Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
James_Hetfield
Üye
Üye

Mesaj gönderen James_Hetfield »

İşteevren ve bu kusursuz düzen bi izdir zaten...
purpleblank
Üye
Üye

Mesaj gönderen purpleblank »

James_Hetfield yazdı:İşteevren ve bu kusursuz düzen bi izdir zaten...
peki :wink: tesekkür ederim..düşünücem :? :roll:
can yeleğim,karışmasın kimseler bize..
MeTeoRa_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MeTeoRa_ »

Walla sizi şok etmek istemem ama iswiçrenin cern labortuarlarında big bang deneyini yapan bilim adamları maddeyi yok tan var ettiler ve buna karşı madde dediler hemde bir numaralı fizik kuralını yıkarak hiç bir şey yoktan varolmaz mevzusunu yani eh şimdi soruyom nerde sizin tanrınız hadi bunu sallamasyon bir cevapla geçiştirdiniz 2. sorum tanrı varsa eğer tabi yoksa zaten bence yok TANRI EVRENLE KUMAR OYNAMAZZ..! Peki sizce oynarmı?
Techno Trance Elele Genel Greve..!!
DeLi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen DeLi »

oha linki yazsana acayip merak ettim
MeTeoRa_
Üye
Üye
İletişim:

DeLi yazdı:oha linki yazsana acayip merak ettim
Şimdi şöyle bir durum var aga bu deneyi ben iki sene önce baya iyi bir bilim dergisinde okudum ama daha sonra ses çıkmadı bayada çok para yatırılmıştı (23 kilometre çukur kazdılar düşün elip şeklinde) deneye taki dan brown un melekler ve şeytanlar kitabını alana kadar orda bu deneyin sonuçlandığı ortaya çıkıyo yanlız deneyi yapan bilim adamı öldürülmüş zaten deneyin sonuçlarıda resmi olarak açıklanamadı bu yüzden hem adam öldüğü için hemde fizik kurallarını yıktığı için bir kaos yaşanılmasından korktular yani ama karşı madde teknolojisi var hatta özelliklrini söyliyim kokusuz radyo aktivitesi yok kesinlikle zararsız ayrıyetten aşırı bir enerji olayı var yani aynı çaptaki bir atom bombasından 100 kat daha güçlü tek kötü tarafı maddeyle teması halinde nötrlüyo direkmen yani bumm..
James_Hetfield
Üye
Üye

Ben burda kimseyi bişeye inandırmak yada ispatlamak zorunda diilim...Sadece görüşlerimi yazıorum...İsteyen inanır isteyen inanmaz herkes kendi yaptıklarından sorumludur beni ilgilendirmiyo...

Kuran-ı Kerimde bazı şeyler yazar bilim adamlarının yeni bulduğu bulacağı..Ama onlarla ilgili bilgiler upuçları wardır...Ayrıca Enbiya suresi ni okumasını tavsiye ederim bir yaratıcının olmadıını düşünen arkadaşlara...

Yada okumayın babane ki...
sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

bakın Tanrı olmadan hayat ne kadar karanlık olurdu?
kımden yardım ısteyecektık o zaman?
ayrıca karsı maddeyle ılgılı benım de bılgım war
bence buna ınsan karsı maddeyı yarattı dıye bak
bu tanrının varlıgını degıstırmez bılımın ılerledıgını gosterır
ayrıca bızı Tanrı yaratmadıysa bıg bang nası oldu
olmayan seyler mı patladı
nası patladılar
yoktan mı var oldular
pekı Tanrıyı kım yarattı
bu tıp soruları asın artık
kuranda eskıden bılınemeycek seyler yazıyo
HzMuhammed (sav) gelecegı gorebılıyodu dıyelım pekı okuma yazma bılmeyen bı adam nası okumya yazmaya basladı bı anda?
tanrı yok demek kolay pekı bıze can veren ne?
karsı madde bu kadar duzenlı calısan ınsan bedenını nası yarattı?
bız nerden patladık?tesadufen mı bu kadar muthıs bı yaratık cıktı ortaya??
:!: :!:
MeTeoRa_
Üye
Üye
İletişim:

Kardeşim 3200 tane semavi dini var hangi birine inanayım hiristiyanlık desen eski pagan dininin imparator constantin tarafından yeniden oluşturulmuş hali islam desen sami dininin apcrate e uğramış hali yani bir de öbür taraftan bilim var pozitif düşünce sistemi var yani sonuc olarak hangi tanrı olursa olsun yada olmasın insanlık her zaman kendinden daha üstün bir güce sığınmayı seviyor buda aslında mayamızdaki komplekslerden meydana geliyor tırsma yaşa yaşam senin nedenleri ve sonuçları tanrı dediğin kawrama bırakma öy le yaparsan sen sadece tesadüfleri yaşarsın kaderdiye bir şey yok sen kendi şansını ve yolunu cizmekte hürsün kim seyi takmayacaksın ..yaşayacaksın varoluş amacını arayacaksın yaşam yemek içmek sorgulamadan tapınmak değilki????
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

tanrıyla insanın arasına girmeyin ulen !
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

MeTeoRa_ yazdı:Kardeşim 3200 tane semavi dini var hangi birine inanayım hiristiyanlık desen eski pagan dininin imparator constantin tarafından yeniden oluşturulmuş hali islam desen sami dininin apcrate e uğramış hali yani bir de öbür taraftan bilim var pozitif düşünce sistemi var yani sonuc olarak hangi tanrı olursa olsun yada olmasın insanlık her zaman kendinden daha üstün bir güce sığınmayı seviyor buda aslında mayamızdaki komplekslerden meydana geliyor tırsma yaşa yaşam senin nedenleri ve sonuçları tanrı dediğin kawrama bırakma öy le yaparsan sen sadece tesadüfleri yaşarsın kaderdiye bir şey yok sen kendi şansını ve yolunu cizmekte hürsün kim seyi takmayacaksın ..yaşayacaksın varoluş amacını arayacaksın yaşam yemek içmek sorgulamadan tapınmak değilki????
+9....9
bide en çok merak ettiğim birşey var; bundan yüzyıl önce olan 1. dünya savaşı hakkında tarihciler yeterince veri bulamamaktan şikayet ederken 1400 yıl önce olan olaylar böyleymiş diye nasıl iddia edebilirizki...
herşey bu kadar net olsaydı mezhepler ortaya çıkarmıydı...
hele kadın konusuna hiç gelmek istemiyorum... 21. yy da birçok haklarını geri almış birçok haklarınıda daha alamamış bir kadın nasıl islamiyeti savunur anlamıyorum... RECM edilmek ve üstünüze 3 kuma alınması hoşunuza gidiyor galiba :twisted:
Usluyum İşte Uslu... :)
sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

ya bakin inanin ya ad inanmayin ben birsey demiyorum
ama kadınlarla ılgılı sert yargıların bellı sebeplerı var
o zmn ınsanların gozu donmus
bunları duzene getırmek ıcın bazı kurallar gereklıymıs
bı kadın yalnız kalıp kotu yola dusmeyı mı tercıh eder ustune kuma alınmasını mı???
sonucta Kuranda kapanmamız da ıstenıyor ama kapanıp kotuluk yapan bı ınsan acık olup ıyılık yapandan daha cok sevaba gırmıyor sadece kapalı dıye..
yanı herseyde bı mantık var
bı kere bu cok once yollanmıs
sımdıye uyarlamak bızım elımızde
ben cok dıncı bır ınsan degılım fakat dınıme baglıyım ve arkasındayım
ama Isa peygamberın oluyu dırıltmesını acıklayacak bırı var ıse buyrun acıklasın o zaman bır daha tartısalım
Islam sana nasıl olsa bı kaderın war ye iç sıç sonun senı bulacak demıyo
yanlıs yorumlayarak heryere cekebılırız bu lafları.........
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

sezrade yazdı:ama Isa peygamberın oluyu dırıltmesını acıklayacak bırı var ıse buyrun acıklasın o zaman bır daha tartısalım
8 senelik tıp hayatımda birçok defa görmüş olduğum bir sahne... bu hergece çoğu acilservisde yaşanan bir olay...
hem dediğim gibi bundan 100 yıl önceki olaylarda tarihciler kafayı yemişken 1400 yada 2000 yıl önceki olaylar bana biraz masal gibi geliyor sadece...

ben tartışma niyetlisi değilim herkes özgürdür bu hayat bizimse bundan sonrası varsa şayet onu belirlemektede özgürüz... ailemde herkes inanıyor hatta annem namazda kılıyor ve ben niye kılıyorsun demem çünkü ondan huzur buluyorsa o büyüyü bozmanın bir alemi yok...
sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

yalnız o bı kac gundur olu olan bırını dırıltmıs....
ama dedıgım gıbı MIS
sonuc olarak bır cok bılım adamı ateıst
mantıgın bıttıgı yerde baslıyo dın
cınler ve ruhlar var
Bunlar nasıl olustu pekı?
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

tanrıyı ben yarattım.. gerisini o yarattı.. ben karışmadım gerisine.. bu ne biçim soru len :D
James_Hetfield
Üye
Üye

Yaw insan nasıl oluştu nasıl böyle mükemmel bi canlı meydana geldi bunu bana birisi açıklarsa sewinirim...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

James_Hetfield yazdı:Yaw insan nasıl oluştu nasıl böyle mükemmel bi canlı meydana geldi bunu bana birisi açıklarsa sewinirim...
önce mükemmel olmadığımızı anlamamız lazım sanırım... daha evrimimizi tamamlamadık ki dünyaya bakmak yeter sanırım...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

MeTeoRa_ yazdı:valla sizi şok etmek istemem ama iswiçrenin cern labortuarlarında big bang deneyini yapan bilim adamları maddeyi yok tan var ettiler ve buna karşı madde dediler hemde bir numaralı fizik kuralını yıkarak hiç bir şey yoktan varolmaz mevzusunu yani eh şimdi soruyom nerde sizin tanrınız hadi bunu sallamasyon bir cevapla geçiştirdiniz 2. sorum tanrı varsa eğer tabi yoksa zaten bence yok TANRI EVRENLE KUMAR OYNAMAZZ..! Peki sizce oynarmı?
Dan Brown-Melekler ve Şeytanlar kitabında okudum bu olayı...
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
James_Hetfield
Üye
Üye

drhacker yazdı:
James_Hetfield yazdı:Yaw insan nasıl oluştu nasıl böyle mükemmel bi canlı meydana geldi bunu bana birisi açıklarsa sewinirim...
önce mükemmel olmadığımızı anlamamız lazım sanırım... daha evrimimizi tamamlamadık ki dünyaya bakmak yeter sanırım...
Madem tıp okuosun o zaman şimdiye kadar çoktan anlamış olman gerekirdi...İnsan vücuduna bi bak istersen...Veya dier bütün canlılara...
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Kimin ne düşündüğü umrumda bile değil ancak şunu belirtmek istiyorum bazı arkadaşlar yazarların isimleri veriyorlar, vermiyenlerde (okuyup belirtmeyen) düşüncelerini kuvvetlendirmek istiyorlar ama şunu unutmayın sonuçta bu inanç... İnsanın içinden gelir, bu sebeple başkalarının düşünceleri iyi veya kötü olabilir bir şey değişmez ancak sakın başkalarının düşüncelerene göre karar vermeyin... Sonuçta bu durum hakkında inananı - inanmıyanı tam bir bilgiye sahip değil. :idea:

İçinizden ne geliyorsa ona inanın tanrı, kendiniz, para, bilim ya da BEN :D :idea:
Oyun bittiğinde... Şah'da Piyon'da aynı kutuya konur...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

James_Hetfield yazdı:
drhacker yazdı:
Madem tıp okuosun o zaman şimdiye kadar çoktan anlamış olman gerekirdi...İnsan vücuduna bi bak istersen...Veya dier bütün canlılara...
öncelikle atışmıyoruz değilmi james_hetfield :lol:
insan mükemmel olsaydı bizim mesleğimiz olmazdı. insan vücuduna baktığımda ise tanrıyı görmüyorum hatta tam tersi tıbbı kazandığımda tanrıya inanırken şimdi inanmıyorum... sonuçta insan elde ettiği bilgiyi istediği gibi yorumluyor ve her tür yoruma saygımız var... insan vücudundan bir örnek vermem gerekirse apandist diye patlayıp duran o bağırsak parçası bizim otladığımız yani maymun olduğumuz dönemden kalan bir bağırsak parçası. şu an hiçbir fonksiyonu yok tıkanıp patlamaktan başka... mesela bu bilgiyi istediği gibi yorumlayabilir insan...
James_Hetfield
Üye
Üye

Elbetteki atışmıoruz sadece konuşuoruz burda...

Ben insan kalbine baktıım zaman Allahı görüorum...İnsan beynine baktıımda da aynısı oluyo....

Herkes istediine inanır ya da inanmaz bana göre hava hoş...
sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

213 yazdı:
MeTeoRa_ yazdı:valla sizi şok etmek istemem ama iswiçrenin cern labortuarlarında big bang deneyini yapan bilim adamları maddeyi yok tan var ettiler ve buna karşı madde dediler hemde bir numaralı fizik kuralını yıkarak hiç bir şey yoktan varolmaz mevzusunu yani eh şimdi soruyom nerde sizin tanrınız hadi bunu sallamasyon bir cevapla geçiştirdiniz 2. sorum tanrı varsa eğer tabi yoksa zaten bence yok TANRI EVRENLE KUMAR OYNAMAZZ..! Peki sizce oynarmı?
Dan Brown-Melekler ve Şeytanlar kitabında okudum bu olayı...

ben de ıkı kıtabını da okudum
da vinci sifresinde de bi cok sey okudum
dan brown mısyoner bı serefsızın tekıdır
bunu bılın
benı dınden cıkarıodu az kalsın
herangı bı tarıkata da uye oldugundan suphe duyuluo hatta duyulmuo kesın gozuyle bakılıo...
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

görüşlerine saygı duyarım ama ben katılmıyorum sana..hatta şerefsiz kısmı hiç hoşuma gitmedi
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
Kullanıcı avatarı
NitroX
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen NitroX »

Albert Einstein neden İnsanlığa dil çıkarmış bilen varmı??

------------------------------------------------------------

''Nükleer bombayı bulunca neden sevineyimki bu bir kitle imha silahıdır.''

Albert Einstein
sezrade
[Siteden Uzaklaştırıldı]
[Siteden Uzaklaştırıldı]

Mesaj gönderen sezrade »

213 yazdı:görüşlerine saygı duyarım ama ben katılmıyorum sana..hatta şerefsiz kısmı hiç hoşuma gitmedi
bak gecen sene o kıtabı okuyunca o adama tapmıstım
herkesın ıcınde bı arastırmacı ruh yatar
ve o adam uzun zamandır bende olan seyı bana sunmustu
kıtabı bı kac kez okudum
daha sora saglam kaynaklardan mısyoner oldugunu orendım
sanatına saygı duydugum bırı ben sanatı ıcın ona hayranken bana o sanatla bı kac amac yukluosa bu bana ıhanettır
elbet bılınclı kısı okuduguna kapılmaz
ama adama saygı duyamm burdan gecer
Kilitli