Okulu bahçesinin çevre aydınlatmalarının elektrik kablolarının kesilerek çalınması olaylarını da gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şahıslar, haklarında düzenlenen evrak ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan T.Ç. ve B.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
İş kazası...:D Yatak reklamına konu olur...
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

bence ilaç reklamı olur : )))
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

Yarın 1 Mayıs !

Keşke ülkem siyasi gösteriş yürüyüşlerinden çok, 1 mayıs gibi anlamlı yürüyüşlerde de böyle milyonlara ulaşma sevdasına girişse. Keşke...

Keşke sosyal demokrat olarak gezinen CHP'yi 1 mayıslarda da böyle halkı örgütlerken görebilsem. Keşke...

Keşke ülkem "övünsek de güvensek de çalışsak da olmuyor ki. Türküm deyip övünüyor, açlık Türkü bilmiyor ki" dizelerini bir anlayabilse. Keşke...

"..açlığın dini olmaz
yoksulluğun vatanı
körolasın kahpe devran.."
Hasan Hüseyin Korkmazgil
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

provakasyonsuz 1 mayıs olsa keşke yarın..
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

Karga yazdı:Yarın 1 Mayıs !

Keşke ülkem siyasi gösteriş yürüyüşlerinden çok, 1 mayıs gibi anlamlı yürüyüşlerde de böyle milyonlara ulaşma sevdasına girişse. Keşke...

Keşke sosyal demokrat olarak gezinen CHP'yi 1 mayıslarda da böyle halkı örgütlerken görebilsem. Keşke...

Keşke ülkem "övünsek de güvensek de çalışsak da olmuyor ki. Türküm deyip övünüyor, açlık Türkü bilmiyor ki" dizelerini bir anlayabilse. Keşke...

"..açlığın dini olmaz
yoksulluğun vatanı
Hasan Hüseyin Korkmazgil
:001 Ne yazıktır ki Ne yaptığımızı biliyoruz,ne de yapacağımızı,nedense hep yapılacağı yaptırılıyoruz...
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mehzk yazdı:
Karga yazdı:Yarın 1 Mayıs !

"..açlığın dini olmaz
yoksulluğun vatanı
Hasan Hüseyin Korkmazgil
:001 Ne yazıktır ki Ne yaptığımızı biliyoruz,ne de yapacağımızı,nedense hep yapılacağı yaptırılıyoruz...
kendi adıma neyi neden yaptığımı biliyorum, birçok insanın da böyle olduğunu düşünüyorum. kimseye zorla birşey yaptırılmıyor..
Kullanıcı avatarı
kitten
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kitten »

yarın 1 mayıs dolayısıyla tramwaylar çalışmıycak diye bi söylenti duydum ama arkadaştan yanlış ta olabilir :)
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

houseofholy yazdı:
kendi adıma neyi neden yaptığımı biliyorum, birçok insanın da böyle olduğunu düşünüyorum. kimseye zorla birşey yaptırılmıyor..
Zorla olduğunu kim söyledi...:D