Türkiye'nin en büyük sorunu?

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
Kullanıcı avatarı
lonly
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen lonly »

son 1 haftadır okuduğum bi kitabın etkisiyle acayiip dercede kafamı kurcalıyı bu konu...hemde her saniye...arkadaşlarımla konuşuyorum...bugün bi arkadaşımla konuştum ve bu ülke için hiç umudum kalmadığını anladım....bende bu çarkın bi parçası olup yaşıcam malesef...çünkü eğitimsizlik ve kapitalizimin en köklü şekilde yerleştiği ve son 50-60 yıldır hiçbir zaman tam bağımsız olamamış bi ülkenin vatandaşıyım...
türkiyenin en büyük sorunu yok türkiyenin en büyük sorunları var... :(
insan kendine rağmen yaşamayı bilmeli bazen...
Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bloodline666 »

lonly yazdı:son 1 haftadır okuduğum bi kitabın etkisiyle acayiip dercede kafamı kurcalıyı bu konu...hemde her saniye...arkadaşlarımla konuşuyorum...bugün bi arkadaşımla konuştum ve bu ülke için hiç umudum kalmadığını anladım....bende bu çarkın bi parçası olup yaşıcam malesef...çünkü eğitimsizlik ve kapitalizimin en köklü şekilde yerleştiği ve son 50-60 yıldır hiçbir zaman tam bağımsız olamamış bi ülkenin vatandaşıyım...
türkiyenin en büyük sorunu yok türkiyenin en büyük sorunları var... :(
çok haklısın manda bir yönetimle yaşadığımı anlıyorum bazen :023 :x
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.
I_know
Üye
Üye

Mesaj gönderen I_know »

tüRkiye ba$Lı ba$ına bi soRun :006
sadecE şuNu söyLeRim
***TEK YOL DEVRİM***
tak etti canıma bu maskeLi baLo bu maskeLi baLo ve onun sahte yüzLeri . .
Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye

I_know yazdı:tüRkiye ba$Lı ba$ına bi soRun :006
sadecE şuNu söyLeRim
***TEK YOL DEVRİM***
anlat bakalım faaliyetlerini
ben seni sevdim ya o bana yeter köpek sen beni bırakıp s...tir olup gittin yaaaaaa bende senin gibilerin taaaaaaaaa a.q.
I_know
Üye
Üye

Mesaj gönderen I_know »

En son I_know tarafından 28 Mar 2006 19:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Rock_N
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen Rock_N »

her zaman sölüorumm..türkiyenin en büyük sorunu en büyük sorunumuz nedier die bağırınıp durmak...!
kendi kendimize sorun yaratıoruz başka bişi deil...
I_know
Üye
Üye

Mesaj gönderen I_know »

Rock_N yazdı:her zaman sölüorumm..türkiyenin en büyük sorunu en büyük sorunumuz nedier die bağırınıp durmak...!
bu memLekeTTe kaTiLLeR koRunuO,,
biRiLeRi önündeKi yemei beeNmeip çöpE ataRken,2 soKaK öTede biRiLeRi 1 ekmee muhtaç,,
her doğan çocuK biLmem kaç miLyaR boRçLu doğuyO,,
eğiTim deSen b*ktan b sistEm,,
çoğu böLgede insanLaR bi hastaNeye muhtaç,,
dAA bi süRü $ey................. :007
wE seN bu üLkede soRun yOk diOsun wAy be heLaL oLsun saNa :006 ..
bu kadaR soRunu da biz yaRatıyoRuz de mi????
tak etti canıma bu maskeLi baLo bu maskeLi baLo ve onun sahte yüzLeri . .
Kullanıcı avatarı
Rock_N
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen Rock_N »

I_know yazdı:
Rock_N yazdı:her zaman sölüorumm..türkiyenin en büyük sorunu en büyük sorunumuz nedier die bağırınıp durmak...!
bu memLekeTTe kaTiLLeR koRunuO,,
biRiLeRi önündeKi yemei beeNmeip çöpE ataRken,2 soKaK öTede biRiLeRi 1 ekmee muhtaç,,
her doğan çocuK biLmem kaç miLyaR boRçLu doğuyO,,
eğiTim deSen b*ktan b sistEm,,
çoğu böLgede insanLaR bi hastaNeye muhtaç,,
dAA bi süRü $ey................. :007
wE seN bu üLkede soRun yOk diOsun wAy be heLaL oLsun saNa :006 ..
bu kadaR soRunu da biz yaRatıyoRuz de mi????
yazdıım yazıyı bi daha okumanı öneriorum..türkiyenin sorunu yok die bişi yazıomu?? Türkiyeninde her ülke gibi sorunları var belkide başka ülkelerden çok daha fazla sorunları var...ama bunun çözümü türkiyenin sorunlarıı şöle böle die bağırınmak deil..bu şekilde sorunların üzerine sorun ekliorus..sorun var ama bunun çözümü bağırınmak deil somut bişiyler yapmak.bunu yapamıoruz ama sadece bağırınmayı biliorus.. :006
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen A_SeX_PisToL »

çok saçma konuşuyosun..
sorunları çözmek için ilk önce o sorunların farkına varılmalı..bunun içinde sorun nedir diye "bağınıp durmamız" lazım :006
bence en büyük sorun kürt sorunu..(artık çok geç)
sonra eğitim...düzeltilmek için bence ilk önce köy enstitüleri tekrar açılmalı, imam hatip liseleri kapatılmalı, 15 ile yeni üniversiteler yapmak yerine şu an faaliyette olmaya çalışan üniversitelerdeki imkanlar artırılmalı..
sonraa kadrolaşmaa...bunun çözümü belli dürüstlük ;)
sonraa yalakalık...sanırım bunun bu hükümetle çözümü yok!!
bi sorun da laikliğin yeterince korunamaması...
şey en büyük sorun kürt sorunu derken kimse yanlış anlamasın yani ben faşist biri değilim kürtlerden nefret ettiğim falan da yok zaten ben milli duygulara pek önem vermem ama ben her ne kadar önem vermesem de etnik kimlik dünyada önemli kendi haklarımı savunmam için buna sahip çıkmam gerekiyor..doğuda kürtler milli bilinçlerini tamamen sağlamış durumdadırlar biraz dış baskıyla biraz içte başa geçen kürt yöneticiler sayesinde..ya açıkçası ben doğunun elimizden gitmesinden korkuyorum..bunun nedeni bence eğitimsizlik değil, terör değil..bence sorun kardeşlik bilincinin iki taraflı olmamasında..
Kullanıcı avatarı
Rock_N
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen Rock_N »

A_SeX_PisToL yazdı:çok saçma konuşuyosun..
sorunları çözmek için ilk önce o sorunların farkına varılmalı..bunun içinde sorun nedir diye "bağınıp durmamız" lazım :006
bence en büyük sorun kürt sorunu..(artık çok geç)
sonra eğitim...düzeltilmek için bence ilk önce köy enstitüleri tekrar açılmalı, imam hatip liseleri kapatılmalı, 15 ile yeni üniversiteler yapmak yerine şu an faaliyette olmaya çalışan üniversitelerdeki imkanlar artırılmalı..
sonraa kadrolaşmaa...bunun çözümü belli dürüstlük ;)
sonraa yalakalık...sanırım bunun bu hükümetle çözümü yok!!
bi sorun da laikliğin yeterince korunamaması...
şey en büyük sorun kürt sorunu derken kimse yanlış anlamasın yani ben faşist biri değilim kürtlerden nefret ettiğim falan da yok zaten ben milli duygulara pek önem vermem ama ben her ne kadar önem vermesem de etnik kimlik dünyada önemli kendi haklarımı savunmam için buna sahip çıkmam gerekiyor..doğuda kürtler milli bilinçlerini tamamen sağlamış durumdadırlar biraz dış baskıyla biraz içte başa geçen kürt yöneticiler sayesinde..ya açıkçası ben doğunun elimizden gitmesinden korkuyorum..bunun nedeni bence eğitimsizlik değil, terör değil..bence sorun kardeşlik bilincinin iki taraflı olmamasında..
senin sölediklerine katılıorus saten ben..yine doru sölemişsin benim sölemek istediiim meselaa sen kürt sorunu en büyükj sorun yazmışsın..haklısın öle ama her yerde "kürt sorunu en büyük sorunumuz" die bağırınmaktan başka n yapıorus??bunu sölemek istiorumm sorunları satenn herkes bilioo ve sadece bilmekle kalıo..önlem yok..önlem almak için çaba yok...sadece bağırmak o kadar....sölemek istediimbu ama söledikklerinde haklısın..

bi dahaki seçimlerde söz oyum sana :010
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

ehehhh
şey ben bi dahaki seçimlere katılmak bi yana oy verecek yaşta bilem değilim eheh :oops:
olsun saolasın :-D
Kullanıcı avatarı
Rock_N
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen Rock_N »

A_SeX_PisToL yazdı:ehehhh
şey ben bi dahaki seçimlere katılmak bi yana oy verecek yaşta bilem değilim eheh :oops:
olsun saolasın :-D
sende ışık görüorumm..arkanda nur parlıoo..hehehehhh :P
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

yaf yapma beaaa benim g.tüm kalkmaya meyillidir haa!!
8)
kalktı bile..
Kullanıcı avatarı
Rock_N
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen Rock_N »

A_SeX_PisToL yazdı:yaf yapma beaaa benim g.tüm kalkmaya meyillidir haa!!
8)
kalktı bile..
:-D :-D iner yakında boşwer :-D
Kullanıcı avatarı
dilan90
Üye
Üye

Mesaj gönderen dilan90 »

bence türkiyenin en büyük sorunu eğitim..eğitim derken sistemden bahsetmiyorum..doğuda okulların olmamasından,çocukların okula gidememesinden/gönderilmemesinden,giden öğretmenlerin kaçıp batıya gelmesinden bahsediyorum...dikkat ederseniz bi muştan,bi hakkariden kimse yok forumda..çünkü onlar bırakın interneti,bilgisayarı okuyacak kitap bulmanın özlemi içindeler..dünyada doğusuyla batısı arasında bu kadar uçurumlar olan kaç ülke var merak ediyorum..sonrada kalkmış kürt sorunu diyoruz..bu insanlar hayvanca yaşamaktan,karda tipide kızakla hastaneye yetitirilmeye çalışılırken ölmekten,hala haftanın 3-4 günü karanlıkta oturmaktan ve bizim batıda böylesine iyi koşullarda yaşadığımızı bilirken sefalet içinde sürünmekten,hayvan gb doğup hayvan gibi ölmekten bıkmış olmalılar..kurtuluşuda yanlış yolda aramalarıda gayet normal..devlet yıllardır oraya yardım eli uzatmayınca böyle yanlış şeyler yapmaları gayet normal..hiç hakkımız yok onlardan nefret etmeye,vatan haini ilan etmeye..evet bir şeyler yapılmalı artık ama ne??
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

Mesaj gönderen krronik »

tabiki de en büyük sorun;m.ali aðca gibi adamlarý hapishane çýkýþýnda
ellerinde çiçeklerle bayraklarla karþýlayan kendini bilmez deyyuslara sahip olmamýz.ama olayýn baþý nereye gidio---eðitime gidiyo.
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

Mesaj gönderen krronik »

tabiki de en büyük sorun;m.ali aðca gibi adamlarý hapishane çýkýþýnda
ellerinde çiçeklerle bayraklarla karþýlayan kendini bilmez deyyuslara sahip olmamýz.ama olayýn baþý nereye gidio---eðitime gidiyo.
Kullanıcı avatarı
dilan90
Üye
Üye

Mesaj gönderen dilan90 »

krronik yazdı:tabiki de en büyük sorun;m.ali ağca gibi adamları hapishane çıkışında
ellerinde çiçeklerle bayraklarla karşılayan kendini bilmez deyyuslara sahip olmamız.ama olayın başı nereye gidio---eğitime gidiyo.
+99999999999 kesinlikle katılıyorum.tvde gördükçe ben yerin dibine girdim türkiye adına...
Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye

krronik yazdı:tabiki de en büyük sorun;m.ali ağca gibi adamları hapishane çıkışında
ellerinde çiçeklerle bayraklarla karşılayan kendini bilmez deyyuslara sahip olmamız.ama olayın başı nereye gidio---eğitime gidiyo.
o adamlarla roportaj yapıyorlar adamlar 'her türk evladının görevidir bu hareket' diyor, yaptığı iş cok büyük bir işmiş gibi
Kullanıcı avatarı
FrozenInside
Üye
Üye

Mesaj gönderen FrozenInside »

arkadaşlar hepinize katılıyorm okudukça, türkiyenin acı gerçeğini iice gördükçe ve tüm bunlara seyirci kaldıkça içim kan ağllıyor.
devletin başındakilere sayıp sövürüyoruz ama o devletin başındakileri seçenler bizler deilmiyiz? ama halkta haklı belki çünkü ortada seçecek doğrudüzgün bi parti veya adam yok.

Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye cumhuriyeti bu hallere mi düşecekti?
yazık gerçekten çok yazık...
Fear_Regret_Loneliness
Kullanıcı avatarı
bloodline666
Müdavim Üye
Müdavim Üye

FrozenInside yazdı:arkadaşlar hepinize katılıyorm okudukça, türkiyenin acı gerçeğini iice gördükçe ve tüm bunlara seyirci kaldıkça içim kan ağllıyor.
devletin başındakilere sayıp sövürüyoruz ama o devletin başındakileri seçenler bizler deilmiyiz? ama halkta haklı belki çünkü ortada seçecek doğrudüzgün bi parti veya adam yok.

Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye cumhuriyeti bu hallere mi düşecekti?
yazık gerçekten çok yazık...
bizi temsil edenler öyle saçma iş yapıyorrlar ki cıkardıkları adamı tekrara içeri sokmak için hareket geçiyorlar
harika bir seçim malzemesi oldu şimdi bu helal olsun ampule
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

dilan90 yazdı:bence türkiyenin en büyük sorunu eğitim..eğitim derken sistemden bahsetmiyorum..doğuda okulların olmamasından,çocukların okula gidememesinden/gönderilmemesinden,giden öğretmenlerin kaçıp batıya gelmesinden bahsediyorum...dikkat ederseniz bi muştan,bi hakkariden kimse yok forumda..çünkü onlar bırakın interneti,bilgisayarı okuyacak kitap bulmanın özlemi içindeler..dünyada doğusuyla batısı arasında bu kadar uçurumlar olan kaç ülke var merak ediyorum..sonrada kalkmış kürt sorunu diyoruz..bu insanlar hayvanca yaşamaktan,karda tipide kızakla hastaneye yetitirilmeye çalışılırken ölmekten,hala haftanın 3-4 günü karanlıkta oturmaktan ve bizim batıda böylesine iyi koşullarda yaşadığımızı bilirken sefalet içinde sürünmekten,hayvan gb doğup hayvan gibi ölmekten bıkmış olmalılar..kurtuluşuda yanlış yolda aramalarıda gayet normal..devlet yıllardır oraya yardım eli uzatmayınca böyle yanlış şeyler yapmaları gayet normal..hiç hakkımız yok onlardan nefret etmeye,vatan haini ilan etmeye..evet bir şeyler yapılmalı artık ama ne??
ya işte bu ne kadar doğru bilmiyorum
doğudaki şehirlere bi baksanıza!!
nerdeyse hepsi büyükşehir..yani böyle bi ünvan var bildiğiniz gibi mesela ankara büyükşehir belediyesi işte bunun gibi
üniversitesi bol... ya sürekli doğunun ezilmişliğinden bahsediyoruz da batının köyleri çok mu iyi?elektiriği suyu olmayan bi sürü köy var oralarda ki doğuda bu var ama millet kaçak kullanıyo...
buraya ilk yazdığımda yobazlık demiştim bence bunun eğitimle de pek alakası yok yaa bu adamın içinde olması lazım..
ayrıca ordaki işte üniversitelerdeki adamların kaçıp ta büyükşerhirlere yerleşmeleri istifa etmelerinin sebebi açık...iktidardakiler onları ankarada istanbulda izmirde adanada bölüm şefi yapıyolar adamlar da kaçıp geliyo..mazeretleri de hazır nasılsa doğu ezilmiş görünüyo insanların gözünde..bura da hayat şartları güzel değil....:P yaa tabi..
Kullanıcı avatarı
Deja-Vu
Üye
Üye

Mesaj gönderen Deja-Vu »

Türkiye'nin en büyük sorunu iktidar meselesidir... Eğitim meselesinin de dğer konularında düğüm noktası budur.
İnsanların insanları değil yalnızca eşyaları yönettiği bir toplum için...
Kullanıcı avatarı
in_ven
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen in_ven »

duyarsızlık!!!!!
The burden is mine... alone
Kullanıcı avatarı
dilan90
Üye
Üye

Mesaj gönderen dilan90 »

quote]
ya işte bu ne kadar doğru bilmiyorum
doğudaki şehirlere bi baksanıza!!
nerdeyse hepsi büyükşehir..yani böyle bi ünvan var bildiğiniz gibi mesela ankara büyükşehir belediyesi işte bunun gibi
üniversitesi bol... ya sürekli doğunun ezilmişliğinden bahsediyoruz da batının köyleri çok mu iyi?elektiriği suyu olmayan bi sürü köy var oralarda ki doğuda bu var ama millet kaçak kullanıyo...
buraya ilk yazdığımda yobazlık demiştim bence bunun eğitimle de pek alakası yok yaa bu adamın içinde olması lazım..
ayrıca ordaki işte üniversitelerdeki adamların kaçıp ta büyükşerhirlere yerleşmeleri istifa etmelerinin sebebi açık...iktidardakiler onları ankarada istanbulda izmirde adanada bölüm şefi yapıyolar adamlar da kaçıp geliyo..mazeretleri de hazır nasılsa doğu ezilmiş görünüyo insanların gözünde..bura da hayat şartları güzel değil....:P yaa tabi..[/quote]tabi inanmayabilirsin ama ben bunları gidip görmüş biri olarak söylüyorum..gittim ve uzun bi süre de kaldım..batının en kötü köyü doğunun en iyi köyünden,köyünü bırakın ilçesinden bin kat daha iyi..ya en azından ulaşım sorunu,iş bulma sorunu ordaki kadar kötü değil..bide ben türkiyenin bu durumunun baştakilerle direk bağlantılı olduğuna inanmıyorum..zamanında başa geçenleride gördük..iki kelimeyi bir araya getirip konuşamayan adamlar bile başımıza geçmişken,bu adamlar onların yanında çok daha iyi.bide şöle bişi var yani gerçekten halk seçio bunları..yine bi anket yapılmış galiba ve akp açıkara birinci..zaten oy vercek bi tane doğru dürüst parti varmı ki türkiyede???