Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
Bence de epeyce konuyu dağıtmaya başlamışsınız, bu birinci uyarıdır ikincisi olamayacaktır 
OWLSCOUT.COM ( MayheM ) Out of Control
-
the_heartless
- Üye

bu konudan konuş konuş bişiy çıkmas arkadaşlar sadece türkiye açısından deil her yerde böle...tanrı,din,siyaset,cinsellik vs...bu tür konular hakkında ne kadar konuşulsa da belli bir noktaya varılmas..sorgulamak en doal hakkımız diebilirsiniz elbetteki öle ama zamanında yaptıımız bişiyi anlatıcam size..2-3 sene öncesine kadar bu tür konularla kafayı sıyırmıştık ben ve arkadaşlarım..bi gün 5 kişi adamakıllı oturup yaratılış,tanrı,din vs. üzerine konuşmak için 3 günlüüne bi eve kapandık..içimizden 2si ateist 2si inanan dier kişi ise bu iki düşüncenin arasında kalmış bi arkadaşımdı.elimizdeki materyallerle 3 gün boyunca bu konular üzerine tartıştık durduk birbirimize düşüncelerimizi kanıtlamaya çalıştık..delilik diebilirsiniz ama çok ciddi biçimde yaptık bunu..sadece yemek arası verioduk he tabi bide hela ihtiyacı oluodu arada
3 gün manyak gibi kafa patlattık ama noldu en sonunda başladıımız yere döndük her iki görüşün de haklı olduu yerler olduu gibi haksız olduu yerler de var ama en sonunda şuna karar verdik herkes nası huzurlu olacaksa öle yaşasın ister ateist ister inanan biri olarak..en önemli şey budur insanın kendi vicdanıyla yüz yüze geldiinde ona rahatlıkla cevap verebilmesidir..ikisinin arasında kalmak kötü bişey olsa gerek çünkü o 5 kişinin arasındaki arkadaşım böle bir boşluktaydı ve kendi iç huzuru olarak hiçbir zaman rahat olamadıını sölerdi şimdiyse koyu bir ateist..onun adına seviniorum en azından boşlukta deil artık kafasında düşünceleri netleşti her ne kadar kanıtlanabilir olmasalar da..bunu her iki durumu da yaşamış biri olarak sölüorum..tanrı var ya da yok neyi benimserseniz benimseyin ama size tavsiyem sakın boşlukta kalmayın...
ezilenlerin şiddeti meşrudur!
-
the_heartless
- Üye

Hangi tabuları yıkacaksın, sen burda bu konuyu tarışıyorsun diye türkiyede düşüncesinimi değişecek, veya burya yazı yazanların ve okuyanların düşüncelerimi değişecek güldürmeyin beni. Millet sadece egosunu tatmin ediyor burada... 
Önyargılı olan, anlamak istemeyen, taraflı düşünmekten vaz geçmeyen ve bildiğim bildiktir anlayışı içinde dik kafalılık yapan biri herhalde birşeyler anlayamaz.
"İnsanların önyargılarını parçalamak, atomu parçalamaktan zordur." demiş Eistein.. Şu önyargılarınızı yıksanız (yarası olan gocunsun) görebileceğiniz şeylere inanamazsınız !
Dikkat ederseniz yazmaktan vazgeçtim. Çünkü yazdığım yazılardan birinde bile kafanızda bir soru işareti belirmiyorsa önünüzde birini öldürüp, peşinden diriltsem gene inanmayacaksınız (ki tarihte bir örneğinin olması gerekiyor). Kusuruma bakmayın ama sizde önyargılısınız demektir.
Herkesin ego tatmini olayına gelirsek; yanlış düşünüyorsunuz. Benim buna ihtiyacım yok ve bir çoğununda böyle olduğunu düşünüyorum. Ben sadece kafanızda bir soru işsareti yaratmak istedim. Herkes ego tatmini yapıyor deyip, savuşturmayın yazıları.
Saygılarımla.
"İnsanların önyargılarını parçalamak, atomu parçalamaktan zordur." demiş Eistein.. Şu önyargılarınızı yıksanız (yarası olan gocunsun) görebileceğiniz şeylere inanamazsınız !
Dikkat ederseniz yazmaktan vazgeçtim. Çünkü yazdığım yazılardan birinde bile kafanızda bir soru işareti belirmiyorsa önünüzde birini öldürüp, peşinden diriltsem gene inanmayacaksınız (ki tarihte bir örneğinin olması gerekiyor). Kusuruma bakmayın ama sizde önyargılısınız demektir.
Herkesin ego tatmini olayına gelirsek; yanlış düşünüyorsunuz. Benim buna ihtiyacım yok ve bir çoğununda böyle olduğunu düşünüyorum. Ben sadece kafanızda bir soru işsareti yaratmak istedim. Herkes ego tatmini yapıyor deyip, savuşturmayın yazıları.
Saygılarımla.
En son Karga tarafından 29 Ağu 2004 10:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Söylesene bana karga egonu tatmin etmiyorsunda ne yapıyorsun şimdi.
bu arada hala güldürmeye devam ediyorsun beni.
Benim lafım ortaya. Alınmak isteyen alınır. Hatta alınıyorsa ileri bir adım atmış bile demektir ! Kendi hatalarını görüp, onları düzeltmeye çalışmak kadar güzel bir şey var mı ? (akıl hocası gibi oldum burada. Sonra MayheM ayaklanıyor; "egonu tatmin ediyorsun" diye. Ama ben sadece fikirlerimi söylüyorum. Neyse savunma gibi olmasın; kendimizi savununca suçluymuşum duygusuna kapıldığımı sanmayın.) Hem ne yani şimdi laf mı soktun sen bana ? Sana bir laf sokarım levye ile iki haftada ayıramazlar o lafı sendeMayheM yazdı:Söylesene bana karga egonu tatmin etmiyorsunda ne yapıyorsun şimdi.bu arada hala güldürmeye devam ediyorsun beni.

ego tatminini bilemem ama benim kafamda bi soru işareti olmasaydı böyle bi konu açmazdım heralde...(bi adım ileri gitmiş oldum mu??Karga yazdı: Herkesin ego tatmini olayına gelirsek; yanlış düşünüyorsunuz. Benim buna ihtiyacım yok ve bir çoğununda böyle olduğunu düşünüyorum. Ben sadece kafanızda bir soru işsareti yaratmak istedim. Herkes ego tatmini yapıyor deyip, savuşturmayın yazıları.
Saygılarımla.
and we all went to heaven in a little row boat
Dikkat et karga laf sokacam derken oturduğun sandalyeden olursun mazallah kaseyide çatlatırsın sonunda... neyse lafını ortaya atmadın bana kasten yazdığını hepimiz biliyoruz, sen sadece egonu tatmin ediyorsun ne kadar neye inandığımızı birbirimiz de iyi biliyoruz, bu yüzden seninle tartışmanın aynaya bakarak kendimle tartışmaktan farklı olduğunu sanmıyorum... 
Arkadaşlar herkes "burda konuşmayla bişey değişmez" falan diye takılıo ama bunları sadece biz burada tartışmıoruz. Bütün türkiye tartışıo ve buradaki tartışma da başka tartışmalara kaynak, yol ve fikir oluo. Sırf şu son on yılda gençlerimizin bu konulardaki görüşleri çok değişti. Eğer biz burada bunu tartışıosak bizden önceki nesiller sayesinde tartışıoruz ve bizden sonra gelecek olanlarada ön ayak oluoruz. O açıdan tartışalımmm.. Kendimi bir partizan kibin aparmışam 
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
Bunu başkası deseydi tüm haklarımı kullanarak ismini silerdim ama senin bana yakın olduğundan böyle düşünmeni normal karşılıyorum. Ama şunu da belirmem lazım ki bu dediklerinden artık çok farklı biriyim. Olayın gelişme sürecini anlatmam gerekirse; eskiden dediğin gibi kolaylıkla "hayır, yok!" diyebiliyordum ama şimdi "doğru soruyu" sonunda kendime sordum ve cevap veremiyorum ! Ve hiçliğin içerisinden varlığın oluşması fikrinden daha akla yatkın geldi bana bir yaratanın varlığı !MayheM yazdı:Dikkat et karga laf sokacam derken oturduğun sandalyeden olursun mazallah kaseyide çatlatırsın sonunda... neyse lafını ortaya atmadın bana kasten yazdığını hepimiz biliyoruz, sen sadece egonu tatmin ediyorsun ne kadar neye inandığımızı birbirimiz de iyi biliyoruz, bu yüzden seninle tartışmanın aynaya bakarak kendimle tartışmaktan farklı olduğunu sanmıyorum...
Şimdi "evet var!" da diyemiyorum ama kafamdaki soru işaretleri bana bir yaratanın var olduğunu hissetiriyor. Bu belki uzaylılardır, belki başka bir şey ama belkide Tanrıdır !
Ve emin ol bir daha söylemeyeceğim benim egolarımı tatmin etmeme gerek yok. Bunu burada söylüyorsam ve sende beni tanıyorsan bunun doğru olduğunu biliyorsun demektir. Yok öbür türlü düşünüyorsan beni yanlış tanımışsın !
Sana cevap verdiğim konusunda ise; senin söylediğin şeyden dolayı böyle şeyler yazdığım doğru ama sana karşı yazdığım yanlış.

Kusura bakma kardeş benseni yanlış tanımışım o zaman... 1 hafta önceki Ogün Şafak böyle değildi. O zaman diyebilirim ki azından çıkan şeylerle kafandaki soru işaretleri farklıymış yada ben farklı algılamışım burda senden ve herkesten özürdilerim. Hayde eyvallah.