şarkıların sözleri nasıl yazılıyor
aslında bu nasıl derken nasıl düşünerek yazılır yaşananlardan mı daha çok yazılır yoksa hayallerden mi ?
yazanlar vardır aramızda
bende yazma çabasındayım ama tam bi sözüm yok
dışardayken aklıma gelen şeylerri telefona kaydediyorum öylece kalıyo devamını getirmye çalışmadım onların ama çalışsam ii olcak
ben yazmam ama bu işi profesyonel olarak yapan bir arkadaşım var, o hem yaşadıklarını hem hayallerini kullanır, kafasında bir güzel kurgular. başka türlü nasıl olur bilmiyorum. şarkı yazayım diye şarkı yazarsa hem içtien, samimi olmaz hem de bu düşünce tarzı zorlama gibi olacağından mutlaka yazdığı şeye yansır diye düşünüyorum.
bi arkadasım kendi grupları için yazdığı şarkının bi anda aklına geldiğini söylemişti.. tek bi kelimeden yola çıkmış ve gerisi gelmiş zaten.. bence oturup bi saat düşünülüp de söz yazılmaz..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri kazıyorsan aklıma normal mi sence?
benim sarki sozunu yazdigim felan yok, tek banyonun altin da iken, veya mutfakta yanliz yemek yedigimde, tam bu anlar en iyi sozler ve melodiler geliyor aklima...maalesef o anlar yanimda kagit kalem olmuyo..
müzik konusunda cok bılgılı bırınden ogrendıgım kadarıyla 3 duygudan esınlenılerek yazılır
1- birsey hakkında korkuların varken
2- üzüntü sıkıntı kısaca depresyondayken
3- iç huzurunun cok yuksek oldugu donemlerde yazılır demıstı
kı bence cok haklı bu konuda en azından benım ıcın gecerlı olan bir üçleme bu...
nefret ettim kendimden acının hızını bıraktıgı ızlerı yoketmek ıstedım defalarca neden dıye sordum kendime NEDEN... neden hala mutluluk maskesı takmıs bır depresıf ım
her sanatçının farklı bi stili vardır. mesela soad birbirinden alakasız ama kendi içinde alakalı olan üç cümleyi yan yana kor işte şarkı budur der. tabi arada da türklere küfrederler
Ben genellikle yabancı sarkı dinlerken yazıorum arkdaslar.. yani o müzik beni gaza getirio ve pekde kafiyeli hatta güzel sözler çıkıo sonra gitara geçip bide müzik yapınca harika oluo :D:D
wala bana 2 kere uykudayken olmuştu içimden bişeler mırıldanıorum, hem sözlü hem besteli.. devamını da balkona çıkıp denizin kokusunu içime çekip (tabe sigara da ) devamını getiriorum... çok da güsel oluo