Bon Jovi

Yabancı Müzik Grupları
just_an_angel
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen just_an_angel »

bon jovi ye pop diyen vatandaşların hiçbiri müzikten almıyo bence.
Kullanıcı avatarı
Rockingirl
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Rockingirl »

Bon Jovi baya baya hard rock grubu esasen. Ama anlamıyorum pop olsa ne oluyor ki?? Popülrlik simgesi değil midir bu? (Yani üstteki arkadaşa değil lafım, BJ hayranı olarak:)
Supergirls dont cry...
Supergirls just fly...
just_an_angel
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Rockingirl yazdı:Bon Jovi baya baya hard rock grubu esasen. Ama anlamıyorum pop olsa ne oluyor ki?? Popülrlik simgesi değil midir bu? (Yani üstteki arkadaşa değil lafım, BJ hayranı olarak:)
pop olsa olmuyo işte pop derken burda bir terim olarak değil bir müzik türü olarak bakıyoruz olaya.pop dersen çok yalnış yapmış olursun
Kullanıcı avatarı
Rockingirl
Üye
Üye
İletişim:

Ben demiyorum farkındaysan başlığı da açan benim yani:)
Supergirls dont cry...
Supergirls just fly...
just_an_angel
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Rockingirl yazdı:Ben demiyorum farkındaysan başlığı da açan benim yani:)
bende dedin demedim farkındaysan dersen dedim :)
Kullanıcı avatarı
SWING
Üye
Üye

Mesaj gönderen SWING »

Türkiyede aşırı şekilde nefret edilen karalama politikasına maruz gitmiş rock müzikteki tüm kötülüklerin sorumlusu olarak bilinen gurup.

Ülkemizde 80 ler tayfası tarafından gurubun en kötü albümü olan 7800 Fahrenheit a tapılması 92 sonrası saçı başı kestiler diye yaptıkları müzikal açıdan en aşmış kaliteli albümler olan Keep The Faith ve These Daysin in yüzüne bile bakılmaması ayrı bi olaydır.2000 lere hiç değinmiyorum işin suyu çıkıyo çünkü o dönemde artık :010

Türkiyenin Aksine dünyada bi dev olan Bon Jovi son 20 yılda Amerikadan çıkmış en büyük 2-3 rock gurubundan biridir.80 lerde dönemin tredlerinden olan Hair Metal-Glam Metal türü ile anılsada Bon Jovi ne bir Glam gurubudur nede Metaldir.Kendi deyişleriylede sadece bi Rock N Roll gurubudur.80 lerde Bon Jovinin Glam tarzındaki şarkıları bi eldeki parmak sayısını geçmez.Glam e örnek olarak Get ready,Social Diseise,Lay your hands on me ve Bad medicine örnek verilebilir.Livin on a prayer,You give love a bad name,Runaway,I'd die for you ve Born to be my baby gibi şarkılar ise Hard AOR a verilebilecek en iyi örneklerdendir.

İmaja gelince Bon Jovi dönemin diğer hair band lerine nazaran daha sade bi imaj içerisindedir ne kadın kıyafetleri giyip makyaj yapmışlardır nede ağızlarından kan fışkırtıp hayvan yemişlerdir.Özellikle 1988 New Jersey albümü ile dahada sade bi imaja bürünmüşlerdir diğer guruplar çıldırmaya devam ederken.Wanted dead or alive şarkısnın gitar riffi bir çok insanı gitar çalmaya başlaması açısından ilham kaynağı olmuştur.I'll be there for you ve Never say goodbye gibi balladları ise 80lerin en ünlü Power Balladları arasında başı çeker.

1990 yılında yayınlanan Jon Bon Jovinin solo albümü Blaze of glory bana göre gurup albümleride dahil tüm albümler içerisindeki en iyi sözleri barındırmakta.Özellikle bu albümdeki Blaze of glory,Santa Fe ve Dyin aint much of a livin aşmış sözleri ile pes dedirttirmekte.

1992 de yayınlanan Keep the faith albümü ile Bon Jovi imajını değiştirip 80ler Hard Rock ın dan uzaklaşmıştır.Hiç bir imaj unsuru trend kaygısı olmaksızın sadece rock yapmışlardır.80 ler rock müziğinin öldüğü bi dönemde yayınlanan albümde söz açısından daha önceki albümlerde rastlanmayan konulara değinilmiştir.Bu albümde yer alan 9 dakkalık
Dry County bence her rock müzik severin dinlemesi gereken bi şarkıdır.Şiddetle tavsiye ederim 9 dakka sona erdiğinde vay be bu Bon Jovi mi vay anasını Richie Sambora böyle çalabiliyomu diyeceğinizden eminim.Şarkının sözleride bi okadar güzel.

1994 te yayınalanan Always şarkııs hakkında fazla söze gerek yok 90ların en iyi balaldlarından biridir.

1995 te yayınlanan These Days albümü ise Bon Jovinin müzikal ve söz olarak geldiği son noktadır.Yine bu albümde yer alan Hey God,These Days ve özellikle My guitar lies bleeding in my arms Bon Jovi aşk meşkle uğraşan bi karı kız gurubudur diyene verilecek en büyük cevaptır.

2000 yılında yayınlanan Crush albümü her nekadar önceki albümler kadar iyi olmasada Its my life,One wild night,Thank you for loving me ve Just older gibi Bon Jovi severlerin kafa çeviremiyeceği şarkılar barındırmaktadır.

2002 de yayınlanan Bounce,Crush albümünün aksine oldukça sert bi sound içermektedir.Gurubun o güne kadarki en sert rifflere sahip şarkıları bu albümde bulunmaktadır.Albümün ana temasının 11 eylül olayları olması ve bu olayların gurubun yaşadığı şehirde gerçekleşmesi albüme agresif bi hava katmıştır.Özellikle direk 11 eylül trajedisini ele alan Undivided söz ve müzikal açıdan albümün en iyisi.Right side of wrong ta albümün en iyilerinden.Ama ne yazıkki bu albüm çoğu Bon Jovi hayranı tarafından pek benimsenmemiştir.

2005 te yayınlanan Have A Nice Day ise içinde tek bir aşk şarkısı içermeyip welcome to wherever you are,last man standing,i am ve bells of freedom gibi çok ciddi mesajlar veren şarkılar barındırmakta.Ama beni üzen yeniden bi Its My Life yaratma çabasıyla yapılmış olan Have A Nice Day.Albümün ilk iki şarkısı olan Have A Nice Day ve I Want To Be Loved söz olarak neredeyse birbirlerinin kopyası.Daha önce Its my life ve Everyday de geçen i'm gonna live tarzı sözler sade Have a nice dayde yer bulmayp vide I want to be loved tada karşıma çıkınca yuh dedim artık.Oysa albümdeki diğer şarkıların sözleri These Days albümünden beri en iyi Bon Jovi sözlerini içermekteydi bu iki şarkı yüzünden albüme geçer not veremedim ne yazıkki.Ve umarım bundan sonrada Bon Jovi yeni bi Its My Life daha yaratma amacından uzaklaşır.

Bundan sonra artık kanıtlayacakları bişey yok bi rock gurubunun ulaşabileceği en yüskeğe tepeye çıkmış ülkemizde sevilmesede 23 yıllık kesintisiz üretiikleri müziğin emeğin hatrına saygı duyulacak bi gurup.Çünkü onlar bunu hakediyo.
Kullanıcı avatarı
Rockingirl
Üye
Üye
İletişim:

Eline sağlık.. Ne diyeyim :)
Supergirls dont cry...
Supergirls just fly...