Gündem
- shadow_girl
- Müdavim Üye

iyiki doðdunshadow_girl yazdı:umarým bebeðe kan bulunmuþtu
bu arada benim gündemimde doðum günüm var ( hadi tebrik etsenize mesajý veriyorum) =)
doðum günü depresyonu dedikleri bu olsa gerek
hiç te doðumgünüm gibi hissetmiyorum
böyle günlerde artýk daha bir karamsar oluyorum.
sanýrým büyüyorum...
That's me in the corner...
- shadow_girl
- Müdavim Üye

saol canım =)
ayrıca Cumhurbaşkanını halkın seçmesindeki anayasa değişikliği kabul edilmiş.
hiç hoş karşılamadım
sonuçta cahil bir adam ile okumuş kültürlü bir insanın oyu aynı oranda geçerli olacak.
Cumhurbaşkanlığıyla hiçbir ilgisi olmayan bir adam kafasına göre oy kullanacak.
Ülkemizde ki okuma düzeyine de bakarsak durum içler acısı. bilinçsiz oy kulllanan milyon kiş....
demokrasi buysa eğer
demokrasiye koyiim
hiç hoş karşılamadım
sonuçta cahil bir adam ile okumuş kültürlü bir insanın oyu aynı oranda geçerli olacak.
Ülkemizde ki okuma düzeyine de bakarsak durum içler acısı. bilinçsiz oy kulllanan milyon kiş....
demokrasi buysa eğer
demokrasiye koyiim
- antidepresan
- Müdavim Üye

- houseofholy
- Müdavim Üye

- İletişim:
herkes seçimlere yoğunlaşmışken, mecliste ülkemizi ilgilendiren önemli konularda yasalar kabul ediliyor gizlice.. nükleer enerji santrallerinin kurulmasına izin veren yasa da kabul edilmiş.. son dönemlerini en iyi şekilde değerlendiriyor iktidar partisi. bu kadar önemli kararların böyle sıkıntılı bir dönemde alınması yanlıştır ve şaibe yaratır.shadow_girl yazdı:saol canım =)
hiç hoş karşılamadım
demokrasi buysa eğer
demokrasiye koyiim
cumhurbaşkanı seçiminin de bu şekilde oy aracı olarak kullanılması beni rahatsız ediyor. madem tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz, bu kişiyi halka seçtirmek bana da makul gelmiyor. hangi kriterlere göre cumhurbaşkanı adaylarına oy vereceğiz. siyasi partilere olan yakınlığına göre mi seçeceğiz cumhurbaşkanını. bu şekilde ülke daha da fazla kutuplaşmaya itilir.
cumhurbaşkanının tamamen tarafsız olmasına ve bir partiyle ilişki olmamasına dikkat edilmeli. adayların özellikle hukukçular arasından seçilmesi güven sağlar.
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
- issirganotununissirmiyani
- Müdavim Üye

arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden geliyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
issirganotununissirmiyani ''değişim başladı anı yaşa'' vodafone gibi oldu behh
- houseofholy
- Müdavim Üye

- İletişim:
halk seçsin diye bas bas bağıranlar kim bilmiyorum ama bu forumda halk seçsin diye fikir belirtenleri gördüm. şahsım adına buna hiç destek vermedim ve benim için değişen birşey yok. benim için önemli olan tek şey cumhurbaşkanının tarafsız olması ve bir parti üyesi olmaması.issirganotununissirmiyani yazdı:arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden gerekiyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
şimdi diyelimki cumhurbaşkanını halk seçecek. her parti bir aday çıkaracak ve halk partisine göre cumhurbaşkanına oy verecek. ne kadar sağlıklı bir seçim olabilirki bu.
ben ülkenin başında bu makama yakışacak ve kesinlikle halkın belli bir kesimine ait olduğu hissini yaratmayacak ekonomist değil hukukçu bir cumhurbaşkanı istiyorum.
- Müdavim Üye

bir insanın iyibir hukukçu olması iyi bir cumhurbaşkanı olacagı anlamına gelmez ki o makam ayrı bir özelli var arkadaşlar tamam sayın sezer çok iyi bir hukukçu mükemmel bir karakterde insan olabilir ama cumhurbaşkanı olmak okadar kolay deil . örnek vereyim anayasa kitabını başbakana fırlatarak ecevit sezer ortaklıgı bir kriz yaşatıldı halk % 250 300 fakirleşti dolar bir günde 2 katı oldu fakirler iyice fakirleşti zenginler kasasını doldurdu. cumhurbaşkanlıgı seçimi kadar tehlikeli bir olay daha var dtp partisi 81 vilayetten 163 millet vekili adayı gösterdi bunlar bagımsız girecekler ve en az 40 milletvekili topluyacakları kanısındayım bu ülkeyi iç savaşa götürecek bir olaydır .
bana kim cumhurbaşkanı adayınız derseniz emekli org. özkök paşadır . ve oda cumhurbaşkanı olursa şaşırmayın
bana kim cumhurbaşkanı adayınız derseniz emekli org. özkök paşadır . ve oda cumhurbaşkanı olursa şaşırmayın
- houseofholy
- Müdavim Üye

- İletişim:
Türkiye ekonomisi çok sağlammış gibi konuşuyorsun. uyduruk borsamız dış güçlerin etkisindeyken 1 gecede tabiki fakirleriz. yabancı yatırımcılar kendi çıkarlarına uymayan bir durumda borsayı alaşağı ederler, ülkeyi batırırlar. anayasa fırlatma olayı sonucu gelişen oalylar tamamen dış destekli düzmece oyunlardır. IMF nin 1 numaralı sadık ülkesiyiz, ABD ye uyduruk ekonomimiz yüzünden boyun eğiyoruz. düzmece krizler çıkar sonra yapay kahraman ekonomistler ülkemize ABD den gönderilir. sonuç sıfıra sıfır, başladığımız noktadayız. olay Sezer'in başına patlar. o halde ülkede her gün kriz yaşanması lazım bu kadar çatışma varken.
dtp nin korkulacak bir tarafı yok bence. onlar çalışıyorsa bizim elimiz de armut toplamıyor. 40 değil 50 milletvekili çıkarsın önemli değil yeter ki meclis içinde onları destekleyenler olmasın. hiçbir halt edemezler.
dtp nin korkulacak bir tarafı yok bence. onlar çalışıyorsa bizim elimiz de armut toplamıyor. 40 değil 50 milletvekili çıkarsın önemli değil yeter ki meclis içinde onları destekleyenler olmasın. hiçbir halt edemezler.
- kindmonster
- Müdavim Üye

- İletişim:
İktidar ve muhalefet DTP'ye karşı el ele
Meclis'te hemen her konuda görüş ayrılığı yaşayan iktidar ve muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, DTP'nin bağımsız adaylarının "önünü kesmek" için çıkarılan anayasa değişikliğine neredeyse tam kadro katıldı. Bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin de birleşik oy pusulasında yer almasını hükme bağlayan düzenleme 429 oyla kabul edildi. Genel Kurul'da anayasa değişikliği için ikinci tur görüşmeler tamamlandı. Metindeki, 25 yaşındakilerin bu seçimlerde milletvekili olabilmesine olanak sağlayan hüküm bir önergeyle çıkarıldı. Böylece, partilerin 25-30 yaş arasındakileri aday göstermesi halinde son sözü YSK söyleyecek.
430 OYLA KABUL EDİLDİ
Anayasa değişikliğinin en önemli düzenlemesi olan ve özellikle DTP'nin bağımsız adaylarla katılmayı kararlaştırdığı, seçimlerde seçmenin eline oy pusulası dışında bağımsız adayın adının yer aldığı başka bir pusula verilmesini önleyen düzenleme ise, daha büyük bir katılımla kabul edildi. Oylamaya tüm partilerden 456 milletvekili katıldı. Madde, 20 ret oyuna karşılık 430 oyla kabul edildi. Oylamada 2 oy boş çıktı, 1 oy geçersiz sayıldı, 3 çekimser oy kullanıldı. Bu maddenin ilk tur oylamasında 7 ret oyuna karşı 373 kabul oyu çıkmıştı
SABAH- 11 MAYIS 2007
Meclis'te hemen her konuda görüş ayrılığı yaşayan iktidar ve muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, DTP'nin bağımsız adaylarının "önünü kesmek" için çıkarılan anayasa değişikliğine neredeyse tam kadro katıldı. Bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin de birleşik oy pusulasında yer almasını hükme bağlayan düzenleme 429 oyla kabul edildi. Genel Kurul'da anayasa değişikliği için ikinci tur görüşmeler tamamlandı. Metindeki, 25 yaşındakilerin bu seçimlerde milletvekili olabilmesine olanak sağlayan hüküm bir önergeyle çıkarıldı. Böylece, partilerin 25-30 yaş arasındakileri aday göstermesi halinde son sözü YSK söyleyecek.
430 OYLA KABUL EDİLDİ
Anayasa değişikliğinin en önemli düzenlemesi olan ve özellikle DTP'nin bağımsız adaylarla katılmayı kararlaştırdığı, seçimlerde seçmenin eline oy pusulası dışında bağımsız adayın adının yer aldığı başka bir pusula verilmesini önleyen düzenleme ise, daha büyük bir katılımla kabul edildi. Oylamaya tüm partilerden 456 milletvekili katıldı. Madde, 20 ret oyuna karşılık 430 oyla kabul edildi. Oylamada 2 oy boş çıktı, 1 oy geçersiz sayıldı, 3 çekimser oy kullanıldı. Bu maddenin ilk tur oylamasında 7 ret oyuna karşı 373 kabul oyu çıkmıştı
SABAH- 11 MAYIS 2007
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..
halk cahil,siyasetçiler sahtekar. nasıl olacak bu seçim.issirganotununissirmiyani yazdı:arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden geliyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
- Müdavim Üye

ozaman ne yapalım halkı ikiye ayıralım cahil olanlar kültürlü olanlar . sonra cahillerin oyu bir sayılsın kültürlülerinki 2 oy sayılsın . ozaman olurmu ee kültürlü insanların oyları daha etkili olmalı deilmi yaa bırakın allah için şu ayrımı yapmayı
- kindmonster
- Müdavim Üye

- İletişim:
TÜRK halkının hepsine cahil demekle kendi cahilliğini bu forum platformunda tescillemiş oldun.Diline hakim ol!Birde İZMİR'de otuyorsun.İzmirliler kültürlü olur, ama sen cahil kalmışsın.chuky yazdı:halk cahil,siyasetçiler sahtekar. nasıl olacak bu seçim.issirganotununissirmiyani yazdı:arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden geliyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..
- demakrotive
- Müdavim Üye

halkın cumhurbaşkanını seçmesini demokratik bulan bu "halk seçsinciler" aynı anda %10 luk barajı da son derece demokratik görüyorlar..
bu baraj sayesinde meclisi 2/3 ünü ele geçiren AKP bu çoğunlukla seçemediği cumhurbaşkanının ,yürütemediği sürecin, uyguladığı dayatmacı politikanın sorumluluğunu halka yükleyip bunu demokratik bir eylem olarak görüyor..
"Cumhurbaşkanı AKP li olacak herkes bunu içine sindirmeye başlasın" diyen erdoğan uyguladığı dayatmacılığın parlamentoda kilitlendiğine görünce hemen mağdurları oynayıp "madem meclis seçemedi halk seçsin" deyip beceriksizliğinin uzlaşamaz tavrının yükümlülüğünü halka bırakıyor bunu da "halkın iradesini güçlendirmek" adı altında yapıyor ki kulağa hoş gelsin..
günlerce üzerinde düşünülmesi gereken yasalar mecliste saatler içinde gelip geçiyor..
bu paketin veto edilmesi ve referanduma götürülme süreci 22 temmuzu aşıyor..fakat AKP ve böyle bir sahtekarlığı destekleyenler 120 günlük referandum sürecini azami oranda kısaltarak yasayı kabul ettirmeyi ve uygulamaya koymayı planlıyorlar..
"kabul edilen değişiklikler 1 yıl içinde mevcut olan seçimlerde uygulanamaz" maddesi ise çoktan halledilmiş..
tüsiad,başbakanı uyarıyor "değişiklikleri yeni meclis düzenlesin aceleye getirilmesin
başbakan geriliyor "parlamento ne yapacağını onlardan iyi bilir"
başbakan kendini geriyor..kendini gerdikçe halk da geriliyor..
planladığı stratejilerin hepsi yavaş yavaş dökülüyor..
bu baraj sayesinde meclisi 2/3 ünü ele geçiren AKP bu çoğunlukla seçemediği cumhurbaşkanının ,yürütemediği sürecin, uyguladığı dayatmacı politikanın sorumluluğunu halka yükleyip bunu demokratik bir eylem olarak görüyor..
"Cumhurbaşkanı AKP li olacak herkes bunu içine sindirmeye başlasın" diyen erdoğan uyguladığı dayatmacılığın parlamentoda kilitlendiğine görünce hemen mağdurları oynayıp "madem meclis seçemedi halk seçsin" deyip beceriksizliğinin uzlaşamaz tavrının yükümlülüğünü halka bırakıyor bunu da "halkın iradesini güçlendirmek" adı altında yapıyor ki kulağa hoş gelsin..
günlerce üzerinde düşünülmesi gereken yasalar mecliste saatler içinde gelip geçiyor..
bu paketin veto edilmesi ve referanduma götürülme süreci 22 temmuzu aşıyor..fakat AKP ve böyle bir sahtekarlığı destekleyenler 120 günlük referandum sürecini azami oranda kısaltarak yasayı kabul ettirmeyi ve uygulamaya koymayı planlıyorlar..
"kabul edilen değişiklikler 1 yıl içinde mevcut olan seçimlerde uygulanamaz" maddesi ise çoktan halledilmiş..
tüsiad,başbakanı uyarıyor "değişiklikleri yeni meclis düzenlesin aceleye getirilmesin
başbakan geriliyor "parlamento ne yapacağını onlardan iyi bilir"
başbakan kendini geriyor..kendini gerdikçe halk da geriliyor..
planladığı stratejilerin hepsi yavaş yavaş dökülüyor..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
- whatsername
- Müdavim Üye

Artık seçimler 4 yılda bir yapılacak
Cumhurbaşkanı halk tarafından, 5 yıllığına seçilecek
Bir kişi iki kere cumhurbaşkanı olabilecek (5+5)
Bağımsız adaylar birleşik oy pusulasında yer alacak
AKP , 367'den dili yandığı için, toplantı yeter sayısının 184 olmasına ilişkin bir yasa hazırladı.
Sezer değişikliği kabul ederse cumhurbaşkanlığı seçimi genel seçimle birlikte 22 temmuzda yapılacak. Veto ederse değişiklik TBMM'ye dönecek, tekrar görüşülüp köşke gelecek. Sezer bu kez referanduma gitme kararı alabilir. Eğer 22 temmuza kadar yürürlüğe girmezse, yeni meclis seçileceği için anaysa değişikliği yapılmamış sayılacak...
Cumhurbaşkanı halk tarafından, 5 yıllığına seçilecek
Bir kişi iki kere cumhurbaşkanı olabilecek (5+5)
Bağımsız adaylar birleşik oy pusulasında yer alacak
AKP , 367'den dili yandığı için, toplantı yeter sayısının 184 olmasına ilişkin bir yasa hazırladı.
Sezer değişikliği kabul ederse cumhurbaşkanlığı seçimi genel seçimle birlikte 22 temmuzda yapılacak. Veto ederse değişiklik TBMM'ye dönecek, tekrar görüşülüp köşke gelecek. Sezer bu kez referanduma gitme kararı alabilir. Eğer 22 temmuza kadar yürürlüğe girmezse, yeni meclis seçileceği için anaysa değişikliği yapılmamış sayılacak...
Lasciate mi cantare
- shadow_girl
- Müdavim Üye

cumhurbaşkanını halkın seçmesi fikrini hiç bir zaman uygun görmedim görenleri de bilmiyorumissirganotununissirmiyani yazdı:arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden geliyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
cahil derken bilinçsiz oy atan insanlardan bahsediyorum
insanlar şu an kararsızlık içinde ve yalnış karar vermeleri an meselesi
buna ben de dahilim! ayaküstü böyle bir yasa çıkarılmasının yalnış olduğunu düşünüyorum.
arkadaşım sen öyle konuşuyosun ki sanki yıllardır eylemlerin için de büyüdün...sen bu polisin kimin polisi olduğunu biliyo musun? sana şöyle anlatayım canım dostum. bugün türkiyede en çok polisin görev yaptığı olay sabancının bir fabrikasında yapılan grev ve ardından sabancının binasına yürüme eylemi.tam tamına 20000 polis görev yapıyo.o adamlar haklarını savunmak için daha insanca bir yaşam için oraya çıktılar.ve karşılarında "halkın polisi"ni buldular değil mi?kindmonster yazdı:Ben sol görüşü terörle aynı anlama getirmiyorum.Burası özgür bir ülke.Özgür olmasaydık iran gibi olurduk.Benim tepki gösterdiğim durum şu:İnsanlar düşüncelerini yansıtırken etrafa zarar vermeleri.Polise taş atarak,kaldırım sökülerek hak ve özgürlük aranmaz.Yakında seçim var.Düşüncelerinizi seçime yansıtırsınız olur biter.Demokraside sandık seçimi diye birşey var.Serbestsiniz.Benimde solcu arkadaşlarım var ama medeni insanlar.Eylemlerde terör örgütü yandaşları gibi hareket edip esnafın kepenk kapatmasına sebep olmuyorlar.Kapalı mekanlarda seminer yapılabilir.Yürüyüş yapmak için işçilerin ve kadınların günlerinin kullanılmasına gerek yok.Bende her görüşe saygılıyım ama yasadışı hareket edilmesine karşıyım.Düşüncelerimi yanlış algılama,kimsede yanlış algılamasın.
eylemlerde kepenk kapatılmasına sebep olanlar eylemciler değildi.sen televizyondan izledin.ben bizzat olayın içindeydim.göstericiler uyarılmadan saldırıldı.göstericiler polislerden kaçmaya başlayıp sokaklara girdiler.sokaklarda çalışan ve normal bi gün yaşayan esnaf polisin sokaklarına biber gazı atmasıyla kepenklerini kapattı.bana televizyonda gördüğün 2 grubu tüm eylemciler diye gösteremezsin...
varsa yoksa orak çekiç demişsin...evet!!tam olarak öyle...bunun daha sade anlatımıyla varsa yoksa emekçi halk, varsa yoksa emek! varsa yoksa eşitlik! varsa yoksa özgürlük! bölücülükten terörden bahsediyosun.ama öyle alışılmış laflar konuşuyosun ki...ne ortada bi çözümün var ne o ölenleri düşündüğün...bu ülke nasıl birleşir biliyo musun? bu ülke emperyalizme karşı bir olduğunda birleşir...bu nasıl olcak diye sorma...bizzat tarihimizde var.bu ülkenin kürtleri türkleri kurtuluş savaşında emperyalizme karşı omuz omuza savaşıp kazanmadılar mı?bu ülke bölünürse soruyorum sana kürtlere ne yararı olucak?? bağımlı ve özgür olmayan bir türkiyede yaşıyorlar.bölündüğümüzde daha çabuk ve daha etkili müdahale edilecek.bölünen yığınlar bölündükçe güçsüzleşecek ve nihayetinde nato gelip kendi hükümetlerini kuracak.kürdistan da öyle olacak küçük türkiye de...haaa bugün farklı mı durum? hayır...yine nato, dünya bankası, ımf kuruyor hukumetleri.yada şöyle diyim bunları yöneten görünmez el...abd.ama birlikteyiz bugün.bugün daha çoğuz ve daha güçlüyüz.birleştiğimiz zaman, bağımsızlık meşalesini yaktığımız zaman emin ol ortadoğuyu aydınlatacağız...
o korkak dediğin komünistler kurtuluş savaşı zamanında atatürk e mektup yazıyorlar.paşam bizde bu onurlu savaşa katılmak istiyoruz.ne dersiniz diye.bu insanlar sovyet devriminde aktif olarak yer almış insanlar ve halkın onurlu savaşında mücadele etmiş insanlar.atatürk tabii diyor.geliyorlar ama karadenizde gemilerinde boğduruluyorlar...
o korkak dediğin komünistler sadece ülkeleri için de savaşmıyorlar.türkiyeden 80 den önce ve 90ların başında filistine giden bir çok solcu filistin için de savaş verdi...bişeyleri öğren sonra buyur tartışalım.komünizm hakkında da eminim hiç bişiy bilmiyosun..
everybody knows what the blues is all about ;
it's a pain you can't live with
it's a woman you can't live without...
it's a pain you can't live with
it's a woman you can't live without...
- houseofholy
- Müdavim Üye

- İletişim:
Fransada cumhurbaşkanı seçilen sarkozy adına konuşan yardımcısı Türkiye'nin AB müzakerelerini mutlaka durduracaklarını söylemiş. Türkiye'nin bir Asya ülkesi olduğunu ve AB de işinin olmadığını ve en kısa zamanda birlikle ilişkilerin koparılması gerektiğini belirtmiş.
haberi okuyunca adamın ağzına sağlık dedim. işte avrupalı zihniyetini bu kadar açık belirtirken siyasilerimiz hala istenmediğimiz bir ortama ülkemizi sürüklemeye çalışıyorlar. daha ne kadar aşağılanacağız bilmiyorum.
ayrıca 9 mayısta ABnin kuruluşunun bilmem kaçıncı yılı kutlanmış ve dışişlerinde bu sebeple sessiz sedasız bir kutlama töreni yapılmış. ilginç olan gelişme, resmi olarak tanımadığımız kıbrıs rum kesimi bayrağının da üye ülke bayrakları arasında yer almış olmasıdır.. acaba bu rum kesimini aslında ülke olarak kabul ettiğimiz anlamına gelmiyormu?
haberi okuyunca adamın ağzına sağlık dedim. işte avrupalı zihniyetini bu kadar açık belirtirken siyasilerimiz hala istenmediğimiz bir ortama ülkemizi sürüklemeye çalışıyorlar. daha ne kadar aşağılanacağız bilmiyorum.
ayrıca 9 mayısta ABnin kuruluşunun bilmem kaçıncı yılı kutlanmış ve dışişlerinde bu sebeple sessiz sedasız bir kutlama töreni yapılmış. ilginç olan gelişme, resmi olarak tanımadığımız kıbrıs rum kesimi bayrağının da üye ülke bayrakları arasında yer almış olmasıdır.. acaba bu rum kesimini aslında ülke olarak kabul ettiğimiz anlamına gelmiyormu?
Al işte daha ne demek istediğimi anlamamışsın bide ona buna ahkam kesiyosun.ben halka cahil diyenleri eleştirmiştim ama onu anlayamıyosun bide laf yapıyosun.kindmonster yazdı:TÜRK halkının hepsine cahil demekle kendi cahilliğini bu forum platformunda tescillemiş oldun.Diline hakim ol!Birde İZMİR'de otuyorsun.İzmirliler kültürlü olur, ama sen cahil kalmışsın.chuky yazdı:halk cahil,siyasetçiler sahtekar. nasıl olacak bu seçim.issirganotununissirmiyani yazdı:arkadaşlar anlamadıgım birşey var daha 15 gün önce bas bas bagırılıyordu buna sayın sezer de dahil halk seçsin halk seçsin demokratik bir ülkeyiz diye şimdi ne deişti bunu açıklarmısınız . arkadasın bir lafı var cahil insan ile kültürlü insan ın oyu eşit sayılacak pardon ama kusursuzlugun nerden geliyor o kişi de TC kimligi taşıyor ve kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görüyorsa en az senin kadar seçme seçilme hakkı vardır
Koparsınlar bütün ilişkilerimizi güzel olur.houseofholy yazdı:Fransada cumhurbaşkanı seçilen sarkozy adına konuşan yardımcısı Türkiye'nin AB müzakerelerini mutlaka durduracaklarını söylemiş. Türkiye'nin bir Asya ülkesi olduğunu ve AB de işinin olmadığını ve en kısa zamanda birlikle ilişkilerin koparılması gerektiğini belirtmiş.
- maniacursed
- Üye

hihhah
gundem diince ortalıqq needen duruluoo ??

- whatsername
- Müdavim Üye

Uzun yazılar pek okunmaz ama belki İzmir mitingini merak edenler vardır aranızda.
İzmir mitingi tek kelimeyle muhteşemdi. Anneler günü dolayısıyla Zübeyde Hanım'ın kabrinde başlayan miting sadece Alsancak'ta değil, İzmir her köşesindeydi. Sabahtan akşama kadar şehrin bir ucundan öbür ucuna bayrak seli vardı. İzmir'in 80 km. dışarsında bile (Gümüldür) hala arabalardan bayrak sallayanlar vardı. İskeleler bir an boş kalmadı. Belediyede gayet güzel destekledi. Vapurların ücretsiz oluşu, Karşıyaka, Bostanlı, Pasaport, Alsancak, Konak iskelelerinden dolmuş usulü vapur kaldırılması, belediye otobüslerinin bayraklarla donatılması, seyyar WC'ler harikaydı. Ayrıca meydana girişte polisin nazik tutumu, insanların dayanışması, sağlık hizmetlerinin hazır bulunması güzel detaylardı.
Bunca güzelliğin yanında bazı çatlak(!) sesler oldu tabi, once onlardan başlayalım;
Zaman gazetesinin mitingten çıkarta çıkarta çıkarttığı notlar için;
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber ... no=539618#
Kanal 7 internet sitesinde mitingle ilgili okuyucu yorumlarından bazıları;
"sen miting görmediğin için 3.5 kişi piknik yapınca kalabalık sanmışsın, kalabalıkları görünce mitinğ zannediyorsun.araba pazarında
sebze halinde de var bu kadar galiba pazara çıkmayanlardansın sen eminönüne gel sabahları..."
"nazım hikmetin kitaplarındaki sözlerini ve resimlerini pkk sitelerinde yayınlıyorlar pkk lılarda nazım hikmet gibi düşünüyor olmaliki o sözleri resimleri sitelerinde yayınlıyorlar,bu adamda o zihniyetten olmasa nazım hikmetin eserlerini dillendirmezdi... (Zülfü Livaneli için)"
"bütün bu çığırtkanlıklarınızın amacı hep pay kapabilmek...kimsenin Atatürk ya da Cumhuriyet derdi yok...bakın mitinge giden sözüm ona sanatçılar(!) biri pkk konserinde biri ABD kucağında geziyor... çıkıp laf salatası yapıyorlar...Türkiyenin başındaki asıl bela sizsiniz..."
Bunlardan sonra birazda ekşisözlük'te yayınlanan resimlere bakalım siz karar verin...

(3-5 kişi piknik yapıyor, bizim pazarda bu kadar denilen yerin sadece görünen küçük bir kısmı. Orda olmasam photoshop derim)
Son olarak yine ekşisözlük'ten bir entryle bitirelim;
"alnından dökülen terlerin çenesine kadar geldiğini gördüğüm 70'lik bir dedenin yanına yaklaşıp,
- "dedeciğim sen niye geldin? bak bizler burdayız" deme gafletinde bulunduktan sonra,
- "sen kendi vazifeni yap, ben daha ölmedim" cevabını alarak, dedemden aldığım talimatın gereği olarak sesimi olabildiğince yükseltmeye çalıştığım mitingdir.
(abc 123, 13.05.2007 15:31)"
İzmir mitingi tek kelimeyle muhteşemdi. Anneler günü dolayısıyla Zübeyde Hanım'ın kabrinde başlayan miting sadece Alsancak'ta değil, İzmir her köşesindeydi. Sabahtan akşama kadar şehrin bir ucundan öbür ucuna bayrak seli vardı. İzmir'in 80 km. dışarsında bile (Gümüldür) hala arabalardan bayrak sallayanlar vardı. İskeleler bir an boş kalmadı. Belediyede gayet güzel destekledi. Vapurların ücretsiz oluşu, Karşıyaka, Bostanlı, Pasaport, Alsancak, Konak iskelelerinden dolmuş usulü vapur kaldırılması, belediye otobüslerinin bayraklarla donatılması, seyyar WC'ler harikaydı. Ayrıca meydana girişte polisin nazik tutumu, insanların dayanışması, sağlık hizmetlerinin hazır bulunması güzel detaylardı.
Bunca güzelliğin yanında bazı çatlak(!) sesler oldu tabi, once onlardan başlayalım;
"sen miting görmediğin için 3.5 kişi piknik yapınca kalabalık sanmışsın, kalabalıkları görünce mitinğ zannediyorsun.araba pazarında
sebze halinde de var bu kadar galiba pazara çıkmayanlardansın sen eminönüne gel sabahları..."
"nazım hikmetin kitaplarındaki sözlerini ve resimlerini pkk sitelerinde yayınlıyorlar pkk lılarda nazım hikmet gibi düşünüyor olmaliki o sözleri resimleri sitelerinde yayınlıyorlar,bu adamda o zihniyetten olmasa nazım hikmetin eserlerini dillendirmezdi... (Zülfü Livaneli için)"
"bütün bu çığırtkanlıklarınızın amacı hep pay kapabilmek...kimsenin Atatürk ya da Cumhuriyet derdi yok...bakın mitinge giden sözüm ona sanatçılar(!) biri pkk konserinde biri ABD kucağında geziyor... çıkıp laf salatası yapıyorlar...Türkiyenin başındaki asıl bela sizsiniz..."
Bunlardan sonra birazda ekşisözlük'te yayınlanan resimlere bakalım siz karar verin...

(3-5 kişi piknik yapıyor, bizim pazarda bu kadar denilen yerin sadece görünen küçük bir kısmı. Orda olmasam photoshop derim)
"alnından dökülen terlerin çenesine kadar geldiğini gördüğüm 70'lik bir dedenin yanına yaklaşıp,
- "dedeciğim sen niye geldin? bak bizler burdayız" deme gafletinde bulunduktan sonra,
- "sen kendi vazifeni yap, ben daha ölmedim" cevabını alarak, dedemden aldığım talimatın gereği olarak sesimi olabildiğince yükseltmeye çalıştığım mitingdir.
sleeping with the earth my dying bride
- houseofholy
- Müdavim Üye

- İletişim:
zaman gazetesi sürekli bu şekilde yorumlarla bu insanlara ve mitinglere pislik atmaya çalışıyor. örneğin İstanbul mitingine 180 bin kişinin katıldığını duyurdu okurlarına ve miting sonrası katılımcıların topluca meyhaneye içmeye gittiği gibi yakışıksız ve çirkin yorumlar yaptı.jonnathan yazdı:Uzun yazılar pek okunmaz ama belki İzmir mitingini merak edenler vardır aranızda.
mitingleri belli partilere mal etmeye, katılımcı sayısını azaltmaya, katılan insanları bilinçsiz topluluklar olarak göztermeye çalıştılar. bu şekilde yorumlarla sadece kendilerini küçültklerinin farkında değiller.