Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi
Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi
Ben daha gitmedim ama epey büyükmüş.(358.000 m² kapalı alan)
-
- Müdavim Üye
- İletişim:
Evet çok büyük güzel bir yer istanbuldayken takılırdım oraya akmerkez ve metrocity i pasif bıraktı
Toplam 356 bin metrekarelik inşaat alanına 107 bin metrekare kiralanabilir alana ve 2500 araçlık otoparka sahip olan Cevahir İstanbul Alışveriş Merkezi'nde, 4300 metrekare Migros hipermarket, 7500 metrekare Koçtaş Yapı Market, Türkiye'de ilk mağazasını açacak olan Avrupa'nın dev departman mağazası 4500 metrekare ile Debenhams, 5800 metrekare Tepe Home, 2300 metrekare Zara, 6800 metrekare YKM, yine Türkiye'deki ilk mağazasını açacak olan Avrupa'nın dev elektronik ve hi-tech ürünler marketi 2300 metrekare ile MediMax yer alıyor.
Cevahir İstanbul'da 280 mağaza, 34 fast food alanı ve 14 adet exclusive restoran bulunuyor. Alışveriş merkezinin mimari bakımdan da son derece ilgi çekici 9000 metrekarelik ve 2500 kişilik sinema kompleksi biri IMEX ve bir de tiyatro salonu olmak üzere 12 salondan oluşuyor. Toplam yürüyen merdiven sayısı ise 86. Avrupa ve Ortadoğu'da ilk defa paslanmaz çelik kolonlar merkezin inşaasında kullanıldı.
Alışveriş merkezinin 2500 metrekarelik dev cam çatısı, dünyanın en büyük saatini taşıyor. Saat üzerinde bulunan rakamların her biri 3 metre uzunluğunda.
Çatı altında, alışveriş merkezinin ortasında ve tüm katların odak noktasında peyzaj ve havuzla desteklenen dev hidrolik sahne bulunuyor. 25 metreye yükseltilebilen sahne, şovlar ve tanıtımlar için kullanılacak.
Bina cephesine yerleştirilen 60 metrekarelik dev ekrandan haberler, reklamlar yansıtılıyor.
Eğlence merkezi 11 bin metrekare büyüklüğünde. Roller Coaster, çarpışan arabalar, dönme dolaplar, atlı karıncalar, bowling, çocuk eğlence alanları ile hem yetişkinler için, hem de çocuklar için büyük bir çekim noktası olacak.
Toplam 356 bin metrekarelik inşaat alanına 107 bin metrekare kiralanabilir alana ve 2500 araçlık otoparka sahip olan Cevahir İstanbul Alışveriş Merkezi'nde, 4300 metrekare Migros hipermarket, 7500 metrekare Koçtaş Yapı Market, Türkiye'de ilk mağazasını açacak olan Avrupa'nın dev departman mağazası 4500 metrekare ile Debenhams, 5800 metrekare Tepe Home, 2300 metrekare Zara, 6800 metrekare YKM, yine Türkiye'deki ilk mağazasını açacak olan Avrupa'nın dev elektronik ve hi-tech ürünler marketi 2300 metrekare ile MediMax yer alıyor.
Cevahir İstanbul'da 280 mağaza, 34 fast food alanı ve 14 adet exclusive restoran bulunuyor. Alışveriş merkezinin mimari bakımdan da son derece ilgi çekici 9000 metrekarelik ve 2500 kişilik sinema kompleksi biri IMEX ve bir de tiyatro salonu olmak üzere 12 salondan oluşuyor. Toplam yürüyen merdiven sayısı ise 86. Avrupa ve Ortadoğu'da ilk defa paslanmaz çelik kolonlar merkezin inşaasında kullanıldı.
Alışveriş merkezinin 2500 metrekarelik dev cam çatısı, dünyanın en büyük saatini taşıyor. Saat üzerinde bulunan rakamların her biri 3 metre uzunluğunda.
Çatı altında, alışveriş merkezinin ortasında ve tüm katların odak noktasında peyzaj ve havuzla desteklenen dev hidrolik sahne bulunuyor. 25 metreye yükseltilebilen sahne, şovlar ve tanıtımlar için kullanılacak.
Bina cephesine yerleştirilen 60 metrekarelik dev ekrandan haberler, reklamlar yansıtılıyor.
Eğlence merkezi 11 bin metrekare büyüklüğünde. Roller Coaster, çarpışan arabalar, dönme dolaplar, atlı karıncalar, bowling, çocuk eğlence alanları ile hem yetişkinler için, hem de çocuklar için büyük bir çekim noktası olacak.
alışverişten nefret ederim, alıcağım zorunlu şeyler varsa listesini yapıp bi seferde almak isterim. bu yüzden alıuşveriş merkezleri işe yarıyor. hatta cevahir gibisi daha iyi. ama ordaki soğuk ve yapay satıcıları görünce mahallemden bi şey almak daha cazip geliyor...
İnsanların insanları değil yalnızca eşyaları yönettiği bir toplum için...
- dumanaddict
- Üye
-
- Müdavim Üye
- İletişim:
valla abicim tam hatırlamıyorum ama tatilyadaki gibi.girmeden önce 15 ytl ye bilet alıyorsun.biletin değeri 15 puan.içerideki rollarcoaster ,bilmem ne kulesi gibi makinelerde 3-4 puan civarında.ortalama 5 tane makineye biniyorsun.bowlingi de güzel.Burhan_abi yazdı:Eglence merkezi açıldı felan yazıyordu gecenlerde bakmadım nasıl acaba bilet ne kadardır bilgisi olan yazsın ..
- kozmik_peri
- Müdavim Üye
fazla büyük.. alışveriş merkezlerini sevmeyen birisi olarak iyice daraltmıştı kendisi beni.. yalnız çok fazla mağazanın en azından bir bina içinde olması yeterli paraya sahipseniz başka yerlere gitme zahmetinden sizi kurtarabilir.. kahve dünyası çok güzeldir bi de giderseniz uğrayın derim..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri
kazıyorsan aklıma normal mi sence?
Kahve Dünyası o kadar güzeldir ki kahvenin yanında gelen çikolatalar yendiğinde ya da bir kısmı yenilip gerisi garson tarafından mutfağa götürüldüğünde yeniden başka bir tabağa konur ve de başkasının masanına götürülmeye hazırlanırkozmik_peri yazdı:kahve dünyası çok güzeldir bi de giderseniz uğrayın derim..
Cevahir'i pek sevmiyorum.Eğlence merkezi fena değil onun dışında sadece büyüklüğü var.
Bana kalırsa Kanyon muhteşem eşsiz bi yerdir.Çok orjinal ve kalitelidir Cevahir'e göre.
Tavsiyem Şişli'de ki Cevahir yerine Leventte ki Kanyon'a uğrayın hiç pişman olmazsınız
myspace.com/the_rita
Sen Harvey Nichols'dan da alışveriş yapıyorsundur kesin :pRita yazdı:Kahve Dünyası o kadar güzeldir ki kahvenin yanında gelen çikolatalar yendiğinde ya da bir kısmı yenilip gerisi garson tarafından mutfağa götürüldüğünde yeniden başka bir tabağa konur ve de başkasının masanına götürülmeye hazırlanırkozmik_peri yazdı:kahve dünyası çok güzeldir bi de giderseniz uğrayın derim..
Cevahir'i pek sevmiyorum.Eğlence merkezi fena değil onun dışında sadece büyüklüğü var.
Bana kalırsa Kanyon muhteşem eşsiz bi yerdir.Çok orjinal ve kalitelidir Cevahir'e göre.
Tavsiyem Şişli'de ki Cevahir yerine Leventte ki Kanyon'a uğrayın hiç pişman olmazsınız
- kozmik_peri
- Müdavim Üye
çikolatayı yemeyiverin starbucks tı glorias jeans ti falan yalan oluyo benim açımdan kahve dünyasının yanında..Rita yazdı:Kahve Dünyası o kadar güzeldir ki kahvenin yanında gelen çikolatalar yendiğinde ya da bir kısmı yenilip gerisi garson tarafından mutfağa götürüldüğünde yeniden başka bir tabağa konur ve de başkasının masanına götürülmeye hazırlanırkozmik_peri yazdı:kahve dünyası çok güzeldir bi de giderseniz uğrayın derim..
Istemedim uyanmayı bu soğuk uykudan. Cevapları aradim soruları sormadan. Düşürdüğün gölgeleri, düştuğün yerleri
kazıyorsan aklıma normal mi sence?
- houseofholy
- Müdavim Üye
- İletişim:
cevahiri görmedim ama bu tür mekanlar bence çok gereksiz. büyük alışveriş merkezleri insanların bütün gün dışarı çıkmaması için gerekli herşeyin olduğu mekanlar.. önce alışveriş yap, ye iç, sinemaya git, eğlence mekanına git ve bütün gününü burada para harcayarak geçir. dışarıya çıktığında hava kararmış oluyor. çok işim olmadıkça gitmemeye çalışıyorum bu tür yerlere çünkü gürültüden ve sıcaktan resmen başım dönüyor, bunalıyorum..
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
vallaha ya çok gereksiz.lan bütün parayı buralara yatırıyoruz kanımızı emiyollar oysa çık git parka bayıra çayıra paranda cebinde kalsın ama o zamanda deli diye bakarlar sana bu devirde avm ye gitcen kardeşim bide asla k.kartı kullanmamak lazım zaten k.kartını buralarda kullanmak için icat etmişlerdir kesin alçaklar.houseofholy yazdı:cevahiri görmedim ama bu tür mekanlar bence çok gereksiz. büyük alışveriş merkezleri insanların bütün gün dışarı çıkmaması için gerekli herşeyin olduğu mekanlar.. önce alışveriş yap, ye iç, sinemaya git, eğlence mekanına git ve bütün gününü burada para harcayarak geçir. dışarıya çıktığında hava kararmış oluyor. çok işim olmadıkça gitmemeye çalışıyorum bu tür yerlere çünkü gürültüden ve sıcaktan resmen başım dönüyor, bunalıyorum..
Doğrudur tabii zevk meselesikozmik_peri yazdı:çikolatayı yemeyiverin starbucks tı glorias jeans ti falan yalan oluyo benim açımdan kahve dünyasının yanında..Rita yazdı:Kahve Dünyası o kadar güzeldir ki kahvenin yanında gelen çikolatalar yendiğinde ya da bir kısmı yenilip gerisi garson tarafından mutfağa götürüldüğünde yeniden başka bir tabağa konur ve de başkasının masanına götürülmeye hazırlanırkozmik_peri yazdı:kahve dünyası çok güzeldir bi de giderseniz uğrayın derim..
myspace.com/the_rita
- speed_of_pain
- Müdavim Üye
bır tek sınemaya giderımorada o da bazen cok buyuk ve soguk bır yer sıcak samımı acık alanlar varken kasmaya gerek yok bıde aradıgımı bulma ıhtımalım mılyonda 1 .. bana hıtap etmıyor acıkcası ..
nefret ettim kendimden acının hızını bıraktıgı ızlerı yoketmek ıstedım defalarca neden dıye sordum kendime NEDEN... neden hala mutluluk maskesı takmıs bır depresıf ım