İnci Küpeli Kız - 2004

Sinema filmleri, yönetmenler, oyuncular...
Kullanıcı avatarı
simsiyah_85
Müdavim Üye
Müdavim Üye

İnci Küpeli Kız - 2004

Mesaj gönderen simsiyah_85 »

Filmin Türü: Drama
Oyuncular: Colin Firth, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson, Judy Parfitt, Cillian Murphy
Filmin Süresi: 95 dakika
Vizyon Tarihi: 26.03.2004

Dünyanın en sevilen portrelerinden biri olan ve 'Hollanda'nın Mona Lisa'sı olarak tanımlanan Flaman ressam Jan Vermeer'in 'İnci Küpeli Kız' adlı portresindeki iri gözlü ve esrarlı gülümsemeye sahip kız masum mu yoksa baştan çıkarıcı mı? Ve neden inci küpe takıyor? Ünlü ressam Jan Vermeer'e ilham veren portredeki kadının esrarı Hollanda'nın görkemi ile açığa çıkıyor.

Sadece bir portre mi yoksa yasak bir aşk mı? Farkı kim söyleyebilir? Tracey Chevalier'in ülkemizde de yayınlanmış aynı adlı best-seller romanından...

Konusu: Delft, Hollanda 1665.
On yedi yaşındaki Griet babasının bir iş kazası sonucu kör kalması nedeniyle ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda kalır. Johannes Vermeer adlı bir ressamın evine hizmetçi olarak alınır. Griet yavaş yavaş efendisinin ilgisini çekmeye başlamıştır. Vermeer, Griet’in yetiştiriliş tarzı, eğitim düzeyi ve bulunduğu sosyal konum olarak çok farklı olmasına rağmen, renkler ve ışığı sezgileriyle algılama kabiliyetini farkederek onu yavaş yavaş kendi resimlerinin gizemli dünyasına çeker. Vermeer tam bir mükemmeliyetçidir, çoğu zaman bir resmi tamamlaması aylar sürüyordur. Kurnaz kayınvalidesi Maria Thins ise, Vermeer’in bu yetersiz kalan verimi nedeniyle ailenin savurgan yaşam biçimini denetlemeye çabalamaktadır. Griet’in Vermeer’e ilham verdiğini gören Maria tehlikeli bir karar alarak onların gizli ilişkilerinin gelişmesine izin verir...

Resim
hayat farkında mısın, anlıyor musun durumu? beni yendiğin an kaybettin sen bu oyunu!
Kullanıcı avatarı
simsiyah_85
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen simsiyah_85 »

izlediğim en iyi filimlerden biriydi..
hayat farkında mısın, anlıyor musun durumu? beni yendiğin an kaybettin sen bu oyunu!
Kullanıcı avatarı
vaga_bond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen vaga_bond »

çok beğenmiştim bunu hatta bi ara puzzle ını alıcaktım amakedi gelince eve vazgeçtim :-D
neyse şaka bi yana cidden çok güzel bi filmdi
Ne hissettiysem, ne bildiysem
Hasta ve yorgunum tek başımayım.Orada olabilir misin, çünkü seni bekleyen kişiyim ben.
Yoksa sen de mi affedilmeyensin???
Kullanıcı avatarı
issirganotununissirmiyani
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen issirganotununissirmiyani »

amakedi kim :D bu arada ben izlemedim izlemem lazım
issirganotununissirmiyani ''değişim başladı anı yaşa'' vodafone gibi oldu behh
Kullanıcı avatarı
vaga_bond
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen vaga_bond »

yannış olmuş kuzum sorry çok.yani benim kedi eve gelince yapamaz oldum baaabındaydı :-D
Ne hissettiysem, ne bildiysem
Hasta ve yorgunum tek başımayım.Orada olabilir misin, çünkü seni bekleyen kişiyim ben.
Yoksa sen de mi affedilmeyensin???
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

çok sevmiştim bu filmi özellikle de colin firth e bu filmden sonra hasta olmuştum.
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
Kullanıcı avatarı
ccns
Üye
Üye

Mesaj gönderen ccns »

bayılıyorum böle filmlere.. fransız filmleri tam bana göre :D