Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
gesegese
Üye
Üye

Mesaj gönderen gesegese »

ConsuL yazdı:
gesegese yazdı:
ConsuL yazdı:
Görüşündür deyip saygı duyucam ama üzgünüm duymak istemiyorum şu sonda yazdığın sözle konun ne alaksı var :!: :!: :!:

baba herkes sığınacak bişey ararsın diyo bende ATATÜRK bana yetiyor diyorummmm
Sığınacak bir insanın konuyla ne alaksı var :!: ''Tanrı mı insanı yarattı yoksa insanmı tanrıyı yarattı.'' Neyse senle konuşmak istemiyorum :evil:
o zaman niye alıntı yaptın

(edit:insanlara satasmak pek hos kacmıyor....jonnathan)
şimdi nerdeler!
Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

Mesaj gönderen willow_rosenberg »

ulan amma uzattınız be. üstünüze atlıcam heee.
bana arkadaşlarım kısaca "bi saniye gider misin özel bişey konuşucaz" derler.
gesegese
Üye
Üye

Mesaj gönderen gesegese »

atla baba benim üstüm herkese açık (hatunlara tabe) hehehehe :P
şimdi nerdeler!
Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

Mesaj gönderen willow_rosenberg »

yok koşsam daha ii.saol.
bana arkadaşlarım kısaca "bi saniye gider misin özel bişey konuşucaz" derler.
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

gesegese yazdı:atla baba benim üstüm herkese açık (hatunlara tabe) hehehehe :P
abazan. :lol:
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

bu konuda polemikler bitmez
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

konunun içine zıçmasanız....neyse hadi toparlayın bakiyim....
and we all went to heaven in a little row boat
Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

shidow yazdı:Özellikle Mustafa Kemal Türkiye'de çok putlaştırılıo
+100000000000...okullarda ataturkten once ataturkculuk ogretilmeli
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

shidow yazdı:
alkış...daha sağlam bi düşünce sistemine bile sahip olamayan çocukların kafasını Atatürkçülük sistemiyle doldurursan,o okullardan mezun olduktan sonra her boku yerler...Atatürkçülük,öğretilmekten çok yaşatılmayla kalıcı olur.Herkes devleti zkmeye uğraşırken,sen tıkaçla tıkanmış patlak bi boğaz gibi Atatürkçülük diye çığırsan neye yarar,sesin nerelere kadar gider?? Atatürk'ü öğrenmeden,Atatürkçülük öğretisi hakkında bilgi verilemez.Bir kişinin düşünce sistemini öğrenmek istersen,öncelikle onun hayat hikayesi hakkında geniş bir bilgi dağarcığına sahip olman gerekir.Ama okullardaki gibi kitaplara Atatürk resimleri basarak,"Bakın çocuklar Atatürk yurdumuzu kurtardı,o olmasa biz de olamazdık" gibi saçma sapan kalıplarla yapılan öğreti değil benim anlatmak istediğim.Yapılan inkılapların halkla olan paralelliği,o zamanki koşullar ve halkın bu gelişmelere olan bakış açısının yorumlanmasıyla ileri dönük bir düşünce sistemine ulaşmaya çalışılmalıdır...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

SamotH yazdı:
shidow yazdı:
alkış...daha sağlam bi düşünce sistemine bile sahip olamayan çocukların kafasını Atatürkçülük sistemiyle doldurursan,o okullardan mezun olduktan sonra her boku yerler...Atatürkçülük,öğretilmekten çok yaşatılmayla kalıcı olur.Herkes devleti zkmeye uğraşırken,sen tıkaçla tıkanmış patlak bi boğaz gibi Atatürkçülük diye çığırsan neye yarar,sesin nerelere kadar gider?? Atatürk'ü öğrenmeden,Atatürkçülük öğretisi hakkında bilgi verilemez.Bir kişinin düşünce sistemini öğrenmek istersen,öncelikle onun hayat hikayesi hakkında geniş bir bilgi dağarcığına sahip olman gerekir.Ama okullardaki gibi kitaplara Atatürk resimleri basarak,"Bakın çocuklar Atatürk yurdumuzu kurtardı,o olmasa biz de olamazdık" gibi saçma sapan kalıplarla yapılan öğreti değil benim anlatmak istediğim.Yapılan inkılapların halkla olan paralelliği,o zamanki koşullar ve halkın bu gelişmelere olan bakış açısının yorumlanmasıyla ileri dönük bir düşünce sistemine ulaşmaya çalışılmalıdır...
Ataturkculuk'ten kastım dedigin gibi inkilapları ve onların yararları vs vs..eger sen liseye gelmis adama hala ataturk selanikte pembe boyalı bir evde dogdu diye ogretirsen bu is olmaz,bunları ogretceksen ilkokul 1'de ogreticeksin
sleeping with the earth my dying bride
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

ilkokulda,hele daha 1. sınıfta insanındünya görüşünü etkileyebilecek şeyleri verirsen,her tür bozuk düşünce için zemin hazırlarsın.Çünkü daha sorularına cevap bulamaz o çocuk,hayatı tanımıyordur,siyasetin,dünya görüşünün ne olduğunu bilmiyordur,bunlar onun bilinçaltına yerleştikten sonra da kafa yapısı yavaş yavaş oluşmaya başlayınca bunları KESİNLİKLE yanlış bir şekilde yorumlayacaktır...
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

SamotH yazdı:ilkokulda,hele daha 1. sınıfta insanındünya görüşünü etkileyebilecek şeyleri verirsen,her tür bozuk düşünce için zemin hazırlarsın.Çünkü daha sorularına cevap bulamaz o çocuk,hayatı tanımıyordur,siyasetin,dünya görüşünün ne olduğunu bilmiyordur,bunlar onun bilinçaltına yerleştikten sonra da kafa yapısı yavaş yavaş oluşmaya başlayınca bunları KESİNLİKLE yanlış bir şekilde yorumlayacaktır...
dedigim gibi ataturk hakkında basma kalıp bilgilerin(detayların) fazla bir onemi olmadıgı kanısındayım,ilkokul 1den kastım,ezber bilginin onemsiz sınıflarda gosterilmesi...bugun liselerde inkılap tarihi dersinde ataturk'u ezber bilgi seklinde isleyen hocalar var sozum onlara...neyse konu cok dagıldı umarım bi baba yigit cıkıp toparlar:)
En son jonnathan tarafından 01 Kas 2004 17:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

abi kapatın şu forumu.Tanrı yı ben öldürdüm.Biz öldürdük.Hepimiz öldürdük.Tanrı artık yok
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

jonnathan yazdı:
SamotH yazdı:ilkokulda,hele daha 1. sınıfta insanındünya görüşünü etkileyebilecek şeyleri verirsen,her tür bozuk düşünce için zemin hazırlarsın.Çünkü daha sorularına cevap bulamaz o çocuk,hayatı tanımıyordur,siyasetin,dünya görüşünün ne olduğunu bilmiyordur,bunlar onun bilinçaltına yerleştikten sonra da kafa yapısı yavaş yavaş oluşmaya başlayınca bunları KESİNLİKLE yanlış bir şekilde yorumlayacaktır...
dedigim gibi ataturk hakkında basma kalıp bilgilerin(detayların) fazla bir onemi olmadıgı kanısındayım,ilkokul 1den kastım,ezber bilginin onemsiz sınıflarda gosterilmesi...bugun liselerde inkilap tarihi dersinde ataturk'u ezber bilgi seklinde isleyen hocalar var sozum onlara...neyse konu cok dagıldı umarım bi baba yigit cıkıp toparlar:)
İnkilap = Köpekleşme :) doğrusu İnkılap ''i-ı''lara dikkat et Barancım :wink:
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

aldım ayarı duzelttimde sagolasın :oops: bizi arapca kelimelere boganlar utansın ne diyelim
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Dert etme bu hatayı yapmayan yok gibidir :P (Bknz Ata Alkış Ortaokul ders notları ) :D
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

hahaha...bu muhabbet bizde de geçer hala lise 3 inkılap tarihi derslerinde.hocamız böyle şeylere çok duyarlıdır ama o da ayrı mesele...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

zaten bozuk düşünce yapısı olan milyonlarca genç yetişio.Neden sence? eğitim sisteminden...yani zaten yanlış ve zaten bozuk düşünce yapıısı olan gençler yetişio.Zaten herşey yanlış yorumluo,hocalar yanlış yorumlayıp ööretio çocuk napsın...inkılap=devrim türkçesini isteyenlere..
213e de katılıorum.Tanrı'yı modern toplum öldürdü...
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

bozuk düşünce yapısı değil de, düşünce yapısı olmayan gençler yetişiyor da diyebiliriz :?
boş böyle adam bomboş, ama bu onun da suçu değil tabi kimse suçlayamaz,analarının babalarının seçtiği adamların suçu olabilir
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

Lily yazdı:
zaten bozuk düşünce yapısı olan milyonlarca genç yetişio.Neden sence? eğitim sisteminden...yani zaten yanlış ve zaten bozuk düşünce yapıısı olan gençler yetişio.Zaten herşey yanlış yorumluo,hocalar yanlış yorumlayıp ööretio çocuk napsın...inkılap=devrim türkçesini isteyenlere..
213e de katılıorum.Tanrı'yı modern toplum öldürdü...
inkılap ASLA ve ASLA devrim ile aynı anlama gelmez!!! inkılap bir tanzim hareketidir,devrim ise varolanı tamamen yıkarak yerine yenisini getirmektir. çoğunuz (hepiniz değil) birşeyi yorumlarken çok basit düşünüyosunuz ve çok da basit sonuçlara varıyorsunuz bence...

KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

mevcut kapitalist sistem;istediği herşeyi buna( din ve ruhani görüşlerde dahil.) kendi isteği doğrultusunda değiştirip insanlara sunmaktadır.
yıllardan beri dini kullanıp insanları robotlaştırmakta.duygusuz birer köle yapmaktadır.Daha eski dönemlerdede "kilise"denen çöplük insanların kanını emmiştir.Şu anda da islamiyet yıkılmıştır.
Bunlar derin konular.burada yazmakla bitmez ve anlaşılmaz
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
MaNSoN
Üye
Üye

Mesaj gönderen MaNSoN »

bu konu uzar gider abi
yumurtamı tawuktan tawukmu yumurtadan çıktı hesabı

bunarı kafanızı yormayın bence hahahahaaha
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

MaNSoN yazdı:bu konu uzar gider abi
yumurtamı tawuktan tawukmu yumurtadan çıktı hesabı

bunarı kafanızı yormayın bence hahahahaaha
:D
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

[quote="SamotH...[/quote]

inkılap ASLA ve ASLA devrim ile aynı anlama gelmez!!! inkılap bir tanzim hareketidir,devrim ise varolanı tamamen yıkarak yerine yenisini getirmektir. çoğunuz (hepiniz değil) birşeyi yorumlarken çok basit düşünüyosunuz ve çok da basit sonuçlara varıyorsunuz bence...

KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL...[/quote]benim bildiğim (bize de böyle öğretmişti öğretmenler) inkılap sözcüğün türkçedeki tam karşılığı devrimdir ve o nedenle bazı kitaplarda hatta inkılap tarihi diil devrim tarihi die geçtiği de olur...evet hakllısın,gördüğüm kadarıyla bazen çok basit düşünüomuşuz hakkaten.Zaten devrim de senin açıkladığınla aynı kelime.Herneyse konumuz devrim ve inkılap diil...konuya dönelim.
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

tanrımı inasanı yarattı, insanmı tanrıyı?
bazen diyorum ki "banane ulan, beni niye yarattılar?" bu oynanan oyun bazen çok komik bazende çok sıkıcı... cevabı ne olursa olsun ben gelmek istemezdim böyle bir oyuna...
Usluyum İşte Uslu... :)
Kilitli