Gündem

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

kindmonster yazdı:
jonnathan yazdı:
Lord_Of_Darkness yazdı: 1 mayıs eylemleri yasaklanmıstı tum yurt genelinde... hatırlatırım polis görevini yapamadı yapmaya çalıştı ben bi gazeteci olarak daha fazlasını yapmasını isterdim polisin

yasaları ihlal etmek suctur...
1 Mayıs günü cafede yemek yiyen adama durduk yere tokat atmak nedir? Bende bir insan olarak, insana insan gibi davranmalarını isterdim.
her meslekte iyi ve kötüler olabilir.hatalılar cezasını çeksin.askerlik yapanlar iyi bilir:tüm uzmanlar,astsubaylar ve subaylar iyimi?hiçbiri hata yapmıyormu?Hata yapanlar var elbet ama bunların yüzünden tüm TSK suçlu olamaz.askeri ortamı görmeyenlerin hepsi polise dil uzatır.Bu sözlerimle amacım askeri kötülemek değil.bu her yerde geçerli.UNUTMAYIN!
Hala o tokatı atan bulunup gereken ceza verilemedi. Bu kimin kötü olduğunun göstergesi?
sleeping with the earth my dying bride
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kindmonster »

Ben cezalandırılmasın demedim.Tabiiki cezalandırılsın ama bir polisin hatasını tüm polislere taşıttırmamak gerek.Bu ülkede hata yapan birçok devlet memuru var.Polisi halk istemiyorsa sokaklara TSK baksın o zaman.Daha ne diyeyim?Bu ülkede doktorda hata yapıyor,gümrükçüde.Ama ısrarla polisin üstüne gidilmesine kızıyorum ben.Logar çukurları yüzünden kaç çocuk öldü biliyorsunuz?Neden belediye başkanlarının üstüne gitmiyorsunuz?Bu forumda sadece polisemi sataşılacak?Bu durumu ayıplıyorum.Lütfen herkes elini vicdanına koysun.Ben teklifimi sundum.İstemiyorsanız sokaklara TSK baksın.O zaman polisin kıymatini anlarsınız.Gelen gideni çok aratır.
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Ben polis gitsin mi dedim iyi oku. Yetki vermeden önce eğitilsin diyorum. Yukarda bahsettiğim tarzda olaylar fazlasıyla yaşanıyor ülkemizde. Bununda baş nedeni eğitimsizlik.
Kullanıcı avatarı
issirganotununissirmiyani
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen issirganotununissirmiyani »

eğitimsizlik oldgu bir gerçek ama şuda bilinsin yetkileri olmadıgı ayrı bir gerçek egerki egitim verilmeden polise bu yetkiler verilirse abd polisinden bir farkı kalmaz polisimizin o yüzden egitim ve sırayla yetki arttırımı yapılmalı
issirganotununissirmiyani ''değişim başladı anı yaşa'' vodafone gibi oldu behh
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

jonnathan yazdı:Ben polis gitsin mi dedim iyi oku. Yetki vermeden önce eğitilsin diyorum. Yukarda bahsettiğim tarzda olaylar fazlasıyla yaşanıyor ülkemizde. Bununda baş nedeni eğitimsizlik.
eskiden polis okulları 6 aydı.artık 2 yıllık yüksekokul.2000 yılından itibaren mesleğe girenlerden iyi sonuç alınabilir.önceki yıllarda mesleğe girenler emekli olunca durumlar düzelir.bildiklerim bunlar.
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

kindmonster yazdı:
jonnathan yazdı:Ben polis gitsin mi dedim iyi oku. Yetki vermeden önce eğitilsin diyorum. Yukarda bahsettiğim tarzda olaylar fazlasıyla yaşanıyor ülkemizde. Bununda baş nedeni eğitimsizlik.
eskiden polis okulları 6 aydı.artık 2 yıllık yüksekokul.2000 yılından itibaren mesleğe girenlerden iyi sonuç alınabilir.önceki yıllarda mesleğe girenler emekli olunca durumlar düzelir.bildiklerim bunlar.
issirganotununissirmiyani yazdı:sanırım egitimle bu işin önene geçmeyi planlıyorlardır sanırım . eski nesil polislerin emekli olmasıyla işler biraz daha düzelecek kanısındayım
bu tespitine kendimden alıntı ile katılıyorum abi eski nesil polislerin yavaş yavaş eemekli olması gerekiyor
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Ayrıca eski polislerden emekliliği gelenlere yaş haddine kadar çalışabilmeleri için (bunlar lise mezunu olanlar) açıköğretim okuma şartı getirildi.Bunuda aktarayım.
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3P8VZJJOWdM[/youtube]

protesto etti diye !
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

Böyle insanlar varken bu ülkenin aydınlığa çıkması çok zor.
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

polise 12 eylül yetkilerinin verilmesi zaten tırmanmış gerilimi bir nebze daha arttırmaktan başka ne işe yarayacak acaba?...
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'na bombalı saldırı düzenleyen Güven Akkuş'un yurtdışına sahte pasaportla çıktığı tespit edildi. Akkuş'a sahte pasaportu temin ettiği iddia edilen emekli bir kadın polis ile Güven Akkuş'un ağabeyi Gürses Akkuş gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 2 kişi, soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından sorgulandı.

Savcı Kelkit, saldırıyı gerçekleştiren Güven Akkuş'un ağabeyi Gürses Akkuş ile Nisan 1998'de Güven Akkuş'a, ağabeyinin oğlu adına sahte pasaport başvurusu yapan ve düzenleyen eski polis memuru H. P. hakkında, yetkisizlik kararı verdi.

Kelkit, bu kişilerin "sahte pasaport düzenlemek" suçu nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sorgulanması gerektiğine karar verdi. Bu 2 kişi, emniyet yetkililerince tekrar İstanbul'a götürülecek.

Emekli polisin ilk vukuatı değil

Emekli kadın polis H.P.'nin daha önce de organize suç örgütü lideri Sedat Peker adına sahte pasaport düzenlediği gerekçesiyle İstanbul'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve bu davadan beraat ettiği öğrenildi.

H.P.'nin emekliye ayrıldığı ve daha sonra hakkında yürütülen soruşturma sonunda ihraç kararı verildiği belirtildi.

Emekli kadın polisin, İstanbul Emniyeti'nde 1998-2000 yılları arasında görevliyken, sahte pasaport karşılığında 4 bin dolar aldığı iddia ediliyor.

Savcılık, canlı bombanın, pasaport için ağabeyi Gürses Akkuş'un oğlu İskender Akkuş'un kimliğini kullandığını belirledi.

Alınan bilgilere göre, Akkuş Hollanda'ya havayoluyla ve Mısır-Almanya güzergahını kullanarak gitti.

Akkuş'a bu yolculuk sırasında sahte pasaport için aracılık ettiği iddia edilen Ali ismindeki bir kişi de eşlik etti.

Savcılık şimdi canlı bombanın İskender Akkuş sahte ismi ile Hollanda'da bir faaliyete katılıp katılmadığını belirlemeye çalışıyor.

Ankara'da bombalı saldırı

Ankara�nın işlek merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı 22 Mayıs günü saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlamaya sahne oldu. Patlama sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi yaralandı.

Ankara Valisi Kemal Önal, saldırının ''intihar eylemi'' olduğunun tespit edildiğini, intihar saldırganının ise iki olaydan sabıkalı olan, 1979 doğumlu Güven Akkuş olduğunu açıkladı. Patlayıcının türü ile saldırı şeklinin de terör örgütününkiyle benzerlik taşıdığı belirtildi.

Hadi bakalım buyur bu nedir şindi.
bu haber ülkedeki çoğu olayı açıklıyor bence.
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Barzani ve aşiretinin Türkiye'de 180 civarında şirketi olduğu tahmin ediliyor. Mesut Barzani'nin kişisel serveti ise iki milyar dolar civarında.

Barzani ve ailesinin Türkiye'de hemen her alanda şirketleri var. Bunlardan bazıları şöyle;

-TATİLYA BARZANİ'DE: Türkiye'nin "Mini Disneyland"ı Tatilya Barzani ailesine geçti. Bayındır Holding'in kurduğu Tatilya, iflasın ardından Barzaniler tarafından satın alındı. Malaşin Barzani, Tatilya'yı 1.1 milyon dolara satın aldı.
-İÇKİ VE SİGARA; Neçirvan Barzani’nin şirketleri Irak’taki içki sigara, çay, şeker ve pirinç ihtiyacının neredeyse tümünü tek başına karşılıyor. Sigaralar Kıbrıs Rum kesimi ya da Mersin’deki serbest bölgeden alınıyor. Türkiye’nin kasasına bir kuruş bile girmeden özel koruma eşliğinde doğrudan Irak’a gidiyor. Türkiye para kazanmadığı gibi bu mallar dağlardan Türkiye’ye kaçakçılar aracılığı ile sokularak duble kâr sağlanıyor.

HARÇ ZENGİNİ-Barzani’nin en büyük gelir kalemlerinden biri de Türkiye’den geçen kamyonlardan aldığı harçlar ve vergiler. TIR başına 400 dolar alıyor. Elde ettiği yıllık gelir 300 milyon doları buluyor. Habur yerine Türmenlerin olduğu bölgeye kapı açılması durumunda bu para onlara akacak.

HER ALANDA ŞİRKET-Tigris İnşaat şirketi ile 10 milyon dolarlık dolandırıcılık işine karışan bir petrol şirketi de Barzani ailesinin ve Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

THY ACENTELİĞİNİ İSTİYORLAR: Barzani ailesinin peşinde olduğu son iş ise THY acanteliği... THY'nin Irak Genel Satış Acanteliği için Barzani'nin yeğeni Serdar Barzani ile görüşüldüğü öne sürülüyor.
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen whatsername »

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa paketinin Meclis'teki ilk tur oylamasında konuşan, DYP'den ihraç edilmiş Ümmet Kandoğan, "Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan'a kin ve nefretle bakıyor" deyince kavga çıktı. Milletvekilleri küfürler yağdırdı, birbirlerine yumruk attı. Olay çıkınca Meclis TV yayını kesti. Yabancı ajanslar bu haberi dünyaya duyurdu.
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

Cumhuriyet Gazetesinin baş sayfasında bugün o anı yakalmış bi resim vardı..
önce basın toplantısı yapıp Cumhurbaşkanlığı seçim turlarına katılmayacağını açıklayıp 2 saat sonra AKP'lilerin alkışları arasında meclise giren Denizli milletvekili Kandoğan heralde bu seçimde AKP adayı olacak hayırlı olsun..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen whatsername »

Ümmet Kandoğan "Cumhurbaşkanı, Başbakan'a nefretle bakıyor" deyince AKP milletvekilleri alkışlamış, CHP milletvekilleri de kürsüye yürümüş... Kandoğan AKP'den desteğini de almış oldu böylece...
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

işte o resim
Resim
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Tokatı atan oldukça genç bir polis. Yaşla alakalı olduğuna inanmıyorum. Ayrıca insanlık açık öğretimle, yüksek okulla öğrenilmiyor. Eğitimden kastım daha farklı, psikolojiye dayalı.
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

jonnathan yazdı:Tokatı atan oldukça genç bir polis. Yaşla alakalı olduğuna inanmıyorum. Ayrıca insanlık açık öğretimle, yüksek okulla öğrenilmiyor. Eğitimden kastım daha farklı, psikolojiye dayalı.
işe alırken psikolojilerde incelenmeli.Bence bu işi danışmanlık şirketleri yapmalı.Uzman danışmanlar adamın suyunu çıkartıyor valla. :-D
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

jonnathan yazdı:Tokatı atan oldukça genç bir polis. Yaşla alakalı olduğuna inanmıyorum. Ayrıca insanlık açık öğretimle, yüksek okulla öğrenilmiyor. Eğitimden kastım daha farklı, psikolojiye dayalı.
Bunun gibi olaylar pek önemli değil aslında.bombacıya yardım etmeyi düşününce.
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

bombacıya yardım eden emekli bir polistir onun yüzünden teşkilata şüpheli bakmak kanlımca yanlıştır
bad-dua
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen bad-dua »

issirganotununissirmiyani yazdı:bombacıya yardım eden emekli bir polistir onun yüzünden teşkilata şüpheli bakmak kanlımca yanlıştır
teşlilata bi garezimiz yok zaten nedense böyle olaylarda hep emekliler rol alıyor.
Kullanıcı avatarı
Müdavim Üye
Müdavim Üye

zaten böyle kişiler genellikle kendi teşkilatı tarafından sindirilmiş kişiler
Kullanıcı avatarı
hi_fi_girl
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen hi_fi_girl »

şimdi Ntv de izledim polisin yetkileri artırılıyor.. Akp Sivas milletvekili ve bir öğretim görevlisi açıklama yaptı.. gayet mantıklı konuştular... hayırlısı...
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

issirganotununissirmiyani yazdı:işte o resim
Resim
çok kötü bakmış be.Bu sezer'den korkulur :(
Kullanıcı avatarı
lonly
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen lonly »

kindmonster yazdı:
lonly yazdı:
kindmonster yazdı: hırsızların,gaspçıların,kapkaççıların,tecavüzcülerin,bölücülerin yaptığı saçmalık değilmi?başka iyi bir fikrin varsa söyle bizde bilelim.
verilen yetkilerin nekdr sınırsız olduğunun farkında değilsin sen herhlde polis sadece hırsıza gaspcıya müdahele etmiyo bunu unutma...
benim otrduğum yerde bir haftada 2 kişi silahla öldürüldü.Öldürenler bile daha 20 yaşında değil.Bu gibi olayların önüne geçmek için polisin şüpheli şahısları çevirmesi gerek.Birgün canın yanarsa yada etrafından birinin canı yanarsa o zaman anlarsın.Ama o zaman nerde polis,nerde devlet deme.Olayları gerçekleşmeden engellemek gerek.Caniler için insan hakkı istemeye gerek yok.
sırf bir arbedenin ortasında kaldığı için çok kötü dayak yiyen ve 2 ayını hastahanede geçren birini blyorum...herhalde dört yanın idealist işini doğru düzgün yapan bilinçli polislerle çevrili...hepsi senin sağında solunda olanlar gibi değil...eğer bigün pekde cici olmayan bitanesine denk düşersen polisden beni kim kurtarcak diosun...haksız yere kötü muamele gören insanlardan haberin yok sanırım...haa eğer dersen yurdum polisleri 10 numara herbiri işini layığıyla yapyo ozmn derimki az bile hak vermişler daha fzla versinler
insan kendine rağmen yaşamayı bilmeli bazen...