Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
Forumun hepsini okuyamadým bilmiyorum bunlar yazýldýmý ama bence bi yaratýcý,tanrý kesinlikle var ama din konusu anlamsýz geliyo , niye böle bi düzen kurup bizimle uðraþsýn ki?iman edilince ya da edilmeyince kazanacaðý ya da kaybedeceði hiç bi þey yok gibi geliyo bana.ne yani hýrs mý yapmýþ þeytana karþý.Kudretini ispatlamak için böle bi yola baþvurmasýna gerek yok ki,kudretini ispatlamasýna gerek yok ki.bilmiyorum haddimi aþtým mý ama bu çok büyük bi çeliþki diil mi?þu anda bunu yazarken elim titriyo :? sanýrým bilinç altýma korku yerleþmiþ,kuranda çekeceðimiz azaptan sýkça behsedilmiþ olmasý beni epey etkilemiþ galiba.insanlarý korkutarak imana teþvik etmenin de ne derece doðru olduðu bence tartýþýlýr.belki onun gibi düþenemiyorum,belki bambaþka þeyler vardýr bütün yazýlanlarýn ardýnda ama bendeki beyin bu kadar iþte, napýyým. sýrf korktuðum için iman edemem ki...
kuranda gecen o kuralların hepsi senin iyiligi icin,mutlu,saglıklı,huzurlu bir hayat yasabilmen icingromi yazdı:Forumun hepsini okuyamadım bilmiyorum bunlar yazıldımı ama bence bi yaratıcı,tanrı kesinlikle var ama din konusu anlamsız geliyo , niye böle bi düzen kurup bizimle uğraşsın ki?iman edilince ya da edilmeyince kazanacağı ya da kaybedeceği hiç bi şey yok gibi geliyo bana.ne yani hırs mı yapmış şeytana karşı.Kudretini ispatlamak için böle bi yola başvurmasına gerek yok ki,kudretini ispatlamasına gerek yok ki.bilmiyorum haddimi aştım mı ama bu çok büyük bi çelişki diil mi?şu anda bunu yazarken elim titriyo :? sanırım bilinç altıma korku yerleşmiş,kuranda çekeceğimiz azaptan sıkça behsedilmiş olması beni epey etkilemiş galiba.insanları korkutarak imana teşvik etmenin de ne derece doğru olduğu bence tartışılır.belki onun gibi düşenemiyorum,belki bambaşka şeyler vardır bütün yazılanların ardında ama bendeki beyin bu kadar işte, napıyım. sırf korktuğum için iman edemem ki...
sleeping with the earth my dying bride
- The Invisible
- Müdavim Üye

KAtılıorum.jonnathan yazdı:bugun icin bunu anlamakta hala gucluk cekenler var ki bide bunu dinlerin cıktıgı gun dene...zaten dogru bir insan neye inanırsa inansın islamiyetin ana hatlarını gerceklestiriyodurcasey yazdı:İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor....
ıste bende buna katılmıyrum. herkes kendısınden sorumludur zaten ve bunun ıcın bır dın olması fılan gerekmez.
herseyin,herkesin tekduze,aynı olması cok sıkıcı olurdu zannımca hem kotu olmazsa iyide olmazcasey yazdı:iyi ya ben de dıyorum zaten....
her kulunu saglıklı dusunebılen yaratsaymıs ta dın mın yaratmasına gerek kalmasaymıs.... sembollestırmek te tanımlamak ta bana cok ters gelıyo... o yuzdende dın kavramına karsıyım.
sleeping with the earth my dying bride
iyi kavramı da olmazdı, herkes ıyı olurdu ıste, ne guzel...
herneyse fıkrım katiidir. dinin gereksiz oldugu kanısındayım. tanrının herkesın ıcınde bır yerlerde olduguna ve dolayısıyla herkesın tanrısının kendı ıcınde olduguna ınanıyorum. ayrıca o yaratcı her ne ıse, herhangı bır ısım vermek ıstemıyorum -tanrı manrı dedım ama baska turlu anlatamazdım derdımı : )- cunku bu bana sembolleştırmek gıbı gelıyor.
herneyse fıkrım katiidir. dinin gereksiz oldugu kanısındayım. tanrının herkesın ıcınde bır yerlerde olduguna ve dolayısıyla herkesın tanrısının kendı ıcınde olduguna ınanıyorum. ayrıca o yaratcı her ne ıse, herhangı bır ısım vermek ıstemıyorum -tanrı manrı dedım ama baska turlu anlatamazdım derdımı : )- cunku bu bana sembolleştırmek gıbı gelıyor.
Anlamadığın belli zaten !casey yazdı:anlamadım hiç, ne demek bu?Karga yazdı:Ben gerekir demedim ki ! Sadece din bunu da sağlıyor dedim. Yani beklentilerimin ve düşüncelerimin dışında çıktı !
bır de az önce demiştin ki: "İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor. " bununla karsılastırınca tezatlık olmuyor mu ya da ben mi anlamıyorum? sonucta nefse hakım olacak olan ınsanın kendı aklıdır yıne. dınin dayatmasıyla olması da, ancak saglam olamayan nefısler ya da -kendı kendıne- kendı ıyılıgı ıcın bunu dusunemeyen akıllara göredir. ıste dın sadece o kısıler ıcın bır ıhtıyactır. gerısı ıcınse yalnızca bır fazlalık gereksız bır kıstastır.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Casey'ye dedim ki "İradesini güçlendirmek için insanın illada inanması gerekmez !" Evet bu böyle. Ama bununla senin vardığın "din iradesiz insanların seçimidir" sonucuna varılmıyor ! Aynı yol üzerinde bile değiller !
Olayı güçlü-güçsüz olarak alalım. İnanan insanların güçlü mü ? Yoksa birer korkak mı olduklarını bulmaya çalışalım sizinle.
İnanmayan bir insanın gücü sadece reddediş gücüdür ! Birkaç tane daha ekleyebiliriz. Anladınız siz olayın özünü.
İnanan adamın ise gücü inanmakla sadece başlar ! Din iradesiz, güçsüz insanları sevmez. Din insanların kendi iradelerini güçlendirmesini ister. Yani zordan kaçan adam dine gelmez. Güçlü ve zoru kabullenen adam dinini yaşar ! Yani dini güçsüzler seçer düşüncesi (kusura bakmayın ama) bir saçmalık. Dini seçmeyen adam zorluklardan kaçan ve güçsüz adamdır ! (bu daha bir akla yatkın değil mi ?)
İnanmayan adam güçsüzdür, zorluklardan kaçar deseniz bakın ona destek bile veririm. Ama inanan adam, zorlukların altına giren adam, yalan söylemeyeceğini dahüt eden adam, fitnede, fesatta gözü olmayan adama siz gidipte güçsüz diyemezsiniz. Alın işte iradesini kontrol ediyor.
İnanma esnasından yaşanan ruhsal rahatlama güçsüzlerin dini seçme nedeni midir ? Yani insan bu huzur için mi Allah'a inanır ? diye sorarcak olursam kendime; kocaman bir "hayır" diyebilirim. Zaten daha önceki yazıda da onu anlatmaya çalışmıştım. Ben din beni güçsüzleştirecek sanırken daha da güçlü olmamı gerektirdi. Eskiden çok rahat yaptığım ve hiç umursamadığım şeylerde şimdi kendimi frenlemem, nefsime hakim olmam gerekiyor. Eskiden öyle değildi. Huzur, huzur denilen şey ne peki ? İşte o da ölüm sonrasındaki hayattan korku duymamak. (Tabi bunu inanan biri daha iyi anlayacaktır.) Ki açıkça şuradan söylüyorum evlendiğim zamanda o huzuru daha bir arttırmak için uğraşacağım. Allah ona uygun birini çıkardı karşıma ve ben bu konuda da oldukça mutluyum ! Herkes benim kadar bu konuda da şanslı olur inşallah !
Konuda takılınan konu genelde şu oldu; Bu adam dini vecibelerini neden yapıyor ? Allah korkusundan yapıyorsa bir anlamı varmıdır ? Benim bakış açım bu konuya (fetva veriyor gibi oluyorum ya. Ama söyletiyorsunuz ne yapayım); sen Allah'ın takdirini alabilecek birşey yap, istersen hiç sevmediğin bir şey olsun bunu Allah korkusundan yapman sana (tabir biraz kaba olacak ama) artı puan kazandırır. İnanmayanlar ne diyorlar "bu adam nasıl inanıyor böyle. Allah korkusundan yapıyor. Bu inanç mıdır ?" (Çoğu bunu dedi bu forumda) İşte bu gerçek inançtır, kimse sevmediği bir şeyi anne-babası için bile yapmıyor, bu adam Allah için yapıyor ! Daha nasıl inançlı olsun ! İçinde olan adam zaten iyi adamdır, ona kimsenin bir diyeceği olduğunu sanmıyorum.
Eğer illada birinin başına çıkılacaksa inandığını söyleyipte; fitne, fesat işler yapan adamların başına çıkın, onlara laf söyleyin. Zaten onlar inançlı biri değildir benim gözümde.
Din her konuda insanın iyiliği, mutluluğu ister. Güzel olupta yasaklı olan birşey gösterin bana veya akla uygun olmayan ! Yok arkadaşlar. (Yani bulamayacağınız konusunda o kadar kendime güveniyorum. Çünkü zamanında bende çok aradım.) Allah bana doğruyu gösterdi, bir an evvel sizinde doğruyu bulmanızı diliyorum.
Birde neden dini yaratmış, gerçeği görebilecek kadar insanlara akıl verseymiş olayına gelelim. (Bir felsefe yapayım şurada
) Belki de olay şöyledir. İnanıp-inanmayan bellidir (ki belli zaten). İnanmayanlar sadece inananlar için bir testtir. Aslında Allah herkese bunu görebilecek bir akıl vermiştir. Belkide inanmayanlar sadece bir yanılsama olarak vardır hayatta. Sen bir yanılsama mısın, yoksa Allah'ın o aklı bahşettiği birisi mi ?
Saygılarımla.
Olayı güçlü-güçsüz olarak alalım. İnanan insanların güçlü mü ? Yoksa birer korkak mı olduklarını bulmaya çalışalım sizinle.
İnanmayan bir insanın gücü sadece reddediş gücüdür ! Birkaç tane daha ekleyebiliriz. Anladınız siz olayın özünü.
İnanan adamın ise gücü inanmakla sadece başlar ! Din iradesiz, güçsüz insanları sevmez. Din insanların kendi iradelerini güçlendirmesini ister. Yani zordan kaçan adam dine gelmez. Güçlü ve zoru kabullenen adam dinini yaşar ! Yani dini güçsüzler seçer düşüncesi (kusura bakmayın ama) bir saçmalık. Dini seçmeyen adam zorluklardan kaçan ve güçsüz adamdır ! (bu daha bir akla yatkın değil mi ?)
İnanmayan adam güçsüzdür, zorluklardan kaçar deseniz bakın ona destek bile veririm. Ama inanan adam, zorlukların altına giren adam, yalan söylemeyeceğini dahüt eden adam, fitnede, fesatta gözü olmayan adama siz gidipte güçsüz diyemezsiniz. Alın işte iradesini kontrol ediyor.
İnanma esnasından yaşanan ruhsal rahatlama güçsüzlerin dini seçme nedeni midir ? Yani insan bu huzur için mi Allah'a inanır ? diye sorarcak olursam kendime; kocaman bir "hayır" diyebilirim. Zaten daha önceki yazıda da onu anlatmaya çalışmıştım. Ben din beni güçsüzleştirecek sanırken daha da güçlü olmamı gerektirdi. Eskiden çok rahat yaptığım ve hiç umursamadığım şeylerde şimdi kendimi frenlemem, nefsime hakim olmam gerekiyor. Eskiden öyle değildi. Huzur, huzur denilen şey ne peki ? İşte o da ölüm sonrasındaki hayattan korku duymamak. (Tabi bunu inanan biri daha iyi anlayacaktır.) Ki açıkça şuradan söylüyorum evlendiğim zamanda o huzuru daha bir arttırmak için uğraşacağım. Allah ona uygun birini çıkardı karşıma ve ben bu konuda da oldukça mutluyum ! Herkes benim kadar bu konuda da şanslı olur inşallah !
Konuda takılınan konu genelde şu oldu; Bu adam dini vecibelerini neden yapıyor ? Allah korkusundan yapıyorsa bir anlamı varmıdır ? Benim bakış açım bu konuya (fetva veriyor gibi oluyorum ya. Ama söyletiyorsunuz ne yapayım); sen Allah'ın takdirini alabilecek birşey yap, istersen hiç sevmediğin bir şey olsun bunu Allah korkusundan yapman sana (tabir biraz kaba olacak ama) artı puan kazandırır. İnanmayanlar ne diyorlar "bu adam nasıl inanıyor böyle. Allah korkusundan yapıyor. Bu inanç mıdır ?" (Çoğu bunu dedi bu forumda) İşte bu gerçek inançtır, kimse sevmediği bir şeyi anne-babası için bile yapmıyor, bu adam Allah için yapıyor ! Daha nasıl inançlı olsun ! İçinde olan adam zaten iyi adamdır, ona kimsenin bir diyeceği olduğunu sanmıyorum.
Eğer illada birinin başına çıkılacaksa inandığını söyleyipte; fitne, fesat işler yapan adamların başına çıkın, onlara laf söyleyin. Zaten onlar inançlı biri değildir benim gözümde.
Din her konuda insanın iyiliği, mutluluğu ister. Güzel olupta yasaklı olan birşey gösterin bana veya akla uygun olmayan ! Yok arkadaşlar. (Yani bulamayacağınız konusunda o kadar kendime güveniyorum. Çünkü zamanında bende çok aradım.) Allah bana doğruyu gösterdi, bir an evvel sizinde doğruyu bulmanızı diliyorum.
Birde neden dini yaratmış, gerçeği görebilecek kadar insanlara akıl verseymiş olayına gelelim. (Bir felsefe yapayım şurada
Saygılarımla.

can-ı gönülden tanrı kavramına ınanan (ınsanlar ınanmak ıstedıklerıne ınanırlar) biri için soyledıklerın hoş seyler... yanlız benım sordugum daha dogrusu anlamadıgım nokta.. dının sagladıgı sey.... yanı bana dının hıcbır faydası yok, askıne zararı var.. suıstımal edılmesı ya da dinin bir kıstas olarak dusunulmesı bana zarar. sana gore faydası: eskıden yaptıgım seylerı yaparken artık yapmıyorum gıbı bırsey dı yanılmıyorsam.. dın bu noktada düşünebılen bır ınsana hıcbır ekstra yaptırım getıremez... cunku zaten ona gore yasarsın. yanı sen zaten dınsızsın dıye fitne, fesat işlere sarmıycasksınkı... kendınde dahıl kımseye zarar vermedıgın aksıne yarar sagladıgın surece ne-kim- yargılayabılırkı senı!?
sonucta hepımız ınsanız ve birer vatandasız. birbirimize ve herseyden once kendımıze karsı olan bırsuru sorumlulugumuz var... sorumluluk bıle demek ıstemıyorum ben aslında bunlara cunku normal bır ınsanın ıcınde olması gerekn bır ıcgudu gıbı bırsey olmalı bu. ama oylesıne bozulmuski bazı seyler... insanlık bilinci yok olmuş... bunu dinle de saglamaya calısmıslar. hoş, bnce basarılı olunamamış... onu da yamultmuslar.
yanılsama olayına gelınce benım gozumde senle benım (sen ınanıyosun ben ınanmıyorum ya) hıcbır farkımız yok.. ben senın gıbı tum mantıgımla ınansaydım da bu karakterde olucaktım ınanmasaydım da... goruldugu gıbı tek fark dinlerimiz...(hoş kafa kagıdında aynı ama kafada baska) ama muslumanlıkta tanrı dıye bır kavram var,ona bır kısılık bir mısyon yuklenmıs ve bu mısyon benı yargılıyabılecegını soyluyor. bense yargının sadece kendı vıcdanıma aıt oldugunu savunuyorum. tanrı bır yargıc degıldır bana gore...
sonucta hepımız ınsanız ve birer vatandasız. birbirimize ve herseyden once kendımıze karsı olan bırsuru sorumlulugumuz var... sorumluluk bıle demek ıstemıyorum ben aslında bunlara cunku normal bır ınsanın ıcınde olması gerekn bır ıcgudu gıbı bırsey olmalı bu. ama oylesıne bozulmuski bazı seyler... insanlık bilinci yok olmuş... bunu dinle de saglamaya calısmıslar. hoş, bnce basarılı olunamamış... onu da yamultmuslar.
yanılsama olayına gelınce benım gozumde senle benım (sen ınanıyosun ben ınanmıyorum ya) hıcbır farkımız yok.. ben senın gıbı tum mantıgımla ınansaydım da bu karakterde olucaktım ınanmasaydım da... goruldugu gıbı tek fark dinlerimiz...(hoş kafa kagıdında aynı ama kafada baska) ama muslumanlıkta tanrı dıye bır kavram var,ona bır kısılık bir mısyon yuklenmıs ve bu mısyon benı yargılıyabılecegını soyluyor. bense yargının sadece kendı vıcdanıma aıt oldugunu savunuyorum. tanrı bır yargıc degıldır bana gore...
İnanmadığın veya daha hissetmediğin için bu kadar rahatsın. Diğer arkadaşlarda aynı şekilde. Karşı çıkmak, istememek, kabul etmemek kolay ! Kolay yolu seçiyorsunuz demiyorum ama birde zor olan tarafa bakın.
Ben sizin tarafınızda uzunca bir süre kaldım. Hatta bir ara fanatik düzeyindeydim. Tükürdüğünü yalamaksa bu, onu yaptım yani ! Ama daha fazla sorularıma cevap bulamadan veya cevapları savuşturarak yapamadım. Kısacası kendi sorularım ve cevaplarım beni bu tarafa itti. Daha önce de söyledim. O soruları tarafsız bir şekilde kendinize sorun ve öyle karar verin. Sonuçta bu ÖSS tercihinden daha önemli (inananlar için en azından
)
Saygılarımla.
Ben sizin tarafınızda uzunca bir süre kaldım. Hatta bir ara fanatik düzeyindeydim. Tükürdüğünü yalamaksa bu, onu yaptım yani ! Ama daha fazla sorularıma cevap bulamadan veya cevapları savuşturarak yapamadım. Kısacası kendi sorularım ve cevaplarım beni bu tarafa itti. Daha önce de söyledim. O soruları tarafsız bir şekilde kendinize sorun ve öyle karar verin. Sonuçta bu ÖSS tercihinden daha önemli (inananlar için en azından
Saygılarımla.

inanmıyorum tanrıya
her şeyin mantıklı bilimsel açıklaması var ama içinde tanrı geçen şeylerde [şu aralar tv lerde çoğaldı (sır kapısı, kapı aralığı falan) ] mantıksal bilimsel bi açıklaması yok
yok baba her ne kadar evrim çöksede ben hala ona inanıyorum ve ateizm hakkında ortaya atılan ilk teoriler (binlerce yıl önce) hala daha mantıklı demekki doğru.
tabi herkesin inancı kendine. bazıları şey diyo insan tapacak sığınacak bi şey arar diyor ve "allah" kavramıda bu şekilde oluşmuş bence.
(benim sığındığım "kişi" ise ATATÜRK
)
her şeyin mantıklı bilimsel açıklaması var ama içinde tanrı geçen şeylerde [şu aralar tv lerde çoğaldı (sır kapısı, kapı aralığı falan) ] mantıksal bilimsel bi açıklaması yok
yok baba her ne kadar evrim çöksede ben hala ona inanıyorum ve ateizm hakkında ortaya atılan ilk teoriler (binlerce yıl önce) hala daha mantıklı demekki doğru.
tabi herkesin inancı kendine. bazıları şey diyo insan tapacak sığınacak bi şey arar diyor ve "allah" kavramıda bu şekilde oluşmuş bence.
(benim sığındığım "kişi" ise ATATÜRK
şimdi nerdeler!
gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
(benim sığındığım "kişi" ise ATATÜRK)
Görüşündür deyip saygı duyucam ama üzgünüm duymak istemiyorum şu sonda yazdığın sözle konun ne alaksı var
bir insanı,hele de Mustafa Kemal Atatürk gibi yüce bir şahsiyeti putlaştırarak yaptığın bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum!!!gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
- Kanatsiz_Melek
- Site ve Forum Yöneticisi

gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
evet herşeyin mantıklı bir açıklaması var ayrıca o bahsettin tv programlarıda inanılacak gibi değil fakat bilmiyorsunki bu tv ciler reyting alabilmek için böyle programlara dini tanrıyı alet ediyorlar tamamen aptalca bişey bu yani çoğunu merak edip izleyince imkansız ya böyle şeyler olamaz diyoruz doğru olamaz ve onların hepsinin yaşandığınıda sanmıyorum bu sahte programlar yüzünden tanrıyı veyadini sorgulanmamalı ..
birde MUSTAFA KEMAL ATATÜRK onu tanrıyla aynı kefeye sokman gereksiz sonuçta o bir insan ve bizi felaketten kurtaran birlider TANRI ayrı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ayrı lütfen karıştırmayalım bu ikisini..
Kurbanlar... Hepimiz değilmiyiz!....(Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!)
ConsuL yazdı:gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
Görüşündür deyip saygı duyucam ama üzgünüm duymak istemiyorum şu sonda yazdığın sözle konun ne alaksı var![]()
![]()
baba herkes sığınacak bişey ararsın diyo bende ATATÜRK bana yetiyor diyorummmm
şimdi nerdeler!
putlaştırmak mı alakayı çözemedim.........SamotH yazdı:bir insanı,hele de Mustafa Kemal Atatürk gibi yüce bir şahsiyeti putlaştırarak yaptığın bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum!!!gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
şimdi nerdeler!
ya tamam kesinlikle o progların sahte milleti suistimal etmek için olduğunu biliyorum ama izleyenler (inananlar) deli aptal ki inanıyolar.....aNgEl251 yazdı:gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
evet herşeyin mantıklı bir açıklaması var ayrıca o bahsettin tv programlarıda inanılacak gibi değil fakat bilmiyorsunki bu tv ciler reyting alabilmek için böyle programlara dini tanrıyı alet ediyorlar tamamen aptalca bişey bu yani çoğunu merak edip izleyince imkansız ya böyle şeyler olamaz diyoruz doğru olamaz ve onların hepsinin yaşandığınıda sanmıyorum bu sahte programlar yüzünden tanrıyı veyadini sorgulanmamalı ..
birde MUSTAFA KEMAL ATATÜRK onu tanrıyla aynı kefeye sokman gereksiz sonuçta o bir insan ve bizi felaketten kurtaran birlider TANRI ayrı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ayrı lütfen karıştırmayalım bu ikisini..
Ata yı tanrıyla aynı kefeye koymadım beeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! (hem olmayan seyle nası koyacam ki!)
bazı insanlar tarafından tanrı en yüce varlık en büyük sevilen falan diye düşünülür ya benimde o konumda olan kişi Atatürk hem bugün 29 ekim kızdırmayın beni
şimdi nerdeler!
tapacak ve sığınacak kişi olarak onu göstermen,bariz bir şekilde onu putlaştırmaktır...gesegese yazdı:putlaştırmak mı alakayı çözemedim.........SamotH yazdı:bir insanı,hele de Mustafa Kemal Atatürk gibi yüce bir şahsiyeti putlaştırarak yaptığın bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum!!!gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
Sığınacak bir insanın konuyla ne alaksı vargesegese yazdı:ConsuL yazdı:gesegese yazdı:inanmıyorum tanrıya
Görüşündür deyip saygı duyucam ama üzgünüm duymak istemiyorum şu sonda yazdığın sözle konun ne alaksı var![]()
![]()
baba herkes sığınacak bişey ararsın diyo bende ATATÜRK bana yetiyor diyorummmm
tapılacak demedim be..... en değer verdiğim manasında söylemiştim...SamotH yazdı:tapacak ve sığınacak kişi olarak onu göstermen,bariz bir şekilde onu putlaştırmaktır...gesegese yazdı:putlaştırmak mı alakayı çözemedim.........SamotH yazdı: bir insanı,hele de Mustafa Kemal Atatürk gibi yüce bir şahsiyeti putlaştırarak yaptığın bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum!!!
şimdi nerdeler!