Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MetalieN »

Darkfriairs yazdı:Bu forumdada bu başlıkolması ilginç, yoksa diyorum bütün forumlara bir karanlık el müdahale ettide hepsinde bu başlık var diye insan şüpheleniyor.

fazlamesai, xasiork forumlarında var ve kurtadam gibi bir sürü sitede bunu gördüm.

Bu şekilde soru bana garip geliyor.

Soruya verilen cevaplarda en ufak bir sağlam temel yok.

Zaten olsa idi şaşardım:)

Ben cevap yazmayacağım zaten yeteri kadar yazdım.

Ve bu konularda bilgisi olmayan kişilerin yanıt yazmaları bence aptallıktan başka bir şey değil.
O zaman otur da sağlam temellere daya.. merak ettim sen, benden, bizden farklı ne biliyorsun?
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me

STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:

http://stiffnecked.tr.cx
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MetalieN »

nECRo yazdı:
_SeLmA_ yazdı:Görmediğimz sadece var olduğunu bildiğimz ya da hissettiğimiz, ya da öğretilen değerlere göre inanmak zorunda bırakıldığımız bir varlıkla ilgili şüpheye düşmek doğal ama yine inananlara öğretilen yargılara göre şüphe etmek günahtır diye bir anlatım var... çoğumuz çevremizdeki insanların etkisinde olup inanıyoruz ya da inanmıyoruz .
Ben hristiyan bir aile tarafındanyetiştirilseydim belki onların inandıklarına inanırdım ya da dinsiz bir aile büyütseydi sanırım ben de öyle olabilirdim.. bu tür konularda aile ve çevrenin de etkisi var....

çevrenin etkisi biyere kadar bence.. eğer gözlerin açıksa ve dünyayı ve hayatı kendi gözlerinle görebiliyosan, sonradan biçok şey değişebiliyo.. mesela ben müslüman bi ailede doğdum ama uzun zamandır inançsızım..

bu yaşa gelmişsiniz hala çevreden bahsediyorsunuz.. ya da ben bugün biraz agresifim.. oturun, açın okuyun kuran-ı kerim-i hiç değilse din - iman değil, genel kültürünüz artsın..
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me

STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:

http://stiffnecked.tr.cx
ForgivenWarrior
Üye
Üye

Mesaj gönderen ForgivenWarrior »

vallahi arkadaşlar bu konuda söylesek şüpheli herkesin kendi görüşü var ama ben allah a inanıyorum onun dışında da inanıp inanmamak serbesttir bu forumun açılması da çok saçma aslında herkes istediğine inanır kimse kimseyi dinine göre sorgulayamaz ve böyle bir durumun ıspatlanır yanı yoktur inananlarında inanmayanlarında kanıtları vardır yani
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

21. yaşıma girdim.. şuanda fikirlerime kimsenin etki etmediği doğru. kafasında kesin yargılar oluşan bir insanda ne aile ne de çevre etki yapabilir.. 6-7 yaşlarındaki bir çocuğu her yöne çekebilirsin.. 30 yaşındaki bir insanı da çekebilirsin bu biraz insanın zeka yaşına da bağlı. ama çocuk yaşta birisi kolaylıkla herşeye kanabilir ve herşey yaptırılabilir. büyüdükten sonra gittiği yolu kendi kendine yargılar ve doğru veya yanlış yolda olduğuna kendi karar verir. ona göre değişir
ForgivenWarrior
Üye
Üye

ya bide burda şöyle bişey var bu forumu açan arkadaş inananların inanmayanlara kafir dedirtmesi veyahut inanmayanların inananlara salak demesi için mi açıldı ya arkadaşlar anayasa da bile kimse kimseyi din dil ırk vs.. e göre sınıflandıramaz felan yazıyo yani biz burda böyle bişey yapmıyoruz demeyin olacağı odur yani şimdi burdaki arkadaşlar resmen birbirlerinin inançlarını sorguluyor gerekli mi gereksiz önemli olan insanın erdemli olması sonuçta her inanan mükemmel insan değildir inanç herkesin kendinedir bu forum da gereksiz bırakın herkes dilediği şekilde inansın inanmayana tanrıyı anlatamazsın inanana da tanrısızlığı anlatamazsın bu kadar basit neyi tartışıyonuz yawww :evil: :evil: :evil:
sessizdi
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sessizdi »

ne farkadaer??? bananenne yaaa...
ı'm not 35.. ı'm only 35 1/2
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

aslında doğru konuşmuşun ForgivenWarrior...dooru diosun.Da ona bakarsan açılan her başlık saçma yani...Hiçbişeyin tatrtışılmasına gerek yok.Bi fikir alış verişidir bu..dimi ama? gerekli gereksiz,alışveriş işte.
and we all went to heaven in a little row boat
ForgivenWarrior
Üye
Üye

bütün forumlar gereksiz değilki gelin yabancı rock kanalına konuşalım müzik üzerine
Kim demiş yarınlar daha güzel olacak diye! Bu günler de dünlerin yarını değil miydi?
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

MetalieN yazdı:
casey yazdı:ben 17 yasindayim. ve bana soylenenler eger kafama yatmiyosa yapmiyorum. istemsizce, karsilik olarak sert tepkiler veriyorum. ve 6,7 yildir bu sekilde...ama bu, snrm biraz kisilikle alakali ayda tufan27nin dedigi gibi ailenin yetistirmesiyle..

10 yil once filan pek sorgulamazdim, hayat ozmnlarda daha basit seylerden ibaretti bnm icin. ailemde namaz kilan fln pek insan yoktu. ananem yatmadan once dua okurdu sadece ve kucukken bna ogretmisti bi tane dua, yatmadan once okumam icin ama bn sadece "o mutlu olsun diye" onda kaldigim zamanlar okurdum. onun disinda iste agizlardki -bilindik- allah korusun, yazdiysa bozsun vs gibi kaliplasmis toplumsal kelimeler vardi. bana yapilmis en buyuk baski bunlardi. onun disinda... koyu dindar olan ailelerin cocuklariyla da arkadaslik etmedim. ama bn kendimi kuran kusunda hatmederken dusunemiyorum. 4. sinifta ucretsiz kazandigim icin korfez dersanesine gondermisti annem. bisiy olcak olsa orda olurdu diyorum simdi dusununce. ama bn o zmnlarda bile barbie vs oynadigim halde ordakilerden farkli oldugumun bilincindeydim. ve ordaki cogunluk gozumde garip ucube insanlardi.
10 yıl önce 7 yaşındaydın ve merak etme, 10 yıl sonra da ben böyle değildim diyeceksin, allah yazdıysa bozsun..
neyi bozsun anlamadim, aciklarmisin?
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

MetalieN yazdı:
nECRo yazdı:
_SeLmA_ yazdı:Görmediğimz sadece var olduğunu bildiğimz ya da hissettiğimiz, ya da öğretilen değerlere göre inanmak zorunda bırakıldığımız bir varlıkla ilgili şüpheye düşmek doğal ama yine inananlara öğretilen yargılara göre şüphe etmek günahtır diye bir anlatım var... çoğumuz çevremizdeki insanların etkisinde olup inanıyoruz ya da inanmıyoruz .
Ben hristiyan bir aile tarafındanyetiştirilseydim belki onların inandıklarına inanırdım ya da dinsiz bir aile büyütseydi sanırım ben de öyle olabilirdim.. bu tür konularda aile ve çevrenin de etkisi var....

çevrenin etkisi biyere kadar bence.. eğer gözlerin açıksa ve dünyayı ve hayatı kendi gözlerinle görebiliyosan, sonradan biçok şey değişebiliyo.. mesela ben müslüman bi ailede doğdum ama uzun zamandır inançsızım..

bu yaşa gelmişsiniz hala çevreden bahsediyorsunuz.. ya da ben bugün biraz agresifim.. oturun, açın okuyun kuran-ı kerim-i hiç değilse din - iman değil, genel kültürünüz artsın..
okumadığımızı nerden biliyon??
kuran, incil ve daha büsürü dini kaynak kitabı okudum... okuduğum için inançsızım zaten... ööle kuru kuru değil..
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

şöyle bilmeden, tanımadan yorum yapanlar yok mu... :evil:
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

walla ben herhangi bi dinle ilgili yorum yapmadım.Bence Tanrı inancının olması veya olmaması için o kitapları okumaya gerek yok.Yoksa tabi ki okumak lazım da burada konu İSlam dini diil.... Buradakiler yorumdan çok insanların kendi inançları ve nedenleri... (tabi TAnrı inancıyla dini inançları ben ayırıyorum bu noktada. İNsanlar farkı dinlere inanırlar,ama aynı tanrıya inanırlar...)
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

sözüm sana deil bi arkadaş açık kitap okumadan bilmeden yorum yapıyolar demiş sözüm onaydı :P bazı şeyler yaşanarak öğrenilir elbette... sabit bilgilere bağlı kalınmamalı ama kültürüm artsın diyosan bol bol oku.......... ne halin varsa gör :twisted:
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

yok sen haklısın ben sana bişey demiorum.Kaldı ki bence de okunması lazım.Hatta sadece kuranın diil,incil ve tevratın da bilinmesi gerek.Dindarlara diil ama yobazlara karşıyım sonuna kadar.Ve onlarala savaşmak için bilmek gerek....
Kullanıcı avatarı
mavisakal_kan
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mavisakal_kan »

tanrı insanı yarattı : ''biz tanrının sivri dilli isyankar soytarılarıyız''
Benim için dua et!.. çünkü ben lanetlenmiş bir ruhum..daha önce lanetlenmemiş bir ruh!!
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

HEYYYTTTT BEEEAAAA!!! ADAMIM,günün lafını sööledin. :)
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

:lol: :lol: :lol: bu adam hep böle lafı oturtuyo
Kullanıcı avatarı
mavisakal_kan
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mavisakal_kan »

:D
Benim için dua et!.. çünkü ben lanetlenmiş bir ruhum..daha önce lanetlenmemiş bir ruh!!
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

ya ben bu forumu şimdi okudum ve bişeyler yazmadan edemedim...
tabiki herkesin inancı kendisine ama ortada bir FORUM varsa isteyen istediğini yazar....
insan dünya üzerinde öleceğini bilen tek varlıktır. ve bundan olsa gerek dünyaya illa ki bişey için geldiğini düşünmek onu rahatlatır... tanrıya inanmayanlar bile boş geldim boş gitmeyeyim mantığıyla bir sürü şeyle uğraşırlar(bilim,sanat,çocuk yetiştirme vs....) en büyük soru NİYE GELDİM LAN DÜNYAYAnın cevabı herkes için farklıdır.. burda çoğunluk bir daha dirilememeyi kabullenmenin ağırlığını kaldıramayacağından bir tanrı tarafından gönderildiğini hemen kabullenir ve bence bu çok doğal ama gerçekmidir bence HAYIR... ve iktidarlarda dinin insanlar üzerindeki baskısını çok iyi kulllandılar çünkü dirilmenin bedeli olarak ortaya cennet cehennem kavramları konmuştu... ben hep şu soruyu sordum niye dinler hep en cahil en "yoldan çıkmış" toplumlara geldi...4 din arasında ne fark var sıralamaları hariç... yada en eski toplumların, sümerlerin inandığı iyi-kötü kavramıyla günah-sevap kavramı arasında ne fark var, yok...
daha uzun yazıp okumayı zorlaştırmayayım devam ederim sonra ama ben iyi bir insansam nedeni cennete gitme isteğim değil iktidar isteği değil sadece iyi bir insan olmanın gerekliliğidir... bana "inanmayan" bir insanın yemini daha samimi gelir çünkü onun korktuğu tek şey aynadır... kendiyle yüzleşir doğayla yüzleşir iyi-kötüyü bi kitaptan kes-yapıştır yapmaz kendi bulur... neyse see you millet :?
Usluyum İşte Uslu... :)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

drhacker kardeşime katılmamak elde diil.. eklemek istediğim bir iki bişi var.. evet.. insanlar toprak olup, çürüyüp gitmeyi kabullenemiyolar.. bu yüzden yeniden dirilişe inanıyorlar.. hep ödüllendirilmeye veya cezalandırılmaya alışmışlar... bu yüzden cennete ve cehenneme inanıyorlar.. hep bir çobanın kendilerini gütmesine alışmışlar.. bu yüzden allaha inanıyorlar.. ne yapmamız, nasıl davranmamız gerektiğini söyleyecek birileri olmalı mutlaka.. dinlerin çıkış noktası olan insanın doğa karşısındaki zayıflığını ve yalnızlık korkusunu da unutmamak lazım tabi.. bence böle..
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

ya din diye bi kavram olmasa yada ne bileyim nufusta filan yazmasa... ne gerek vr orda yazilmasina.. herkesin dini kendinde kalsa gizli kalsa... araci olmasa... somurulecek bi kavram haline gelmese... bireysel cikarlara kullanilmasa..
Kullanıcı avatarı
blamat
Üye
Üye

Mesaj gönderen blamat »

herkesin dini kendine tanrýsý kendine tanrýyla kul arasýna kimse giremez...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

blamat yazdı:herkesin dini kendine tanrısı kendine tanrıyla kul arasına kimse giremez...

+1
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

benim dedigimemi yazildi bunlar... ne alaka?
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

Yine de tanrı inancı,insana bi noktada huzur veren bişeydir.Ve kims ne derse desin,bi insan hakkaten tanrının varlığına %100 inanmadığı noktada intihar eder.Burada gelip "ben kesin tanrıya inanmıyorum" diyen isanın bile içinde belki kendine bileitiraf edemediği bi nokta tanrının olduğunu ümit eder. (allaaam,din ve felaefe derslerinden bu kadar şey öörendiimi bilmiodum walla...ne kdar rahat ifade ettim kendimi :) )
Kilitli