Gündem

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen whatsername »

pardus yazdı:evet gayet başarılı ve anlamlı bi karikatür güvendğmz dağlara kar yağdı...
Güvendiğiniz dağlar?
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

haberler haberler haberler..

1) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “VIP uçak havuzu” projesi için özel bir jet uçağı alınması gündeme geldi. Havuzda kullanılmak üzere Gulfstream Aerospace Corporation’dan G550 tipi özel jet alınmasına yönelik girişim başlatıldığı bildirildi. THY borsaya yaptığı açıklama ile uçağın 2009’un ilk çeyreğinde teslim edileceğini bildirildi.

THY yetkilileri, 51.7 milyon dolarlık uçağın Başbakanlığa alınacağını doğruladı. Geçen hafta Erdoğan’ın Boeing uçak alınması için talimat verdiği yolundaki haberleri yalayan Başbakanlık ise Gulfstream uçakla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Dünyanın en uzun menzilli iş jeti olan çift motorlu G550’nin Cumhurbaşkanlığı’na da hizmet vermesi planlanıyor. G550’ler için şu an sipariş verilse bile 2011’in sonbahar ayında teslime alınabiliyor. (başbakan bu uçak gelene kadar Ana, Ata ve Gap adındaki üç uçakla yetinmek zorunda kalacak. ayrıca bknz: uçakcık)

2)Hükümet Ramazan sigara ve içkiye zam yapmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içki ve sigarada yüzde 15, akaryatta ise yüzde 5 civarında zam yapılmasını onayladı.
Zam kararının bugün toplanacak Yüksek Planlama Kurulu toplantısı sonrasında uygulanabileceği bildirildi. Maliye Bakanlığı yetkilileri zamlarla ilgili konuşmaktan çekinirken, edinilen bilgileri de yalanlamadı. Ekonomiyle ilgili bakan ve bürokratlar önceki gece geç saatlere kadar Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. 2005 yılı bütçe taslağının ele alındığı toplantıda, önümüzdeki yıl için milli hasılaya oranla yüzde 6.5 civarında belirlenmesi beklenen toplam kamu faiz dışı fazla hedefine nasıl ulaşılacağı görüşüldü.
Erdoğan, elektrik ve köprü geçiş ücretlerine zam teklifini olumlu karşılamadı. Alkol ve sigara zammı teklifi ise Erdoğan'dan onay aldı. Artan petrol fiyatlarının yurtiçi fiyatlara yansıtılmaması halinde vergi kaybı oluştuğu dikkate alınarak akaryakıta yüzde 5'in üzerinde zam yapılması gündeme geldi.

Elektrik indirimi
Sanayi elektriğini yüzde 5 ucuzlatmaya dönük çalışmaların Hazine ve Maliye'ye takıldığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'a 2005 yılı bütçe çalışmaları hakkında brifing veren Hazine ve Maliye bürokratlarının, sanayi elektriğine yüzde 5 indirim yapılmasının, faiz dışı fazla hedefi, dolayısıyla bütçe dengelerini olumsuz etkileyebileceği görüşünü bildirdikleri öğrenildi. (seçim maliyetleri fazla çıktı arkadaşım biz ne yapalım.. elektrik zammı da otomatiğe bağlanacak.. 52 milyon dolarlık uçak da alıyoruz bu arada milletimize hayırlı olsun. ayrıca bknz: sizi gidi kendini halk sanan yolunacak kazlar sizi)

3)Sınır ötesi operasyona ilk kez Başbakanlık'ın yazılı açıklamasında yer veren Türkiye, operasyon için tezkereyi Meclis'e gönderiyor.

Teröre karşı sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığı başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığına başlandığı bildirildi. Tezkere ile ilgili çalışmaların Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, "Terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir" denildi. (bi zahmet artık! ayrıca bakmayınız nihai sonuç budur.. )
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

pardus yazdı:evet gayet başarılı ve anlamlı bi karikatür güvendğmz dağlara kar yağdı...
güvendiğin dağlar bush ve tayyip ise onlar baştan beri karlıydı..
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Sınır ötesi beklemeyin, Amerika olmaz dedi.
sleeping with the earth my dying bride
Kullanıcı avatarı
pardus
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pardus »

wolfali yazdı:
güvendiğin dağlar bush ve tayyip ise onlar baştan beri karlıydı..
ben bu gne kadar tayyibi savnmşmtr sevdğm br siyasetidir ancak bush öle değil yani ben busha güvenmedğm için ona kar yağması beni ilgilendrmiyo. ancak bu son 15 şehtmizn olmasından sonra hükümeti ve askeri kınıyorum hala orda dtplileri konuşturuyorlarya yazıklar olsun...
We learned speaking turkish one english stayed... yanlşmı oldu acepp:D
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Daha bişey belli değil.Sevgili başbakanımız amerika seyahatinde şikayetlerini iletecekmiş bush hazretine.Belki ''10 km'' fln girmemize izin verir.Ermeni yasasının diyeti olarak.Ama tabi gene bush hazretleri bilir,bize laf düşmez.Pkk bizi değil onları geriyor çünkü !
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Kullanıcı avatarı
pardus
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pardus »

wolfali yazdı:Daha bişey belli değil.Sevgili başbakanımız amerika seyahatinde şikayetlerini iletecekmiş bush hazretine.Belki ''10 km'' fln girmemize izin verir.Ermeni yasasının diyeti olarak.Ama tabi gene bush hazretleri bilir,bize laf düşmez.Pkk bizi değil onları geriyor çünkü !
10 km bişey değil ve okdar zaten şu anda giriyoruz tandğm bi askerle sohbetmde bana resmlerini gösterdi resimlerini ırak'ın 8 km içerisnde çekldğini syledi yani 10 km bişe değil daha fazla ilerlerler...
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

wolfali yazdı:Daha bişey belli değil.Sevgili başbakanımız amerika seyahatinde şikayetlerini iletecekmiş bush hazretine.Belki ''10 km'' fln girmemize izin verir.Ermeni yasasının diyeti olarak.Ama tabi gene bush hazretleri bilir,bize laf düşmez.Pkk bizi değil onları geriyor çünkü !
Yine mi Amerika'ya gidiyor?
Kullanıcı avatarı
MuHoS
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MuHoS »

Artıkk HERKEZLE çatışma noktasına gelinmiştirr,bundan sora herşeye hazırlklı olmlıyız,kim nederse dein kim çıkarsa çıksın dinlenmemeli ama bizde bu dirayeti göstercek politakıcıkarmız siyasi otoritemiz maalesef yokturr ee nede halkın yüzde 47si böle istedii yapacakk bişey yokk...
Nerden Bilirdim HaYatın Önce SınAv Yapıp SoNra Ders Verdiğni...
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

pardus yazdı:
10 km bişey değil ve okdar zaten şu anda giriyoruz tandğm bi askerle sohbetmde bana resmlerini gösterdi resimlerini ırak'ın 8 km içerisnde çekldğini syledi yani 10 km bişe değil daha fazla ilerlerler...
Ben zaten o 10 km ile baska birşey anlatmak istedim..Bize ilerleme iznini verecek olan bush.Tayyip bey izin koparabilecekmi orası önemli.
Türkiye'yi bu durumlara düşürdükten sonra izin koparsa ne yazar orası ayrı bir konu.Her sorunumuzda bush'tan izin isteyen bir hükümetle de bir halt olmayacağı zaten belli..

Ayrıca hala askeri kınayanların mantığından süphe ediyorum artık.Adamların elleri bağlı dağda 3 er 15 er can veriyorlar senin ''sevdiğin siyasetçiler'' yüzünden.Hala da kınanıyorlar.Ne yapsın asker ? Darbe yapsa suçlu olur,hükümet'in aklının basına gelmesini beklese suçlu olur..Zaten Hükümet teskere çıkarmaya gönüllüde asker istemiyor...!
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Ve Hükümet tepkilere daha fazla direnemedi Askere :'Takip için gerekirse sınırı geçme' yetkisini verdi !
Tabi bu direk operasyon anlamına gelmemeli,operasyon gerekli izinler alınırsa bu saatten sonra yapılır bence.Hükümet'te daha fazla dayanamayacak baskılara,belli oldu.
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

wolfali yazdı:
pardus yazdı:
Ben zaten o 10 km ile baska birşey anlatmak istedim..Bize ilerleme iznini verecek olan bush.Tayyip bey izin koparabilecekmi orası önemli.
Türkiye'yi bu durumlara düşürdükten sonra izin koparsa ne yazar orası ayrı bir konu.Her sorunumuzda bush'tan izin isteyen bir hükümetle de bir halt olmayacağı zaten belli..

Ayrıca hala askeri kınayanların mantığından süphe ediyorum artık.Adamların elleri bağlı dağda 3 er 15 er can veriyorlar senin ''sevdiğin siyasetçiler'' yüzünden.Hala da kınanıyorlar.Ne yapsın asker ? Darbe yapsa suçlu olur,hükümet'in aklının basına gelmesini beklese suçlu olur..Zaten Hükümet teskere çıkarmaya gönüllüde asker istemiyor...!
Tamamen ABD sömürgesi haline geleceğiz yakında. Hükümet bu kadar taviz vermeye devam ederse daha çok şehit veririz biz. Halkın bu siyasetçileri bu kadar "sevmesinin" sonucudur bütün bunlar. Umarım oy verenlerin vicdanı sızlamıştır.. Hiç zannetmiyorum ya.. Bunun böyle olacağı en başından belliydi zaten. Göz göre göre ateşe gitmek diye buna derim ben. Siz sevin bu Amerikan kölelerini sevin.. Aaa pardon, "siyasetçileri" ..
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
Sadeceucnokta
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Sadeceucnokta »

Nabza göre şerbet bu olsa gerek
Resim Resim
Türkcelle baglan hayata .. :006
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden...
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

komplikemanyak yazdı:Nabza göre şerbet bu olsa gerek
Resim Resim
Reklamı bile camili.. Komik..
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

whatsername yazdı:
Resim Resim
reklamın Camii li olması komik değil de aynı reklamın 2 farklı görüsü temsil eden gazetede farklı farklı verilmesi gerçekten komik..
Kullanıcı avatarı
nepse
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nepse »

şehitlerimizden birinin babasının "ağlayarak teröristleri sevindirmeyeceğim.oğlum vatana feda olsun" diye ağlamaması beni çok etkiledi. bayram öncesi insanlara yas tutturanların allah belasını versin!
kötüleri sevdik
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Bulvar'a reklam verdiklerini düşünemiyorum...
Kullanıcı avatarı
kozmik_peri
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kozmik_peri »

turkcell le bağlan kızlara..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri… kazıyorsan aklıma normal mi sence?
Kullanıcı avatarı
MuHoS
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MuHoS »

Milli takımımız maçlarına siyah formayla çıkma ihtimali varmışşş,bence güsel bi hareket olur tepkimizi dünyaya gösterme açısındann.Gerekli izinler alınırsa (önce bakanlığın sorada uefa) moldova ve yunanistan maçlarında siyah formalarlayız.
Nerden Bilirdim HaYatın Önce SınAv Yapıp SoNra Ders Verdiğni...
Kullanıcı avatarı
Edmond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Edmond »

whatsername yazdı:
Resim Resim
adamların hedefi belli.her on metrede bir cami yapmak istiyorlar.işimiz zor ...
Kullanıcı avatarı
pardus
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pardus »

Resim Resim
montaj...
Kullanıcı avatarı
Sadeceucnokta
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Edmond yazdı:
whatsername yazdı:
adamların hedefi belli.her on metrede bir cami yapmak istiyorlar.işimiz zor ...
Böyle bir yorum bekliyordum ahahahah :)

Reklamı koyan Türkcell ve şuana kadar gezdiğim gttiğim yerde Türkcell Merkez camii isminde bir cami duymadım olayı yanlış algıladınız kanımca ?

Gazetelerin okuyucu profiline göre hazırlandığı belirgin olan silüetlerle (reklamlarla) Turkcell her kesime istediği şekilde hitap etmeyi hesaplamakta. Tabi bu hesaptan devşireceğini umduğu büyük kazançları da... Haydi Turkcell'le bağlan hayata...
Kullanıcı avatarı
KoRn_eR
Moderatör
Moderatör

Mesaj gönderen KoRn_eR »

Camilerde cep telefonu açılmaz.Saçmalıcağınız bari adam gibi saçmalayın.Bir de camiden yandaki kadına bağlıyor.Tövbe estağfurullah.Çarpıklığın bu kadarı
When you're pushed, killing's as easy as breathing
Kullanıcı avatarı
Sadeceucnokta
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Konu çıgrından çıktı farklı noktalara kaymakta ben sadece bir şirketin herkesime yaranmak icin yaptıgı reklamları göz önüne serdim. Kapitalist sistemde buna benzer nice örnekler vardır..

Gülünüz geciniz efendim...
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

pardus yazdı:
Resim Resim
montaj...
Montaj değil. Zaman gazetesinin bütün reklamları bu şekilde zaten. Yeni Şafak'ın da aynı şekilde..

Ayırca komplikemanyak doğru söylüyor, konu çığırından çıkmış hakkaten..
Lasciate mi cantare