System Of a Down

Yabancı Müzik Grupları
Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

Bundan 4 yıl kadar önce Serj Tankian'ın, Ermeni ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve dünyanın sayılı perküsyoncularından Arto Tunç Boyacıyan'la yaptığı albümün hemen ardından Radikal gazetesinde bi röğortajı yayınlanmıştı. Bu röportaj'da aslında Türklere bi düşmanlık beslemediklerini dile getirmişti. Hatta o zamanlardan beri gelen Türk düşmanlığı yakıştırmalarını da sadece Ermeni bi grup oldukları için yapılan asılsız yakıştırmalar olarak değerlendirmişti.
Netekim bugünkü tablo ortada. Hoş ben bu tutumlarının da inandıkları bi husus olmasından çok, Türk dinleyiciyi gözden çıkararak, Avrupa'daki Ermeni soykırımı iddialarını da fırsat bilerek, Avrupa piyasasında daha büyük bi ticari başarı yakalamak amaçlı olduğunu düşünüorum. Sonuçta bence "System of a down" grubu Ermeni olmaktan çok Amerikalı bi gruptur. Öncelikle gerek grubun adının gerekse şarkı sözlerinin hep İngilizce yani Amerikan emperyalizminin dilinde olması, politik ve siyasi açıdan hassas olduğunu iddia eden bi grubun bariz bi şekilde kendiyle çeliştiği anlamına gelir. (Amerikan emperyalizminin dili lafını hem Ermeni oluşlarına hem de bahsettiğim hassasiyete sahip olduklarını iddia ettikleri için söylüorum.Yoksa bu belli ölçülerde doğruluk payı vermekle birlikte ateşle savunduğum bi söylem değil.Sonuçta dinlediğim grupların çoğu ingiliz ve ingilizce söz yazıolar.)
Ayrıca zamanında Osmanlı'nın savaş sebebiyle Ermenistan'a uyguladığı lakin soykırımla hiçbi alakası olmayan üstüne üstülük Ermeni'lerin de karşılıksız bırakmadığı bu siyasi strateji, politika ve dış ilişkiler silsilesiyle hiç alakadar olmamış olan Mustafa Kemal Atatürk'e bu denli cahilce, düzeysizce, çirkince ve hatta terbiyesizce yapılan saldırıyı her türlü değerden uzak bi niteliksizlik olarak görüyorum. S.O.A.D bariz bi şekilde müzik yapmaktan çok bi takım politik oyunların maşası oluyor ve bunu da son derece cehalet ve düzeysizliğe bulanmış bi şekilde yapıyor.
Ben sanatın özellikle de müziğin ırk, din, dil ve benzeri her çeşit ayrımdan uzak olması gerektiğini düşünüorum. O açıdan Ermeniymiş, Yunanmış, arapmış, amerikalıymış, İngilizmiş eğer müzik samimiyetle yapılmışsa hakkını vererek dinlerim, hoşuma giderse defalarca kere de dinlerim hiç farketmez benim için. Ama bence system of a down'ın müziği en başından bu yana samimiyetten yoksun bi müzik ve sonrasında bu tip çirkin oyunlara gönüllü olarak alet olmaları da benim midemi fazlasıyla kaldırdı. Kesinlikle kınıyorum. Bi müzik grubunun bu türlü kullanıldığını görmek beni üzüo. Ve olaki gerek yerel gerekse uluslararası platformda bu konuda etkili olabileceğim bi organ vasıtasıyla bi söz söyleme şansı yakalarsam, kesinlikle bu olumsuz görüşlerimi altını çize çize dile getiricem.
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
just_an_angel
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen just_an_angel »

arkadaşım yazdıklıarının hepsine katılıyorum ama türklere yani bize küfür etmesinin altında ne sebep yatarsa yatsın bunu yapamazlar...eğer bizim türk gruplarından biri amerikalılara yada ingilizlere yada başkalarına aynı şeyi yapsalardı(ki asla yapmazlar) inan bana ülke ayaklanırdı ama malesef bu ülkede küfür yedikleri ve küçük düşürüldükleri halde aman bırakın ya işte mutlaka bi nedeni vardır fln diyenlerde var...eğer bu konu hakkında fazla bilginiz yoksa anti-soad sitesine girin de dörün...ayrıca şunu da bilin müziği bu hale getirenlerde onlar yani soad...eğer müziğini biz lere küfür ederek yapıyosa işte buyrun dinleyin...ama şunuda unutmayın soad ın yaptığı bu duruma sessiz kalırsak bu olay başka gruplar tarafındanda yapılabilir...biz türkler bi grubun küfürlerine sessiz kalacak kadar küçük insanlar değiliz...hele hele bu grup ermeni ise..bunu dememin sebebide geçmişimizdir..yoksa kim oldukları çokta önemli diil :x
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

shidow yazdı:Bundan 4 yıl kadar önce Serj Tankian'ın, Ermeni ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve dünyanın sayılı perküsyoncularından Arto Tunç Boyacıyan'la yaptığı albümün hemen ardından Radikal gazetesinde bi röğortajı yayınlanmıştı. Bu röportaj'da aslında Türklere bi düşmanlık beslemediklerini dile getirmişti. Hatta o zamanlardan beri gelen Türk düşmanlığı yakıştırmalarını da sadece Ermeni bi grup oldukları için yapılan asılsız yakıştırmalar olarak değerlendirmişti.
Netekim bugünkü tablo ortada. Hoş ben bu tutumlarının da inandıkları bi husus olmasından çok, Türk dinleyiciyi gözden çıkararak, Avrupa'daki Ermeni soykırımı iddialarını da fırsat bilerek, Avrupa piyasasında daha büyük bi ticari başarı yakalamak amaçlı olduğunu düşünüorum. Sonuçta bence "System of a down" grubu Ermeni olmaktan çok Amerikalı bi gruptur. Öncelikle gerek grubun adının gerekse şarkı sözlerinin hep İngilizce yani Amerikan emperyalizminin dilinde olması, politik ve siyasi açıdan hassas olduğunu iddia eden bi grubun bariz bi şekilde kendiyle çeliştiği anlamına gelir. (Amerikan emperyalizminin dili lafını hem Ermeni oluşlarına hem de bahsettiğim hassasiyete sahip olduklarını iddia ettikleri için söylüorum.Yoksa bu belli ölçülerde doğruluk payı vermekle birlikte ateşle savunduğum bi söylem değil.Sonuçta dinlediğim grupların çoğu ingiliz ve ingilizce söz yazıolar.)
Ayrıca zamanında Osmanlı'nın savaş sebebiyle Ermenistan'a uyguladığı lakin soykırımla hiçbi alakası olmayan üstüne üstülük Ermeni'lerin de karşılıksız bırakmadığı bu siyasi strateji, politika ve dış ilişkiler silsilesiyle hiç alakadar olmamış olan Mustafa Kemal Atatürk'e bu denli cahilce, düzeysizce, çirkince ve hatta terbiyesizce yapılan saldırıyı her türlü değerden uzak bi niteliksizlik olarak görüyorum. S.O.A.D bariz bi şekilde müzik yapmaktan çok bi takım politik oyunların maşası oluyor ve bunu da son derece cehalet ve düzeysizliğe bulanmış bi şekilde yapıyor.
Ben sanatın özellikle de müziğin ırk, din, dil ve benzeri her çeşit ayrımdan uzak olması gerektiğini düşünüorum. O açıdan Ermeniymiş, Yunanmış, arapmış, amerikalıymış, İngilizmiş eğer müzik samimiyetle yapılmışsa hakkını vererek dinlerim, hoşuma giderse defalarca kere de dinlerim hiç farketmez benim için. Ama bence system of a down'ın müziği en başından bu yana samimiyetten yoksun bi müzik ve sonrasında bu tip çirkin oyunlara gönüllü olarak alet olmaları da benim midemi fazlasıyla kaldırdı. Kesinlikle kınıyorum. Bi müzik grubunun bu türlü kullanıldığını görmek beni üzüo. Ve olaki gerek yerel gerekse uluslararası platformda bu konuda etkili olabileceğim bi organ vasıtasıyla bi söz söyleme şansı yakalarsam, kesinlikle bu olumsuz görüşlerimi altını çize çize dile getiricem.
altına imza atılacak cinsten bir yazı...
sleeping with the earth my dying bride
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen A_SeX_PisToL »

jonnathan yazdı:
shidow yazdı:Bundan 4 yıl kadar önce Serj Tankian'ın, Ermeni ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve dünyanın sayılı perküsyoncularından Arto Tunç Boyacıyan'la yaptığı albümün hemen ardından Radikal gazetesinde bi röğortajı yayınlanmıştı. Bu röportaj'da aslında Türklere bi düşmanlık beslemediklerini dile getirmişti. Hatta o zamanlardan beri gelen Türk düşmanlığı yakıştırmalarını da sadece Ermeni bi grup oldukları için yapılan asılsız yakıştırmalar olarak değerlendirmişti.
altına imza atılacak cinsten bir yazı...

harbiden de öyle...
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

SYSTEM oF A DOWN birbirleri ekseninde yörüngeden uzaklaşmadan dönen insancık topluluğu...
Pois0nGirL
Üye
Üye

Mesaj gönderen Pois0nGirL »

sadece müziklerine bakarım. Diğer kişisel düşünceleri beni hiç ilgilendirmez.Çok sağlamlar çünkü. Özellikle Aerlials dinlerken o melankoli hallerini ben de yaşıyorum
Resim
нєρ 10υη 100üη∂єη αηηє
_Rammstein_
Üye
Üye

Mesaj gönderen _Rammstein_ »

Abi Herif gelcek karşınızda suratınıza tükürücek tecavüz edicek hala siz müziğine bakalım çok güzel söylüyor diyeceksiniz ne insanlar var ya
Pois0nGirL
Üye
Üye

Mesaj gönderen Pois0nGirL »

_Rammstein_ yazdı:Abi Herif gelcek karşınızda suratınıza tükürücek tecavüz edicek hala siz müziğine bakalım çok güzel söylüyor diyeceksiniz ne insanlar var ya
Bak şimdi arkadaşım. İnsanız demi? Herkesin farklı düşüncesi vardır. Ben onlara para kazandırmıyorum. Ne gidip albümlerini alıyorum ne başka birşey yapıyorum. SAdece netten indiriyorum parçalarını ..Benden para yemiyorlar ama ben yeni bir müzik dinliyorum + ne insanlar var derken daha bunlar hiç birşey daha ne insanlar görürsün. Şunu da ekleyeyim illada bu grup olucak, bitiyorum, ölüyorum da değilim, ama şöyle bir düşünürsen sadece grup olarak baktığım için ben, sesleri ve müzikleri güzel.. Yoksa ne konserine ne de albümleri alınacak adamlar değiller ama sende sözlerini tart, ne insanlar var ya gibi boş bir laftan da kaçın. Önce dinle yorumunu illaki yaparsın..!
Resim
нєρ 10υη 100üη∂єη αηηє
Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

Müziğe bakmak başka bi husus. Bizim bu duruma toplu bi tepki vermemiz gerekio bence. Bu çirkince, cahilce, sefilce tutuma karşı sessiz kalmamalıyız. Sonuçta adamlar bize bi şarkı boyunca küfür edio. Buna verilecek en güzel karşılık onların seviyesine asla inmeden onların müziğini reddetmemiz ve bi önceki yazımda söylediğim gibi her fırsatta olumsuz görüşlerimizi medeniyet çerçevesinden çıkmadan dile getirmemiz olcaktır. Bunu özellikle Türkiye'yi dünyada temsil etmeyi başarmış şahısların yapması gerekio. Sadece müzik çevrelerinden değil her alanda kendi sesimizi duyurabilecek insanın bu görevi yerine getirmesi gerektiğini düşünüorum. Ne yazık ki medyamız bu konuya çok alakasız kalmoş durumda. Haberlerde haber niteliği olmayan bi sürü çöplük haber olarak önümüze konuyo. Medya daha çok pop yıldızlarının özel hayatları, göğüsleri, g.tleri gibi konularla ilgilenio. Ben bunun kamu oyunun dikkatini başka yönlere çekmek için oynanan ve dış güçlerce güdümlenmiş oyunlar olduğunu düşünüorum.
Bakın ben milliyetçi bi insan değilim. Hatta halkımızı gayet eleştiririm de. Ama uluslararası platformda sözümüzün dinlenebilmesi için öncelikle başkalarının bize laf etmesinin önüne geçmeliyiz. Biz kendimizi eleştirebiliriz hatta eleştirmeliyiz ki ilerleyebilelim. Ama başkalarına söz söyletmemek için bu eleştirdiğimiz noktaların üzerine gidip onları düzeltmeye çalışmak ve akabinde bu söylenen sözlerin önüne koymamız gerekio. Örneğin yurtdışında en fazla Türk popunun adını duyurmuş olan, kendisini "kültür elçimiz" olarak gören Tarkan efendi'nin "Ankara'daki konser'de bana pet şişe attılar" yerine soad'ın bu şarkısıyla ilgili Dünya basınına demeçte bulunması lazım. Ondan sonra kendini Amerikan emperyalizmine karşı bi nefer olarak adamış ve bi takım tartışma programlarında "Türkçe elden gidio" diye en kıro haliyle bas bas bağıran sözüm ona "Türk Aynştayn"ı Oktay Sinanoğlu bu konuya nasıl kayıtsız kalıo. Bu insanlar şimdi nerdeler?
Yapılan bu terbiyesizlikten maddi manevi desteğimizi çekmeliyiz arkadaşlar. Türkiye'de yapancı müziğe ulaşmak son derece pahalı. Açıkçası benim dinlediğim gruplara olan maddi desteğim son derece düşük. Bi cd'ye onun yurtdışındaki fiyatının 10 katını verip almam. Zaten bu paranın %50'sinden fazlası ithalat, vergi ve dağıtım ücreti. Ve bizim burdan alacağımız bi cd'nin de parası gidip dinlediğimiz grubun cebine girmio. Eğer o cd bi şekilde bizim müzik dükkanlarındaki yerini almış ve raflara konmuşsa, zaten ordan o grup belli bi kazanç elde etmiştir. Hiç olmadı bu durum onların reklamını bile yapıo. O açıdan soad'ın albümünü almamız ya da almamamız grup açısından bişey ifade etmio. Ben manevi olarak ta tamamen bu gruba tavır alınması gerektiğini düşünüorum. Ve bu konuda herkes en yakınındakinden bilinçlendirmeye başlarsa bi yere varılabilir. Herkesi bu eylemin bi parçası olmaya davet ediorum...
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen A_SeX_PisToL »

evet katılıyorum

ve bence hala "insanız, insanların farklı fikirleri olabilir, ben seviyorum sağlam grup" yorumlarını bırakın..
insanların farklı fikirleri olabilir ama bunlar saygı çerçevesinde dile getirilmeli.bunun üzerinden kazanç sağlamaya çalışılmamalı.eğer bi millet suçlanıcaksa yüzlerine karşı suçlanmalı.bu ne yaaa 2 dandik şarkıyla kliple çıkıp ne yapmaya çalışıyolar ki??

bide size komik gelmiyo mu?? soundları çok iyi süper çalıyolar diye dinlediğiniz şarkıda size, milletinize ve atatürke küfrediyolar..bunu dinliyosunuz ve diyosunuz ki soundları çok güzel.. ben adamın yerinde olsam afedersiniz ama size g.tümlen gülerim.böyle ikiyandan tutup aça kapıya gülerim...
Kullanıcı avatarı
herhangi_biri
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen herhangi_biri »

crazy_muge yazdı:imzamdanda anlaşılacağı gibi bu gruptanda dinleyenlerinden de nefret ediyorum...eğer türk olarak gururunuz varsa....

TÜRKLERE KÜFÜR EDEN BU GRUBU DİNLEMEYİNNN :023
+bilmem kac
yhaa bölee bi grp dnleyemem bn hiç bi seklde türkm diende dnlemez bncceee
-_-MiDineTte-_- hiç bir yıldız yok gökyüzün de ulaşamayacagımız...
r1g0r
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen r1g0r »

dünyanın en iyi grubu olsalar ne yazar... en güzel namelerle anamızı.... nese yaa.. bunun tartışması yapılmamalı bence
Kullanıcı avatarı
tAzEbRoKoLi
Üye
Üye

Mesaj gönderen tAzEbRoKoLi »

Pois0nGirL yazdı:sadece müziklerine bakarým. Diðer kiþisel düþünceleri beni hiç ilgilendirmez.Çok saðlamlar çünkü. Özellikle Aerlials dinlerken o melankoli hallerini ben de yaþýyorum
sen kesin holy mountains i dinlerkende hadi geri dönelim diosundur :023
Kullanıcı avatarı
KoRn_eR
Moderatör
Moderatör

Mesaj gönderen KoRn_eR »

Pois0nGirL yazdı:
_Rammstein_ yazdı:Abi Herif gelcek karşınızda suratınıza tükürücek tecavüz edicek hala siz müziğine bakalım çok güzel söylüyor diyeceksiniz ne insanlar var ya
Bak şimdi arkadaşım. İnsanız demi? Herkesin farklı düşüncesi vardır. Ben onlara para kazandırmıyorum. Ne gidip albümlerini alıyorum ne başka birşey yapıyorum. SAdece netten indiriyorum parçalarını ..Benden para yemiyorlar ama ben yeni bir müzik dinliyorum + ne insanlar var derken daha bunlar hiç birşey daha ne insanlar görürsün. Şunu da ekleyeyim illada bu grup olucak, bitiyorum, ölüyorum da değilim, ama şöyle bir düşünürsen sadece grup olarak baktığım için ben, sesleri ve müzikleri güzel.. Yoksa ne konserine ne de albümleri alınacak adamlar değiller ama sende sözlerini tart, ne insanlar var ya gibi boş bir laftan da kaçın. Önce dinle yorumunu illaki yaparsın..!
O melankoliler götürsün seni emi?Yabancı müzik dinliyorsan sözlerine bakıcaksın arkadaş.Ne bu ya bu kadar mı gurursuzsunuz? :x
layne
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen layne »

KoRn_eR yazdı:
Pois0nGirL yazdı:
O melankoliler götürsün seni emi?Yabancı müzik dinliyorsan sözlerine bakıcaksın arkadaş.Ne bu ya bu kadar mı gurursuzsunuz? :x
kimi zaman oldukça gurursuz olabiliyorum. eski şarkıları hala güzel, yenileri müzikal anlamda sevmediğim için dinlemiyorum. onlar da güzel olsaydı onları da dinlerdim. dediğim gibi ara sıra gurursuzum.
betterman.
Kullanıcı avatarı
GODFORBID
Üye
Üye

Mesaj gönderen GODFORBID »

adam ları yaptıkları müzikten dolayı taktir ediyorum .. ben ce kafa sallamak için süper müzik yapıolar... kendilerine başarılar diliorum :015
Kullanıcı avatarı
courtney_hate
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen courtney_hate »

GODFORBID yazdı:adam ları yaptıkları müzikten dolayı taktir ediyorum .. ben ce kafa sallamak için süper müzik yapıolar... kendilerine başarılar diliorum :015
pardon sen müziği kulağa hoş geldiği için değil sadece kafa sallamak için mi dinliyosun
ayrıc dediğin gibi olsa bile kafa sallanabilecek müzik yapan baba guruplar var ki onların yanında bu heriflerin adı geçmez
umut doğurmak için, hayatla seviştim
Kullanıcı avatarı
drnky
Üye
Üye

Mesaj gönderen drnky »

benim anlamadıım ben karşınıza çıkıp çok seveceiniz bi soundla size ve atalarınıza kaysam hoşunuza gidip ne güzel küfür edio diip dinlicekmisiniz?
soad dinleen(hele bu son yaptıklarından snra)bana göre türk diildir!!
adamlar olmayan bir ermeni meselesini müziklerine alet ederek daa çok dikkat çekiolar
bir yandan ülkelerinin propagandasıını yapıp biyandan daa fazla dinlenmei daha çok kazanmayı sağlıyolar
yıllarca savaşıp bizim bugün yaşamamızı soad ı duyabilmemizi sağlayan atalarımıza küfür eden insanları dinliosanız hala çok fazla sölicek bişi yok artık sanırım
ya ne diim artık bilemiorm ama şöle bişi de var bence:eer bi türk grubu çıkıp ermeniler veya herhangi başka politik bişeyle ilgili müzik yapsa iç veya dış güçler tarafndan susturulmazmıydı??
bu ülkede soad vs.dinlenip desteklendikçe ileri gidemeyiz..
ayrıca ben onlara para kazandırmıorm dienler de bence bilinçsiz boş insanlardır dünya görüşleri yoktur veya yok denecek kdr azdır...
daa uzun uzun yazılabilir ama şu anda yazamıcam bu konuyla ilgili daha fazla
nooldu bitti sandın dimi??bu ses biter mi?kesilir mi bu ses?bu sesi kesmek kolay mı??neden bitsin lahn bu ses??bu ses biter mi lahnn!!!bu ses biter mi lann??
BU KURBAN AŞKI BİTER Mİ LAHN?!?
Kullanıcı avatarı
Vampiria
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Vampiria »

şu kadarını soylıcem onların albumune tısortune aksesuarlarına vs... satın alıp onlara para kazandıranBEYINDEN MAHRUM BIRAKILMIS kazazede kopeklerın canı cehenneme!!! hıc usenmedım adamların albumlerının sozlerını cevırdım adamlar ustu kapalı ana avrat sovuyolar bıze .... sonra bız savas karsıtıyız dıyolar hala neden amerıkan bayraklarına sarılıp ermenı propagandası yapıp kutsal yerlerı almalıyız gıbılerınden sozler yazıyolar son pıyasaya surduklerı klıbı de ızledım ataturk'un resmı ekrana geldıgınde katıller serefsızler haınler dıye kıclarını yırtıyorlar hala o klıbı de ızleyıp de ''benı sıyası gorusu ılgılendırmez ben muzıgıne bakarım dıyen'' ınsanlar var sınırlendıgım ıste burası muzık evrenseldır fakat bı ıdeolojısı wardır adamlar bole bole beyın yıkama cıtasını daha da yukseltıyolar bazıları da ''gelsın tabı kesın gıderız hatta olmadı ben dunyanın obur ucuna gıderım '' dıyenler war..
Ben Kendi Kalbimin Vampiriyim Hiç Bitmeyen Kahkahaları Yüzünden Ayıplanan Gülmeyi Unutmuş Büyük Lanetlilerden Biri...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

Milliyetçilik ve politik açıdan doğruluk kavramlarını kavrayamamış,shidow'un dediği gibi ve benimde dediğim gibi ermeni lobisinin maşası olmuş karaktersiz bir topluluktur..Demokrasi ancak bu kadar yozlaşıma uğratılır.Özgürlük falan yok..
Uyan Gazi Mustafa Kemal Paşa ! Emanet ettiğin,uğruna bayram ilan ettiğin, kimliklerinde Türk bayrağı taşıyan gençlere bak...Yazıklar olsun..
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
layne
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen layne »

213 yazdı:Milliyetçilik ve politik açıdan doğruluk kavramlarını kavrayamamış,shidow'un dediği gibi ve benimde dediğim gibi ermeni lobisinin maşası olmuş karaktersiz bir topluluktur..Demokrasi ancak bu kadar yozlaşıma uğratılır.Özgürlük falan yok..
Uyan Gazi Mustafa Kemal Paşa ! Emanet ettiğin,uğruna bayram ilan ettiğin, kimliklerinde Türk bayrağı taşıyan gençlere bak...Yazıklar olsun..
bravo!... ben asıl böyle düşünenleri anlamıyorum. siz bu tavırlarınızla soad'ı öyle yerlere koyuyorsunuz ki sanırsın soad uluslararası arenada söz sahibi, ermeni meselesi konusunda tek merci... bırakın abicim bu işleri... ben soad dinlerken fikir dinlemiyorum. siyasete el attıkları şarkılarını zaten sevmiyorum, güzel de değiller bence. ama eski şarkıları oldukça kaliteli bana kalırsa. o yüzden ben soadımı dinlerim arkadaşım. kimi zaman gurursuz olurum da...
hem siz tarihçi misiniz? osmanlı-osmanlı ermenileri arasındaki yaşanan olayları biliyor musunuz? belki de yapıldı soykırım? bırakın bunları siz değil bilenler konuşsun. soad bi bok değildir, soad müzik grubudur. ne kadar aksi yönde hareket etseler de hiçbir zaman daha fazlası da olamayacaktır.
betterman.
Kullanıcı avatarı
drnky
Üye
Üye

Mesaj gönderen drnky »

ya utanmıomusun bunları söylerken??hem bazı şeyleri bilmek için tarihçi olmak gerekmez
eğer ot gibi yaşamıyorsan bisürü şei bilebilirsin ve ermeni soykırımı die bişi olmadıı çok açık ve defalarca kanıtlandı Türk tarihçiler ermeni tarihçilere çağrı yaptı gelin birlkte tartşalım araştırp bulalm die adamlar gerçeklerle yüzleşemicei için kabul etmedi ve bu iddiaların aksine öldürülen(ki onlar sen ve diğer Türk gençleri için öldü) Türklerin fotoorafları fln yayınlandı belgeler yayınlandı
sen hala belki d ermeni soykırımı var diebiliosan sen Türk olamazsın!!o kdr insan canını sen bunları söyle die vermedi,çok fazla bişi söyliyemicem ama utan ve bence biraz geçmişini soyunu araştır
hatta ot olma bu meseleyle ilgili de oku dinle öören
nooldu bitti sandın dimi??bu ses biter mi?kesilir mi bu ses?bu sesi kesmek kolay mı??neden bitsin lahn bu ses??bu ses biter mi lahnn!!!bu ses biter mi lann??
layne
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen layne »

drnky yazdı:ya utanmıomusun bunları söylerken??hem bazı şeyleri bilmek için tarihçi olmak gerekmez
eğer ot gibi yaşamıyorsan bisürü şei bilebilirsin ve ermeni soykırımı die bişi olmadıı çok açık ve defalarca kanıtlandı Türk tarihçiler ermeni tarihçilere çağrı yaptı gelin birlkte tartşalım araştırp bulalm die adamlar gerçeklerle yüzleşemicei için kabul etmedi ve bu iddiaların aksine öldürülen(ki onlar sen ve diğer Türk gençleri için öldü) Türklerin fotoorafları fln yayınlandı belgeler yayınlandı
sen hala belki d ermeni soykırımı var diebiliosan sen Türk olamazsın!!o kdr insan canını sen bunları söyle die vermedi,çok fazla bişi söyliyemicem ama utan ve bence biraz geçmişini soyunu araştır
hatta ot olma bu meseleyle ilgili de oku dinle öören
komiksin cidden. o mesajdan bu anlamı çıkarman güldürdü beni... bu konuda ne sen ne de ben yeteri kadar bilgi sahibi değiliz. ortaokul tarih kitaplarındaki bilgilerle bunları tartışmamız saçma ve yersiz olacaktır. osmanlı dönemi arşivleri tamamen açıldığında emin ol tüm tarihçiler bu meseleyi tartışır. şimdi 2 taraf da boşa kürek çekiyor. o yüzden sen de boşa nefes tüketme. iki tarafın da ikna edici kanıtları yok şu anda. hem konu ermeni soykırım da değil. saygılar. :010
betterman.
Kullanıcı avatarı
drnky
Üye
Üye

Mesaj gönderen drnky »

ana konu ermeni soykırımı olmaabilir ama bi Türk gencinin belki de soykırım vardır demesi beni her zmn rahatsız eder ve her zman da buna karşı çıkarm!!
bütün forumdakileri de bu konu hakkında bilinçlenmee davet ediorm Türk gençlii okuyarak araştırarak geçmişini bu tür önemli konuları bilirse o zmn daa ileri gidebiliriz
layne
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen layne »

drnky yazdı:ana konu ermeni soykırımı olmaabilir ama bi Türk gencinin belki de soykırım vardır demesi beni her zmn rahatsız eder ve her zman da buna karşı çıkarm!!
bütün forumdakileri de bu konu hakkında bilinçlenmee davet ediorm Türk gençlii okuyarak araştırarak geçmişini bu tür önemli konuları bilirse o zmn daa ileri gidebiliriz
kaynak olarak ne göstereceksin peki bizlere bu konuda?
betterman.