bu konuda ben ortada kalanlardanım.Bazen inanıyorum bazen de inanmıyorum. Hayatta bazı şeyler var ki kesinlikle bizim kontrolümüzün dışında oluyo.VE bazı şeylerin üzerine düşündüümde kader noktasına çıkıorum ve o da doğrudan beni Tanrı kavramna götürüo ister istemez... Ama hala bilemiorum inanıp inanmadığımı.Bigün ööreneceğim nasıl olsa. Ama bi Tanrı ya ya da bişeylere inanmak ona sığınmak,insanoğlu için şüphesiz son derece rahatlatıcı bişey.O yüzden insanlar genelde Tanrı nın varlığını sorgulamaktan kaçınırlar...
ben geçen iki hafta içerisinde Yaradan la bağlarımı koparmıştım....bu hata benim hayatıma mal olacaktı neredeyse!!! herşeye olan inancımı kaybetmiştim ve az kalsın ölüyordum!!! son derece ciddiyim bu yazdıklarımda!!!bir Tanrı var,ve onun varlığını sorgulamak çok pahalıya mal oluyor emino lun...
o senin sorunun..yaptığın herşeyi tanrı ya maletme...seninkendi aklın iraden var...ayrıca tanrı ya bu denli inanıyosan en büyük günahı işlemişsin..."intihar"...psikolojik yardım almanı öneririm almıosan eğer... bunu ööle dinde minde bulamazsın.AMa sonuçta herşey kendi içinde. dünyanın en ii doktarunu da geitrseler herşey senin kafanda. lütfen bu söölediklerimi saldırı olarak algılama...
bunlar bana defalarca söylendiği için artık ilk etkisini yapamıyo...yok saldırı olarak algılancak bi tarafı yok...ama şunu bilmeni isterim;veren de o;alacak olan da o...çok insan gördüm,Allah'a sırt çevirip de son nefeslerinde Allah diye inleyen...
doorudr...genelde bi uç ta başlayanlar dier uçta bitirolar.MEsela koyu bilimci,ateist bi insan (ki şu an aklıma gelmio ama tarihte vardır bi sürü bilim adadmı sonradan mümin olan) sonradan sıkı dindar olabilir yani... ona lafım yok.
sen Tanrı'yla baya muabbet ettin galiba neyse...bence hiçbirimiz bunu ölmeden öörenemeyiz.Ha aramızda peygamberler varsa (ya da kendini ööle sanan şizofren kişilikler!) onu bilemem..
Peygamberler devri galiba 2004-632=1372 sene önce bitmiş gibi gözüküyor..bu konuda dalga geçme derim...Allah'ın insanlarla doğrudan olmasa da;dolaylı yollarla iletişim kurduğu görülmüş olaydır...işaretlerle yani...
Lily yazdı:ben agresif bi insanım,yaklaşmayın çok pis ısırdığım ankarada dolaylarında meşhurlaşmış,şanına şöhretine kavuşmuş durumdadır...
hade len ordan,sen elma bile ısramazsın korkmayın bosuna:)
herneyse ben eski bi muhabbete donucem ve dicemki eger burda dini tartısabiliyosak biyerlere gelmisis demektir cunku normalde din bi tabudur ulkemizde
Şu ısırma konusunda pek emin konuşmayın ben denedim gördüm çok feci ısırıo..
Bu arada ben tanrının varlığını 7-8 yaşlarından beri sorgularım. Tabii bunun şiddeti zamanla daha bi bilinçli ve şiddetli bi hal aldı ama şunu söyliyim hiç bu yüzden ölüm tehlikesi geçirmedim. Ne başıma yldırım düştü ne de taş.. Ama şunu söyliyim din konusunda dar bi kafayla ukala ukala ahkam kesen tehditler savuran bi herifin tamamen kendi iradesiyle bulunduğu intaar girişimini allaha maletmesi kocaman bi iki yüzlülük. Belli ki senin dindarlığın ukalalıktan ve dar kafalılıktan öteye gitmio. Hatta zaman zaman yobazlığa bile kaçıo. Hiç kuran'ı açıp okudun mu? Namaz kıldın mı? Tasavvufla ilgilendin mi? Ney eşliğinde semah dönen semazenleri seyrettin mi? Hİç sanmıorum.. Seninkisi ancak cahil saçmalaması..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
SamotH yazdı:Peygamberler devri galiba 2004-632=1372 sene önce bitmiş gibi gözüküyor..bu konuda dalga geçme derim...Allah'ın insanlarla doğrudan olmasa da;dolaylı yollarla iletişim kurduğu görülmüş olaydır...işaretlerle yani...
ya nerden biliyorsun ezbere konuşmayın şöyle.
ben buna inanıyorum de bence böyledir de bilmem ne de ama çıkıp da bu böyledir demeyin..Fikrinizi söyleyin ama kendi fikrinizin kesin doğru olduğunu iddia etmeyin.
en ilgi çekici konulardan biri olduu için küsel olur tabi tartışması heryerde aynı...neden böle yaa bu kadar karanlık bir tünel olmak zorunda mı? hiçbir zaman aydınlığa çıkamıcaz....