Eğitim için çözüm önerileri
- slayerbuffy
- Üye

Bugün gazetede bi yazı okudum.Sinirlerim altüst oldu.Neymiş efendim il milli eğitimlerden istekler gelmiş 17. Milli Eğitim şurası na.İstekler de şunlar;din derslerinin saati arttırılsın yetmedi seçmeli kuran dersi konsun ,8 yıllık eğitim 4+4 veye 5+3 olarak uygulansın,imam hatiplare özel statü verilsin.Amanın eğitim sistemimizin en önemli sorunları bunlar ya zaten.Bu kafayla bu ülkede eğitim sistemi aslaaaaaaaaa düzelmez.
eger ki bole bi sorun cıkmıssa bugun, bunu istiyenler suclu diildir tek suclu halktır, bunları secen ve tek basına iktidar yapan halk...slayerbuffy yazdı:Bugün gazetede bi yazı okudum.Sinirlerim altüst oldu.Neymiş efendim il milli eğitimlerden istekler gelmiş 17. Milli Eğitim şurası na.İstekler de şunlar;din derslerinin saati arttırılsın yetmedi seçmeli kuran dersi konsun ,8 yıllık eğitim 4+4 veye 5+3 olarak uygulansın,imam hatiplare özel statü verilsin.Amanın eğitim sistemimizin en önemli sorunları bunlar ya zaten.Bu kafayla bu ülkede eğitim sistemi aslaaaaaaaaa düzelmez.
simdi burdaki sorunun nedar sacma ve aptalca oldugunu anlatmıcam cunku herkez bunu cok acık ve net gorebilir.bundan sonra tek yapmamıs gereken ise yakın zamanda gerceklesicek olan secimlerde daa mantıklı yonlerinden degerlendirip partilere ole oy vermemizdir...
SAYGILAR...
- slayerbuffy
- Üye

Haberi Milliyet gazetesinde okudum.Bir eğitimci olarak içim acıdı.Gerçekten de her halk hakettiği şekilde yönetilir.Ne yazıkki 80 sonrası uygulanan politikalar bizi bu hale getirdi.Sosyalizm korkusuyla gençleri dine yöneltme uygulamaları sayesinde elimizde düşünmeyen, apolitik bir gençlik var.Gelecek için umut olduğunu düşünmüyorum.
- whatsername
- Müdavim Üye

+100whatsername yazdı:özel üniversiteleri kaldırsınlar allah rızası için.. hepsi devlet üniversitesi olsa, herkesin şansı eşit olsa, biz de burda öss için kendimizi heba ederken bir yandan da özel üniversitelere elini kolunu sallayarak girebilen saygıdeğer arkadaşlarımızı görüp sinirden delirmesek..
buyusden bende kafayı yicektiim
bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
Devlet daha kendi sayılı universitesine yeterli kaynagı ayıramazken,bir de ozel universite sayısı kadar universite acarsa varın siz dusunun...O zaman egitim kalitesi dibe vurur,eh o kosullarda da okuma daha iyi...
Ozel universiteleri kapattı,yerine universite acmadı diyelim devlet...Siz bugun o oss'ye calısmaktan sikayet ediyorsunuz ya,boyle bir durumda ozel universitede ki tum gorenciler sayısı kadar daha rakibiniz olacak,yani kat kat daha fazla calısmak zorunda kalacaksınız...
İsin ozu,bir eylemi tartısırken,gerceklestirilmesi halinde ortaya cıkacak olumlu ve olumsuz yonlerinide katmak gerekiyor.Biz fırsat esitligini savunuyoruz derseniz,sonuna kadar arkasında dururum ve bende savunurum,ancak ozel universiteler kapatılmalı dersenizde,bu olay beklediginizden cok daha farklı olur...
Devlet daha kendi sayılı universitesine yeterli kaynagı ayıramazken,bir de ozel universite sayısı kadar universite acarsa varın siz dusunun...O zaman egitim kalitesi dibe vurur,eh o kosullarda da okuma daha iyi...
Ozel universiteleri kapattı,yerine universite acmadı diyelim devlet...Siz bugun o oss'ye calısmaktan sikayet ediyorsunuz ya,boyle bir durumda ozel universitede ki tum gorenciler sayısı kadar daha rakibiniz olacak,yani kat kat daha fazla calısmak zorunda kalacaksınız...
İsin ozu,bir eylemi tartısırken,gerceklestirilmesi halinde ortaya cıkacak olumlu ve olumsuz yonlerinide katmak gerekiyor.Biz fırsat esitligini savunuyoruz derseniz,sonuna kadar arkasında dururum ve bende savunurum,ancak ozel universiteler kapatılmalı dersenizde,bu olay beklediginizden cok daha farklı olur...
sleeping with the earth my dying bride
jonnathan yazdı:bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
evet egitim kesinlikle sart buna dedigimis bisii yok.
fakat olayı bide su yonenden ele alıcak olursak ben bi yıl boyunca kopek gibi calısiim A bolumunu ucu ucuna kaciriyım bi senede daa calısmak zorunda kaliim öteki yandan daa dier adam benim puanımın yarısını yapsın aynı bolumede hatta benden daa ii imkanlarla okusun burda adelet ben goremiorum...
ama bunların kaldırılma konusunda ise(kii bole bisii olması soz konusu bile olamaz) seninle aynı fikirdeyim kaldırılmamalı.Kaldırılmıs oldugunu dusunsek, belkide senin saydıgından da daaa cok problem cıkıcak buna dedigimiz bisii yok.
ama ole yada bole ben esitlikten yanayım ve esitlik istiorum buna bi sekilde de cozum gerekio olmalıda!!!
bu da doğru...jonnathan yazdı:bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
2 ucu *oklu değnek ülkedeki eğitim sistemi...
iste bu bahsettigin sey fırsat esitligiyle alakalı...goqhan yazdı:fakat olayı bide su yonenden ele alıcak olursak ben bi yıl boyunca kopek gibi calısiim A bolumunu ucu ucuna kaciriyım bi senede daa calısmak zorunda kaliim öteki yandan daa dier adam benim puanımın yarısını yapsın aynı bolumede hatta benden daa ii imkanlarla okusun burda adelet ben goremiorum...
hos,gerci ozel okullarında puanları gun gectikce yukseliyor hatta bolumune gore devlet uni.sini gecenler var...
- hi_fi_girl
- Müdavim Üye

çocuğun okul hayatına başlamasından itibaren seveceği ve becerebileceği bir mesleğe yöneltilmeli...
bu amaç uğruna çok çalışması gerektiğinin bilincine vardırılmalı...
lise gibi belli bir noktadan sonra gerçekten karar verip istediği meslek dalında bir üniversiteye gidebilmeli..
tabi tüm bunlar tüm okul hayatı boyunca sağladığı başarıya nazaran yapılmalı..
tek bir sınavla değil de tüm öğrenim hayatı boyunca kazandığı başarılar ve bilgisi göz önünde tutulmalı..
böyle olursa:::
İYİ= kişi gerçekten psikolojisi bozulmadan.. ezbere değil gerçekten sahibi olduğu bilgilerle iş hayatına atılır... sevdiği mesleği yapar...
KÖTÜ=burası türkiye veliler hocalara para yedirirler çocuğumuz iyi bir üniversiteye gitsin diye..
ben böyle düşünüyorum...
bu amaç uğruna çok çalışması gerektiğinin bilincine vardırılmalı...
lise gibi belli bir noktadan sonra gerçekten karar verip istediği meslek dalında bir üniversiteye gidebilmeli..
tabi tüm bunlar tüm okul hayatı boyunca sağladığı başarıya nazaran yapılmalı..
tek bir sınavla değil de tüm öğrenim hayatı boyunca kazandığı başarılar ve bilgisi göz önünde tutulmalı..
böyle olursa:::
İYİ= kişi gerçekten psikolojisi bozulmadan.. ezbere değil gerçekten sahibi olduğu bilgilerle iş hayatına atılır... sevdiği mesleği yapar...
KÖTÜ=burası türkiye veliler hocalara para yedirirler çocuğumuz iyi bir üniversiteye gitsin diye..
ben böyle düşünüyorum...
- hi_fi_girl
- Müdavim Üye

meslek lisesine olan heveslerini de kaçırdılar insanların ... ben ingilizce öğretmeni yada biyoloji bölümü hayaliyle gittim anadolu ticaret meslek lisesi ne o sene önü kapatıldı meslek liselerinin.. yani çocuk kısıtlanma korkusuyla meslek lisesini seçmiyo... "aman aman lise mezunu olsun bi mesleği olsun yeter" diyen dar kafalı aileler yüzünden.. hiç de çekici gelmiyor bana meslek lisesi. çünkü %80i çocuklarını sırf "bişey" olsun diye yolluyor. sevdiği meslek kimsenin umrunda değil. hep bir dayatma var...
- whatsername
- Müdavim Üye

özel üniversitelerin sadece kapatılması tabi ki işi daha da zor bir hale getirir. özel üniversiteler özel olmaktan çıksın. şahsen ben bunu demek istiyordum. yani özel üniversiteler de devlet üniversitesi olsun. ortada özel diye bir şey kalmasın..jonnathan yazdı:bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
sadece üniversite okumuş olmak için, devlet üniversitelerinde doğru düzgün bir yer kazanamayıp çareyi özel üniversitelerde bulan insanlar tanıyorum. özel üniversitelerin sağladığı imkanlar tabiki tartışılmaz bile. okulu başarıyla bitirdiğin takdirde çok güzel iş imkanları da sunuyorlar ama o üniversitelere girebilmek için de hatrı sayılır bir miktar da servetinizin olması gerek.. öss zaten zor bir sistem ve bu sistemde çoğu öğrenci dersaneye bile gidemeden çalışıyor kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor bu durumda özel üniversitelerin mantığı ne? he, bazı bölümlerde özel üniversitelerin puanları devlet üniversitelerinden daha yüksek ama bu da tercihten kaynaklanan bi durum yine..
Lasciate mi cantare
- hi_fi_girl
- Müdavim Üye

universite yeterli tamam olmustur gibi bisey demedim.. ama bence universitelerden daha onemli bi sorun meslek liseleri ama eger simdi ekonomisi iyi olan devletlere bakarsan meslek liselerine ne kadar onem verdiklerini gorursun..goqhan yazdı:yany sence univ sayısı yeterli (2 milyon aday var!) meslek lisesimi az diosun??veronique yazdı:universiteden daha fazla meslek lisesi lazım bence.. koc fabrikada calısıcak teknik eleman bulamıyor su anda meslek lisesi mezunu cok az oldugu icin ve o yuzden burs vermeye basladı
tabi cocuga bi dayatma uygulanmamalı ama herkes universite okuaycak diye bi zorunluluk yoktur.. bazı insanların eli yatkın oluyor bazı isleri.. bunu boyle liselerde gelsitirip topluma yardımcı olmalılar.. bi ulkede teknisyen yok ama milyon tane issiz muhendis var ne demektir bi dusun bence
bende sana diyorum ki Turkiye'de 52 tane devlet universitesi var.bunlar icin yıllık belirli bir miktar para ayırmak gerekiyor.İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hocalarının anlattıgına gore okul yakacak alacak parayı zor buluyormus ve kısın buyuk kısmında kaloriferler yanmıyormus.Dahası bir sınıfta kırılan bir camın ucretini okulda para kalmadıgı icin ogrenciler odemis.Bu olay Turkiye'nin en gelismis 3. sehrinde yasanıyor,sen birde Dogu'yu dusun...Simdi sen diyorsun ki,özel universiteler devlete devredilsin.bu demek oluyor ki +21 universite.devlet suan ki yuku kaldıramazken,birde bu yuku ustune nasıl alsın?whatsername yazdı:özel üniversitelerin sadece kapatılması tabi ki işi daha da zor bir hale getirir. özel üniversiteler özel olmaktan çıksın. şahsen ben bunu demek istiyordum. yani özel üniversiteler de devlet üniversitesi olsun. ortada özel diye bir şey kalmasın..jonnathan yazdı:bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
sadece üniversite okumuş olmak için, devlet üniversitelerinde doğru düzgün bir yer kazanamayıp çareyi özel üniversitelerde bulan insanlar tanıyorum. özel üniversitelerin sağladığı imkanlar tabiki tartışılmaz bile. okulu başarıyla bitirdiğin takdirde çok güzel iş imkanları da sunuyorlar ama o üniversitelere girebilmek için de hatrı sayılır bir miktar da servetinizin olması gerek.. öss zaten zor bir sistem ve bu sistemde çoğu öğrenci dersaneye bile gidemeden çalışıyor kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor bu durumda özel üniversitelerin mantığı ne? he, bazı bölümlerde özel üniversitelerin puanları devlet üniversitelerinden daha yüksek ama bu da tercihten kaynaklanan bi durum yine..
- whatsername
- Müdavim Üye

iyi de zaten özel üniversiteler belli imkanları, ihtiyaç olan çoğu şeyi sağlamış durumda.. evet devletin kendi üniversitelerine gereken şartları sunamadığı da ortada ama bu durumda da eğitim seviyesi çok mu yüksek? açıkta kalan yüzbinlerce insan var.. bunu ortadan kaldırabilmek için ya öğrenci sayısının azalması, ya da üniversitelerin artması gerekiyor.jonnathan yazdı:bende sana diyorum ki Turkiye'de 52 tane devlet universitesi var.bunlar icin yıllık belirli bir miktar para ayırmak gerekiyor.İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hocalarının anlattıgına gore okul yakacak alacak parayı zor buluyormus ve kısın buyuk kısmında kaloriferler yanmıyormus.Dahası bir sınıfta kırılan bir camın ucretini okulda para kalmadıgı icin ogrenciler odemis.Bu olay Turkiye'nin en gelismis 3. sehrinde yasanıyor,sen birde Dogu'yu dusun...Simdi sen diyorsun ki,özel universiteler devlete devredilsin.bu demek oluyor ki +21 universite.devlet suan ki yuku kaldıramazken,birde bu yuku ustune nasıl alsın?whatsername yazdı:özel üniversitelerin sadece kapatılması tabi ki işi daha da zor bir hale getirir. özel üniversiteler özel olmaktan çıksın. şahsen ben bunu demek istiyordum. yani özel üniversiteler de devlet üniversitesi olsun. ortada özel diye bir şey kalmasın..jonnathan yazdı:bir yandan egitim sart diyorsunuz,bir yandan ozel universiteler kalksın...kendinizle celistiginizin farkında mısınız?
Lasciate mi cantare
eger ozel uni.ler olmasa daha cok ogrenci acıkta kalacak,devlete devredilirsede egitim seviyesi dusecek,hatta bir cogu kapanacak ki zaten devlete devredilmesi utopya...whatsername yazdı:iyi de zaten özel üniversiteler belli imkanları, ihtiyaç olan çoğu şeyi sağlamış durumda.. evet devletin kendi üniversitelerine gereken şartları sunamadığı da ortada ama bu durumda da eğitim seviyesi çok mu yüksek? açıkta kalan yüzbinlerce insan var.. bunu ortadan kaldırabilmek için ya öğrenci sayısının azalması, ya da üniversitelerin artması gerekiyor.jonnathan yazdı:bende sana diyorum ki Turkiye'de 52 tane devlet universitesi var.bunlar icin yıllık belirli bir miktar para ayırmak gerekiyor.İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hocalarının anlattıgına gore okul yakacak alacak parayı zor buluyormus ve kısın buyuk kısmında kaloriferler yanmıyormus.Dahası bir sınıfta kırılan bir camın ucretini okulda para kalmadıgı icin ogrenciler odemis.Bu olay Turkiye'nin en gelismis 3. sehrinde yasanıyor,sen birde Dogu'yu dusun...Simdi sen diyorsun ki,özel universiteler devlete devredilsin.bu demek oluyor ki +21 universite.devlet suan ki yuku kaldıramazken,birde bu yuku ustune nasıl alsın?whatsername yazdı: özel üniversitelerin sadece kapatılması tabi ki işi daha da zor bir hale getirir. özel üniversiteler özel olmaktan çıksın. şahsen ben bunu demek istiyordum. yani özel üniversiteler de devlet üniversitesi olsun. ortada özel diye bir şey kalmasın..