Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

arkadaşlar bu konu ayık kafayla tartışılmaz... hadi gelin toplanalım bi ara oturalım bizim evde olur başka yerde olur.. açalım ordan empyrium müzik olarak, kapatalım ışıkları, yakalım mumları... açalım kırmızı şarapları... allllaaahh beeaaaa... ağlamayanınız kalırsa konuşuruz bu mevzuları...
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MetalieN »

uleaaaaaaaaa çıldıracağım!! :)) şarap la bi de :).. bira olsa yine neyse :)
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me

STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:

http://stiffnecked.tr.cx
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

Karga yazdı:Yazın tamamen polimik bir altyapıya sahip. Uzlaşma yerine, savuşturma kelimeleri kullanmışsın.

Savaşlar hususunda: gerçekten de bunu bir dinler arası savaşa çevirmek istiyorlar. Böyle bir şey olabilir belki ama neden saldıran onlar iken onları suçlu bulmuyorsun da (hristiyanları) bunlara karşı gelmek için cihat ilan eden müslümanları suçlu buluyorsun ? Buradan tarafsız olmadığını çıkartabilimiyim ?

Tanrı ile insan arasındaki ilişkinin ne olduğu Kitapta yazıyor. Sen kendi kafandan arkadaş, anne, bana diye atma. Yaratan-kul ilişkisidir. Ve kulun ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz.

Korkma hususunda ise; kopyala/yapıştır ile:
İşte bu (Kur'an) uyarılıp korkutulsunlar, gerçekten O'nun yalnızca bir tek ilah olduğunu bilsinler ve temiz akıl sahipleri iyice öğüt alıp düşünsünler diye bir bildirip-duyurma (bir belağ)dır. (İbrahim Suresi, 52)

Sen demişsin ki:
"Tanrı yaratan ise ve gerçekten var ise
onu kim yarattı?
Yoktan nasıl var oldu?
Herşeyin yaratıldığına inanıyorsanız Tanrının orataya çıkışını nasıl açıklarsınız?"

O zaman bende sana diyorum ki bu bir kısır döngü oluşturmaz mı ? Sonu olmayan bir kısır döngü ! O zaman bizim aklımızın almadığı bir nokta var bu soruda ! (çünkü ben inanıyorum ki kısır döngü oluşturan her hipotez yanlıştır !) . O zaman senden daha akıllı bir şeyin varlığına inanman gerekmez mi ki bu pradoksu yıkabilen ! Sonunun getirebilecek bir güç ! Neden bu bizden sonraki (bildiğimiz veya inandığımız) en büyük akıla sahip Allah'ın kendisi olmazsın !?

Kuran'ın sahte olduğu hususunda ise: orada yazan herhangi bir cümleden daha güzelini kim yazabilmiş ki !

Size sorduğum sorulara cevap veremiyorsanız bu aklınızda inandığınız dini temellendiremediğinizin işaretidir.
Benim kimsenin inancını sorgulamak gibi bir niyetim yok.
Dediğim gibi benim için önemli olan kimin inandığı kimin inanmadığı ne için inandığı ne için inanmadığı değil..Beni zerre ilgilendirmez bunlar.
Ben ne siyasal güçle kiliselerin yıkılmasını savunurum ne de şeriat denerek insanların taşlanmasını savunurum.

Savaşları çekecek bir yön yok.
Çünkü zaten bu yönde.Doğu medeniyeti ile batı medeniyetinin savaşlarıdır bunlar.
Benim inandığım "şey" için adam öldürülmez.İnsanlar yakılmaz,savaşlar çıkmaz..Bunlar senin inandığın din uğruna meydana geliyor ,şu halde düşünmesi gereken ben değilim sensin.

Her şekilde iddia ederim ki kur'an da benden korkun demiyor.
Eğer kur'an ı okuyup onun özünü anladıysan bunu farkına varırsın.
Ya şöyle diyeyim benim kur'an'da edindiğim bilgi bu..Eğer benim dediğimin tam tersi ise yani tanrı "benden korkun" diyorsa demek ki bu dina bağlanmamakta haklıymışım derim.
O yazdğın surede de kur'an dan korksunlar dedikleri inananlar değil inanmayanlar tanrının varlığını kabul etmemiş olanlardır..Tanrı kendine inanan kuluna asla benden kork demiyor kur'an'da.

Benim sorularım paradoksal bir sistemdir.
Eğer ki sen bunlara cevap veremiyorsan suç soruları soranda değil onu cevaplayamandadır.
Eğer bunların cevabını alamıyorsan inandıklarını sorgulamak sana düşer.
Bunların cevabını veriyorsa inanan kişi o zaman inandığı doğru bir düşünce sistemidir.
Alayına isyan !..
blackmercury
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen blackmercury »

oh be negüsel konu işte tartışmaya açık..arkadaşlar görün we örnek alın foruma nası konu bulunurmuş diye...
bence tanrı fikri insanların duygusal anlarında sığınacakları konuşacakları we olaylara uygun sonuş bulmak için war ettiği bir fikir(yani bu fikre göre her insan yine kendisinin tanrısıdır)..dinler ise bazı şeyleri yoluna koymaya çalışan kişilerin kendi çıkarlarına uygun bir şekilde koydukları kurallar...ben böle düşünüyorum!!!
Kullanıcı avatarı
freestar
Üye
Üye

Mesaj gönderen freestar »

ACIMIZ BÜYÜK TÜM KARAMÜRSEL YASTA ... ROCK TR USERLERİNDEN FREESTAR SAKARYADA MEYDANA GELEN TREN KAZASI SONUCU HAYATINI KAYEBTMİŞTİR..
HaYaLLeRiNi YaK eVi ıSıT ...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

10-11 yaşlarındayken islam dini için şunu düşünürdüm;"hz.Muammed o kadar zeki bi adammış ki,o sırralar pislik,düzensizlik,ahlaksızlık ve yolsuzluğun diz boyu gittiği Arabistan'ı düzenlemek için böyle bi yola başvurmuş ve çok da başarılı olmuş.Herkes onun şifreli anlatımlarını kendince yorunlamıi ve yüzyıllardır hala aynı kurallar geçerli..."işte çocukken böyle düşünürdüm.Şimdi böyle diil düşüncelerim...Bana biri lütfen şunu açıklayabilir mi? "Madem Tanrı var;neden üç tane din var (tek tanrılı olan)? Bu kadar yüce bi kuvvet,herşeyi bilen gören o yaratan neden uğruna bekli binlerce insanın öleceği sacaşlar yapılacak farklı dinler çıkrmış ortaya? Bitane yetmez miymiş?"
and we all went to heaven in a little row boat
Kullanıcı avatarı
Trimpot
Site Sahibi
Site Sahibi
İletişim:

Bu konu hakkında

Mesaj gönderen Trimpot »

Sayın site sakinleri,

Eğer bu konu üzerinde; her hangi bir kişinin dinsel görüşünü rencide edici bir mesaj görürsem konuyu kaldıracağımı bilmenizi isterim..

Şimdiden teşekkürler..

sevgiyle,

Alper g.
Site Admin
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

öyle diyorsunda lilly bu birazda doğanın kanunu insanlarda ölmeli !
hem düşünsene savaşlarında olmadığını barışın kıymetini nasıl anlıyacağız
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

Birde benim tarih kitablarında da gördüğüm dünyadk nerdeyse bütün savaşların sebebini bir devletin diğerkinden maddi çıkar elde etmek istemesi sonucunda olmuş anlıyacağın bunun tanrıylada alakası yok tamamen insanoğlundan kaynaklarınıyor ama genelde Tanrı yı kabul etmek istemeyen insanlar bu gibi şeyleri neden yapıyor tanrı diye sorguluyorlar :!: :!: :!:
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

peki ya cihatlar ?
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

ben sana kitaplar doğru dedim mi peki benim tanrıya inancım sonsuzdurda yolladığı kitaplara ve peygamberlere inancım yoktur olan inancımda şüphelidir mesela kuran Hz.Ebu Bekir döneminde kitap haline getirilmiş ama çoğaltılana kadar bir yerde saklı kalmış işte bu bende şüphe uyandırır
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

anlamadm bna mi dedin?
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

sen cihatları sordun bende peşine açıkladım işte... Burdan çıkartıcağın sonuç sana açıklanmış oluyor :twisted: :twisted:
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

hangi kitaplardan bahsediyosun sen ?
tarih kitaplari yoksa din kitaplarimi?
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

ne alaka hangi kitaptan bahsediyorsun din kitaplarından bahsediyorum yazımda kuran geçiyor sen onu roman kitabımı sandın :twisted:
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

Birde benim tarih kitablarında da gördüğüm dünyadk nerdeyse bütün savaşların sebebini bir devletin diğerkinden maddi çıkar elde etmek istemesi sonucunda olmuş anlıyacağın bunun tanrıylada alakası yok tamamen insanoğlundan kaynaklarınıyor ama genelde Tanrı yı kabul etmek istemeyen insanlar bu gibi şeyleri neden yapıyor tanrı diye sorguluyorla

burda bunu soyluyosun, bnde; cihatlari soruyorum (islamdaki cihat anlayisini) sana, ustune verdigin cvp:

ben sana kitaplar doğru dedim mi peki benim tanrıya inancım sonsuzdurda yolladığı kitaplara ve peygamberlere inancım yoktur olan inancımda şüphelidir mesela kuran Hz.Ebu Bekir döneminde kitap haline getirilmiş ama çoğaltılana kadar bir yerde saklı kalmış işte bu bende şüphe uyandırır.

musluman degilim ben bilmiyorum demiyosun da konu kapansin. uzattikca uzatiyosun.. bir derdin mi var?
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

sen ne dediğimi anlamışsın üstüne üstünlük soruyosun ben tarih kitaplarında okuduğum dediğim savaşarın nedeninde tamamen insanların menfaatlerini gördüm dedim. Ha sende '' peki Cihat anlayışı'' dedin bende üstüne bununda islam kitaplarında olduğunu söyledim o genel anlamda da din kitaplarına inanmadığımı söyledim başka ??? hem bu arada sen kimsin ya bana ''musluman degilim ben bilmiyorum demiyosun da konu kapansin. uzattikca uzatiyosun.. bir derdin mi var'' senin varmı ?
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

senin musluman oldugunu sanan birisiydim ve kurani okumus olcagini dusunerek sordum sana cihat anlayisi ne diye.. bunun disinda herhangi bi sorum yada sorunum yok.
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

1-) kuranı okuyorum
2-) müslümanım islamiyetide kendime göre yaşıyorum
daha da uzatmanın lüzümü yok
nes
Üye
Üye
İletişim:

walla hoş bi soru ne dielim:?

Mesaj gönderen nes »

ama bilmörüm yani haha insanı çok düşündürüyo bu soru .. :?: 8O
nes
Üye
Üye
İletişim:

walla hoş bi soru ne dielim:?

Mesaj gönderen nes »

ama bilmörüm yani haha insanı çok düşündürüyo bu soru .. :?: 8O
ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

sende düşünmezsin olur biter :twisted:
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

COMA1925 yazdı:
Ben burada "inanıyorum" diyen herkese bir soru soracam..
Bana şunun cevabını verebilir misiniz?
Tanrı yaratan ise ve gerçekten var ise
onu kim yarattı?
Yoktan nasıl var oldu?
Herşeyin yaratıldığına inanıyorsanız Tanrının orataya çıkışını nasıl açıklarsınız?

Cennete çıkıp da öbür dünyayı görüp gelmiş gibi konuşan arkadaşlaradır bu sorularım.
Bu şekilde sorulan sorular ancak inancı irdeler.. Bu soruları düşünen bilim adamları da zaten bir süre sonra çıldırmışlardır..

Ben söyliyeyim, senin tabirinle cennete tavaf etmesemde hep vardı ve belki ne bileyim canı sıkıldı ve bizi yarattı ya da bizi yaratmak hep aklındaydı, önce bize uygun bir yer yaratmak için uğraştı, ya da hiç uğraşmadı.. Kim bilebilir.. Bu soruları aptalca buluyorum ben, inançta mantık ne ararsın ki?

Yıllardır çıktığıtın/sevgilin/kız/erkek arkadaşının seni sevdiğini nereden bilebilirsin ki? Aynı şekilde bu da bir inançtır.. Eğer belli ederler diyorsanız da derim ki bu kadar oluşması ve anlaşılması zor şeyler var.. Bir varlık kendini daha nasıl ifade etsin?.. Ayrıca o sana kendini göstermek zorunda değildir, sen ona kendini belletmelisin..

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Karga yazdı:Yazın tamamen polimik bir altyapıya sahip. Uzlaşma yerine, savuşturma kelimeleri kullanmışsın.

Savaşlar hususunda: gerçekten de bunu bir dinler arası savaşa çevirmek istiyorlar. Böyle bir şey olabilir belki ama neden saldıran onlar iken onları suçlu bulmuyorsun da (hristiyanları) bunlara karşı gelmek için cihat ilan eden müslümanları suçlu buluyorsun ? Buradan tarafsız olmadığını çıkartabilimiyim ?

Tanrı ile insan arasındaki ilişkinin ne olduğu Kitapta yazıyor. Sen kendi kafandan arkadaş, anne, bana diye atma. Yaratan-kul ilişkisidir. Ve kulun ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz.

Korkma hususunda ise; kopyala/yapıştır ile:
İşte bu (Kur'an) uyarılıp korkutulsunlar, gerçekten O'nun yalnızca bir tek ilah olduğunu bilsinler ve temiz akıl sahipleri iyice öğüt alıp düşünsünler diye bir bildirip-duyurma (bir belağ)dır. (İbrahim Suresi, 52)

Sen demişsin ki:
"Tanrı yaratan ise ve gerçekten var ise
onu kim yarattı?
Yoktan nasıl var oldu?
Herşeyin yaratıldığına inanıyorsanız Tanrının orataya çıkışını nasıl açıklarsınız?"

O zaman bende sana diyorum ki bu bir kısır döngü oluşturmaz mı ? Sonu olmayan bir kısır döngü ! O zaman bizim aklımızın almadığı bir nokta var bu soruda ! (çünkü ben inanıyorum ki kısır döngü oluşturan her hipotez yanlıştır !) . O zaman senden daha akıllı bir şeyin varlığına inanman gerekmez mi ki bu pradoksu yıkabilen ! Sonunun getirebilecek bir güç ! Neden bu bizden sonraki (bildiğimiz veya inandığımız) en büyük akıla sahip Allah'ın kendisi olmazsın !?

Kuran'ın sahte olduğu hususunda ise: orada yazan herhangi bir cümleden daha güzelini kim yazabilmiş ki !
+1 yazmakla kalmıyorum, sonuna kadar katılıyorum ve o kısır döngü içeren hipotezlerin yanlış olduğu" olayına sonuna kadar destiğimi koyuyorum..

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

kader

Bunu mutlaka okuyun!!
Lily yazdı:10-11 yaşlarındayken islam dini için şunu düşünürdüm;"hz.Muammed o kadar zeki bi adammış ki,o sırralar pislik,düzensizlik,ahlaksızlık ve yolsuzluğun diz boyu gittiği Arabistan'ı düzenlemek için böyle bi yola başvurmuş ve çok da başarılı olmuş.Herkes onun şifreli anlatımlarını kendince yorunlamıi ve yüzyıllardır hala aynı kurallar geçerli..."işte çocukken böyle düşünürdüm.Şimdi böyle diil düşüncelerim...Bana biri lütfen şunu açıklayabilir mi? "Madem Tanrı var;neden üç tane din var (tek tanrılı olan)? Bu kadar yüce bi kuvvet,herşeyi bilen gören o yaratan neden uğruna bekli binlerce insanın öleceği sacaşlar yapılacak farklı dinler çıkrmış ortaya? Bitane yetmez miymiş?"
İşte burada da kader ve irade girer olaya.. Kader yazılmıştır ancak olaylar (sınavlar) karşısında senin iraden devreye girer..

Hemen bir for example diyorum;
İki kişi var: Biri kötürüm, yürüyemiyor, diğeri ise çok yakışıklı, paralı bir herif..
Şimdi hangisin zina şansı var? İşte burada irade devreye girer ki hemen sorularını duyorum: "Üleaaaaa adam nası zina yapsın?" E tabii ki kız tavlaması epeyce zor. Ona da allahın sevdiği kuluymuş demiyorum, onunda karşısına bir çok sınav çıkacaktır.. Sınavlara örnek vereyim..
Yine bizim camiadan arkadaşlar namazında niyazında elemanlar bir şeyhe gidiyorlar.. Adamlar namaz kılarken secde anında aşağıya bakıyorlar ister istemez.. Kıyafetin altından edep yerlerini görüyorlar.. Şeytan namazı bozmak için yaparmış böyle şeyleri.. Şeyh' e soruyorlar nasıl kurtulabiliriz diye? Hemen (arapça bir kelime var kovmak için edepsiz yosmayı-şimdi hatırlamıyorum) ...' yı oku diyor.. Ben öyle yapıyorum.. Senin derdin nedir sorusuna ise aldıkları cevap: ben her gün beş vakit yılana baş koyuyorum.. Namaz sırasında secde yerinde yılan gösteriyormuş..

Daha ne diyeyim? Tabii bitmedi :)

Tek tanrılı dinler nasıl var soruna da şu şekilde cevap vereyim; belki fazla körü körüne inanıyorsun diyeceksiniz ama inanan birinin namaz kılmaya başlaması bile allah rızasıyla olur derim.. Yukarıda bahsettiğim arkadaşlarım sürekli dua ederler benim için.. Ben de başlayayım namaza diye :).. Helal olsun onlara.. Başka sorular bulursam cevaplayacağım (namaz hocası gibi hissediyorum kendimi :) ama zaten bizim dinimizde yok papaz a günah çıkartmaymış yok sadece hacı-hocalar kıldırır namazı gibi şeyler yok.. Sonuna kadar "Hür" ' üz ve bir tek baskı bile yok)..
En son MetalieN tarafından 25 Tem 2004 21:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

Kilitli