Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ama sen dogru dusunuyorsun sonucta... din zararlidir. reform yapmaya kalkarsan kelle gider? gotunle icmedikce sorun olmaz... zaten peygamber de gecmiz zamanda icip, icip birbirini gebertenleri gorunce yasaklamis diye bi rivayet var ama yasaklanmis olmasi mantikli degil...

her gun 1 kadeh sarabin cok yararli oldugu da kanitlanmistir. sonucta peygamber de insan ama bazi malaklar dusunemiyor tabi onlar dinden de tehlikeli :evil:
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

bir ülkede yasaya uymamanın yaptırımı ne ise islamda bunun karşılığı günahtır.
İslamın öncelikle bir devlet ve toplum yönetme sistemi olduğunu unutmamak lazım.
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

onu allah bilir... din, kitap, pegamber degil...
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ben belki cok iyi bin insanim, insanlara ve tum canlilara maddi ve manevi yardim ediyorum belki... ama kurban kesmiyorum ve icki iciyorum... oruc tutmuyorum... bunun sonucunu kimse bilemez... allah la benim aramda kimse vaaz vermesin soledir boledir die.
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

grungy yazdı:her gun 1 kadeh sarabin cok yararli oldugu da kanitlanmistir
iyide o gununun insanlarını,mantıgını dusun...bugun bile bunu dusunemeyenler varken o zamanlar nası yapsınlar.onları huzur ve duzen icinde yasatmak icin kurallar cok keskin konulmus.o zamanki adama taviz verdigin anda seni somurmeye baslar ama bugun belli bir yere geldik ki bunu yorumlıyabiliyoruz
sleeping with the earth my dying bride
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

sana katiliyorum ama bunu toplum icinde konusamiyorsan, pek de bir yere gelememissindir.
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

grungy yazdı:sana katiliyorum ama bunu toplum icinde konusamiyorsan, pek de bir yere gelememissindir.
ee din insanların yumusak karnıdır,cok hassaslardır bu konuda ve baksana kac sayfadır konusuluyor,yoruma cok cok acıktır.
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

jonnathan yazdı:
grungy yazdı:her gun 1 kadeh sarabin cok yararli oldugu da kanitlanmistir
iyide o gununun insanlarını,mantıgını dusun...bugun bile bunu dusunemeyenler varken o zamanlar nası yapsınlar.onları huzur ve duzen icinde yasatmak icin kurallar cok keskin konulmus.o zamanki adama taviz verdigin anda seni somurmeye baslar ama bugun belli bir yere geldik ki bunu yorumlıyabiliyoruz

doğru günde 1 kadeh şarap ömrü uzatır, kalp krizi riskini azaltır.. vs.. vs..

ama arabistan sıcağını düşünün.. 1 kadeh şarap bile çarpar o sıcakta.. alkolün yasak olması arabistan sıcağı ile ilgilidir bence.. orda az da içsen sarhoş olursun...
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

çok mantıklı. zaten o kurallar o zamanki o yerdeki insanların düzgün yaşaması için konulmuş. bize bazılarının ters gelmesi gayet normal.aradan 1400 yıl gibi bir zaman geçmiş yani
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

DeLi yazdı:çok mantıklı. zaten o kurallar o zamanki o yerdeki insanların düzgün yaşaması için konulmuş. bize bazılarının ters gelmesi gayet normal.aradan 1400 yıl gibi bir zaman geçmiş yani
evet.. olay bu zaten.. islam zamanı için çok faydalı bi din olabilir ama bu günün ihtiyaçlarını karşılayamaz.. ama kuranı yorumladığını zanneden insanlar işlerine geldiği gibi tercüme yaparak kuranı günümüze uyarlamaya çalışıyolar.. ama yemezler :P
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

evet yemezler... 8)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

abi bugün piyasadaki bütün büyük dinlerin, zamanında en cahil toplumlara indiğini görürsünüz... dini doğuran en büyük etmen cehalettir.. cehaletten kurtulan toplumlar dinsizliğe doğru bir evrim yaşayacaktır..

ve insanlık bir gün allahı bulacak... eğer allah varsa öbür dünyada, ama eğer allah yoksa bu dünyada allahın olmadığını ispatlayacak bizim torunlar..
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

benimkide bi bakıma bugune uydurmak
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

nECRo yazdı: cehaletten kurtulan toplumlar dinsizliğe doğru bir evrim yaşayacaktır..
ilahi dinlerin tümü zaten çağdaş yaşama ayak uydurmak için gereken herşeyi içeriyor...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

SamotH yazdı:
nECRo yazdı: cehaletten kurtulan toplumlar dinsizliğe doğru bir evrim yaşayacaktır..
ilahi dinlerin tümü zaten çağdaş yaşama ayak uydurmak için gereken herşeyi içeriyor...
buna kim inanır??? avrupada bile reformların en büyük karşıtı kilise olmuştur her zaman, bizde de fetva yetkisi olanlar her türlü reformu doğmadan öldürmeyi bilmişlerdir...
din çağdaş yaşama ayak uydursaydı arap dünyası bu halde olurmuydu...
düşünsenize islam dünyasında en iyi durumdaki ülke biziz ve tek nedenide şeriatla yönetilmememizdir sanırım...
Usluyum İşte Uslu... :)
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

evet,ama reformu yaptıran dinin öz hristiyanlıkla alakası yok...
zaten alakası olsaydı müslümanlık diye bir din olmazdı...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:evet,ama reformu yaptıran dinin öz hristiyanlıkla alakası yok...
zaten alakası olsaydı müslümanlık diye bir din olmazdı...
peki onlar öz hıristiyan değiller bizim fetvacılara ve daha kötüsü kadınları recm edenler öz müslüman değilmi???
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

hayır...değil dostum...öz müslüman dediğin aslonda hiçbirimiz değiliz...öz müslüman,hz.Muhammed ve sahabeleri gibi ahlaklı yaşayan insanlardır...bu devirde de bu tarz bir hayatı benimsemek hiç de kolay olmasa gerek...insanı kötülüğe iten tonla şey var dışarda...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

sen eğer kendini o ahlaksızlıktan koruyabiliosan daha ne...herşeyin herkesin bi ahlakı vardır.Ahlak aslında çok karmaşk bi konu.bence ahlaka hiç deinme samoth...ama sen çalmıosan öldürmüosan,elindekilerinin kıymetini biliosan deerlendiriosan hayatın sana sunduu hediyeleri..ahlaklsındır.Değerlerini,prensiplerni koruyabiliosan ahlaklsıınıdr.Başkasının özgürlüğünün başladıı yerde seninkinin bittiini biliosan ahlaklısındır....bunun dinin sunduklarını yapmakla alakası yok.Şimdi Tayyip ahlaklı mı şimdi...
and we all went to heaven in a little row boat
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

onu Allah bilir diyecem şimdi başka bi boyuta geçeceksiniz...

ben sadece kendi inancımın makul olduğunu savunuyorum..kimseninkinden farklı birşey yaptığımı da düşünmüyorum...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

neyse herksein innacı kendine...ben de inançsız sayılmam.Şüpheci yaklaşsam da inanmıyorum diemem.Ama din konusu başka...
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

şüphe iyidir...ama ölçüsü aşmadıkça...çünkü sorgulayan insan,daima mantıklı çözümlr bulmaya daha yakındır...Devam et derim,bir gün sen de umarım mutlu olacağın yolu bulursun...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

aslında tanrı ile bi sorunum yok.hatta varsa bana çok ii davrandı şimdiye dekk.Umarım hep bööle olur.Benim inançla ilgili olan sorunum başka şeylere karşı...aşk,dostluk,insan ilişikleri...bana artık herks sahte gelmeye başladı.BEnim bu tip şeylere karşı inancım tükendi.Aslında bı foruu açmama rağmen "tanrı varsa var yoksa yok,kim bilir" diorum be mümkün olduunca kendi değerlerime göre ii bi insan olmaya çalışıorum.Gerisi hikaye..tanrı diil de keşke başka insanlara inanabilseydim şimdi daha mutlu bi insan olurdum...neyse ben konuyu dağıtmayayım...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:KAPA ÇENENİ!!! Bir daha da böyle insan inançlarını sorgulayan mantık kuramlarının yanından bile geçemeyen başlıklar açılmasın!!!Herkesin inancı kendinedir
insanların birşeyler sorgulamasına böyle cevap verilmediği sürece...

herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide geçen sene eskişehirde oruç tutmadığı için biri öldürüldü...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide hadiste çocuğun 7 yaşını geçtiği halde namaz kılmıyorsa döv diyor...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide sorguluyorlar diye nice aydınlarımız katledildi...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

O da dooru...bu laf biraz geçiştirme..(yani benim dediim ööleydi en azından)
Kilitli