Nick Cave

Yabancı Müzik Grupları
Kullanıcı avatarı
Kanatsiz_Melek
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi

Nick Cave

Mesaj gönderen Kanatsiz_Melek »

The Birtday Party'nin özellikle müziğinde heyecanı olduğu gibi ifade etmesi dönemin İngiliz rock müziğinin oluşmasını oldukça etkilemiştir. 1981'de çıkan "Prayers on Fire", 1982'de çıkan "Junkyard"dan sonra grup bu sefer de Batı Berlin'e yerleşti. Son albümleri "Mutiny"yi de piyasaya sürdükten sonra grup 1983'te dağıldı. Birthday Party elemanlarının bazıları The Bad Seeds'i oluşturdular ve 1984'te ilk Nick Cave and the Bad Seeds albümü olan "From Her to Eternity" çıktı. O dönemki kadro şu şekildeydi: Nick Cave, Blixa Bargeld (gitar), Mick Harvey (bateri), Barry Adamson (gitar ve piyano), Hugo Race (gitar), Tracy Pew (bas, sadece Avusturalya turnesinde), ve Anita Lane. "Bad Seeds" isminin ya İncil'den ya da 1956'da Mervin LeRoy tarafından çekilmiş olan "Bad Seed" filminden geldiği söylenmekte.. İkinci Nick Cave and the Bad Seeds albümü The Firstborn Was Dead yayınlandığında kadroda sadece Cave, Harvey, Bargeld ve Adamson kalmıştı. Bu albümde yer alan Tupelo Nick Cave'in birkaç sene sonra yayınlayacağı "And The Ass Saw The Angel" hikayesinin başlangıç fikirlerini içermekteydi. Zaten, hikayenin yazımı sırasında yaratılan şarkılar da hikayenin konusu ile paralellik taşımaktadır, "Your Funeral.. My Trial" albümünden The Carny ve Sad Waters örnek olarak gösterilebilir. Çok beğeni kazanan ve 10 dile çevrlen hikaye, cani bir gerizekalının bir kitle tarafından linç edilmek istemesini konu alır.

Nick Cave! Kısa süre önce solo bir konser için ülkemizde bulunan Avustralyalı müzisyen, çıkacak albümü için böyle diyor. 'B-Sides & Rarities' isimli albüm Nick Cave ve grubu The Bad Seeds'in 21 yıllık kariyerlerinde hiçbir stüdyo albümünde bulunmayan parçalardan oluşuyor. Üç diskten oluşan albüm iptal edilen, çeşitli soundtrack albümlerde kullanılan veya daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan 56 parçayı biraraya getiriyor.

1. Deanna (Acoustic Version)
2. The Mercy Seat (Acustic Version)
3. City Of Refuge (Acoustic Version)
4. The Moon Is In The Gutter
5. The Sic Strings THat Drew Blood
6. Rye Whiskey
7. Runining Scared
8. Black Betty
9. Scum
10. The Girl At The Bottom Of My Glass
11. The Train Soing
12. Cocks 'n' Asses
13. Blue Bird
14. Helpless
15. God's Hotel
16. (I'IL Love You) Till The End Of The World
17. Cassiel's Song
18. Tower Of Song
19. What Can I Give You?
20. What A Wonderful World
21. Rainy Night In Soho
22. Lucy (Version 2)
23. Jack The Ripper (Acoustic Version)
24. Sall Away
25. There's No Night Out In The Jail
26. That's What Jazz Is To Me
27. The Willow Garden
28. The Ballad Of Robert Moore And Betty Coltrane
29. King Kong Kitchee Kitchee Ki-Mi-O
30. Knoxville Girl
31. Where The Wild Roses Grow
32. O'malley's Bar Pt. 1
33. O' Malley's Bar Pt. 2
34. O' Malley's Bar Pt. 3
35. Time Jesum Traseumtum Et Non Riverentum
36. O' Malley's Bar Reprise
37. Red Right Hand ( Scream 3 Version)
38. Little Empty Boat
39. Right Now I'm A Roaming
40. Come Into My Sleep
41. Black Hair (Band Version)
42. Babe, I Got You Bad
43. Sheep May Safely Graze
44. Opium Tea
45. Grief Came Riding
46. Bless His Ever Loving Heart
47. Good Good Day
48. Little Janey's Gone
49. I Feel So Good
50. Shoot Me Down
51. Swing Low
52. Little Ghost Song
53. Everything Must Converge
54. Nocturama
55. She's Leaving You
56. Under This Moon

Resim

1989 yılında senaryosu Nick Cave tarafından yazılmış, soundtrack'i yine kendisi tarafından hazrlanmış ve kendisinin oynadığı bir hapishane filmi olan "Ghosts.. of the Civil Dead" gösterime girdi.
Kurbanlar... Hepimiz değilmiyiz!....(Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!)
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

Benim hatun azının tadını biliyor ya (e beni sevmesinden belli zaten :-D ) Bu adam hakikatten çok iyidir. Israrla tavsiye edilir !
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
Kullanıcı avatarı
Kanatsiz_Melek
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi

tavsiye pek işe yaramadı kargacığım..hani sen buraya link verecektin...neyse ya burdaki millet pek bilmiyo galiba...zaten ağır adamdır herkes dinleuyemez... :002
Kurbanlar... Hepimiz değilmiyiz!....(Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!)
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

Kanatsiz_Melek yazdı:tavsiye pek işe yaramadı kargacığım..hani sen buraya link verecektin...neyse ya burdaki millet pek bilmiyo galiba...zaten ağır adamdır herkes dinleuyemez... :002
istanbula gecen geldıgınde gorusmustuk kendısıyle, londramsı bır yerı gezdırmıstım ona(ruyamda) get down get down little henry lee... linki beklemekteyım...
Kullanıcı avatarı
Kanatsiz_Melek
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi

hemen akşama hazır efenim..gerçi mp3 bölümüne birkaçtana eklemiş sayın karga bey vede bir video eklemiş ama burdanda link veririz...istersen oradan ulaşabilirsin..
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

bu adamın weeping song ve as i sat sadly şarkıları beni bitiren şarkılardandır. mükemmel bir sesi ve yorumu var, şarkı sözleri harika.
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
Kullanıcı avatarı
angel_of_the_hell
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen angel_of_the_hell »

uzun zamandır kylie minogue ile düeti *where the wild roses grow*a takık durumdayım..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

PJ Harvey&Nick Cave düeti Henry Lee süper bir parça, ses tonları çok yakışmış
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..