Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

casey yazdı:tek yaratma yetkısıne sahıp olan canlı ınsan mıdır :?: :?: :?: :?: :?:
lily hanım sızı akla ve mantıga davet edıyorum... ınsan zekasıyla yaratandır. arı bocek vs dıgerlerıyse ıcguduseldır... ama tek yaratabılen canlı asla ve asla ınsan degıldır :!:
benim kastettiim yaratma içgüdüsel olan diil casey hanımcım...mesela bi sanat eseri yaratma.Sadece kendinden çıkma bişey yaratma,fikir yaratma...şimdi o fikri allah mı yaratıo arkadaşlar yani lütfen...ya da siz bi resim yaptığınızda onu da allah mı yapmış oluo mesela.. :?: ha diceksiniz ki siz şimdi allah bizi yaratmasaydıbiz de o şeyleri yaratmazdık ve dolaylı yoldan bunu allah ın işi olarak göreeceksiniz.O zaman işlenen her suç da allah ın işi yani...insan yaratır arkadaşlar.Allah varsa yücedir en büyük yaratıcıdır ama insan da yaratma gücüne sahip olan tek varlıktır...
and we all went to heaven in a little row boat
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

kızcagızım bende dıyorum kı arıda bal yapıyo o bnce ınsandan daha yaratıcı:) bu arada evrım teorısıne ınanmayan var mı?(cok oldugunu bılyırom:))
Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen The Invisible »

Ben inanmıorum..Zaten çürütülmüş bi teori
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

teori topten curutulmedı sadece zurafalarla ılgılı olan kısmı o bahsedılen... gerısıne ınanmaktayım...
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

donup dolasıp aynı yere geliyo,insan tanrının yeryuzundeki yansımasıdır
sleeping with the earth my dying bride
Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Evrim teorisi bütün canlılıın tesadüften ibaret olduunu savunuo ve
bu düşünceyi desteklicek hiçbi kanıt sunmuo.Darwin bile zamanında 'Teorinin zorlukları' die kitap yazmış ve bu zorlukların bilimin gelişmesiyle çözüleceine inanmış..fakat teori destekleneceine çürütülmüştür.Yani canlı bi varlıın cansız maddelerden oluşması bana şaçma gelioki bu düşünceyi destekleyen tek bir kanıt bile yok.
Kullanıcı avatarı
The Invisible
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Ya zaten teoriyi destekliyen hiçbi kanıt yokken hala savunulması Allah ı inkar eden materyalist felsefeyi yaşatabilmek.
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

The Invisible yazdı:Ya zaten teoriyi destekliyen hiçbi kanıt yokken hala savunulması Allah ı inkar eden materyalist felsefeyi yaşatabilmek.
ateistlerinde dincilerinde belasını vereyim
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

ben sudan baslandgına degıl sadece maymundan ınsan (en basıt sekılde) evrımıne ınanıyorum. kanıtlar var.. üstelık dogmatık bırseye ınanmaktansa boylesı bır mantıga ınanmayı tercıh ederım.
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

ee maymun nası indi yeryuzune? kendi kel kıcından dogmadı ya :)
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Acaba biz en çok hangi maymun cinsine yakınız :P ama ben buna inanmadığım için tekrardan insanı tanrının yarattığını düşünüyorum... Eğer maymunlar zamanla insan olduysa şimdi neden bir daha insan olamıyorlar ehueuhue :twisted: :twisted:
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

adaptasyon dıye bır sey var... bolge kosulları vs... 5 mılyardan fazla gecmısı olan bır dunya sozkonusu.... heralde... ilk yaratılan (!) ınsan bızlerden farklıydı.. ve fosılerı ıncelendgınde aşıkarolan bır sey vardı oda... gıtgıde gunumuz ınsanına benzedıgı.. su an da bıle 2 tur ınsan var. bunlardann bırı daha alt basamakta kalmış durumda....
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Görüşüne saygı duyuyorum aradabir hayvanat bahçesine gitte atalarını ziyaret et :P
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

metal_meltdown yazdı:allah hepinizi felsefe taşı yapsın emi böle konulara gire gire çarpılacaz ha kardeşim sende aç kitap oku kuranda ilk kelime olarak ne yazı o zaman büle şeyler yapmazsın (sert kaçtı galiba pardon)
sana da bi + 1

herkes guzel yaziyor ama herkes biribirini tekrarliyor genelde. :P
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

ne kadar düşünsemde olayın içinden çıkamıyorum.1-2 sene ateizmle ilgilendim.yetersiz geliyo materyalist felsefe.ama müslüman olcaksan bile il önce ateist olacaksın(ben ikiside değilim o ayrı) :D
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

bilirim senin gibileri.. oratada durursunuz bole.. yaslanip da bi ayak aksamaya baslayinca namaza, niyaza girisirsiniz hemen. :P
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

samoth2 hosgeldin. :P 8)
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

jonnathan yazdı:ee maymun nası indi yeryuzune? kendi kel kıcından dogmadı ya :)
ahahahaha :lol: ilahi güldürdün beni jonny... ya ammaaaaan...ne demiş mevlana "ne olursa ol gel"...üf hepimiz insanız neye inanırsak inanalım sonumuz aynı.Yaptıklarımızla varoluoruz inandıklarımızla diil aslnda.İnanç sadece bi dayanaktır insana bu hayatta...neden bööle bi konu açtım ki ben...ne salağım :!:
and we all went to heaven in a little row boat
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

Neye inanırsak inanalım sonumuz aynı değil ! Sorun da burada zaten !

Söylenecek bir çok şey söylendiği için papağan gibi aynı konuları tekrarlamak istemiyorum. Belkide son söyleyeceğim şeyleri söyleyeyim bu konuda. Ben eskiden inanmayan bir adamdım ! İşte bazı eski arkadaşlar öyle diyorlar bana sen döndün filan ! (Döndüm ben.. Dönmüş resimler var bir ara onlarıda gösteririm) Neyse.

Eskiden düşünürdüm ki din insanın elinde bir bastondur. Seni ayakta tutan bir baston ve sağlam (kaya gibi) (bunu üst insan da diyebilirdim. Felsefenin ucu nereye vardığını bilenler bilir) insanın buna ihtiyacı yoktur ! İnanan insanlar da bunun için inanırlar ! Güçsüz olduklarından, zayıf olduklarından, bir bastona ihtiyaç duyduklarından. Ama şimdi görüyorum ki olay hiçte öyle değilmiş ! İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor.

Bir huzur vermiyor mu ? Elbette ki veriyor. Ama bu huzur bu dünya için değil, öteki dünya için.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor....

ıste bende buna katılmıyrum. herkes kendısınden sorumludur zaten ve bunun ıcın bır dın olması fılan gerekmez.
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

Ben gerekir demedim ki ! Sadece din bunu da sağlıyor dedim. Yani beklentilerimin ve düşüncelerimin dışında çıktı !
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
Kullanıcı avatarı
willow_rosenberg
Üye
Üye

Mesaj gönderen willow_rosenberg »

casey yazdı:İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor....

ıste bende buna katılmıyrum. herkes kendısınden sorumludur zaten ve bunun ıcın bır dın olması fılan gerekmez.
+10000
bana arkadaşlarım kısaca "bi saniye gider misin özel bişey konuşucaz" derler.
Kullanıcı avatarı
thomas_HooD
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thomas_HooD »

Önce Ýnsan Vardý ! SONRA tanrý yý YARATTI !
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

casey yazdı:İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor....

bugun icin bunu anlamakta hala gucluk cekenler var ki bide bunu dinlerin cıktıgı gun dene...zaten dogru bir insan neye inanırsa inansın islamiyetin ana hatlarını gerceklestiriyodur
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

Karga yazdı:Ben gerekir demedim ki ! Sadece din bunu da sağlıyor dedim. Yani beklentilerimin ve düşüncelerimin dışında çıktı !
anlamadım hiç, ne demek bu?

bır de az önce demiştin ki: "İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor. " bununla karsılastırınca tezatlık olmuyor mu ya da ben mi anlamıyorum? sonucta nefse hakım olacak olan ınsanın kendı aklıdır yıne. dınin dayatmasıyla olması da, ancak saglam olamayan nefısler ya da -kendı kendıne- kendı ıyılıgı ıcın bunu dusunemeyen akıllara göredir. ıste dın sadece o kısıler ıcın bır ıhtıyactır. gerısı ıcınse yalnızca bır fazlalık gereksız bır kıstastır.
Kilitli