Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

drhacker yazdı:istediğini yazar....
insan dünya üzerinde öleceğini bilen tek varlıktır.
Söylediklerinin geneline katılıyorum ama bence öleceini bilen tek varlık insan diildir. (Yani bunun bilimsel bi kanıtı varsa tabi bişey denemez de ben bilmiorum) Ne bileyim mesela martılar öleceini hissedince denizde açıklara giderler.Ama onlar bunun üzerine lagaluga-felsefe yapmıolar bizim gibi.
and we all went to heaven in a little row boat
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

hayvanlardaki bilme değilde hissetme sanırım yada koşullanma... biz bir üst seviyedeyiz biliyoruz hatta kendi eliyle kendini öldürebilen tek canlıyız... bende kimliğimde dinimin islam yazmasından rahatsızım ama orası boş olsa türkiyede iş bulamam sanırım pek hoşgörülü bi ülke olduğumuzu sanmıyorum...
Usluyum İşte Uslu... :)
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

aslında ben bizimkinin de bi nevi hissetme olduğunu düşünüorum.Ölüm,doğum,yemek,içmek,zıçmak,üremek gibi şeyler haytın temel ihtiyaçlarından olduğu için bunları aslnda içgüdüsel olarak bildiimizi düşünüorum.Mesela belki doğumun nasıl gerçekleştiğini sonradan öörenioruz ama hayvanlar da bazı şeyleri sonradan öörenio.Kısaca bi şekilde hayvanın da insanın da öörendiği şeyler bunlar.Kendini öldürmeye gelince balinalar ve akrepler kendini öldüren canlılardır.Bizimkilerin daha derin ve karmaşık sebepleri olsa da yine de aynı kapıya çıkıyo.Çaresizlik...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

aslında ben bizimkinin de bi nevi hissetme olduğunu düşünüorum.Ölüm,doğum,yemek,içmek,zıçmak,üremek gibi şeyler haytın temel ihtiyaçlarından olduğu için bunları aslnda içgüdüsel olarak bildiimizi düşünüorum.Mesela belki doğumun nasıl gerçekleştiğini sonradan öörenioruz ama hayvanlar da bazı şeyleri sonradan öörenio.Kısaca bi şekilde hayvanın da insanın da öörendiği şeyler bunlar.Kendini öldürmeye gelince balinalar ve akrepler kendini öldüren canlılardır.Bizimkilerin daha derin ve karmaşık sebepleri olsa da yine de aynı kapıya çıkıyo.ikisinin de öz adı çaresizlik...Örneğin akrepin etrafını ateşe verirsen kendini sokar.İnsan da kendini aynı durumda hissettiinde öldürür...(balinaları bilemiycem,onların da vardır bi bildii)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

Lily yazdı:aslında ben bizimkinin de bi nevi hissetme olduğunu düşünüorum.Ölüm,doğum,yemek,içmek,zıçmak,üremek gibi şeyler haytın temel ihtiyaçlarından olduğu için bunları aslnda içgüdüsel olarak bildiimizi düşünüorum.Mesela belki doğumun nasıl gerçekleştiğini sonradan öörenioruz ama hayvanlar da bazı şeyleri sonradan öörenio.Kısaca bi şekilde hayvanın da insanın da öörendiği şeyler bunlar.Kendini öldürmeye gelince balinalar ve akrepler kendini öldüren canlılardır.Bizimkilerin daha derin ve karmaşık sebepleri olsa da yine de aynı kapıya çıkıyo.ikisinin de öz adı çaresizlik...Örneğin akrepin etrafını ateşe verirsen kendini sokar.İnsan da kendini aynı durumda hissettiinde öldürür...(balinaları bilemiycem,onların da vardır bi bildii)
akrep kendi zehirine karşı bağışıktır.. akrep kendini sokarak öldüremez.. etrafı ateşe verilirse kendini soktukları doğru,ama bunu intihar amaçlı yapmıyorlar.. akrep zehiri akrebi öldürmez, sadece uyuşturur.. belki acı çekmemek için kendilerine narkoz veriyolar.. hepsi bu..

balinalaraın kıyıya vurması ise daha ilginç.. balinalar da yarasalar gibi ses dalgalarıyla yön bulma sistemine sahiptir.. yıllar boyunca gelip geçtikleri denizlerin tabanlarında, sesi belirli biçimde yansıtan oluşumlar vardır.. zamanla deniz tabanının yapısı değişirse, balinalar yollarını kaybedip kıyıya sürüklenebilirler.. balinaların kıyıya vurmasının intiharla bi alakası olmadığı konusunda bikaç belgesel seyretmiştim..
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

hmmm...bunları bilmiodum.Sayende bnu da öörenmiş oldum.EE...ne demişler.bilmemek diil,öörenmemek ayıp.. :)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

Lily yazdı:hmmm...bunları bilmiodum.Sayende bnu da öörenmiş oldum.EE...ne demişler.bilmemek diil,öörenmemek ayıp.. :)
:P +1
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MetalieN »

ForgivenWarrior yazdı:ya bide burda şöyle bişey var bu forumu açan arkadaş inananların inanmayanlara kafir dedirtmesi veyahut inanmayanların inananlara salak demesi için mi açıldı ya arkadaşlar anayasa da bile kimse kimseyi din dil ırk vs.. e göre sınıflandıramaz felan yazıyo yani biz burda böyle bişey yapmıyoruz demeyin olacağı odur yani şimdi burdaki arkadaşlar resmen birbirlerinin inançlarını sorguluyor gerekli mi gereksiz önemli olan insanın erdemli olması sonuçta her inanan mükemmel insan değildir inanç herkesin kendinedir bu forum da gereksiz bırakın herkes dilediği şekilde inansın inanmayana tanrıyı anlatamazsın inanana da tanrısızlığı anlatamazsın bu kadar basit neyi tartışıyonuz yawww :evil: :evil: :evil:
dikkat ettiysen inanan arkadaşlar bile sadece tartışma amaçlı sorular atıyorlar ortaya.. inanmayanları ezen, kafirleyen gerçekten yok.. kimse kimseye inceden laf sokmuyor..
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me

STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:

http://stiffnecked.tr.cx
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

casey yazdı:ya din diye bi kavram olmasa yada ne bileyim nufusta filan yazmasa... ne gerek vr orda yazilmasina.. herkesin dini kendinde kalsa gizli kalsa... araci olmasa... somurulecek bi kavram haline gelmese... bireysel cikarlara kullanilmasa..
al benden de o kadar.. acayip sinir oluyorum..

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Lily yazdı:Burada gelip "ben kesin tanrıya inanmıyorum" diyen isanın bile içinde belki kendine bileitiraf edemediği bi nokta tanrının olduğunu ümit eder.
bunu biraz açar mısın ?

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

ben açıklayayım... ben allaha inanmam.. ama eğer allah sıfır noktasıysa, yani allah herşeyin başlangıcıysa benim de bir tanrım var.. o da "big bang" dir.. yani materyalist kurama göre evrenin başlangıç noktası.. ama benim tanrım birçoğununki gibi akıllı, mantıklı ve irade sahibi bi tanrı değilrdir.. o sadece bi patlamadır ve evrenin varolmasından sorumludur.. öncesi yoktur.. açıklanamaz.. tıpkı allahın ezeli olması gibi..
ama bana sakın kimse demesin ki " bu sadece bi teoridir"... çünkü hiçbir din de teoriden öte değildir.. hiçbirşeyi ispatlayamassın.. o yüzden, biz ispatı olmayan teorilere inanan zavallı varlıklarız.. ve bırakın kim hangi teoriye inanmak istiyosa inansın...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

MetalieN yazdı:
Lily yazdı:Burada gelip "ben kesin tanrıya inanmıyorum" diyen isanın bile içinde belki kendine bileitiraf edemediği bi nokta tanrının olduğunu ümit eder.
bunu biraz açar mısın ?
Bu biraz ben nie varım sorusuyla ilgili bişey.YAni eğer insan varlığının hiçbi amacı olmadığını düşünürse ciddi depresyona girer ve buna emin olduğu anda sonu intihardır. Yani ben buradaki en ateist adamn dahi kafasında "ulan harbi tanrı var mı?" sorusunun yattığına eminim.İrdelediği zaman çıkar bu soru.Çünkü bu asla emin olamayacağımız bişeydir.Ama şuna eminim ki tanrı inancı bu dünyadaki yaşamı kolaylaştırıyo...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

nECRo yazdı:ben açıklayayım... ben allaha inanmam.. ama eğer allah sıfır noktasıysa, yani allah herşeyin başlangıcıysa benim de bir tanrım var.. o da "big bang" dir.. yani materyalist kurama göre evrenin başlangıç noktası.. ama benim tanrım birçoğununki gibi akıllı, mantıklı ve irade sahibi bi tanrı değilrdir.. o sadece bi patlamadır ve evrenin varolmasından sorumludur.. öncesi yoktur.. açıklanamaz.. tıpkı allahın ezeli olması gibi..
ama bana sakın kimse demesin ki " bu sadece bi teoridir"... çünkü hiçbir din de teoriden öte değildir.. hiçbirşeyi ispatlayamassın.. o yüzden, biz ispatı olmayan teorilere inanan zavallı varlıklarız.. ve bırakın kim hangi teoriye inanmak istiyosa inansın...
bkz.kesin katılmak...
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

evet,şu an gözleriniz görüyor,kulaklarınız duyuyor,beyniniz düşünüp mantıklı fikirler üretebiliyor ve vücudunuz bunun gibi birçok mükemmel sistemle uyumlu olarak çalışabiliyor...Ne bileyim,midenizden salgılanan hidroklorik asit midenizi yakmıyor,sekretin sayesind ince bağırsağa dökülüp onu 1 saniyede eritmiyor...

bir de öldüğünüz zaman....
gözler görmez,kulaklar duymaz,beyin durur,kalp durur...
peki yaşadığınız anda bunlar oluyor da öldüğünüz zaman niye olmuyor bunlar?Sorarım size...Ölü bir insanın görmesini,duymasını,ayağa kalkmasını ve düşünmesini sağlayabilir misiniz?? Öldüğünüz zaman tüm bu faaliyetlerin durma sebebi nedir?Ya da yaşarken sizi ölüden farklı kılan bu mükemmel çalışma sisteminin kaynağı nedir? Kendiliğinden gelip de mi yerleşmiştir tüm bunlar vücucunuza??

Bunun cevabını mantıklı bir açıklamayla istiyorum sizden...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Tanrı insanı yaratmıştır al sana cevap :twisted:
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

hadi canım yapma yağw ben de bilmiyodum aydınlattığın için çok sağol..
ben inanmayanarın cevaplamasını istiyorum...
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

SamotH yazdı:evet,şu an gözleriniz görüyor,kulaklarınız duyuyor,beyniniz düşünüp mantıklı fikirler üretebiliyor ve vücudunuz bunun gibi birçok mükemmel sistemle uyumlu olarak çalışabiliyor...Ne bileyim,midenizden salgılanan hidroklorik asit midenizi yakmıyor,sekretin sayesind ince bağırsağa dökülüp onu 1 saniyede eritmiyor...

bir de öldüğünüz zaman....
gözler görmez,kulaklar duymaz,beyin durur,kalp durur...
peki yaşadığınız anda bunlar oluyor da öldüğünüz zaman niye olmuyor bunlar?Sorarım size...Ölü bir insanın görmesini,duymasını,ayağa kalkmasını ve düşünmesini sağlayabilir misiniz?? Öldüğünüz zaman tüm bu faaliyetlerin durma sebebi nedir?Ya da yaşarken sizi ölüden farklı kılan bu mükemmel çalışma sisteminin kaynağı nedir? Kendiliğinden gelip de mi yerleşmiştir tüm bunlar vücucunuza??

Bunun cevabını mantıklı bir açıklamayla istiyorum sizden...
bunun cevabı biyolojidir.
Metafiziksel birşey göremiyorum bunda..
sen?
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

tanrı insanı yaratmıştır şüphe etme duygusu vermiştir biz de sorguluyoruz iştee :P :P
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

madem cevabı biyoloji,açıkla o zaman biyolojik terimlerle...RUH kavramı biyolojide yok dıostum...Haberin olsun...O ruh da tepeden inip insanın içine girdiğini düşünürsen,nasıl iniyor,kendi kendine mi?? Bu da garip bir yaklaşım...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:madem cevabı biyoloji,açıkla o zaman biyolojik terimlerle...RUH kavramı biyolojide yok dıostum...
evet çünkü RUH diye birşey yok...
torunlarımız yapay kalp, yapay akciğer hatta yapay kanla daha uzun yaşarken bizim gibi bu konularda tartışmayacaklar sanırım ve bunlar uçuk örnek değil azkaldı sabredin :)
ilk insanların ömrü 30-40 yıldı ve tanrıyı bulmaları için az bir zamanları vardı modern tıp sayesinde avrupada şimdi ortalama insan ömrü 80'e yaklaştı(türkiyede 67 :cry: ) şimdi bunu hangi kader kavramıyla açıklayacaksın... yada bizim torunlarımız ortalama 100-110 yıl yaşarsa ki yaşayacak bu bize bi haksızlık olmuyormu????
samoth demişki mide falan filan ben de soruyorum sen bana evrimsel bir artık olmaktan başka bi işe yaramayan apandist ne arıyor vücudumuzda :!: :!: :!:
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

bahsettiğin beyin kalp oayını şööle açıklıyim.. biz yaşarken bunlar bi uyum içinde çalışıyo.. ve insan vücudu kısır bi döngüdür.. şu an vüsudunuzda olan herşey, vücuttaki başka organların çalışması sayesinde olmaktadır ve eğer atıyom kalp çalışmassa bağırsaklara kan gitmez ve bağırsaklar ölür.. ama bağırsaklar çalışmassa besinler emilemez ve kalbin çalışması için gerekli olan besinler olmayacağından kalp durur... yani herşey birbirine bağlıdır.. insanlar öldüklerinde bu kısır döngü bi noktada kesintiye uğrar ve vücuttaki tüm hücreler ölür.. ölülere yaşamı veremezsin, çünkü hücreler öldüğünde birçok geri dönüşümsüz olay olur hücre içinde.. ruh mevzuna gelirsek.. ruhun tanımını şöyle yapabilirim ben kişisel olarak.. manyetik enerji veya belki bilmediğimiz bi tür enerji.. manyetik enerji zaten vücudumuzda var.. içinizde fizik okuyan varsa elektrik akımının geçtiği iletken bi telin etrafında, sağ el kuralına göre oluşan, dairesel ve gücü akımla doğru orantılı bi manyetik alan oluştuğunu bilir.. bu bilgi cebimizde.. 2. bilgi biyolojiden.. insanların sinirleri biyolojik birer elektrik kablosudur.. -90 milivolt ile +30 milivolt arasına ya hep ya hiç kuralıyla elektrik deşarjları olur. deşarjların kaynağı beyindir.. sinirler ise bu elektrik akımını gerekli kaslara taşırlar.. ve insan vücudundaki manyetik enerjiyi oluştururlar.. bu manyetik enerjinin fotoğrafları da çekilmiştir.. bu fotoğraflarda manyetik enerji insan vücudunun etrafında, parlak renkli ışık hüzmeleri halinde görünür ve adına Aura denir.. bu auranın ruhun fotoğrafı olduğu iddia edilmiş ama kanıtlanamamıştır.. ruhunuzu oluşturan etmeknler nelerdir? kişiliğiniz, anılarınız, hoşlandıklarınız, nefret ettikleriniz vs .. değil midir?? bunların tamamının beyin hücrelerinde depolanmış proteinler olduğu kanıtlanmıştır.. yani sizin çocukluğunuza ait bir anınız var diyelim.. bu beynin (sanırım Limbik bölgesinde) bi beyin hücresinde depolanmış haldeki bi proteinden başka birşey değildir.. ama sizin için çok güzel bi anı olabilir... bu proteinlerin içindeki bilgi, sadece gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu bilgiler değildir.. 5 duyu organınızla edindiğiniz bilgi yanında, o anki hisleriniz de kayda alınır.. ve o anınızı her düşündüğünüzde o anki duygulara dönebilirsiniz..
allaha inanan bi arkadaşım bana demişti ki : tıpta okusaydım allaha bi kat daha fazla inanır, bi kat daha fazla secde ederdim.. ben de ona dedim ki: tıpta okuduğum için allahtan bi kat daha uzağım... işte size açıklayamadığınız bikaç şeyin bilimsel ispatı..

ayrıca drhacker evrimsel bi artık olan apandix mevzuuna da girmiş.. evet appandix, apandisit haline gelip can yakmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.. otçul hayvanlardaki sindirim sistemi parçalarından (işkembe börkenek falan gibi) birinin evrimsel artığı olduğu düşünülüyo..

ayrıca evrim teorisinin bence doğruluğunu ispatlayan en önemli deili: her insan embriyosu, anne karnındayken önce yumuşakça, sonra balık, sonra kurbağa, sonra sürüngen, sonra memeli, en son da insan embriyosu dönemlerinden geçer.. yani açıklamak gerekirse haftalar içinde insan embriyosu balık embriyosunun morfolojisine sahiptir.. sonra gelişerek sürüngen hayvanların embriyolarını morfolojisini alır.. ve en son insan.. bu sadece insan için değil, evrim basamaklarındaki tüm hayvanlar için böyledir.. her canlı oluşurken filogenetik tekrarlanır.. en baştan tek hücreli canlıdan başlayarak kendi türünün hlini alana kadar milyarlarca yıllık evrim anne karnında veya yumurtada tekrarlanır.. insan yavrusu da tek hücreli zigot olarak var olur.. sonra evrim basamaklarını hızla tırmanır ve insan embriyosu haline gelir...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

nECRo yazdı: ruhunuzu oluşturan etmeknler nelerdir? kişiliğiniz, anılarınız, hoşlandıklarınız, nefret ettikleriniz vs .. değil midir?? bunların tamamının beyin hücrelerinde depolanmış proteinler olduğu kanıtlanmıştır.. yani sizin çocukluğunuza ait bir anınız var diyelim.. bu beynin (sanırım Limbik bölgesinde) bi beyin hücresinde depolanmış haldeki bi proteinden başka birşey değildir.. ama sizin için çok güzel bi anı olabilir... bu proteinlerin içindeki bilgi, sadece gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu bilgiler değildir.. 5 duyu organınızla edindiğiniz bilgi yanında, o anki hisleriniz de kayda alınır.. ve o anınızı her düşündüğünüzde o anki duygulara dönebilirsiniz..
r...
+1
ve bir soru "vücudumuzda hücrelerimizin yapamayıpta işte bu ruhumuzdan kaynaklanıyor diyebileceğiniz ne var :?: "
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

drhacker yazdı:
nECRo yazdı: ruhunuzu oluşturan etmeknler nelerdir? kişiliğiniz, anılarınız, hoşlandıklarınız, nefret ettikleriniz vs .. değil midir?? bunların tamamının beyin hücrelerinde depolanmış proteinler olduğu kanıtlanmıştır.. yani sizin çocukluğunuza ait bir anınız var diyelim.. bu beynin (sanırım Limbik bölgesinde) bi beyin hücresinde depolanmış haldeki bi proteinden başka birşey değildir.. ama sizin için çok güzel bi anı olabilir... bu proteinlerin içindeki bilgi, sadece gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu bilgiler değildir.. 5 duyu organınızla edindiğiniz bilgi yanında, o anki hisleriniz de kayda alınır.. ve o anınızı her düşündüğünüzde o anki duygulara dönebilirsiniz..
r...
+1
ve bir soru "vücudumuzda hücrelerimizin yapamayıpta işte bu ruhumuzdan kaynaklanıyor diyebileceğiniz ne var :?: "
hiçbirşey..
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

_SeLmA_ yazdı:tanrı insanı yaratmıştır şüphe etme duygusu vermiştir biz de sorguluyoruz iştee :P :P
niye :?:
neden :?:
why :?:
yani biri bi elma yedi diye mi bunların hepsi :?:
ben bu oyunda yokum mızıkçılık yapıyorum yani :evil:
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

tanrının insanı yarattığını varsayıyorum şu an.. evet.. diyelik ki tanrı var ve bizi yarattı.. evreni yarattı.. etrafımızda gördüğümüz herşeyi yarattı... tüm güzellikleri de insanın emrine verdi.. ve insana nefsi verdi.. sonra günahları belirledi.. bunları yapmayacaksınız dedi.. ve insana irade yi verdi.. ve yüzyıllar boyunca sürecek bi iç çatışma başlattı.. çünkü nefsinizin isteyebileceği birçok şey günahtır.. güzel bi kız/erkek görürsünüz, sevişmek istersiniz.. günahtır.. içki içmek istersiniz günahtır.. bahçede bi elma görürsünüz.. koparıp yemek istersiniz günahtır.. allah insana nefsi ve iradeyi vererk insanları bi iç çatışmaya sürüklemiştir.. yarattığı kullarının kafasını karıştırıp bu dünyada yapamadıklarını öbür dünyada vereceğini vaadetmiştir.. bence allah kullarıyla oynamaktadır.. tıpkı sizin çocukken oyuncaklarınızla oynamanız gibi.. allah varsa bile bu dünyada insanların neden yaşadığını bana mantıklı olarak anlatamaz.. beni inandıramaz.. benim içimde kopan fırtınaların cezasını kendisi nasıl vercek?? bizi yarattı diye bizimle oynaması mı gerekiyodu??
Kilitli