Eğitim için çözüm önerileri
Eğitim için çözüm önerileri
öss ve eğitim sistemi başlığında sistemin saçma olduğu kanısına vardık gibi görünce küçük te olsa belki sesimizi duyan olur belki olmazsada kendi kendimize konuşuruz aq... dedim ve klavyeye sarıldım.......sizin alternatif eğitim modelleriniz varsa yazın yoksa başkaların modellerini yorumlayın ya yaratıcı olun yada katılımcı....
Benim eğitim modelim şöyle:
grupları sözel,sayısal,TM değilde meseleğe göre seçerdim.lise 1 yine olduğu gibi kalıcak lise 2 de kişi istediği mesleği seçerek devam edecek.....tabi lise 1 de bu meslekler hakkında ayrı bir ders olarak bilgi verilecek....lise 2 deörn:doktorluk seçen bi öğrenciye mayoz bölünme falan anlatılmayacak ne işine yarıyacak adamın..sadece tıpla ilgili sorular sorulacak...lisede tıp okuyup üniv. e gidemeyenler tıp alanında daha kolay iş bulabilecek...böylece insanlar kendi mesleklerini severek yapacaklar ve bilimin ilerlemesi içinde çaba sarfedebilecekler...
Benim eğitim modelim şöyle:
grupları sözel,sayısal,TM değilde meseleğe göre seçerdim.lise 1 yine olduğu gibi kalıcak lise 2 de kişi istediği mesleği seçerek devam edecek.....tabi lise 1 de bu meslekler hakkında ayrı bir ders olarak bilgi verilecek....lise 2 deörn:doktorluk seçen bi öğrenciye mayoz bölünme falan anlatılmayacak ne işine yarıyacak adamın..sadece tıpla ilgili sorular sorulacak...lisede tıp okuyup üniv. e gidemeyenler tıp alanında daha kolay iş bulabilecek...böylece insanlar kendi mesleklerini severek yapacaklar ve bilimin ilerlemesi içinde çaba sarfedebilecekler...
- whatsername
- Müdavim Üye

bence de üniversitelerin sayısı artırılmalı ama sınav sisteminin kalkması taraftarı diilim.. bu şekilde bi sınav sisteminin hiç taraftarı diilim ama sınav yapılmalı.. türkiyedeki üniversitelerin eğitim seviyesi dier ülkelere göre ztn düşük zira yapılan sıralamalarda türkiye dereceye bile giremiyor bi de sınav kaldırılırsa ipini koparan üniversite yollarında..jonnathan yazdı:lise bence meslek secimi icin cok erken bir secim ama bolum secimi olabilir...
bana gore cozum fazlaca okul acıp,sınıv sistemini kaldırmaktan geciyor...boylece yetenege gore yonelim yapılabilir...
Lasciate mi cantare
tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...whatsername yazdı:bence de üniversitelerin sayısı artırılmalı ama sınav sisteminin kalkması taraftarı diilim.. bu şekilde bi sınav sisteminin hiç taraftarı diilim ama sınav yapılmalı.. türkiyedeki üniversitelerin eğitim seviyesi dier ülkelere göre ztn düşük zira yapılan sıralamalarda türkiye dereceye bile giremiyor bi de sınav kaldırılırsa ipini koparan üniversite yollarında..jonnathan yazdı:lise bence meslek secimi icin cok erken bir secim ama bolum secimi olabilir...
bana gore cozum fazlaca okul acıp,sınıv sistemini kaldırmaktan geciyor...boylece yetenege gore yonelim yapılabilir...
sleeping with the earth my dying bride
- whatsername
- Müdavim Üye

ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...whatsername yazdı:bence de üniversitelerin sayısı artırılmalı ama sınav sisteminin kalkması taraftarı diilim.. bu şekilde bi sınav sisteminin hiç taraftarı diilim ama sınav yapılmalı.. türkiyedeki üniversitelerin eğitim seviyesi dier ülkelere göre ztn düşük zira yapılan sıralamalarda türkiye dereceye bile giremiyor bi de sınav kaldırılırsa ipini koparan üniversite yollarında..jonnathan yazdı:lise bence meslek secimi icin cok erken bir secim ama bolum secimi olabilir...
Lasciate mi cantare
e tabiki sınıfta kalırwhatsername yazdı:ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...whatsername yazdı: bence de üniversitelerin sayısı artırılmalı ama sınav sisteminin kalkması taraftarı diilim.. bu şekilde bi sınav sisteminin hiç taraftarı diilim ama sınav yapılmalı.. türkiyedeki üniversitelerin eğitim seviyesi dier ülkelere göre ztn düşük zira yapılan sıralamalarda türkiye dereceye bile giremiyor bi de sınav kaldırılırsa ipini koparan üniversite yollarında..
- whatsername
- Müdavim Üye

işte o zaman da kalabalık olur.. önce önüne gelen üniversiteye girer sonra belli sayıda öğrenci sınıfı geçer gerisi de kalır.. bunun yerine sınavla öğrenci alınması bence daha mantıklı.. en azından bu durumda çalışan öğrenci üniversiteye girmiş oluyo yani belli bi temeli ve bilgi birikimi olmuş oluyo... bu durumda daha çok mezun verebilir ve üniversite başarısı artabilir..ex88 yazdı:e tabiki sınıfta kalırwhatsername yazdı:ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...
Lasciate mi cantare
sanırım almanyadaydı
çocuk ilkokulu bitirdiğinde yeteneklerine göre bi mesleğe yönlendiriliyo
ve bu süre zarfında da mesleğini öğreniyo yavaş yavaş
bizdeki gibi gir össye yaz bölümleri alakasız alakasız hangisi tutarsa ona gir olayı yok
belki ilkokul çok erkendir ama 13-14 yaş uygundur böyle bi uygulama için
çocuk ilkokulu bitirdiğinde yeteneklerine göre bi mesleğe yönlendiriliyo
ve bu süre zarfında da mesleğini öğreniyo yavaş yavaş
bizdeki gibi gir össye yaz bölümleri alakasız alakasız hangisi tutarsa ona gir olayı yok
belki ilkokul çok erkendir ama 13-14 yaş uygundur böyle bi uygulama için
YalnızLığı aNLa
gosterememeleri demek bu ise yatkın omadıkları anlamına gelir.ikinci bir denemeden sonra yine kalırsa basarabilecegi bir bolume yondelendirilir...whatsername yazdı:ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...whatsername yazdı: bence de üniversitelerin sayısı artırılmalı ama sınav sisteminin kalkması taraftarı diilim.. bu şekilde bi sınav sisteminin hiç taraftarı diilim ama sınav yapılmalı.. türkiyedeki üniversitelerin eğitim seviyesi dier ülkelere göre ztn düşük zira yapılan sıralamalarda türkiye dereceye bile giremiyor bi de sınav kaldırılırsa ipini koparan üniversite yollarında..
- whatsername
- Müdavim Üye

evet bu mantıklı ama bence sınav çözüm yolu.. yani sınava giriosun istediin yeri yazıosun kazanamadıysan seneye bi daha hazırlanıosun.. uzun bi süreç belki ama sonuçta istediin yere gidiosun.. öğrenci, hedefine ulaşamıosa o zaman başarabileceine inandığı bi bölüme girer.. benim asıl üzerine durduğum nokta üniversitelere boş öğrenci alınmaması gerekiği o yüzden sınav yapılması taraftarıyımjonnathan yazdı:gosterememeleri demek bu ise yatkın omadıkları anlamına gelir.ikinci bir denemeden sonra yine kalırsa basarabilecegi bir bolume yondelendirilir...whatsername yazdı:ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...
Lasciate mi cantare
iyide konunun özü insanların belli meslekleri seçmesi senin dediğinse öss kimya fizik biyoloji türkçe vs vs. ilgisiz alakasız alanlar biraraya gelmişex88 yazdı:e tabiki sınıfta kalırwhatsername yazdı:ya gösteremezlerse..?jonnathan yazdı:tabiki ipini koparan gidecek ama ilkinci sınıfa devam edebilmek icin -sayıyı atıyorum- bolumde ilk 100'e girip,bu dalda yetenekli oldugunu,yapabileceklerini gostermeleri gerek...
tamam temelde öğretilmeli lise 1 aynen kalsın diyorum..öss ye giren bir insanın kafasının karışık olmaması ihtimalini çok düşük buluyorum...ve össyi kazanan öğrencilerinde çoğunun kendi istediği bi alana yerleşemediği yada nereye gideceğini bile bilmediğini düşünüyorum..ee böyle öğrenciler mesleklerini nasıl başarıyla sürdürebilirlerki..Türkiye nasıl kalkınabilirki....zaten ipsiz sapsız lise 1 de tökezler
sınav olayı iyi hosta ben sınavda tonla cografya cozdum ama girdigim bolumun cografyayla yakından uzaktan alakası yok...bir cok ogrenci lise doneminde isine yaramayacak bir cok bilgiyle dolduruluyor...bana kalırsa erken yonlendirme sart...whatsername yazdı:evet bu mantıklı ama bence sınav çözüm yolu.. yani sınava giriosun istediin yeri yazıosun kazanamadıysan seneye bi daha hazırlanıosun.. uzun bi süreç belki ama sonuçta istediin yere gidiosun.. öğrenci, hedefine ulaşamıosa o zaman başarabileceine inandığı bi bölüme girer.. benim asıl üzerine durduğum nokta üniversitelere boş öğrenci alınmaması gerekiği o yüzden sınav yapılması taraftarıyımjonnathan yazdı:gosterememeleri demek bu ise yatkın omadıkları anlamına gelir.ikinci bir denemeden sonra yine kalırsa basarabilecegi bir bolume yondelendirilir...whatsername yazdı: ya gösteremezlerse..?
- whatsername
- Müdavim Üye

evet kesinlikle katılıorum erken yönlendirme şart.. ztn türkiyedeki sınav sistemi berbat buna şüphe yok.. bi ara lise1-2-3 te ayrı ayrı sınav yapılıp bu sınavlardan alınan puanların ortalamasıyla üniversiteye girilmesi gibi konu gündemdeydi ama o da fos çıktı.. bu daha ii bence şimdiki sınav sisteminden..jonnathan yazdı:sınav olayı iyi hosta ben sınavda tonla cografya cozdum ama girdigim bolumun cografyayla yakından uzaktan alakası yok...bir cok ogrenci lise doneminde isine yaramayacak bir cok bilgiyle dolduruluyor...bana kalırsa erken yonlendirme sart...whatsername yazdı:evet bu mantıklı ama bence sınav çözüm yolu.. yani sınava giriosun istediin yeri yazıosun kazanamadıysan seneye bi daha hazırlanıosun.. uzun bi süreç belki ama sonuçta istediin yere gidiosun.. öğrenci, hedefine ulaşamıosa o zaman başarabileceine inandığı bi bölüme girer.. benim asıl üzerine durduğum nokta üniversitelere boş öğrenci alınmaması gerekiği o yüzden sınav yapılması taraftarıyımjonnathan yazdı:gosterememeleri demek bu ise yatkın omadıkları anlamına gelir.ikinci bir denemeden sonra yine kalırsa basarabilecegi bir bolume yondelendirilir...
Lasciate mi cantare
evet boyle giderse biz whatsername ile bu isi cozucez...whatsername yazdı:evet kesinlikle katılıorum erken yönlendirme şart.. ztn türkiyedeki sınav sistemi berbat buna şüphe yok.. bi ara lise1-2-3 te ayrı ayrı sınav yapılıp bu sınavlardan alınan puanların ortalamasıyla üniversiteye girilmesi gibi konu gündemdeydi ama o da fos çıktı.. bu daha ii bence şimdiki sınav sisteminden..jonnathan yazdı:sınav olayı iyi hosta ben sınavda tonla cografya cozdum ama girdigim bolumun cografyayla yakından uzaktan alakası yok...bir cok ogrenci lise doneminde isine yaramayacak bir cok bilgiyle dolduruluyor...bana kalırsa erken yonlendirme sart...whatsername yazdı: evet bu mantıklı ama bence sınav çözüm yolu.. yani sınava giriosun istediin yeri yazıosun kazanamadıysan seneye bi daha hazırlanıosun.. uzun bi süreç belki ama sonuçta istediin yere gidiosun.. öğrenci, hedefine ulaşamıosa o zaman başarabileceine inandığı bi bölüme girer.. benim asıl üzerine durduğum nokta üniversitelere boş öğrenci alınmaması gerekiği o yüzden sınav yapılması taraftarıyım
- whatsername
- Müdavim Üye

eheehh.. çözerizjonnathan yazdı:evet boyle giderse biz whatsername ile bu isi cozucez...whatsername yazdı:evet kesinlikle katılıorum erken yönlendirme şart.. ztn türkiyedeki sınav sistemi berbat buna şüphe yok.. bi ara lise1-2-3 te ayrı ayrı sınav yapılıp bu sınavlardan alınan puanların ortalamasıyla üniversiteye girilmesi gibi konu gündemdeydi ama o da fos çıktı.. bu daha ii bence şimdiki sınav sisteminden..jonnathan yazdı:sınav olayı iyi hosta ben sınavda tonla cografya cozdum ama girdigim bolumun cografyayla yakından uzaktan alakası yok...bir cok ogrenci lise doneminde isine yaramayacak bir cok bilgiyle dolduruluyor...bana kalırsa erken yonlendirme sart...
Lasciate mi cantare
ben çözdümkiiiiiwhatsername yazdı:eheehh.. çözerizjonnathan yazdı:evet boyle giderse biz whatsername ile bu isi cozucez...whatsername yazdı: evet kesinlikle katılıorum erken yönlendirme şart.. ztn türkiyedeki sınav sistemi berbat buna şüphe yok.. bi ara lise1-2-3 te ayrı ayrı sınav yapılıp bu sınavlardan alınan puanların ortalamasıyla üniversiteye girilmesi gibi konu gündemdeydi ama o da fos çıktı.. bu daha ii bence şimdiki sınav sisteminden..
"Angelo rotto//psykhe"::Ho affrontato quando lo avete lasciato...
sesimizi duydular heralde:))
Dünya Bankası, Türkiye'deki okul sisteminin çok az öğrenciyi iyi eğittiğini, çoğunluğu ise başarısız kıldığını savunurken, ortaöğretimin aşamalı olarak zorunlu hale getirilmesi, ÖSS sisteminin de yeniden düzenlenmesi önerisinde bulundu.
Dünya Bankası, Türkiye'deki eğitim reformu için bir çalışma başlattı. Çalışmanın ilk aşamasında, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, DPT ve Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte ortaöğretim ele alındı.
Çalışma kapsamında Dünya Bankası uzmanları, Türkiye'de ortaöğretim sisteminin mevcut durumu ve reform önerileri konusunda bir rapor hazırladı.
Türkiye'nin son yıllarda eğitimde büyük aşama kaydettiği belirtilen raporda, bunun göstergeleri de ''temel eğitimdeki okullaşma, eşitlikte sürekli iyileşme, en iyi öğrencilerin en yüksek uluslararası standartlarda başarılı olması ve özel sektörden eğitime üst derecede destek'' olarak sıralandı.
Kaydedilen bu gelişmeye rağmen ortaöğretimde çeşitli sorunlar bulunduğu belirtilen raporda, mevcut duruma ilişkin şu tespitler yer aldı:
-Türkiye'de eğitim sisteminin yapısı ile ilgili uluslararası normlar yok,
-Türkiye'de ortaöğretime erişim oranları AB'ye yaklaşamıyor.
-Türk okul sistemi, çok az öğrenciyi iyi eğitiyor. Öğrencilerin çoğunu başarısız kılıyor.
-Türkiye'de meslek liseleri, çalışma piyasası ile ilgili hedeflerini gerçekleştiremiyor.
-Mevcut ÖSS sınavı, en yüksek bütünlük düzeyinde olmasına rağmen, eğitim sisteminde kaliteyi düşük tutuyor.
Raporda, ülkemize şu önerilerde bulunuldu:
-İller için yıllık hedefler belirleyerek, orta öğretimde okullaşma oranını 2015 yılına kadar yüzde 80'e çıkarmak için stratejik girişim başlatın.
-Orta öğretim için büyük çaplı bir yatırıma girişin.
-Orta öğretim kurumlarında öğretmen başına öğrenci oranını, kademeli olarak 20-25 aralığına çıkarın.
-Orta öğretimi kademeli olarak zorunlu hale getirin.
-Öğretmen eğitimi için ulusal bir çerçeve geliştirin. Çerçeveyi yeni müfredat ile uyumlu hale getirin. Mesleki beceri, bilgi, nitelik ve değerler açısından öğretmen yetkinliklerini tanımlayın.
Dünya Bankası, Türkiye'deki okul sisteminin çok az öğrenciyi iyi eğittiğini, çoğunluğu ise başarısız kıldığını savunurken, ortaöğretimin aşamalı olarak zorunlu hale getirilmesi, ÖSS sisteminin de yeniden düzenlenmesi önerisinde bulundu.
Dünya Bankası, Türkiye'deki eğitim reformu için bir çalışma başlattı. Çalışmanın ilk aşamasında, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, DPT ve Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte ortaöğretim ele alındı.
Çalışma kapsamında Dünya Bankası uzmanları, Türkiye'de ortaöğretim sisteminin mevcut durumu ve reform önerileri konusunda bir rapor hazırladı.
Türkiye'nin son yıllarda eğitimde büyük aşama kaydettiği belirtilen raporda, bunun göstergeleri de ''temel eğitimdeki okullaşma, eşitlikte sürekli iyileşme, en iyi öğrencilerin en yüksek uluslararası standartlarda başarılı olması ve özel sektörden eğitime üst derecede destek'' olarak sıralandı.
Kaydedilen bu gelişmeye rağmen ortaöğretimde çeşitli sorunlar bulunduğu belirtilen raporda, mevcut duruma ilişkin şu tespitler yer aldı:
-Türkiye'de eğitim sisteminin yapısı ile ilgili uluslararası normlar yok,
-Türkiye'de ortaöğretime erişim oranları AB'ye yaklaşamıyor.
-Türk okul sistemi, çok az öğrenciyi iyi eğitiyor. Öğrencilerin çoğunu başarısız kılıyor.
-Türkiye'de meslek liseleri, çalışma piyasası ile ilgili hedeflerini gerçekleştiremiyor.
-Mevcut ÖSS sınavı, en yüksek bütünlük düzeyinde olmasına rağmen, eğitim sisteminde kaliteyi düşük tutuyor.
Raporda, ülkemize şu önerilerde bulunuldu:
-İller için yıllık hedefler belirleyerek, orta öğretimde okullaşma oranını 2015 yılına kadar yüzde 80'e çıkarmak için stratejik girişim başlatın.
-Orta öğretim için büyük çaplı bir yatırıma girişin.
-Orta öğretim kurumlarında öğretmen başına öğrenci oranını, kademeli olarak 20-25 aralığına çıkarın.
-Orta öğretimi kademeli olarak zorunlu hale getirin.
-Öğretmen eğitimi için ulusal bir çerçeve geliştirin. Çerçeveyi yeni müfredat ile uyumlu hale getirin. Mesleki beceri, bilgi, nitelik ve değerler açısından öğretmen yetkinliklerini tanımlayın.
- herhangi_biri
- Müdavim Üye

- İletişim:
- herhangi_biri
- Müdavim Üye

- İletişim:
- whatsername
- Müdavim Üye

- courtney_hate
- Müdavim Üye