Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

kötü diye bi dalga olmasaydı ıyı dıye bı kavramda olmazdı dolayısıyla kotu olmayan hersey zararsız olucaktı ve kusursuzluk daım olucaktı. acıklamam gerekmıyodu aslında bunu. cunku benım soyledıgımle senın dedıgın pek alakalı degıl. sonucta kotulukler olmazsa ıyılıklerde olmıycak dıye bır hıpotez yok ortada. aksıne herbısey ıyı olacak. iyilikler belki sevındıremıyecek ama köütülüklerde üzemeyecek!
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

cennette hersey cok guzel olacak. :P
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

casey yazdı:kötü diye bi dalga olmasaydı ıyı dıye bı kavramda olmazdı dolayısıyla kotu olmayan hersey zararsız olucaktı ve kusursuzluk daım olucaktı. acıklamam gerekmıyodu aslında bunu. cunku benım soyledıgımle senın dedıgın pek alakalı degıl. sonucta kotulukler olmazsa ıyılıklerde olmıycak dıye bır hıpotez yok ortada. aksıne herbısey ıyı olacak. iyilikler belki sevındıremıyecek ama köütülüklerde üzemeyecek!
hersey iyi olcaktı diyosunda kotuluk olmayınca kotunun zıttı dolayısıyla iyilikte olmıyacaktı,tek boyutlu dusunme cerencim
sleeping with the earth my dying bride
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

sen cok pembe yasamisin genc. bela, dert, tasa gelmemis basina hec. ondan bole rahat konusuyon..
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

alakasız
sleeping with the earth my dying bride
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

olabilir. o da mumkun. :P
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

Lily yazdı:
SamotH yazdı:213 kardeş,sen de benim gibi bişeler anlatmaya çabalıyorsun ama böyle bir ortamda emr-i bil maruf nehy-i ani'l münker olayı (kısaca irşad yani dini anlatma) olmuyor maalesef...
söyliyceklerime kızma samoth ama dini anlatmak bi kere sana düşmez..sen kimsin ki yaani sonuçta?? (bunu bi saldırı olarak alma lütfen bu küçümseme amaçlı söölenmiş bişey diil) insanların inancı,ya da inançsızlığı "Tanrı ile kul arasındadır"..ya da benim deyimimle Kendiyle kendi arasındadır.Çünkü Tanrı insanın içinde sadece...zaten ne senin ne de herhangi birinin "buradaki insanlara" dini anlatmak gibi bi misyonu yok.Böyle propaganda yapılması için açmadım ben bu konuyu.Ne inancın ne de inançsızlığın...
ben propaganda yapmıyorum...sadece kendi inancımı anlatmaya çalışıyorum...inancıma göre de bu bir görev...dinlersin dinlemezsin sana kalmış...vatanın bütünlüğünüe kastedecek karakterde yazılarıma rastlarsan uyardığın zaman teşekkür etmeyi unutmam merak etme...ama yazdıklarımın da hiçbir tehlikeli yanı olduğumu sanmıyorum...

hırsızlık yapmayın,zinadan uzak durun,insanlara kötü davranmayın,fakirleri ve yetimleri kollayın,yaşlılara merhamet edin gibi düşünceleri ihtiva eden bir inançtan bahsediyorum...

sen kimsin diye bir olay yok...bildiğim kadarıyla bildiklerimin dışına çıkmadan anlatmak en doğal hakkımdır benim ama medeni tarzın için de ayrıca teşekkür ederim...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
Kullanıcı avatarı
KeyahNu
Üye
Üye

Mesaj gönderen KeyahNu »

konusunun gecmesi bile oldugunun bi gostergesidir bence ...
ama herkes icin baska sekilde baska bicimde baska bedende....
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

SamotH yazdı:hırsızlık yapmayın,zinadan uzak durun,insanlara kötü davranmayın,fakirleri ve yetimleri kollayın,yaşlılara merhamet edin gibi düşünceleri ihtiva eden bir inançtan bahsediyorum...
bunlar icin, tanriya veya dine hic gerek yok.. muslumanlardan kac tanesi bunlara uyuyor ki?.. din olacaksa da insanlarin icinde olmali. forumlarda bu tur konulari, tv de zekeriya saskolozunu gordukce daha da tiksiniyorum.
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

asıl İSLAM bunları öğütlüyor ya da daha kesin bir ifadeyle emrediyor da denebilir.Bunları yapmak için Müslküman olmaya gerek olmadığını ben de biliyorum fakat Müslüman diye nitlendirilen insanların yüzde kaçının gerçek Kur'an ahlakından haberleri var ki??
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

valla ben de bilmiyorum ama ben iyi bir insanim.
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

grungy yazdı:valla ben de bilmiyorum ama ben iyi bir insanim.
herkes yalan söyler...çekinme burdan yak :twisted: ben de iyiyimdir... :twisted:
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

inanma.
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

grungy yazdı:
SamotH yazdı:hırsızlık yapmayın,zinadan uzak durun,insanlara kötü davranmayın,fakirleri ve yetimleri kollayın,yaşlılara merhamet edin gibi düşünceleri ihtiva eden bir inançtan bahsediyorum...
bunlar icin, tanriya veya dine hic gerek yok.. muslumanlardan kac tanesi bunlara uyuyor ki?.. din olacaksa da insanlarin icinde olmali. forumlarda bu tur konulari, tv de zekeriya saskolozunu gordukce daha da tiksiniyorum.
+1 ve de şööle bişey var;ne hikmetse çok dindar ytipler en çok ahlaksizlığı yapan adamlar.ÜStelik iirenç olan bunu insanların inançlarını sömürerek yapmaları ve de dinin ardına sığınmaları.Herşey için Allah'a sığınmalar...ben inançsız bi insan diilim.Ama inançlı da diilm.Sadece başkalarına zarar vermemeye çalışıorum.Bii de bence en önemli şeylerden biri de bu "başklarının özgürlüklerinin başladığı yerde seninkinin bittiğini bilmek."
and we all went to heaven in a little row boat
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

SamotH yazdı:
ben propaganda yapmıyorum...sadece kendi inancımı anlatmaya çalışıyorum...inancıma göre de bu bir görev...dinlersin dinlemezsin sana kalmış...vatanın bütünlüğünüe kastedecek karakterde yazılarıma rastlarsan uyardığın zaman teşekkür etmeyi unutmam merak etme...ama yazdıklarımın da hiçbir tehlikeli yanı olduğumu sanmıyorum...

hırsızlık yapmayın,zinadan uzak durun,insanlara kötü davranmayın,fakirleri ve yetimleri kollayın,yaşlılara merhamet edin gibi düşünceleri ihtiva eden bir inançtan bahsediyorum...

sen kimsin diye bir olay yok...bildiğim kadarıyla bildiklerimin dışına çıkmadan anlatmak en doğal hakkımdır benim ama medeni tarzın için de ayrıca teşekkür ederim...
sen inancını anlat tabi de ben o 213e söölediin şeyde "herkes inanmalı ama ben anlatamıorum bunlara" gibi bi anlam çıkardım ve buna karşı çıktım anlatabilio muyum...herşeyi de vatanın bütünlüğüne laikliğe bağlamayın...burada kimsenin ööle bişey yaPACAğı yok zaten..
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

her zaman solemisimdir.. elf akilli kizdir. :P
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

SamotH yazdı:213 kardeş,sen de benim gibi bişeler anlatmaya çabalıyorsun ama böyle bir ortamda emr-i bil maruf nehy-i ani'l münker olayı (kısaca irşad yani dini anlatma) olmuyor maalesef...
konuyu dağıtmak istemem ama SamotH;
fethullah gülen tıpkı senin gibi yapıp 100binlerce müridiyle türkiyenin her kurumuna her gün biraz daha sızıp aynı şeyi söylüyor... ve çok da uzun olmayan bir zaman diliminde bu adamın neler yapmaya çalıştığını hepimiz göreceğiz ve bu çoğumuzun hiç hoşuna gitmeyecek...

evet islam dininde irşad vardır yani yaymak zorundasın ama ya ben seni dinlemek istemiyorsam ne olacak... o zamanda kuran'da yazdığı gibi beni öldürmen gerekecek... öldüremeyeceğine görede bu saçmalığı uzatmanın anlamı yok... kaç kişi gerçek müslümanki zaten... bence ya git fethullah gülenin cemaatine katıl ve onun saflarında büyük islam savaşına hazırlan ya da boşver islamı yaymayı filan hayatını yaşa...
Usluyum İşte Uslu... :)
TRaMPeT
Üye
Üye

Mesaj gönderen TRaMPeT »

bu başlığı açan kişi sayın lily oldukça saçmalamışsın sen tanrının kendini belli etmediğini savunuyorsan senin aklından şüphe ederim çün ki bu evren ve bu kusursuz insanlar kendiliğinden nasıl olur da ortaya çıkar
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

40 sayfa oldu bir sonuca ulaşılamadı ve ulaşılamayacakta
uzatmanın ne manası var anlamadım
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

TRaMPeT yazdı:bu başlığı açan kişi sayın lily oldukça saçmalamışsın sen tanrının kendini belli etmediğini savunuyorsan senin aklından şüphe ederim çün ki bu evren ve bu kusursuz insanlar kendiliğinden nasıl olur da ortaya çıkar
ben saçmalamış olabilirim ancak,açılmasını saçma bulduğun bi başlığın altına yazı yazarak vakit kaybetmen daha büyük saçmalık olmuş kendi açından.herneyse...tabi ben senin inancına saygı duyarım.Senin de aynı saygıyı göstermeni beklerim ama.Aklımdan şüphe etmeni diil... :!:
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

drhacker yazdı:
konuyu dağıtmak istemem ama SamotH;
fethullah gülen tıpkı senin gibi yapıp 100binlerce müridiyle türkiyenin her kurumuna her gün biraz daha sızıp aynı şeyi söylüyor... ve çok da uzun olmayan bir zaman diliminde bu adamın neler yapmaya çalıştığını hepimiz göreceğiz ve bu çoğumuzun hiç hoşuna gitmeyecek...

evet islam dininde irşad vardır yani yaymak zorundasın ama ya ben seni dinlemek istemiyorsam ne olacak... o zamanda kuran'da yazdığı gibi beni öldürmen gerekecek... öldüremeyeceğine görede bu saçmalığı uzatmanın anlamı yok... kaç kişi gerçek müslümanki zaten... bence ya git fethullah gülenin cemaatine katıl ve onun saflarında büyük islam savaşına hazırlan ya da boşver islamı yaymayı filan hayatını yaşa...

Kur'an-ı SAKIN çarpıtmaya kalkma!!! Kur'an da geçenler,Bedir Savaşı içindi...müşriklerin mekkeli müslümanların mallarını yağmalayıp canlarına kastetmeleri üstüne gelen bir emirdir savaşmaları ve bunun söylediğin şeyle uzaktan yakından bir alakası yok...Fethullah Gülen'e gelince...bu insanı ASLA ve ASLA tasvip etmiyorum...Madem o kadar dinine düşkün birisi,dönsün vatanının topraklarında yaşasın...AHA MEYDAN,AHA PEŞREV!!!
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

Samoth kardeşim;Bu insanlarla boşuna polemiğe girme.Kendi kendilerine anlıyacaklar zamanla.Sadece bu dönemleri geçirmek ve atlatmak zorundalar.Şahsen ben hiç üzülmüyorum
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

neyse ya ben çok kez karar aldım kendime bu başlığa yazmama konusunda ama tutamıyorum kendimi bi türlü yaw neden bu kadar sert çıkıyo bu millet bu tarz şeylere ulan kulağınızdan tutup zorla camiye mi götürüyoruz yapmak haddimiz değil tabi şaka yollu söyledik de bu kadar parlamanın sebebini hala anlamış değilim illa bi tezat çekecekler herşeye.Olsun,o da güzel,her sorunun cevabı vardır rahat olalım...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

Sen rahat ol hoca.Boşver ama koyverme :D :wink:
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

213 yazdı:Sen rahat ol hoca.Boşver ama koyverme :D :wink:
en güzeli dostum...yak bi tane yay kendini :wink:
Kilitli