geçen hafta izledim filmi. büyük beklentilerle gittim tabii, eski Batman serilerinin büyük bir hayranı olaraktan.. Yani tabii ki, bir Tim Burton Batman'i kadar muhteşem bir olay beklemiyordum. Yalnız, hafife alınmaması gerekir Christopher Nolan serisini de.. Her ne kadar Christian Bale'in boyunu kısa, ses tonunu ise gerizekalı bulsam da, Batman'in artık Michael Keaton olmadığının farkındaydım. Christian Bale, sesi haricinde başarılı bir Batman olmuş bence. Film tabii ki özel olarak ses ve görüntü efektlerinin sınırlarını zorlama çabasında. Hoş bir Batman filminin de böyle olması gerekir zaten. Abartılı değil yerinde olmuş efektler bence.
Filmin her şeyini bir tarafa bırakıp, burda saatlerce Heath Ledger'ın muhteşem performansından bahsedebilirim. Bir tarafta Jack Nicholson'ın Joker'ı bir tarafta Heath Ledger'ın.. Makyaj olarak Jack Nicholson zamanı Joker daha güzeldi elbet ama Heath Ledger resmen döktürmüş. Muhteşem bir Joker'dı ve her saniyesinden keyif aldım. Dark Knight sırf Heath Ledger'ı son kez izlemek için bile katlanılabilecek bir film.
Onun dışında taptığım Gary Oldman, dedektif Gordon, Michael Caine Alfred (uşak), Morgan Freeman Lucius Fox (teknolojik aletlerden sorumlu Wayne şirketler grubu müdürü) ve Aaron Eckhart da Two-Face'i canlandırıyor. Yani eski kahramanların hepsi yeniden karşımızda sadece oyuncu değişiklikleri var. Maggie Gyllenhaal'da tabii ki iki kişi tarafından paylaşılamayan hatun rolünde karşımızda.. Bence filmin en yetersiz oyuncusu da Gyllenhaal'dı..
Neyse herkes izledikten sonra sahneler üzerine de yorum yapmak isterim. Spoiler içermemesi için şimdilik susuyorum